Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
23-10-2014 11:00

KORTENHOEF - Vorig jaar was het doorslaand succes. Lekkernijen voor Kortenhoefse ouderen in de week van 5 december. Dat willen Zwarte Pieten Sarina Peelen en Esther Pelsma dit jaar weer organiseren. Met behulp van de inwoners van Kortenhoef.

23-10-2014 06:00

HUIZEN - Huizer jihadverdachte Rashid el J. wil af van zijn enkelband. Dat zegt zijn Hilversumse advocaat Derk van der Heijden. Het elektronisch toezicht werd vorige maand opgelegd door de reclassering en moet voorkomen dat de 31-jarige Huizer het land verlaat.

22-10-2014 19:25

EEMNES - Bij een verkeersongeval op de Wakkerendijk in Eemnes is woensdagavond een vrouw gewond geraakt.

22-10-2014 17:14

HILVERSUM - Ze hebben er lange tijd naar uitgekeken, hun eerste bezoek aan de gloednieuwe megabioscoop JT Hilversum. Naomi van der Linden (links) en Naomi Lammertink vergaapten zich woensdag aan de luxe uitstraling van het filmwalhalla met een bak popcorn in de hand.

22-10-2014 16:23

HILVERSUM - Media Werkplaats Hilversum (MWH) verkast nog dit jaar naar de Noorderweg. Daar trekt MWH in bij de kringloop en Grafisch Atelier 't Gooi. 

22-10-2014 12:43

HILVERSUM - De 44-jarige Marc van der Kooij uit Hilversum die sinds dinsdag werd vermist, is weer terecht. Hij heeft zich woensdagmiddag gemeld, zegt een politiewoordvoerster.

21-10-2014 20:00

HUIZEN - Het schoolgebouw van Mulock Houwerschool ’t Gooi aan de IJsselmeerstraat in Huizen is nog hartstikke nieuw. In januari 2013 werd het in gebruik genomen met de verwachting dat er 90 leerlingen, afkomstig uit de hele regio, les zouden gaan volgen. Met 54 leerlingen in de boeken, blijft de school ver achter bij deze prognose.

21-10-2014 16:00

VREELAND - Sinds Bernard van Leer zijn ogen in de jaren dertig van de vorige eeuw liet rusten op een oude fabriek in Vreeland, is er een innige relatie ontstaan tussen fabriek en dorpsbewoners. Vooral vroeger werkten er veel in de fabriek. Daarom is er enige schroom om tegen uitbreidingsplannen te zijn. Toch denkt de Dorpsraad dat het, na een peiling onder de bevolking, een kritisch geluid kan laten horen.

21-10-2014 15:23

HUIZEN, LAREN - De 44-jarige Huizense spookrijdster die in november vorig jaar een ongeluk veroorzaakte waarbij een 24-jarige Laarder om het leven kwam, moet een jaar de cel in als het aan het openbaar ministerie  ligt. Daarnaast eiste de Officier van Justitie nog zes maanden voorwaardelijk en drie jaar rijontzegging.

HILVERSUM - De klok gaat weer een uurtje terug, in de nacht van zaterdag op zondag, dus is het ook weer tijd voor de jaarlijkse Nacht van de Nacht. Zaterdagavond is op verschillende plekken in Gooi, Vechtstreek en Eemland van alles te beleven. Er is ook wat te vieren, want het wordt de tiende editie van de Nacht van de Nacht.

20-10-2014 16:03

HUIZEN - Na jaren praten, plannen maken, verwerpen -al dan niet veroorzaakt door de economische crisis- komt het Huizer college van b en w met een nieuw bouwplan voor de wijk Stad en Lande Noord.

20-10-2014 15:48

HILVERSUM - Aalberts Ontwikkeling en Bouhuijzen Projekten gaan veertien koopwoningen neerzetten aan de Raafstraat in Hilversum, op zo’n tweehonderd meter van natuur- en recreatiegebied Anna’s Hoeve.

20-10-2014 15:39

HILVERSUM - Een BMW met Pools kenteken is zaterdagavond op de Ehrlichstraat in de Hilversumse Kleine Driftbuurt bekogeld met een molotovcocktail.

NAARDEN - Er is maandagochtend iemand gewond geraakt bij een aanrijding op de Lambertus Hortensiuslaan in Naarden. Een auto en een busje reden tegen elkaar.

23-10-2014 09:00

HILVERSUM - De Hilversumse razzia van 23 oktober 1944 wordt donderdag (vanaf zes uur) herdacht bij het monument voor de dwangarbeiders bij de Dudoktribune aan de Soestdijkerstraatweg. Na een toespraak van burgemeester Pieter Broertjes volgt twee minuten stilte, afgesloten met de ’Laatste groet’ door bugelspeler J. Koetze van de Excelsior politiekapel. Aansluitend draagt Els Kiewik-Peters een gedicht ’Herdenking’ voor en worden er bloemen gelegd. Wat gebeurde er precies zeventig jaar geleden?

22-10-2014 21:00

SOEST - In galerie de Ploegh in Soest is werk van 34 kunstenaars bijeengebracht onder de noemer 'De mens centraal'.

22-10-2014 19:00

MUIDEN - Het bestuur van het Muider Muizenfort Museum wacht in spanning op het jawoord van het college van b en w van Muiden. Al een hele tijd. ,,Vanaf september wachten we al op groen licht voor ons plan met het Muizenfort’’, zegt secretaris Guus Kroon. ,,We hebben de goedkeuring van het college nodig om in aanmerking te komen voor bijdragen van subsidiegevers.’’

22-10-2014 10:26

BUSSUM, BAARN - Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van oplichting door babbeltrucs. Zij zijn maandag gearresteerd op de Faas Elliaslaan in Baarn. De verdachten zijn een 53-jarige Arnhemmer en een 50-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is.

22-10-2014 06:30

HILVERSUM - Over een paar maanden is Europa een nieuw beeld-platform op internet rijker. Het is ontworpen en wordt momenteel in Hilversum gebouwd bij facilitair bedrijf United op het Mediapark. Daarbij wordt door het Finse Booxmedia ontwikkelde technologie gebruikt. United en Booxmedia sloten daarover afgelopen zomer een overeenkomst.

21-10-2014 22:00

HILVERSUM - De politie moet zichtbaarder zijn in de Kleine Driftbuurt en vergelijkbare wijken in Hilversum. Dat zegt burgemeester Pieter Broertjes naar aanleiding van het bekogelen met een molotovcocktail van een BMW met Pools kenteken op de Ehrlichstraat, afgelopen weekeinde.

 
21-10-2014 12:01

HUIZEN - De dreigbrief die de achterbuurman van Linda de Mol in de Huizer villawijk Crailo kreeg, heeft niets te maken met het afpersen van de familie De Mol. Dat meldt woordvoerder Bernhard Jens van rechercheteam De Mol.

20-10-2014 22:10

BUSSUM - Er ging een hele hoop discussie aan vooraf, maar de fusiegemeente heet straks toch gewoon 'Gooise Meren'.

20-10-2014 22:00

HILVERSUM - De foto van de bedrijfsbrandweer (zoekplaatje 272) heeft veel herinneringen losgemaakt. Ook bij H. Hogeman. De bewoner van de Hilversumse Meent herkent op de foto van de Philips Brandweer (PTI Hilversum) zijn vader A.H.W Hogeman (onderste rij zittend, derde van links). Maar ook P. van Straten (eerste rij staand, derde van rechts) en de heer De Heus (eerste rij staand, in het midden, met zijn hand op zijn koppel).

HILVERSUM - Elke week een bijzondere foto nemen zodat je na twaalf maanden een mooi overzicht hebt van het jaar dat achter je ligt. Dat is het uitgangspunt van de expositie ’Dutch 50’ die vrijdag in Hilversum geopend wordt.

20-10-2014 08:00

WEESP - IVW, de bedrijvenvereniging voor Weesp, Muiden en omstreken bestaat morgen vijftig jaar. In 1964 opgericht om de belangen van Weesper bedrijven te behartigen, zal menigeen denken dat zoiets in de huidige tijd garant staat voor een oubollige mannenclub. Maar wie deze mening ventileert in aanwezigheid van secretaris Cor van der Poel en voorzitter Wim Zagt, komt er niet mee weg.

19-10-2014 21:00

LAREN - De brainstormsessie van de Larense projectgroep over de recente wateroverlast heeft nog niet geleid tot een concrete oplossing voor het probleem. Sterker nog: De algemene conclusie roept bij de getroffen Larense burgers voorlopig alleen maar meer vragen op. De sessie was nodig om een memo te kunnen opstellen, die in november aan de gemeenteraad wordt overhandigd.

19-10-2014 18:29

HILVERSUM - Daklozen die via dagbestedingsproject PakAan in Hilversum aan de slag zijn, vrezen voor hun ’baan’. Aanleiding is het onderzoek dat RIBW (Regionale Instelling voor Begeleid Wonen) Gooi en Vechtstreek, onderdeel van Gooise zorgreus Vivium, doet naar de toekomst van PakAan.

HILVERSUM - Een 30-jarige Hilversummer is rond middernacht aangehouden omdat hij zou zijn ingereden op een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA).


Stelling

Verbod boek Ros aantasting persvrijheid

Het boek met verklaringen van Fred Ros, kroongetuige in het liquidatieproces Passage, mag voorlopig niet verschijnen. Dat heeft de rechter bepaald in kort geding. Het geding was aangespannen door het Openbaar Ministerie (OM) dat het zeer kwalijk noemde als de verklaringen integraal op straat zouden komen te liggen. De verhoren zijn door goed journalistiek handwerk boven tafel gekomen. Zou justitie ook een verbod geëist hebben wanneer het hier ging om notulen van KLM over het vertrek van Eurlings? Het is vooral kwalijk dat justitie hier de persvrijheid aantast. De stelling luidt: Verbod boek Ros is aantasting persvrijheid.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!