Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
28-01-2015 07:00

HILVERSUM - Maandagmiddag greep ze nog minstens tien keer naar haar telefoon. Volledig op de automatische piloot. Even checken of er een berichtje was. Om vervolgens een zwart scherm te zien. Samen met vijftig leerlingen doet docente filosofie Constance van Hall (37) deze week een gewaagd experiment. Een schoolweek lang moet de mobiele telefoon uit en zijn social media compleet taboe. Eens kijken of dat vol te houden is en of je er wellicht socialer van wordt?

27-01-2015 19:37

BUSSUM - Twee jongens hebben dinsdagavond snackbar 't Frietkot aan de Havenstraat in Bussum overvallen. Dat meldt de politie.

27-01-2015 17:06

HILVERSUM - Nu al geeft Tergooi meer dan tienduizend keer per jaar een chemokuur aan kankerpatiënten. Dat aantal groeit nog steeds. Vanaf komend voorjaar wil het ziekenhuis in Hilversum de last voor deze patiënten enigszins verlichten in de ’chemotuin’, een nieuw te bouwen paviljoen waar het hele jaar door in de buitenlucht de kuur kan worden ondergaan.

27-01-2015 15:17

HILVERSUM - De politie heeft dinsdagochtend een tweede verdachte opgepakt voor het dodelijke antihomogeweld in 2002 op De Bosberg, de voormalige homo-ontmoetingsplek aan de A27 bij Hilversum.

27-01-2015 13:31

HILVERSUM - De vuilniswagenchauffeur die een bejaard echtpaar dood reed in Hilversum krijgt zijn rijbewijs terug.

27-01-2015 13:11

SOEST - De Albert Heijn aan de Smitsweg in Soest is dinsdagochtend tijdelijk ontruimd geweest.

27-01-2015 09:23

EEMNES - De gemeenteraad van Eemnes is maandagavond niet veel wijzer geworden van de problemen bij de VVD.

27-01-2015 09:01

LAREN - De Brink in Laren is behoorlijk toegetakeld bij de ontmanteling van de ijsbaan.,,Waar ik van ben geschrokken is beschadiging van het hek bij het oorlogsmonument (hoek platgereden, red.). Fouten maken kan, maar je verwacht extra voorzichtigheid omdat het de Brink is'', reageert wethouder Tijmen Smit. ,,Ook is de bestrating kapot gereden en hebben bomen kleine beschadigingen opgelopen. Er zal hierover nog een pittig gesprek volgen. Dit is niet de bedoeling. De organisatie baalt er zelf ook verschrikkelijk van.''

27-01-2015 09:00

HUIZEN - Liever verhuizen naar de openbare basisschool Blaricum (OBB) dan samen gaan in één pand met De Wijngaard, de Huizer school voor speciaal basisonderwijs. Dit is volgens onderwijskoepel Villa Primair-directeur Jules van Brecht, de uitkomst geweest van een peiling onder ouders van de hoogbegaafde (HB) leerlingen van basisschool De Werf. Op basis hiervan hakte Villa Primair onlangs de knoop door: de hoogbegaafden van De Werf gaan vanaf volgend schooljaar naar Blaricum.

HILVERSUM - De Loosdrechtse ’wapenbroers’ Frank en Peter T. hebben hun aandeel in Hilversumse nachtdisco Let’s Get Down (onder Gooiland) van de hand gedaan. De deal is versneld door de arrestatie van de broers. Ze zitten achter slot en grendel sinds de vondst vorige maand van een wapendepot voor de onderwereld in de woning van Frank T. aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk.

26-01-2015 17:02

HUIZEN - Bouwmaatschappij Verwelius heeft de Huizer Marina gekocht voor ruim 1,2 miljoen euro. Dit bevestigt directeur Bert Verwelius. Tijdens de recente online executieveiling (in opdracht van de ING Bank) van de werf/jachthaven bij de Oude Haven deed de Huizer bouwmaatschappij het hoogste bod.

26-01-2015 16:06

HILVERSUM - Omwonenden van de Utrechtseweg benadert de gemeente Hilversum heel voorzichtig. Met de Anthony Fokkerweg ging het anders. Communiceren met burgers gaat niet altijd van een leien dakje. Er is ruimte voor verbetering.

26-01-2015 13:07

WEESP - De politie meldt dat er maandagmiddag een steekpartij is geweest in de Frans Halsstraat in Weesp. Een man raakte gewond Er zijn twee verdachten aangehouden.

EEMNES - Met de woorden ,,Mijn vader zou trots zijn als hij deze tentoonstelling zou kunnen zien" opende Ariana van Reeuwijk-Van der Eerde, de oudste dochter van oprichter/directeur Han van der Eerde, zaterdag de tentoonstelling 'Ocrietfabriek 1939-2008' in Eemnes. ,,Want de Ocriet was zijn levenswerk. Of eigenlijk meer: zijn kindje."

27-01-2015 22:00

HILVERSUM - Hij heeft het stuk vertaald, bewerkt, geregisseerd en speelt ook de hoofdrol: Peter van Bokhorst. Nu zijn we van hem wel wat gewend, maar hij maakt het weer waar met zijn rol van havenarbeider Eddie Carbone in de klassieker ’Van de brug af gezien’ (1955). Door zijn ijzersterke spel en aanwezigheid, lijken de anderen soms naar de achtergrond te verdwijnen. Toch is ook hier volop talent en spelkwaliteit te herkennen.

27-01-2015 18:00

BLARICUM - Rijkswaterstaat verwacht deze week het probleem met de ijspegels bij natuurbrug Laarderhoogt (A1 Blaricum) te hebben opgelost. ,,De herstelwerkzaamheden zijn begonnen’’, vertelt een woordvoerster  van Rijkswaterstaat.

 
27-01-2015 16:07

MUIDEN - Stroperij komt in het Gooi en Vechtstreek niet voor. Zou je denken. Toch gebeurt het. Misschien niet in de natuurgebieden van Goois Natuurreservaat en Natuurmonumenten, maar in het bijna-niemandsland, de zogeheten Baai van Ballast bij Muiden is het maar net hoe goed je kijkt.

27-01-2015 12:26

WEESP - Twee Amsterdammers van 20 en 22 jaar zijn alsnog opgepakt voor de gewelddadige overval op een juwelier aan de Nieuwstad in Weesp vier jaar geleden.

27-01-2015 12:08

BUSSUM - Drie vrouwen hebben dinsdagochtend met succes een winkeldief achtervolgd in het centrum van Bussum. De man had zilverkleurige snowboots gepikt in de Wibra.

27-01-2015 11:16

KORTENHOEF - Bij een kop-staartbotsing op de Vreelandseweg N201 in Kortenhoef is dinsdagochtend rond half tien een gewonde gevallen.

27-01-2015 08:00

HILVERSUM - Dat Hollandse winters steeds warmer worden is een feit, maar dat betekent niet dat er geen nachten meer zijn met flinke nachtvorst. In het begin van vorige week, toen er nog veel vocht in de lucht zat, waren berijpte planten geen zeldzaamheid.

27-01-2015 08:00

HILVERSUM - Een mooie oogst: ruim 25 reacties op het zoekplaatje van vorige week. Het overgrote merendeel van de lezers houdt het op de speeltuin Noorderkwartier - in het Rooie Dorp - aan de Israelstraat in Baarn. Een handvol inzenders komt met een andere suggestie. De speeltuin in Anna’s Hoeve, die achter het badhuis in de Huygensstraat (bij de Geuzenweg) of bij het klooster De Stad Gods in Hilversum. Of die bij het hertenkamp aan de Randweg (genaamd ’Rosmalen’) in Bussum.

27-01-2015 00:08

EEMNES, LOOSDRECHT - De landmacht trekt volgende week Eemnes binnen. Om te oefenen.

LOOSDRECHT - Een nieuwe manier van werken vraagt om een nieuwe kazerne. Daarom verhuist de brandweer in Loosdrecht voor een tijdje van de Nieuw-Loosdrechtsedijk naar de oude gemeentewerf aan de Dennelnlaan.

26-01-2015 10:05

BLARICUM - ,,Een bittere pil.'' Zo noemen de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) en Blaricumse brandweervrijwilligers het besluit van de gemeenteraad om te stoppen met het verzet tegen het weghalen van de tweede bluswagen.

Ronald Frisart In 60 seconden
25-01-2015 14:26

Mooi vak, de journalistiek, maar met hier en daar wat eigenaardige trekjes - zoals ook andere beroepen die trouwens wel hebben.

25-01-2015 11:02

LOOSDRECHT - Een woonboot in jachthaven Wolfrat heeft zondagochtend te lijden gehad onder een uitslaande brand.

LAREN - De geplande executieveiling van de inboedel van de couturewinkel van Addy van den Krommenacker in Den Bosch lijkt van de baan. De modeontwerper zegt te zijn geholpen door „derden” bij het voorkomen van de veiling.


Stelling

Neem van iedereen DNA af

De 38-jarige Bart van U. wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van oud-minister Els Borst. Hij is in beeld gekomen door een DNA-match. De laatste jaren zijn vaker verdachten van ernstige misdrijven aangehouden dankzij een match met DNA dat in het bezit was van justitie. De trefkans zou aanzienlijk toenemen wanneer justitie over het DNA van alle Nederlanders zou beschikken. Daar is niets mis mee. Tenslotte hebben we er ook geen probleem mee een vingerafdruk af te geven om een paspoort te krijgen.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Marianne Alderliesten
Gynaecoloog
26-01-2015 00:00 Vraag & antwoord

Thuis bevallen of in het ziekenhuis? Als een zwangerschap zonder problemen verloopt en de moeder gezond is, mag zij altijd zelf kiezen. Wie medische zorg graag nabij heeft, maar ook een huiselijke sfeer wenst, kan kiezen voor een bevalcentrum, bijvoorbeeld Bevalcentrum Parteanz van het Zaans Medisch Centrum. Marianne Alderliesten is gynaecoloog in dit ziekenhuis en beantwoordt deze week drie vragen over dit onderwerp.

Lees verder!