Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
21-12-2014 02:55

HUIZEN - Een man is in de nacht van zaterdag op zondag tegen een brug op de Look in Huizen gereden.

20-12-2014 16:30

BLARICUM - Er is de afgelopen tien jaar voor 6.000 vierkante meter aan gemeentegrond in de Blaricumse Bijvanck gestolen door de eigen inwoners. De gemeente gaat het illegale gebruik aanpakken.,,Want dit kán gewoon niet. Iedereen weet dat achter jouw tuin een stuk groen ligt dat van de gemeente is. Als je dan je hek huppatee naar achteren zet, en een heg of bomen plant, dan weet je waar je mee bezig bent'', vindt wethouder Anne-Marie Kennis.

20-12-2014 14:30

HILVERSUM - Sinds er op het Ooievaarplein in Hilversum een camera hangt is het er rustig. Bewoners zijn echter bang dat de ellende die jongeren er jarenlang veroorzaakten meteen terugkomt als de camera op 1 april verdwijnt, zoals de bedoeling is. Maar nu is er toch eens kans dat de camera langer blijft hangen.

20-12-2014 12:15

HILVERSUM - Vrijdagmiddag 19 december werd in Hilversum een man aangehouden die een laptop uit een bedrijf had gestolen.

20-12-2014 07:00

HILVERSUM - Gedreven is een wekelijkse interviewserie waarin ondernemers, politici, bestuurders, kunstenaars en sporters uitgebreid vertellen over hun drijfveren. De locatie voor de foto kiezen ze zelf. Deze week: pastoor Jules Dresmé uit Hilversum.

20-12-2014 03:57

EEMNES - Een automobilist heeft vrijdagnacht rond twee uur op de Randweg Oost zijn auto total loss gereden nadat de bestuurder moest uitwijken voor een overstekende vos.

19-12-2014 15:53

LAREN - ,,U gebruikt een paardenmiddel om uw logo te beschermen.” Zo omschreef de advocaat van Zorggroep Amaris het kort geding dat de identiteitsraad van de Stichting Johanniter Orde Huis Theodotion uit Hilversum heeft aangespannen. 

19-12-2014 13:38

HUIZEN - Na tien jaar lang met steeds toenemend succes het Huizer Havenfestival te hebben georganiseerd vindt de Stichting Huizer Botterdagen het mooi geweest.

19-12-2014 13:13

HILVERSUM - ,,We hebben er expres voor gekozen om het vuurwerkverbod door het hele college te laten dragen, zodat de democratische dekking voor dit besluit zo breed mogelijk was. We dachten het juist goed te doen. Het is heel opmerkelijk dat de rechter dat nu juist van tafel heeft geveegd. Wat mij betreft is het gecentimeter.''

HILVERSUM - Er komt dit jaar definitief geen vuurwerkverbod in Hilversum. De gemeente probeert een dergelijk verbod voor volgend jaar opnieuw, liet burgemeester Pieter Broertjes vrijdag weten.

19-12-2014 10:29

HILVERSUM - Het vuurwerkverbod voor het centrum van Hilversum is vrijdag in kort geding bij de rechtbank in Utrecht geschrapt.  

19-12-2014 09:00

HILVERSUM - Onder dezelfde titel als dancefestival Dromenland, dat begin september ruim vierduizend bezoekers trok, is het Gooilandcomplex tijdens oudjaarsnacht weer het decor voor een bijzonder muziekevenement.

19-12-2014 07:09

LELYSTAD - De rechter in Lelystad beslist vrijdag of het vuurwerkverbod in het centrum van Hilversum voor de komende jaarwisseling gehandhaafd blijft. Twee vuurwerkhandelaren uit de plaats hebben de gemeente voor de rechter gedaagd omdat ze vinden dat Hilversum te laat en te onduidelijk naar buiten is gekomen met het verbod. De handelaren vrezen een grote omzetdaling.

BLARICUM - Zes bij-vriendelijke bomen sieren even zovele toekomstige pleintjes in de Blaricummermeent. Twee zilverlinden, een tamme kastanje, een tulpenboom, een honingboom en een gewone acacia.Ze werden donderdag onder toeziend oog van wethouder Anne-Marie Kennis op hun een plek ’geparkeerd’. De bomen vormen een onderdeel van ’Wachtend Land’, het project om alvast een leuke invulling te geven aan voorlopig braakliggende bouwgrond.

20-12-2014 20:13

NEDERHORST DEN BERG - In een woning aan de Middenweg in Nederhorst den Berg zijn zaterdagavond drie inbrekers overlopen. De politie houdt een uitgebreide zoektocht, onder meer met een politiehelikopter.

20-12-2014 15:24

LAREN - IJs op de Brink in Laren beleeft zijn zevende editie en is, mede omdat er de laatste jaren nauwelijks natuurijs lag, uitgegroeid tot het populairste ijsbaantje van de regio. De stichting IJs op de Brink krijgt dit jaar voor de tweede keer ondersteuning van NoName-Events voor de horeca, waardoor de bezoekers weer kunnen genieten van een extra attractie: après-schaats, in plaats van koek en zopie.

20-12-2014 12:28

NAARDEN - In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 december meldde een getuige een verdachte situatie. Eén verdachte met inbrekerswerktuig kon worden aangehouden.

19-12-2014 21:00

BUSSUM - Op de fiets naar Bussum. Doel: een groot witgepleisterd Spieghelhuis met in de tuin een laag bijgebouw. Daarbinnen, tussen krap opgestelde archiefkasten vol boeken, partituren en antieke banden zijn drie vrouwen actief. Zij zijn respectievelijk bibliothecaris, secretaris en beheerder van het prentenkabinet en in dienst van de onderneming van musicus Ton Koopman.

19-12-2014 19:00

Al uren staat ze te draaien voor de spiegel. Ze heeft de verkleedkist omgedraaid en al haar prinsessenjurken gepast. Met zorg kiest ze deze roze glitterjurk met zilveren stiksels voor de belangrijkste avond van het jaar.

19-12-2014 17:00

MUIDEN - De twee miljoen euro compensatie die Muiden van Rijkswaterstaat krijgt voor plaatsing van pijlers in de Naarder trekvaart, wordt niet in het project ’Verder met de Vesting Muiden’ gestopt.

19-12-2014 11:51

LOOSDRECHT - Strandpaviljoen De Dikke Muis was er in augustus ineens. Op misschien wel de mooiste plek van Loosdrecht, aan het water. Een ondernemer wist gunstige voorwaarden te bedingen bij wethouder Theo Reijn (CDA). Donderdagavond moest Reijn het hele proces nog eens fijntjes uitleggen in een interpellatiedebat dat door de drie oppositiepartijen van de raad Wijdemeren was aangevraagd. Hij bleef overeind, maar kreeg wel een tik op de vingers. Ook van coalitiepartner VVD.

19-12-2014 11:38

HILVERSUM - ,,Het kan toch niet zo zijn dat een burgemeester die zelf heel erg tegen vuurwerk is, de hele branche kapotmaakt. Er is ook nog zoiets als vrijheid voor de burgers. Die mogen het hele jaar, op een derde dag na, geen vuurwerk afsteken. Laat die paar uur dan ongemoeid voor degenen die vuurwerk wel leuk vinden.''

19-12-2014 11:35

HILVERSUM - Hilversum ruimt maandag de berg knuffels bij de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in die plaats op. Door het slechte weer verweren de pluche beesten. De gemeente laat knuffels die nog in goede staat zijn schoonmaken, aldus een woordvoerster.

HILVERSUM - Hilversum noemt het ,,heel teleurstellend'' dat de rechter vrijdagmorgen het vuurwerkverbod voor het centrum van de plaats heeft geschrapt. Burgemeester Pieter Broertjes beraadt zich volgens zijn woordvoerster op een uitvoeriger reactie.

18-12-2014 17:14

HILVERSUM - Fractievoorzitter Bianca Verweij (SP) noemt de conclusies in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de treinontsporing, begin dit jaar in Hilversum, ’heftig’.  

18-12-2014 16:28

BLARICUM - De zeventigjarige Dirk Klaas M. uit Zeist die heeft bekend dat hij de familie De Mol afperste, blijft nog zeker drie maanden langer in de cel. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland donderdagmiddag besloten.

18-12-2014 16:00

HILVERSUM - Om de biodiversiteit (soortenrijkdom in de natuur) in Noord-Holland te verbeteren, is de provincie Noord-Holland op zoek naar ’groene innovatieve ideeën’.

BLARICUM - Tegen de drie Amsterdamse hoofdverdachten die geprobeerd hebben een woning aan de Karekiet in Blaricum te overvallen is donderdag bij de rechtbank Lelystad 48 maanden celstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk geëist.


Stelling

Kabinet had moeten vallen

Het kabinet haalt de kerst, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De drie dissidenten bij de PvdA in de Eerste Kamer kunnen alsnog tegen de Zorgwet stemmen. In dat geval worden delen van de wet via een truc toch doorgevoerd: via een Algemene Maatregel van Bestuur. Dat komt wel erg ondemocratisch over. Bovendien is daarmee het vertrouwen tussen VVD en PvdA niet hersteld. Het is wachten op de volgende crisis. Het kabinet had beter kunnen vallen. Dan kunnen de kiezers dit voorjaar tegelijkertijd hun stem uitbrengen voor de provincies en de Tweede Kamer.

Stelling
Het antwoord van...
Westfries Gasthuis
Jeroen Steens
Orthopedisch chirurg
15-12-2014 00:00 Vraag & antwoord

Pijn, stijfheid en functieverlies. Wie last heeft van artrose zal de aandoening met deze kenmerken omschrijven. ,,Artrose is een zeer frequent voorkomende aandoening”, zegt orthopedisch chirurg Jeroen Steens van het Westfriesgasthuis in zijn antwoord op lezersvragen over knieklachten.
Slijtage is maar gedeeltelijk te voorkomen. In beweging blijven en vermindering van overgewicht zijn de belangrijkste factoren die een patiënt zelf kan beïnvloeden.

 

Lees verder!