Gooi en Eemlander - Over de Tong bij De Haven van Huizen
 

Over de Tong bij De Haven van Huizen

Door Redacteur Hilversum - 27-4-2012, 8:00 (Update 27-4-2012, 8:00)

HUIZEN - De redactie van Over de Tong ging deze keer eten bij De Haven van Huizen. Het restaurant is niet uit het dorp weg te denken, voor je gevoel zit het er al eeuwen. Dat klopt niet, want het restaurant bestaat dit jaar twintig jaar. In die tijd is er niet veel veranderd.

Als we het restaurant in lopen, worden niet direct opgemerkt. Dat zal met de drukte te maken hebben. Ondanks onze reservering mogen we nog even aan de bar gaan zitten, zodat ons tafeltje nog even kan worden schoongemaakt. Wij hangen onze jassen in de hal en wachten aan de bar, waar overigens niemand ons vraagt of we misschien alvast iets willen drinken.
Het restaurant is een soort bruin café, met veel hout en oude foto’s, een beetje donker, met kaarsen op tafel en op de papieren placemat het verhaal over het pand waar ooit de vers gevangen Zuiderzeeharing in de visrokerij veranderde in goudglanzende bokking. Ook is te lezen dat de Huizer botboertjes zich na de komst van de Afsluitdijk gingen specialiseren in de kaashandel. Het restaurant gebruikt de gerijpte Hollandse kaas in verschillende gerechten. Een traditie die met het Huizer Kaasgilde in stand wordt gehouden. Website: www.haven-van-huizen.nl

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Stelling

Prijsstijging spits-treinkaartje slechte zaak

NS wil de treinkaartjes in de spits duurder maken. Voor een enkeltje kan de prijs dan maximaal 10 procent stijgen. De hogere prijzen moeten ervoor zorgen dat meer mensen buiten de spits reizen, zodat de passagiersstroom wordt uitgesmeerd over de hele dag. Een prijsstijging in de spits is een slechte zaak. Forensen hebben door het beleid van hun werkgever vaak geen andere keuze dan reizen in de spits en zouden daar niet voor gestraft moeten worden.

Stelling