Gooi en Eemlander - Over de Tong bij De Haven van Huizen
 

Over de Tong bij De Haven van Huizen

Door Redacteur Hilversum - 27-4-2012, 8:00 (Update 27-4-2012, 8:00)

HUIZEN - De redactie van Over de Tong ging deze keer eten bij De Haven van Huizen. Het restaurant is niet uit het dorp weg te denken, voor je gevoel zit het er al eeuwen. Dat klopt niet, want het restaurant bestaat dit jaar twintig jaar. In die tijd is er niet veel veranderd.

Als we het restaurant in lopen, worden niet direct opgemerkt. Dat zal met de drukte te maken hebben. Ondanks onze reservering mogen we nog even aan de bar gaan zitten, zodat ons tafeltje nog even kan worden schoongemaakt. Wij hangen onze jassen in de hal en wachten aan de bar, waar overigens niemand ons vraagt of we misschien alvast iets willen drinken.
Het restaurant is een soort bruin café, met veel hout en oude foto’s, een beetje donker, met kaarsen op tafel en op de papieren placemat het verhaal over het pand waar ooit de vers gevangen Zuiderzeeharing in de visrokerij veranderde in goudglanzende bokking. Ook is te lezen dat de Huizer botboertjes zich na de komst van de Afsluitdijk gingen specialiseren in de kaashandel. Het restaurant gebruikt de gerijpte Hollandse kaas in verschillende gerechten. Een traditie die met het Huizer Kaasgilde in stand wordt gehouden. Website: www.haven-van-huizen.nl

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding

Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
18-08-2014 13:31 Vraag & antwoord

Botox, daar krijg je toch een opgeblazen gezicht van? Een nep, opgeblazen gezicht wordt volgens plastisch chirurg Karel Stevens van Centrum Oosterwal ten onrechte heel vaak met botox geassocieerd. Daarnaast weten veel mensen niet dat botox niet alleen bij fronsrimpels wordt gebruikt, maar ook bij onder meer 'chagrijnige' mondhoeken, migraine en overmatig zweten. Stevens beantwoordt drie vragen over botox.

Lees verder!