Gooi en Eemlander - Over de Tong bij De Haven van Huizen
 

Over de Tong bij De Haven van Huizen

HUIZEN - De redactie van Over de Tong ging deze keer eten bij De Haven van Huizen. Het restaurant is niet uit het dorp weg te denken, voor je gevoel zit het er al eeuwen. Dat klopt niet, want het restaurant bestaat dit jaar twintig jaar. In die tijd is er niet veel veranderd.

Door Redacteur Hilversum - 27-4-2012, 8:00 (Update 27-4-2012, 8:00)

Als we het restaurant in lopen, worden niet direct opgemerkt. Dat zal met de drukte te maken hebben. Ondanks onze reservering mogen we nog even aan de bar gaan zitten, zodat ons tafeltje nog even kan worden schoongemaakt. Wij hangen onze jassen in de hal en wachten aan de bar, waar overigens niemand ons vraagt of we misschien alvast iets willen drinken.
Het restaurant is een soort bruin café, met veel hout en oude foto’s, een beetje donker, met kaarsen op tafel en op de papieren placemat het verhaal over het pand waar ooit de vers gevangen Zuiderzeeharing in de visrokerij veranderde in goudglanzende bokking. Ook is te lezen dat de Huizer botboertjes zich na de komst van de Afsluitdijk gingen specialiseren in de kaashandel. Het restaurant gebruikt de gerijpte Hollandse kaas in verschillende gerechten. Een traditie die met het Huizer Kaasgilde in stand wordt gehouden. Website: www.haven-van-huizen.nl

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding

Stelling

Schenking altijd belastingvrij

De belastingvrijstelling voor schenkingen wordt volgend jaar verruimd. Mensen mogen dan tot 100.000 euro schenken aan personen naar eigen keuze. Het geld moet wel worden besteed aan de aankoop van een woning of aflossing van een hypotheek. Ook moet de ontvanger jonger zijn dan 40 jaar. Echt vrij wordt schenken dus niet. Zeer ten onrechte. De persoon die het geld weggeeft heeft daar immers zelf al belasting voor betaald toen hij het verdiende. Schenkingen belastingvrij maken is prima, maar zonder betuttelende restricties.

Stelling

Zorgvraag van de week
Michael Mooij
Fleboloog
Centrum Oosterwal
Thema van deze week: trombose
Lees verder