Over de Tong bij De Haven van Huizen

HUIZEN - De redactie van Over de Tong ging deze keer eten bij De Haven van Huizen. Het restaurant is niet uit het dorp weg te denken, voor je gevoel zit het er al eeuwen. Dat klopt niet, want het restaurant bestaat dit jaar twintig jaar. In die tijd is er niet veel veranderd.

Door Redacteur Hilversum - 27-4-2012, 8:00 (Update 27-4-2012, 8:00)

Als we het restaurant in lopen, worden niet direct opgemerkt. Dat zal met de drukte te maken hebben. Ondanks onze reservering mogen we nog even aan de bar gaan zitten, zodat ons tafeltje nog even kan worden schoongemaakt. Wij hangen onze jassen in de hal en wachten aan de bar, waar overigens niemand ons vraagt of we misschien alvast iets willen drinken.
Het restaurant is een soort bruin café, met veel hout en oude foto’s, een beetje donker, met kaarsen op tafel en op de papieren placemat het verhaal over het pand waar ooit de vers gevangen Zuiderzeeharing in de visrokerij veranderde in goudglanzende bokking. Ook is te lezen dat de Huizer botboertjes zich na de komst van de Afsluitdijk gingen specialiseren in de kaashandel. Het restaurant gebruikt de gerijpte Hollandse kaas in verschillende gerechten. Een traditie die met het Huizer Kaasgilde in stand wordt gehouden. Website: www.haven-van-huizen.nl



Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding

Stelling

Talkshows ook in zomer door

Vanaf deze week zijn ’Pauw’ en ’De Wereld Draait Door’ op reces. Ronald Plasterk noemt de zomerstop van de publieke omroep ’gek’. De minister van Binnenlandse Zaken verwijst naar RTL4, dat volgens hem het goede voorbeeld geeft met RTL Late Night, dat wel doorgaat. ’Actualiteit en debat is paar maanden geen kerntaak publieke omroep meer’ twittert hij. Zijn ongenoegen is terecht. De wereld draait ook in de zomer door. De publieke omroep heeft de plicht actualiteiten het hele jaar te verslaan en te duiden. De talkshows moeten daarom doorgaan of vervangen worden door iets soortgelijks.

Stelling

Zorgvraag van de week
Taco van der Ree
Neuroloog
Westfriesgasthuis
Thema van deze week: beroerte
Lees verder