Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
23-07-2014 18:00

WEESP - De Weesper Stadspeiling mag dan hebben uitgewezen dat de kermis in de binnenstad ’voor herhaling vatbaar’ is, een aantal winkeliers van de Nieuwstraat vindt dat wat kort door de bocht. Door de lage opkomst van het publiek, de afgesloten parkeerplekken en de matige controle van vergunningen en veiligheidsvoorschriften, was het evenement minder succesvol en leden ze omzetverlies.

23-07-2014 17:19

HILVERSUM - ’Most victims were from the Netherlands; too many of them were from the tight-knit community of Hilversum.’ Net als veel van haar collega’s ziet verslaggeefster Lori Jane Gliha van America Tonight dat ’this quaint Dutch city’ zwaar getroffen is. Haar artikel over ’hoe de Hollandse plaats, die drie gezinnen verloor, rouwt’ begint voor de deur van de omgekomen familie Smallenburg. Gliha beschrijft de bloemen en hoe ’a few white stones taken from the gravel landscape have been assembled in the form of a heart on the front walk’.

23-07-2014 15:23

HILVERSUM - ,,Weet u misschien wat hier aan de hand is?'', vraagt een stel op de fiets. Ze zijn op vakantie in Lage Vuursche en rijden richting Loosdrecht. Ter hoogte van Vliegveld Hilversum stuitten ze op een waar mediacircus, wat woensdagmiddag met het uur in omvang groeit.

23-07-2014 11:26

HILVERSUM - De gemeente Hilversum is woensdagochtend druk met het garanderen van een vrije doortocht voor de stoet lijkwagens die vroeg in de avond bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne wordt verwacht.

23-07-2014 10:26

HILVERSUM - ,,Mijn broer Gerrit Menke en zijn vrouw Mary zijn ook omgekomen bij de vliegramp. Veel Hilversummers hebben hem gekend. Hij was veertien toen we naar Australië emigreerden. Hij speelde altijd in de speeltuin aan de Erfgooiersstraat waar we woonden.’’

23-07-2014 09:00

HILVERSUM - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Flinders Café in Hilversum. 

22-07-2014 17:36

WEESP - Normaal gesproken krijgt iemand voor het ingooien van een ruit een boete of een werkstraf. Maar een 44-jarige verdachte uit Weesp komt in aanmerking voor een uitzondering, volgens justitie. De officier eiste in Lelystad bij de rechtbank een ISD-maatregel die twee jaar opsluiting betekent.

22-07-2014 16:45

BUSSUM - De spoorwegovergang bij de Generaal De La Reylaan in Bussum is zeker ook vandaag nog afgesloten. Er wordt hard gewerkt om een gat in het wegdek te herstellen.

22-07-2014 16:02

HILVERSUM - Het bestuur van De Hertenkamp waarschuwt voor malafide collectanten, die deur-aan-deur geld inzamelen uit naam van de kinderboerderij. De nepcollectanten zouden met name actief zijn in de wijk Kerkelanden.

MUIDEN - Maxis Hypermarkten in Muiden vraagt bij de rechtbank in Amsterdam een voorlopige voorziening aan tegen de sluiting van de Overdiemerweg (Nuonweg). Het kort geding - gericht tegen het verkeersbesluit dat de gemeente Diemen heeft genomen - dient donderdagmorgen 24 juli om 11 uur.

22-07-2014 10:08

LAREN - In de nacht van maandag op dinsdag is het tweede deel van de natuurbrug Laarderhoogt aangelegd.

22-07-2014 07:00

HILVERSUM - Jongeren Opvang Gooi (JOG) aan ’t Hoogt in Hilversum-Zuid gaat sluiten. Dat bevestigt directeur-bestuurder Rob Hartings van Zandbergen Jeugd & Opvoedhulp desgevraagd.

21-07-2014 16:08

LAREN - De geldautomaat van de Rabobank keert definitief niet terug aan de Kloosterweg in de Larense wijk Zevenend. Dat blijkt uit navraag bij directeur Rabobank Noord Gooiland Hans van der Pouw.

HILVERSUM - De politie in de regio Gooi en Vechtstreek is helemaal klaar met de ellende die malafide Engels sprekende klusjesmannen aanrichten en 'gaat de strijd aan', aldus een politiepersbericht. Wie met het gespuis wordt geconfronteerd, mag wat de politie betreft direct 112 bellen.

23-07-2014 17:30

HILVERSUM - ,,De aandacht van de media is énorm, ook vanuit het buitenland.’’ Pastoor Julius Dresmé van de Sint Vituskerk neemt woensdagmiddag even de tijd om kort terug te blikken op de afgelopen dagen, vol hectiek en emotie.

23-07-2014 17:10

HILVERSUM - Of hij binnen een dag een vier bij vier meter groot vliegtuig gevuld met zo’n tweeduizend witte bloemen kon maken? Geen probleem, zei Bob Sonder van Marjolein’s Bloemenboetiek in Hilversum.

23-07-2014 12:36

HILVERSUM - De St. Vituskerk aan de Emmastraat in Hilversum zet in ieder geval tot en met zondag overdag de deuren open voor de herdenking van de slachtoffers van de vliegramp.

22-07-2014 22:39

UTRECHT - De snelwegen A2 en A27 worden woensdagmiddag gedeeltelijk afgesloten wanneer de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne worden overgebracht van Eindhoven naar Hilversum. „Om een vlotte en waardige doorgang te garanderen, worden de snelwegen A2 en A27 tijdens het passeren van de colonne afgesloten voor het overige verkeer. Enkele kilometers voor en na de colonne maakt de politie de weg vrij”, liet Rijkswaterstaat dinsdagavond weten.

22-07-2014 19:53

DEN HAAG - Twee militaire vliegtuigen met daarin lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne komen naar verwachting woensdag rond 16.00 uur aan in Eindhoven. Dat liet het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdagavond weten.

22-07-2014 17:53

HILVERSUM - Gemeente en politie in Hilversum bereiden zich voor op de aankomst van de eerste lichamen uit Oekraïne woensdag. Het is nog niet duidelijk of daarvoor verkeersmaatregelen worden getroffen, zei een woordvoerder van de politie.

22-07-2014 15:00

BLARICUM - Bewoners van appartementencomplex De Oorsprong in Blaricum zijn boos. In een nabijgelegen nieuwbouwwijk wordt volop gebouwd, waardoor bouwbedrijf Aalbers een bouwkeet vlak naast hun appartementencomplex wil neerzetten. ,,Onacceptabel’’, aldus verschillende bewoners. ,,Wij zitten misschien wel langer dan twee jaar in de herrie en rotzooi.’’

22-07-2014 14:59

HILVERSUM - Hilversum is de beste plek voor het identificeren van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne, meldt het Nationaal Crisiscentrum desgevraagd. Maar dat Hilversum met dertien slachtoffers een van de zwaarst getroffen gemeenten is, speelt volgens burgemeester Pieter Broertjes ook een rol.

22-07-2014 11:26

HILVERSUM - Een kat kwam dinsdagochtend klem te zitten in een keukenraam aan de Huygensstraat in Hilversum. De brandweer rukte uit met drie voertuigen om het dier te bevrijden.

HILVERSUM - Bij de ingang van parkeergarage City Parking aan het Noordse Bosje in Hilversum is dinsdagmorgen om tien voor half tien een overleden persoon aangetroffen. Ambulance en traumahelikopter waren nog opgeroepen. Er is zelfs nog geprobeerd de persoon te reanimeren, maar dat bleek zinloos.

21-07-2014 13:59

HILVERSUM - De Hilversumse basisschool Elckerlyc (locatie Schuttersweg) houdt woensdagavond een informele vliegrampbijeenkomst voor (oud-)leerlingen, ouders en andere belangstellenden.

21-07-2014 11:32

BUSSUM - In een supermarkt aan de Veerstraat in Bussum is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een schuifdeur te vernielen. Voor zo ver bekend hebben ze alleen sigaretten gestolen.

20-07-2014 23:38

HILVERSUM - Verslaggever Jonathan Rugman maakte voor het Britse Channel 4 News een reportage vanuit Hilversum.

HILVERSUM - In de katholieke St. Vitus, op het Comenius College en op voetbalvereniging Altius werd zaterdagmiddag stilgestaan bij slachtoffers van de vliegramp in de Oekraine. Hilversum treurt om dertien mensen die daarbij om het leven kwamen.Stelling

Pak Poetin zijn WK voetbal af

Al voor de Olympische Winterspelen werd er getwijfeld of ’we’ wel naar Rusland zouden moeten gaan met onze sporters, maar nu is de maat echt vol. De gebeurtenissen in de Oekraïne, met als dieptepunt de ramp met de MH17, vragen om een duidelijk signaal van de wereldgemeenschap. Daarom moet het WK voetbal in 2018 – na de Spelen Poetins volgende prestigeproject – aan een ander land dan Rusland worden toegewezen. Mocht dit niet gebeuren dan moet de Nederlandse regering besluiten dat ons land het WK zal boycotten. Pak Poetin zijn WK af, wat vindt u?

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
21-07-2014 07:00 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!