Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
30-08-2014 16:29

HUIZEN - De politie heeft in Huizen twee stellen aangehouden die op het punt stonden om naar Syrië te vertrekken. Het gaat om vier volwassenen tussen de 30 en 34 jaar. Het eerste stel heeft een baby van acht maanden. Het tweede stel heeft vijf kinderen in de leeftijd van 1 tot negen jaar. De kinderbescherming heeft de kinderen vrijdagavond opgehaald en ondergebracht in verschillende pleeggezinnen, buiten Huizen. De tien paspoorten zijn per direct vervallen verklaard, waardoor het voor deze personen niet mogelijk is om uit te reizen.

30-08-2014 14:31

HUIZEN - De politie heeft in het Gooise Huizen de paspoorten van tien mensen afgepakt, omdat er aanwijzingen bestonden dat zij voorbereidingen troffen om naar Syrië af te reizen.

30-08-2014 13:48

HUIZEN - In Huizen geeft de burgemeester zaterdag om 13.45 uur een persconferentie samen met politie, Openbaar Ministerie en de Raad van de Kinderbescherming.

30-08-2014 10:00

BLARICUM - Henk Hovinga uit Blaricum krijgt zaterdag een koninklijke onderscheiding. Die dankt hij vooral aan zijn niet aflatende speurtocht om het oorlogsdrama van de PakanBaroe-spoorweg te boek te kunnen stellen. Een interview.

30-08-2014 09:09

EEMNES - ,,We hebben de incasso achterstand bij de BEL Combinatie teruggebracht van anderhalf miljoen euro naar drie tot vier ton. Nooit klachten gehad in twee jaar. Er was een goede vertrouwensrelatie. We hebben oude lijken uit de kast opgelost, wat ze nog een klap geld heeft opgeleverd. En zij huren een club interims - ik noem het witteboordencriminelen - in en wij kunnen er gelijk uit. Dat is moeilijk te verteren.''

30-08-2014 08:00

HUIZEN - Gedreven is een wekelijkse interviewserie waarin ondernemers, politici, kunstenaars, sporters en bestuurders uitgebreid vertellen over hun drijfveren. De locatie van het gesprek en foto kiezen ze zelf. Deze week: autocoureur en ondernemer Tom Coronel (42) uit Eemnes.

29-08-2014 20:00

BUSSUM - Een groot multidisciplinair oefencentrum voor de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek gaat een kleine vijftien miljoen euro kosten. Het grootste deel hiervan is nodig voor de aankoop van de benodigde grond bij de provincie. Hiermee is bijna tien miljoen gemoeid. De rest van het bedrag is bedoeld voor de inrichting van het oefencentrum. Dit blijkt uit het businessplan dat de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft opgesteld.

29-08-2014 18:00

NIGTEVECHT - Al bijna twintig jaar worstelt de gemeente Loenen (en nu Stichtse Vecht) met een juiste bestemming voor het bedrijventerrein Garsten-Noord in Nigtevecht. Wonen en werken lijken met elkaar in conflict, maar is dat ook zo? De gemeente komt met een toekomstvisie waarin consolidatie voorop staat.

29-08-2014 14:52

HILVERSUM - Boris is terecht. Eigenaresse Heidi van Eck is 'dolblij', zo laat zij via de facebookpagina van de ziekenhuiskat weten. 'We kunnen het haast niet geloven!'

HILVERSUM - Specialisten van de politie kunnen niet achterhalen waardoor de verwoestende flatbrand die maandagmiddag woedde aan de Oude Loosdrechtseweg in Hilversum precies is ontstaan. Vast staat dat er geen sprake is van een misdrijf.

29-08-2014 07:00

HUIZEN - De koop van de werf Huizer Marina door de gemeente Huizen is nog steeds niet rond. Maarten Hoelscher (PvdA) heeft deze week vragen neergelegd bij het college van b en w over de kwestie. Hij vraagt zich af of de gemeenteraad wel juist is geïnformeerd.

28-08-2014 20:00

'S-GRAVELAND - Misschien is het treinreizigers donderdag wel opgevallen. Er zaten ineens veel boswachters van Natuurmonumenten in de intercity Den Haag-Groningen en terug. Dat verschijnsel hield verband met ’de grote natuurenquête’ van de natuurorganisatie.

28-08-2014 18:00

HILVERSUM - Zaterdag 6 en zondag 7 september kunnen belangstellenden de Hilversumse televisie-toren bezoeken: niet van buiten, maar van binnen. Eenmalig wordt die mogelijkheid geboden - en een goed doel profiteert mee.

BUSSUM - Raadslid John Krabbendam stapt uit de fractie van Hart voor Bussum. Hij blijft wel in de gemeenteraad, ,,voorlopig onder de naam ’fractie Krabbendam’’’, zo laat hij weten. De reden voor het vertrek is ’dat er onvoldoende vruchtbare samenwerking is binnen de fractie’.

30-08-2014 15:28

HUIZEN - De kinderen uit Huizen, van wie de paspoorten zijn afgenomen omdat het vermoeden bestaat dat hun ouders van plan waren naar oorlogsgebied in het Midden-Oosten te gaan, zijn uit huis geplaatst en op een „veilige” plaats ondergebracht.

30-08-2014 14:16

SOEST - De kosten van de dijkverhoging langs de Eem en Zuidelijke Randmeren zijn de afgelopen jaren explosief gestegen.

30-08-2014 12:00

MUIDERBERG - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: De Beleving in Muiderberg.

30-08-2014 06:00

HUIZEN - Restaurant Beau Geste in Huizen is typisch zo’n plek in het dorp waar je jarenlang voorbij kunt wandelen zonder ooit op het idee te komen om hier nou eens te gaan eten. Dom. Want wie zin heeft in een eenvoudig, betaalbaar en smakelijk dinertje zit hier hartstikke goed.

30-08-2014 00:00

HILVERSUM - De vernieuwing van de jeugdzorg in de regio Gooi en Vechtstreek is ’waanzinnig risicovol’. Dat stelt directeur Rob Hartings van jeugdhulpverlener Youké (voorheen Zandbergen).

29-08-2014 22:00

BUSSUM - ,,Zou ik eigenlijk de oudste deelneemster zijn met mijn 75 jaar? Ik heb geen idee, heb er niet naar gevraagd bij de inschrijving. Ik moet zeggen, ik ben wel een beetje gespannen. Het Pampus-zwemevenement is het eerste grote spektakel waar ik aan mee doe.’’ De Bussumse Dieuwertje Tervoort-de Carpentier Wolf zwemt vanaf haar zevende levensjaar, maar kwam pas vorig jaar in contact met de Blaricumse Tracy Clark die vorig jaar Het Kanaal overzwom.

29-08-2014 12:04

HILVERSUM - Het leek een ernstige zaak: een 21-jarige bewoonster van de Kolhornseweg in Hilversum die begin deze maand in haar woning werd mishandeld door een wildvreemde insluiper. Inmiddels gaat de Hilversumse recherche ervan uit dat de vrouw het verhaal heeft verzonnen.

29-08-2014 11:46

HILVERSUM - Vanaf half november houdt de rechtbank Midden-Nederland weer straf- en familiezittingen in Almere. De politie heeft laten weten tot 31 december capaciteit beschikbaar te stellen voor de inzet van parketpolitie. Voor een structurele oplossing in 2015 zijn de partijen nog in overleg, aldus de rechtbank.

29-08-2014 08:00

HILVERSUM - Bezoekers van het Bosjesfestival kunnen voor het eerst smullen van Goois schapenvlees. Het Blaricumse restaurant ’t Meenthuis serveert daar tomatensoep met Gooise balletjes en broodjes shoarma.

EEMNES - Het bestuur van de BEL Combinatie is in april een rechtszaak tegen Incassoprofessionals (IP) gestart terwijl intern al over 'schikken' werd gesproken. Ook het door de BEL Combinatie ingehuurde advocatenkantoor Stibbe adviseerde toen een regeling te treffen met IP. Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken van de BEL waarover De Gooi- en Eemlander beschikt.

28-08-2014 16:00

HILVERSUM - Het invoeren van betaald parkeren voor bezoekers van natuurgebieden in Gooi, Vechtstreek en Eemland is een serieuze optie voor zowel Natuurmonumenten als Staatsbosbeheer. Het Goois Natuurreservaat (GNR) ziet vooralsnog niets in het innen van parkeergeld, dat zou te weinig opleveren.

28-08-2014 15:13

HILVERSUM - De 21-jarige Hilversummer die zaterdagmiddag 12 juli zo ernstig werd mishandeld op station Hilversum Mediapark dat hij wekenlang in kritieke toestand in het ziekenhuis lag, is weer thuis. Hij kon inmiddels ook worden gehoord door de recherche, meldt een politiewoordvoerster desgevraagd.

28-08-2014 14:04

TIENHOVEN - Een vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag neergestoken in een chalet in Tienhoven. De politie heeft de dader nog niet te pakken, maar weet dat het gaat om een man uit de gemeente Stichtse Vecht.

HUIZEN - De ambtswoning aan de Simone de Beauvoirlaan 40 in Huizen wordt verkocht met een verlies van ruim anderhalve ton. Voor de notariële overdracht op 6 oktober 2014 moet de gemeenteraad akkoord gaan met het collegevoorstel om het huis te verkopen voor 460 duizend euro.


Het antwoord van...
Rode Kruis Ziekenhuis
Pauline Dekker
Longarts
25-08-2014 07:00 Vraag & antwoord

Slecht voor de gezondheid, storend voor de omgeving en een enorme kostenpost. Dat iedereen beter kan stoppen met roken, is wel bekend. Velen willen ook wel stoppen. ,,Vraag honderd rokers of ze ooit gestopt zijn met roken en iedereen zegt ‘ja’", zegt longarts Pauline Dekker van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Waar het om gaat, is gestopt blijven. Maar hoe doe je dat? En heeft het nog wel zin na een jaar of twintig roken? Dekker beantwoordt deze week drie vragen over een rookverslaving.

Lees verder!