Gooi en Eemlander - Over de Tong bij De Haven van Huizen
 

Over de Tong bij De Haven van Huizen

HUIZEN - De redactie van Over de Tong ging deze keer eten bij De Haven van Huizen. Het restaurant is niet uit het dorp weg te denken, voor je gevoel zit het er al eeuwen. Dat klopt niet, want het restaurant bestaat dit jaar twintig jaar. In die tijd is er niet veel veranderd.

Door Redacteur Hilversum - 27-4-2012, 8:00 (Update 27-4-2012, 8:00)

Als we het restaurant in lopen, worden niet direct opgemerkt. Dat zal met de drukte te maken hebben. Ondanks onze reservering mogen we nog even aan de bar gaan zitten, zodat ons tafeltje nog even kan worden schoongemaakt. Wij hangen onze jassen in de hal en wachten aan de bar, waar overigens niemand ons vraagt of we misschien alvast iets willen drinken.
Het restaurant is een soort bruin café, met veel hout en oude foto’s, een beetje donker, met kaarsen op tafel en op de papieren placemat het verhaal over het pand waar ooit de vers gevangen Zuiderzeeharing in de visrokerij veranderde in goudglanzende bokking. Ook is te lezen dat de Huizer botboertjes zich na de komst van de Afsluitdijk gingen specialiseren in de kaashandel. Het restaurant gebruikt de gerijpte Hollandse kaas in verschillende gerechten. Een traditie die met het Huizer Kaasgilde in stand wordt gehouden. Website: www.haven-van-huizen.nl

Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding

Stelling

Niemand alleen in cockpit

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben na de ramp met het toestel van Germanwings besloten dat er voortaan op elk moment tenminste twee personen in de cockpit aanwezig dienen te zijn. Hoewel honderd procent veiligheid nooit te garanderen is, is dit een goede zaak. We hebben gezien dat de familiedrama’s navolging hebben gekregen en we kunnen het ons niet veroorloven dat dit met dit soort vliegtuigdrama’s ook gebeurt. Er zijn al te veel levens verwoest door de actie van één depressieve piloot.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Guy Pecasse
Orthopedisch chirurg
23-03-2015 01:15 Vraag & antwoord

Een voetknobbel, klapvoet of hamerteen. Wat is daar aan te doen? Orthopedisch chirurg Guy Pecasse van het Zaans Medisch Centrum vertelt het deze week in zijn antwoorden op lezersvragen.

Lees verder!