Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
28-07-2014 16:28

HILVERSUM - Nadat De Gooi- en Eemlander de gemeente Hilversum vorige maand had gevraagd alle openbare documenten van het nieuwe college van b en w ook echt openbaar te maken, heeft de gemeente niet alleen tal van stukken op de eigen website geplaatst maar ook de redactie bedolven onder een kleine stortvloed aanvullende documenten.

28-07-2014 15:18

BUSSUM - De brandweer in Bussum heeft maandagmiddag assistentie gevraagd aan korpsen in de regio om de wateroverlast te bestrijden. De Gooise plaats was maandag al tweemaal het centrum van een enorme hoosbui. Enkele straten in het centrum van de plaats staan ruim een halve meter onder water.

28-07-2014 10:57

NAARDEN, HUIZEN - Lex Maat van Vestingvaart Naarden wist niet wat hij hoorde toen hij via de telefoon de scheepsbel van de Naarder trekschuit van weleer kreeg aangeboden. De aanbieder was de oud Gooi-en Eemlander-journalist Nol van Bennekom uit Huizen, die de bel lang geleden had gekregen van echtgenote Ria van de fameuze Larense jazzpromotor Nick Vollebregt.

28-07-2014 08:44

HUIZEN - Een flinke wolkbreuk boven Huizen heeft ervoor gezorgd dat diverse straten en kelders zondagnacht zijn ondergelopen. Vooral de omgeving Driftweg, Ruyterstraat en de Botterstraat hebben veel overlast gehad.

27-07-2014 18:55

'S GRAVELAND - Een vrouw is zondagmiddag bekneld en gewond geraakt nadat ze met haar auto tegen een lantaarnpaal was gebotst in s' Graveland.

27-07-2014 18:48

HILVERSUM - Zondagochtend. Het is nog altijd druk bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne. De voorlopig laatste stoet rouwwagens is de avond ervoor aangekomen, toch blijft de mensenmassa toestromen. Fietsers stappen even af, ouders met kinderen leggen knuffels neer en de snackbar op de hoek heeft een rek bloemen bij de ingang staan.

27-07-2014 07:00

HILVERSUM - Data Hotel Hilversum is verkocht aan Infostrada Connect. Het ’pakhuis’ met computerservers op het Mediapark was eigendom van het failliete TCN.

26-07-2014 16:11

HILVERSUM - De politie heeft vrijdagavond een hennepkwekerij ontmanteld in de Hilversumse Meent. Twee personen zijn aangehouden. 

26-07-2014 11:00

HILVERSUM - Bussumer Marcel Kreuning tipt de start van zijn kunstuitleen bij Artista, Neuweg 114 in Hilversum. www.lijstenmakerij-artista.nl. De verhuurprijzen zijn afhankelijk van de waarde van het werk, tussen de 17,50 en 30 euro per maand.

Voorlopig voor het laatst gaan doodskisten van Charkov via Eindhoven naar Hilversum. Twee militaire transportvliegtuigen vertrekken zaterdagochtend uit Oekraïne en landen rond 16.00 uur in Eindhoven. Na The Last Post en een minuut stilte gaan de kisten in rouwwagens naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne. Daar proberen onderzoekers de stoffelijke overschotten te identificeren.

25-07-2014 17:17

HILVERSUM - Voor heel Hilversum is het een bewogen week geweest, zei burgemeester Pieter Broertjes vrijdag. „Het was een intense week die mij en vele anderen niet onberoerd heeft gelaten, maar hopelijk hebben we kunnen bijdragen aan een waardige thuisreis van de slachtoffers.”

25-07-2014 15:00

'S-GRAVELAND - Het Gooi wordt het eerste geocachingsgebied ter wereld. Toeristen uit binnen-, maar vooral uit het buitenland kunnen hier binnenkort schatzoeken met hun satellietontvanger (gps).De gemeenten, de toeristische bedrijven en Natuurmonumenten willen zo inspelen op de groeiende markt van ’game-gerelateerd’ toerisme. Steeds meer mensen vinden het leuk om spelenderwijs, al dan niet met elektronica, een mooi gebied te ontdekken.

25-07-2014 14:31

HILVERSUM - Hilversums ChristenUnie-raadslid Aafke Vreugdenhil-de Blécourt deelt met haar collega's in de gemeenteraad haar rouwervaring bij de Korporaal Van Oudheusdenkazerne.

HILVERSUM - De Hilversumse herdenking van de dertien plaatsgenoten die omkwamen bij de vliegramp in Oekraïne vindt zondagmiddag 17 augustus plaats in de Sint Vituskerk.

 
28-07-2014 15:44

De wolkbreuken boven het Gooi zorgden voor heel veel overlast, en hier en daar wat vertier. Een overzicht in foto's.

28-07-2014 11:09

Hoosbuien hebben maandag veel overlast veroorzaakt boven het Gooi. Bussum was zelfs tweemaal het centrum van een enorme plensbui. Ook Hilversum en Laren kregen een enorme hoeveelheid water te verwerken, aldus een woordvoerster van de brandweer. Op het hoogtepunt van de regenbuien kreeg de brandweer zo’n 200 meldingen binnen.

28-07-2014 10:31

Een korte, maar zeer krachtige wolkbreuk zorgde maandagochtend voor grote overlast in Bussum. Onder meer op de Brinklaan in Bussum-Zuid stond het water al snel bijna een halve meter hoog. Het verkeer ondervond daarvan veel overlast.

27-07-2014 12:39

BAARN - Kan de toediening van een dieet ervoor zorgen dat verstandelijk gehandicapten minder epilepsie-aanvallen krijgen? Sherpa en Amerpoort doen een proef, die nog niet eerder in een instelling is toegepast.   

27-07-2014 12:22

BAARN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee inbrekers op heterdaad betrapt in een woning aan de Oosterstraat.  

27-07-2014 11:42

HILVERSUM - Zacht applaus klonk toen zaterdagavond de voorlopig laatste stoet met 38 lijkwagens, die rond kwart over vijf vertrok vanuit Eindhoven, de Van Oudheusdenkazerne binnenreed.

26-07-2014 07:00

HILVERSUM - Opmerkelijk veel Gooise meerderjarige jongeren raken dit jaar dakloos. Regionale daklozenopvang De Cocon in Hilversum kreeg alleen al in het eerste kwartaal dertig ’unieke’ nieuwe gevallen en spreekt van een zorgelijke trend.

25-07-2014 22:00

HUIZEN - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer: de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Het Kleine Café aan de Haven in Huizen.

 
25-07-2014 20:08

HILVERSUM - De colonne lijkwagens is vrijdagavond rond 20.00 uur aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar de identificatie plaatsvindt. In de straten naar de kazerne stonden wederom veel belangstellenden, net als langs de route en op de viaducten.

MUIDEN, DIEMEN - De Overdiemerweg (Nuonweg) is vrijdag dichtgegaan. Dit is het gevolg van de uitspraak van de voorzieningenrechter donderdagmiddag. De weg diende jaren als verbindingsweg tussen IJburg, Diemen en Muiden.

Henk Runhaar Opinie
25-07-2014 16:00

HILVERSUM - Sinds ruim een week geleden duidelijk werd dat Hilversum bijzonder zwaar getroffen is door de vliegramp in Oekraïne gaat er geen dag voorbij of Hilversums burgemeester Pieter Broertjes is prominent in beeld in de media.

25-07-2014 13:10

HILVERSUM - Een dertigjarige fietsster uit Deventer is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising  Diependaalselaan-Bosdrift in Hilversum. Ze wilde de drukke Diependaalselaan oversteken en werd geschept door een 25-jarige scooterrijder uit Hilversum.

25-07-2014 13:00

HILVERSUM - Het gat in de Veerstraat, op de plek van de gesloopte oprit van de Hilvertshof-parkeergarage, wordt eindelijk gevuld. Bouwbedrijf Nijhuis uit Apeldoorn gaat er vijf eengezinswoningen neerzetten.

HILVERSUM - Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is opgepakt voor inbraken, diefstallen en internetfraude, waarbij hij met name in het Gooi toesloeg.Stelling

Raketafweer stap te ver

Passagiersvliegtuigen moeten worden uitgerust met raketafweersystemen, stelt de Amerikaanse senator Mark Kirk in een interview met de Washington Post naar aanleiding van de ramp met de MH17. Een ongetwijfeld zeer kostbare ingreep die niet alleen het vliegen duurder (en exclusiever) maakt, maar ook zorgt voor schijnveiligheid. Niet vliegen boven oorlogsgebieden en het beter uitwisselen van informatie tussen veiligheidsdiensten en luchtvaartmaatschappijen over waar het precies onveilig is om te vliegen, is waarschijnlijk veel effectiever.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
22-07-2014 16:05 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!