Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
28-07-2014 08:44

HUIZEN - Een flinke wolkbreuk boven Huizen heeft ervoor gezorgd dat diverse straten en kelders zondagnacht zijn ondergelopen. Vooral de omgeving Driftweg, Ruyterstraat en de Botterstraat hebben veel overlast gehad.

27-07-2014 18:48

HILVERSUM - Zondagochtend. Het is nog altijd druk bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne. De voorlopig laatste stoet rouwwagens is de avond ervoor aangekomen, toch blijft de mensenmassa toestromen. Fietsers stappen even af, ouders met kinderen leggen knuffels neer en de snackbar op de hoek heeft een rek bloemen bij de ingang staan.

27-07-2014 12:22

BAARN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee inbrekers op heterdaad betrapt in een woning aan de Oosterstraat.  

27-07-2014 07:00

HILVERSUM - Data Hotel Hilversum is verkocht aan Infostrada Connect. Het ’pakhuis’ met computerservers op het Mediapark was eigendom van het failliete TCN.

26-07-2014 16:11

HILVERSUM - De politie heeft vrijdagavond een hennepkwekerij ontmanteld in de Hilversumse Meent. Twee personen zijn aangehouden. 

26-07-2014 11:00

HILVERSUM - Bussumer Marcel Kreuning tipt de start van zijn kunstuitleen bij Artista, Neuweg 114 in Hilversum. www.lijstenmakerij-artista.nl. De verhuurprijzen zijn afhankelijk van de waarde van het werk, tussen de 17,50 en 30 euro per maand.

 
25-07-2014 20:08

HILVERSUM - De colonne lijkwagens is vrijdagavond rond 20.00 uur aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar de identificatie plaatsvindt. In de straten naar de kazerne stonden wederom veel belangstellenden, net als langs de route en op de viaducten.

25-07-2014 20:00

MUIDEN, DIEMEN - De Overdiemerweg (Nuonweg) is vrijdag dichtgegaan. Dit is het gevolg van de uitspraak van de voorzieningenrechter donderdagmiddag. De weg diende jaren als verbindingsweg tussen IJburg, Diemen en Muiden.

25-07-2014 17:17

HILVERSUM - Voor heel Hilversum is het een bewogen week geweest, zei burgemeester Pieter Broertjes vrijdag. „Het was een intense week die mij en vele anderen niet onberoerd heeft gelaten, maar hopelijk hebben we kunnen bijdragen aan een waardige thuisreis van de slachtoffers.”

'S-GRAVELAND - Het Gooi wordt het eerste geocachingsgebied ter wereld. Toeristen uit binnen-, maar vooral uit het buitenland kunnen hier binnenkort schatzoeken met hun satellietontvanger (gps).De gemeenten, de toeristische bedrijven en Natuurmonumenten willen zo inspelen op de groeiende markt van ’game-gerelateerd’ toerisme. Steeds meer mensen vinden het leuk om spelenderwijs, al dan niet met elektronica, een mooi gebied te ontdekken.

25-07-2014 13:00

HILVERSUM - Het gat in de Veerstraat, op de plek van de gesloopte oprit van de Hilvertshof-parkeergarage, wordt eindelijk gevuld. Bouwbedrijf Nijhuis uit Apeldoorn gaat er vijf eengezinswoningen neerzetten.

25-07-2014 12:20

HILVERSUM - Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is opgepakt voor inbraken, diefstallen en internetfraude, waarbij hij met name in het Gooi toesloeg.

25-07-2014 11:17

NAARDEN - Megalomane directeuren die rondrijden in Maserati’s? Die kennen ze niet bij Woningstichting Naarden. De corporatie is al honderd jaar klein, maar fijn gebleven. Toch waren het de rijke heren van Naarden die de eerste stappen zetten voor de bouw van sociale woningen. Deels uit idealisme, maar vooral toch om het rode, socialistische gevaar buiten de deur te houden. De Bussumse historicus Paul Schneiders schreef er een aangrijpend boek over

NAARDEN - Een 46-jarige man uit Naarden is donderdagmiddag opgepakt voor een inbraak in het Drentse Linde.

27-07-2014 18:55

'S GRAVELAND - Een vrouw is zondagmiddag bekneld en gewond geraakt nadat ze met haar auto tegen een lantaarnpaal was gebotst in s' Graveland.

27-07-2014 12:39

BAARN - Kan de toediening van een dieet ervoor zorgen dat verstandelijk gehandicapten minder epilepsie-aanvallen krijgen? Sherpa en Amerpoort doen een proef, die nog niet eerder in een instelling is toegepast.   

27-07-2014 11:42

HILVERSUM - Zacht applaus klonk toen zaterdagavond de voorlopig laatste stoet met 38 lijkwagens, die rond kwart over vijf vertrok vanuit Eindhoven, de Van Oudheusdenkazerne binnenreed.

26-07-2014 07:07

Voorlopig voor het laatst gaan doodskisten van Charkov via Eindhoven naar Hilversum. Twee militaire transportvliegtuigen vertrekken zaterdagochtend uit Oekraïne en landen rond 16.00 uur in Eindhoven. Na The Last Post en een minuut stilte gaan de kisten in rouwwagens naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne. Daar proberen onderzoekers de stoffelijke overschotten te identificeren.

26-07-2014 07:00

HILVERSUM - Opmerkelijk veel Gooise meerderjarige jongeren raken dit jaar dakloos. Regionale daklozenopvang De Cocon in Hilversum kreeg alleen al in het eerste kwartaal dertig ’unieke’ nieuwe gevallen en spreekt van een zorgelijke trend.

25-07-2014 22:00

HUIZEN - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer: de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Het Kleine Café aan de Haven in Huizen.

25-07-2014 14:31

HILVERSUM - Hilversums ChristenUnie-raadslid Aafke Vreugdenhil-de Blécourt deelt met haar collega's in de gemeenteraad haar rouwervaring bij de Korporaal Van Oudheusdenkazerne.

25-07-2014 14:19

HILVERSUM - De Hilversumse herdenking van de dertien plaatsgenoten die omkwamen bij de vliegramp in Oekraïne vindt zondagmiddag 17 augustus plaats in de Sint Vituskerk.

Henk Runhaar Opinie
25-07-2014 16:00

HILVERSUM - Sinds ruim een week geleden duidelijk werd dat Hilversum bijzonder zwaar getroffen is door de vliegramp in Oekraïne gaat er geen dag voorbij of Hilversums burgemeester Pieter Broertjes is prominent in beeld in de media.

HILVERSUM - Een dertigjarige fietsster uit Deventer is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising  Diependaalselaan-Bosdrift in Hilversum. Ze wilde de drukke Diependaalselaan oversteken en werd geschept door een 25-jarige scooterrijder uit Hilversum.

25-07-2014 09:00

HILVERSUM - De Televisie- of KPN-toren trekt op deze foto alle aandacht. Het gevaarte schurkt tegen het Mediapark (rechtsboven op de foto) aan. Slechts af en toe is deze omroepzendmast in het nieuws. Bij een blikseminslag of wanneer sympathisanten van Schreeuw om Leven er tegen abortus of de vertoning van een pornofilm bidden. Eigenaar is mobiele telecommunicatie-aanbieder Alticom, die 24 hoge mediatorens door heel Nederland bezit.  

24-07-2014 23:30

HILVERSUM - De gemeente is bezig met de organisatie van een grote herdenkingsbijeenkomst op of rond 16 augustus, waarschijnlijk in de Sint Vituskerk of een studio op het Mediapark.

24-07-2014 22:36

NAARDEN - De AbvaKabo FNV gaat een zwartboek samenstellen van misstanden bij Amaris De Veste in Naarden. Ongeruste personeelsleden, familieleden en vakbond luidden donderdagavond tijdens een hoorzitting de noodklok.   

HILVERSUM - Langs de weg naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum was het donderdagavond minder druk dan woensdag. De emotie was er bij veel mensen niet minder om.Stelling

Rolstoel en luier sneller leveren

Verzekeraars houden mensen die een rolstoel, hoortoestel of incontinentieluier nodig hebben aan het lijntje. Soms moet een gehandicapte een maand wachten voor hij zijn nodige hulpmiddelen krijgt. Dat blijkt uit onderzoek van instituut Nivel. Verzekeraars denken alleen maar aan geld, terwijl de Nederlandse bevolking dat geld met alle premies opbrengt. In plaats van vóór de verzekerden te werken, werpen ze barricades op met trage procedures en bureaucratie. Daar betalen we geen premie voor! Sneller leveren die rolstoel en incontinentieluier. Wat vindt u?

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
21-07-2014 07:00 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!