Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
30-01-2015 21:00

HILVERSUM - Op de stoep voor het NOS-gebouw op het Mediapark vliegen cameraploegen op verslaggever Martijn Bink af. ,,Ik probeer mijn verhaal steeds zo spontaan mogelijk vertellen.’’

30-01-2015 19:00

NAARDEN - In de column van Joyce van der Meijden gaat het deze keer over borrelen.

 
30-01-2015 14:50

HILVERSUM - In de hectiek om het NOS-pand te ontruimen werd de politie donderdagavond gehinderd door NOS-medewerkers die bleven filmen en vragen stellen. Dit punt van kritiek sneed de politie vrijdag aan tijdens een bespreking met de NOS en burgemeester Pieter Broertjes, vertelde NOS-directeur Jan de Jong vrijdag.

30-01-2015 14:00

HILVERSUM - Toevallig belandden acteurs George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël in dezelfde theaterproductie: ’Hamlet’ bij De Utrechtse Spelen. Tobal is van oorsprong een gevluchte Syriër en Ben-Michaël een Nederlandse Israëliër. Ze werden vrienden. Een opmerkelijke vriendschap tussen een Arabier en een Jood. Wat zij aan vriendschap ervaren, zou toch ook mogelijk moeten zijn tussen Syrië en Israël? In een persoonlijke voorstelling met stand up comedy gaan beide heren op zoek naar de kern van het conflict: ’George & Eran lossen wereldvrede op’.

30-01-2015 13:30

EEMBRUGGE - Op sommige plaatsen is het ook vrijdagmiddag nog verraderlijk glad. Rond het middaguur ontstond hierdoor een ongeval met letsel op de A1 oprit Eembrugge richting Amersfoort.

30-01-2015 13:22

STICHTSE VECHT - Stichtse Vecht heeft een nieuwe burgemeester. De 53-jarige Marc Witteman werd donderdagavond geinstalleerd. Vrijdagmorgen ontving hij de plaatselijke media in gemeentehuis Boom en Bosch in Breukelen. Hij wil de komende drie maanden vooral luisteren voordat hij zijn eigen wensen en plannen op papier gaat zetten.

30-01-2015 11:43

HILVERSUM - De 19-jarige verdachte Tarik Z.  uit Pijnacker, die donderdagavond zendtijd eiste van de NOS en daarbij een beveiliger gijzelde, is inmiddels gehoord door de politie en heeft een bekentenis afgelegd. Hij heeft verklaard alleen, en niet namens een organisatie te hebben gehandeld. Ook niet vanuit een terroristische organisatie.

30-01-2015 10:46

HUIZEN - De twee woontorens aan de Huizermaatweg verrijzen alleen als er voldoende draagvlak is, zowel in de gemeenteraad als bij omwonenden. Dit stelt wethouder Marlous Verbeek (D66).

30-01-2015 10:00

Leden van de Tweede Kamer bezoeken de regio om te praten over de fusie tussen Bussum, Naarden en Muiden. Deze hoorzitting is vanaf 10.30 uur live te volgen via onze site.

HILVERSUM - De beveiliger die donderdagavond werd geconfronteerd met Tarik Z. en daarna met hem meeliep door het pand van de NOS, heeft goed gehandeld. Dat zei directeur Richard Franken van beveiligingsbedrijf Trigion vrijdag in het NOS Radio 1 Journaal.

29-01-2015 21:00

HILVERSUM - De gemeente Hilversum is met buurtbewoners in overleg over de aanpak van het door hangjongeren geplaagde Bosje van Zeverijn. Bedoeling is er ’speelbos’ van te maken met ’pure groenbestemming’.

29-01-2015 19:00

BUSSUM - De opvolger van de wekelijkse biologische markt in het Centrum voor Gezond Zijn in Bussum, online-bestelsite De Vrolijke Framboos, beleeft op 12 februari de eerste afhaaldag.

29-01-2015 18:00

MUIDEN - ,,We gaan nu juist luisteren om erachter te komen welke zorgen er zijn bij de inwoners van Bussum, Naarden en Muiden.’’

HILVERSUM - Patiënten die onderzocht worden op borstkanker, krijgen in het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum een snellere en betere diagnose. De efficiëntere behandeling wordt mogelijk door de ingebruikname van een nieuw mammografiesysteem, waarmee driedimensionale beelden kunnen worden gemaakt.

30-01-2015 20:00

BLARICUM - VVD Blaricum vindt dat zij door de veelvuldige oplegging van geheimhouding ,,onnodig lang de mond wordt gesnoerd’. De oppositiepartij staat te trappelen om in debat te gaan over allerlei politieke kwesties. Maar dat kan regelmatig niet vanwege officiële geheimhouding.

30-01-2015 15:22

HILVERSUM - De beveiliging van het NOS-pand op het Media Park in Hilversum is opgeschroefd met zichtbare en onzichtbare maatregelen. Volgens NOS-directeur Jan de Jong kreeg het omroepgebouw vrijdag van de politie een goede beoordeling. ,,De politie noemt ons pand optimaal beveiligd, zonder dat het een Fort Knox is", zei De Jong.

foto's 
30-01-2015 14:28

HILVERSUM - Het treinverkeer tussen Naarden-Bussum en Hilversum is vrijdag enige tijd stilgelegd. De politie is met 30 man - in kogelwerende vesten - op zoek naar 'een man met een baard'. De man zou op het spoor gelopen hebben.  Het spoor is ondertussen vrijgegeven door de politie. Rond vijf uur is de man opgepakt in Hilversum.

30-01-2015 12:58

HILVERSUM - Het is nog pikkedonker als Frank van 't Hof de jingle van zijn radioprogramma start in de verlaten studio in Hilversum. ,,Ons publiek bestaat het eerste uur voornamelijk uit vrachtwagenchauffeurs'', vertelt Van 't Hof die sinds januari met een eigen programma op Radio 2 te horen is.

30-01-2015 12:17

HILVERSUM - De soundcheck van Mission Ten in de studio van Radio 3FM werd donderdagavond ruw verstoord door een beveiligingsbeambte. ,,’Eruit, eruit, gewapende man in het gebouw’, gilde ze. We hebben gerend voor ons leven’’, blikt zanger Simon Stein van de Volendams/Haarlemse band terug op een gedenkwaardige avond.

30-01-2015 11:50

HILVERSUM - De slagbomen komen niet terug op het Media Park in Hilversum. De beveiliging is goed, maar wordt de komende tijd opgeschroefd. De komende tijd zal er meer politie zijn. Dat zei burgemeester Pieter Broertjes vrijdagmorgen na overleg met de politie bij de NOS.

30-01-2015 09:18

HILVERSUM - De ochtend nadat een negentienjarige man de redactie van de NOS donderdagavond was binnengedrongen, pakken de medewerkers van de NOS hun werkritme weer op. ,,We gaan gewoon ons werk doen: programma's maken'', zegt Marcel Gelauff, hoofdredacteur van de NOS . ,,Al is het wel een bizarre ervaring even het middelpunt van het nieuws te zijn.''

30-01-2015 08:00

NAARDEN - De gemeente Naarden gaat zich ’maximaal inspannen’ om kabinet en parlement te overtuigen om de Vestingwerken van Naarden te schrappen van de lijst van 31 monumenten die worden overgedragen aan de nieuwe Nationale Monumenten Organisatie (NMO). Een motie van deze strekking is raadsbreed aangenomen in de gemeenteraad van Naarden.

29-01-2015 23:07

HILVERSUM - ,,Het is voor ons ook een verrassing dat dit heeft kunnen gebeuren. Maar wat had kunnen gebeuren is niet gebeurd'', aldus burgemeester Pieter Broertjes donderdagavond tijdens een persconferentie in het raadhuis van Hilversum naar aanleiding van het binnendringen van het NOS-complex door een 19-jarige man.   

HILVERSUM - ,,Ik greep mijn bedrijfspasje en dacht maar één ding: wegwezen hier. Achter de keuken hebben we een douche. Daar sluit ik me gewoon in op. Ik zag meteen Parijs voor me, die supermarkt.’’ Bibberend van de kou en de emoties staat de medewerkster van het restaurant van de NOS donderdagavond in haar dunne bedrijfsblousje buiten.

29-01-2015 17:00

HILVERSUM - De Hilversumse sportvereniging Wasmeer heeft een goede kans de krachtmeting met de fiscus de winnen. Maar er is ook een zwakke plek waarvan de Belastingdienst gebruik zou kunnen maken. Inzet van dat alles: kan Wasmeer nu eindelijk het nieuwe clubhuis gaan bouwen of - wat niemand hoopt - wordt het een sof?

29-01-2015 13:55

BUSSUM - Op de Lothariuslaan in Bussum is donderdag een medewerker van een bedrijf dat zonnepanelen installeert van het dak gevallen. De man viel van ongeveer 2,5 meter hoogte tijdens een zware hagelbui.

Susanne van Velzen In 60 seconden
29-01-2015 13:46

Mijn beste gok is dat Boer zoekt Vrouw aan het laatste seizoen bezig is. De vijf boeren die dit jaar worden gevolgd heeft de KRO of gedwongen om mee te doen, of het zijn acteurs.

HILVERSUM - Cliënten die gigantische geldbedragen moeten betalen, omdat de zorgverlener fout zat. De Ascensio zaak is het voorbeeld hoe erg het mis kan gaan als je het persoonsgebonden budget ’verkeerd’ uitgeeft. De vraag of dit systeem wel correct is wordt dan ook gesteld door diverse Tweede Kamerleden. Waarom zou je als zorg gerechtigde kiezen voor een regeling die zo’n groot risico met zich meedraagt?


Stelling

Deuren dicht voor terrorist

De portier van het omroepgebouw van de NOS krijgt alom lof toegezwaaid over de kalme manier waarop hij Tarik Z. naar een lege studio begeleidde. Moed kan de man niet ontzegd worden, maar de vraag is of de portier de gewapende man wel had moeten binnenlaten. De terroristen die een bloedbad aanrichtten bij Charlie Hebdo konden dat doen doordat een medewerkster ze onder bedreiging binnenliet. Een portier, die wel is opgeleid om dit soort incidenten het hoofd te bieden, zou moeten weigeren de toegangsdeur te openen.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Marianne Alderliesten
Gynaecoloog
26-01-2015 00:00 Vraag & antwoord

Thuis bevallen of in het ziekenhuis? Als een zwangerschap zonder problemen verloopt en de moeder gezond is, mag zij altijd zelf kiezen. Wie medische zorg graag nabij heeft, maar ook een huiselijke sfeer wenst, kan kiezen voor een bevalcentrum, bijvoorbeeld Bevalcentrum Parteanz van het Zaans Medisch Centrum. Marianne Alderliesten is gynaecoloog in dit ziekenhuis en beantwoordt deze week drie vragen over dit onderwerp.

Lees verder!