Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
30-08-2014 00:00

HILVERSUM - De vernieuwing van de jeugdzorg in de regio Gooi en Vechtstreek is ’waanzinnig risicovol’. Dat stelt directeur Rob Hartings van jeugdhulpverlener Youké (voorheen Zandbergen).

29-08-2014 20:00

BUSSUM - Een groot multidisciplinair oefencentrum voor de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek gaat een kleine vijftien miljoen euro kosten. Het grootste deel hiervan is nodig voor de aankoop van de benodigde grond bij de provincie. Hiermee is bijna tien miljoen gemoeid. De rest van het bedrag is bedoeld voor de inrichting van het oefencentrum. Dit blijkt uit het businessplan dat de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft opgesteld.

29-08-2014 14:52

HILVERSUM - Boris is terecht. Eigenaresse Heidi van Eck is 'dolblij', zo laat zij via de facebookpagina van de ziekenhuiskat weten. 'We kunnen het haast niet geloven!'

29-08-2014 12:04

HILVERSUM - Het leek een ernstige zaak: een 21-jarige bewoonster van de Kolhornseweg in Hilversum die begin deze maand in haar woning werd mishandeld door een wildvreemde insluiper. Inmiddels gaat de Hilversumse recherche ervan uit dat de vrouw het verhaal heeft verzonnen.

29-08-2014 11:46

HILVERSUM - Vanaf half november houdt de rechtbank Midden-Nederland weer straf- en familiezittingen in Almere. De politie heeft laten weten tot 31 december capaciteit beschikbaar te stellen voor de inzet van parketpolitie. Voor een structurele oplossing in 2015 zijn de partijen nog in overleg, aldus de rechtbank.

29-08-2014 08:00

HILVERSUM - Bezoekers van het Bosjesfestival kunnen voor het eerst smullen van Goois schapenvlees. Het Blaricumse restaurant ’t Meenthuis serveert daar tomatensoep met Gooise balletjes en broodjes shoarma.

28-08-2014 18:00

HILVERSUM - Zaterdag 6 en zondag 7 september kunnen belangstellenden de Hilversumse televisie-toren bezoeken: niet van buiten, maar van binnen. Eenmalig wordt die mogelijkheid geboden - en een goed doel profiteert mee.

28-08-2014 17:21

BUSSUM - Raadslid John Krabbendam stapt uit de fractie van Hart voor Bussum. Hij blijft wel in de gemeenteraad, ,,voorlopig onder de naam ’fractie Krabbendam’’’, zo laat hij weten. De reden voor het vertrek is ’dat er onvoldoende vruchtbare samenwerking is binnen de fractie’.

28-08-2014 16:00

HILVERSUM - Het invoeren van betaald parkeren voor bezoekers van natuurgebieden in Gooi, Vechtstreek en Eemland is een serieuze optie voor zowel Natuurmonumenten als Staatsbosbeheer. Het Goois Natuurreservaat (GNR) ziet vooralsnog niets in het innen van parkeergeld, dat zou te weinig opleveren.

HILVERSUM - De 21-jarige Hilversummer die zaterdagmiddag 12 juli zo ernstig werd mishandeld op station Hilversum Mediapark dat hij wekenlang in kritieke toestand in het ziekenhuis lag, is weer thuis. Hij kon inmiddels ook worden gehoord door de recherche, meldt een politiewoordvoerster desgevraagd.

27-08-2014 22:00

WIJDEMEREN - Sinds Kerst  2011 is door burgers zonder eigendomstitel in gebruik genomen gemeentegrond een hot item in Wijdemeren. Met een koele brief werden ruim zeshonderd huishoudens gesommeerd onterecht in gebruik genomen grond terug te geven aan de gemeente, of te huren of te kopen.

27-08-2014 20:00

HILVERSUM - ’Input’ van burgemeester Pieter Broertjes is mogelijk cruciaal voor het onderzoek naar fraude door Ascensio Zorg in Hilversum, waar zorgverzekeraar Achmea nog altijd op volle kracht aan werkt. Maandag heeft Broertjes een ontmoeting met fraudespecialisten van Achmea.

27-08-2014 15:19

HILVERSUM - Boris is weg. De in Hilversum wereldberoemde ziekenhuiskat is al sinds maandag niet meer thuis geweest. Dit staat op de facebookpagina van Boris. Heidi van Eck, eigenares van de kat, maakt zich zorgen.

EEMNES - Door bezuinigingen op de dagbesteding moeten mensen met een beperking soms na vele jaren hun werkplek verlaten. Dat brengt bij cliënten van Sherpa veel emotie met zich mee.

29-08-2014 22:00

BUSSUM - ,,Zou ik eigenlijk de oudste deelneemster zijn met mijn 75 jaar? Ik heb geen idee, heb er niet naar gevraagd bij de inschrijving. Ik moet zeggen, ik ben wel een beetje gespannen. Het Pampus-zwemevenement is het eerste grote spektakel waar ik aan mee doe.’’ De Bussumse Dieuwertje Tervoort-de Carpentier Wolf zwemt vanaf haar zevende levensjaar, maar kwam pas vorig jaar in contact met de Blaricumse Tracy Clark die vorig jaar Het Kanaal overzwom.

29-08-2014 18:00

NIGTEVECHT - Al bijna twintig jaar worstelt de gemeente Loenen (en nu Stichtse Vecht) met een juiste bestemming voor het bedrijventerrein Garsten-Noord in Nigtevecht. Wonen en werken lijken met elkaar in conflict, maar is dat ook zo? De gemeente komt met een toekomstvisie waarin consolidatie voorop staat.

29-08-2014 12:06

HILVERSUM - Specialisten van de politie kunnen niet achterhalen waardoor de verwoestende flatbrand die maandagmiddag woedde aan de Oude Loosdrechtseweg in Hilversum precies is ontstaan. Vast staat dat er geen sprake is van een misdrijf.

29-08-2014 07:30

EEMNES - Het bestuur van de BEL Combinatie is in april een rechtszaak tegen Incassoprofessionals (IP) gestart terwijl intern al over 'schikken' werd gesproken. Ook het door de BEL Combinatie ingehuurde advocatenkantoor Stibbe adviseerde toen een regeling te treffen met IP. Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken van de BEL waarover De Gooi- en Eemlander beschikt.

29-08-2014 07:00

HUIZEN - De koop van de werf Huizer Marina door de gemeente Huizen is nog steeds niet rond. Maarten Hoelscher (PvdA) heeft deze week vragen neergelegd bij het college van b en w over de kwestie. Hij vraagt zich af of de gemeenteraad wel juist is geïnformeerd.

28-08-2014 20:00

'S-GRAVELAND - Misschien is het treinreizigers donderdag wel opgevallen. Er zaten ineens veel boswachters van Natuurmonumenten in de intercity Den Haag-Groningen en terug. Dat verschijnsel hield verband met ’de grote natuurenquête’ van de natuurorganisatie.

28-08-2014 14:04

TIENHOVEN - Een vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag neergestoken in een chalet in Tienhoven. De politie heeft de dader nog niet te pakken, maar weet dat het gaat om een man uit de gemeente Stichtse Vecht.

28-08-2014 13:57

HUIZEN - De ambtswoning aan de Simone de Beauvoirlaan 40 in Huizen wordt verkocht met een verlies van ruim anderhalve ton. Voor de notariële overdracht op 6 oktober 2014 moet de gemeenteraad akkoord gaan met het collegevoorstel om het huis te verkopen voor 460 duizend euro.

28-08-2014 11:20

HILVERSUM - Steeds meer mensen die leven met kanker weten de weg naar Viore, het centrum van mensen die leven met kanker, te vinden. Vrouwen stappen er gemakkelijker over de drempel dan mannen. 

SOEST - In Galerie de Ploegh in Soest geven kunstenaars hun eigen invulling aan het concept zwart-wit.

27-08-2014 11:25

HILVERSUM - Een 26-jarige man uit Lelystad werd dinsdagavond slachtoffer van een straatroof op de Taludweg in Hilversum.

27-08-2014 10:44

LOOSDRECHT - Het Landgoed Eikenrode in Loosdrecht blijft maar in het nieuws. Nu is er weer ophef ontstaan over de ijskelder die door eigenaar Nico Ockhuisen is dichtgegooid omdat er last was van brandstichting en vuurwerkl.

27-08-2014 09:30

LAREN - De tweede editie van Lekker Laren zet het shopdorp vanaf donderdag vier dagen op zijn kop. Sonny Hoogwerf van entertainmentband Sonny’s Inc., heeft er samen met zijn team een jaar voorbereiding op zitten. We blikken met hem vooruit.

HILVERSUM - Natuurorganisaties zien het aantal overtredingen in de natuur toenemen. Boswachters signaleren steeds meer afvaldumping in de natuur, mountainbikers die over fietspaden rossen en diefstal van paddestoelen of zeldzame planten. De boswachters mogen alleen waarschuwen en overtreders wijzen op fout gedrag, maar boetes uitdelen mogen alleen ’groene boa’s’ (bijzondere opsporingsambtenaren).


Het antwoord van...
Rode Kruis Ziekenhuis
Pauline Dekker
Longarts
25-08-2014 07:00 Vraag & antwoord

Slecht voor de gezondheid, storend voor de omgeving en een enorme kostenpost. Dat iedereen beter kan stoppen met roken, is wel bekend. Velen willen ook wel stoppen. ,,Vraag honderd rokers of ze ooit gestopt zijn met roken en iedereen zegt ‘ja’", zegt longarts Pauline Dekker van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Waar het om gaat, is gestopt blijven. Maar hoe doe je dat? En heeft het nog wel zin na een jaar of twintig roken? Dekker beantwoordt deze week drie vragen over een rookverslaving.

Lees verder!