Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
24-07-2014 23:30

HILVERSUM - De gemeente is bezig met de organisatie van een grote herdenkingsbijeenkomst op of rond 16 augustus, waarschijnlijk in de Sint Vituskerk of een studio op het Mediapark.

24-07-2014 21:01

HILVERSUM - Langs de weg naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum was het donderdagavond minder druk dan woensdag. De emotie was er bij veel mensen niet minder om.

24-07-2014 18:15

EINDHOVEN - Een colonne met 74 rouwauto’s is donderdag even na 6 uur ’s avonds vanaf de vliegbasis Eindhoven op weg gegaan naar Hilversum. De lijkwagens vervoeren de kisten die donderdag met twee vliegtuigen vanuit Oekraïne in Eindhoven arriveerden. Bij de poort van de vliegbasis staan weer veel belangstellenden.

24-07-2014 16:59

HILVERSUM - Inbrekers bedienen zich in Hilversum van cocktailprikkers. Om te checken of bewoners langere tijd weg zijn, worden de houten stokjes in voordeursloten gestoken.

24-07-2014 16:20

HILVERSUM - Een arrestatieteam was donderdagochtend rond half zes nodig om een doorgedraaide bewoner (28) van de 1e Oosterstraat in Hilversum in te rekenen.

24-07-2014 15:35

HILVERSUM - Het is dag twee van de repatriëring van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum.

23-07-2014 17:19

HILVERSUM - ’Most victims were from the Netherlands; too many of them were from the tight-knit community of Hilversum.’ Net als veel van haar collega’s ziet verslaggeefster Lori Jane Gliha van America Tonight dat ’this quaint Dutch city’ zwaar getroffen is. Haar artikel over ’hoe de Hollandse plaats, die drie gezinnen verloor, rouwt’ begint voor de deur van de omgekomen familie Smallenburg. Gliha beschrijft de bloemen en hoe ’a few white stones taken from the gravel landscape have been assembled in the form of a heart on the front walk’.

23-07-2014 17:10

HILVERSUM - Of hij binnen een dag een vier bij vier meter groot vliegtuig gevuld met zo’n tweeduizend witte bloemen kon maken? Geen probleem, zei Bob Sonder van Marjolein’s Bloemenboetiek in Hilversum.

23-07-2014 15:23

HILVERSUM - ,,Weet u misschien wat hier aan de hand is?'', vraagt een stel op de fiets. Ze zijn op vakantie in Lage Vuursche en rijden richting Loosdrecht. Ter hoogte van Vliegveld Hilversum stuitten ze op een waar mediacircus, wat woensdagmiddag met het uur in omvang groeit.

HILVERSUM - De St. Vituskerk aan de Emmastraat in Hilversum zet in ieder geval tot en met zondag overdag de deuren open voor de herdenking van de slachtoffers van de vliegramp.

22-07-2014 19:53

DEN HAAG - Twee militaire vliegtuigen met daarin lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne komen naar verwachting woensdag rond 16.00 uur aan in Eindhoven. Dat liet het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdagavond weten.

22-07-2014 17:53

HILVERSUM - Gemeente en politie in Hilversum bereiden zich voor op de aankomst van de eerste lichamen uit Oekraïne woensdag. Het is nog niet duidelijk of daarvoor verkeersmaatregelen worden getroffen, zei een woordvoerder van de politie.

22-07-2014 17:36

WEESP - Normaal gesproken krijgt iemand voor het ingooien van een ruit een boete of een werkstraf. Maar een 44-jarige verdachte uit Weesp komt in aanmerking voor een uitzondering, volgens justitie. De officier eiste in Lelystad bij de rechtbank een ISD-maatregel die twee jaar opsluiting betekent.

BUSSUM - De spoorwegovergang bij de Generaal De La Reylaan in Bussum is zeker ook vandaag nog afgesloten. Er wordt hard gewerkt om een gat in het wegdek te herstellen.

24-07-2014 22:36

NAARDEN - De AbvaKabo FNV gaat een zwartboek samenstellen van misstanden bij Amaris De Veste in Naarden. Ongeruste personeelsleden, familieleden en vakbond luidden donderdagavond tijdens een hoorzitting de noodklok.   

24-07-2014 20:24

HILVERSUM - De colonne lijkwagens is donderdag rond 20.00 uur aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. In de straten naar de kazerne stonden naar schatting enkele duizenden mensen. Volgens belangstellenden die er ook woensdag bij waren, was het wel iets minder druk dan een dag eerder.

24-07-2014 18:00

HUIZEN - De 64-jarige Joke uit Huizen die al jaren voor overlast in haar buurt zorgt door het plegen van kruimeldiefstallen en insluipingen, staat half augustus voor de politierechter voor vier zaken.

24-07-2014 10:05

EEMNES - Eemnes is opnieuw een bouwlocatie rijker. In de Zuidpolder, met de uitbreiding van het bedrijventerrein. Burgemeester Roland van Benthem en wethouder Niels Rood deden het 'zware' werk bij de onthulling van het bouwbord. Wethouder Jan den Dunnen en gemeentesecretaris Peter van Dijk zagen dat het goed ging. 

23-07-2014 18:00

WEESP - De Weesper Stadspeiling mag dan hebben uitgewezen dat de kermis in de binnenstad ’voor herhaling vatbaar’ is, een aantal winkeliers van de Nieuwstraat vindt dat wat kort door de bocht. Door de lage opkomst van het publiek, de afgesloten parkeerplekken en de matige controle van vergunningen en veiligheidsvoorschriften, was het evenement minder succesvol en leden ze omzetverlies.

23-07-2014 17:30

HILVERSUM - ,,De aandacht van de media is énorm, ook vanuit het buitenland.’’ Pastoor Julius Dresmé van de Sint Vituskerk neemt woensdagmiddag even de tijd om kort terug te blikken op de afgelopen dagen, vol hectiek en emotie.

23-07-2014 11:26

HILVERSUM - De gemeente Hilversum is woensdagochtend druk met het garanderen van een vrije doortocht voor de stoet lijkwagens die vroeg in de avond bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne wordt verwacht.

23-07-2014 10:26

HILVERSUM - ,,Mijn broer Gerrit Menke en zijn vrouw Mary zijn ook omgekomen bij de vliegramp. Veel Hilversummers hebben hem gekend. Hij was veertien toen we naar Australië emigreerden. Hij speelde altijd in de speeltuin aan de Erfgooiersstraat waar we woonden.’’

23-07-2014 09:00

HILVERSUM - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Flinders Café in Hilversum. 

UTRECHT - De snelwegen A2 en A27 worden woensdagmiddag gedeeltelijk afgesloten wanneer de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne worden overgebracht van Eindhoven naar Hilversum. „Om een vlotte en waardige doorgang te garanderen, worden de snelwegen A2 en A27 tijdens het passeren van de colonne afgesloten voor het overige verkeer. Enkele kilometers voor en na de colonne maakt de politie de weg vrij”, liet Rijkswaterstaat dinsdagavond weten.

22-07-2014 16:02

HILVERSUM - Het bestuur van De Hertenkamp waarschuwt voor malafide collectanten, die deur-aan-deur geld inzamelen uit naam van de kinderboerderij. De nepcollectanten zouden met name actief zijn in de wijk Kerkelanden.

22-07-2014 15:30

MUIDEN - Maxis Hypermarkten in Muiden vraagt bij de rechtbank in Amsterdam een voorlopige voorziening aan tegen de sluiting van de Overdiemerweg (Nuonweg). Het kort geding - gericht tegen het verkeersbesluit dat de gemeente Diemen heeft genomen - dient donderdagmorgen 24 juli om 11 uur.

22-07-2014 15:00

BLARICUM - Bewoners van appartementencomplex De Oorsprong in Blaricum zijn boos. In een nabijgelegen nieuwbouwwijk wordt volop gebouwd, waardoor bouwbedrijf Aalbers een bouwkeet vlak naast hun appartementencomplex wil neerzetten. ,,Onacceptabel’’, aldus verschillende bewoners. ,,Wij zitten misschien wel langer dan twee jaar in de herrie en rotzooi.’’

HILVERSUM - Hilversum is de beste plek voor het identificeren van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne, meldt het Nationaal Crisiscentrum desgevraagd. Maar dat Hilversum met dertien slachtoffers een van de zwaarst getroffen gemeenten is, speelt volgens burgemeester Pieter Broertjes ook een rol.Stelling

Blij met internetbankieren

Het aantal storingen bij internetbankieren is afgelopen halfjaar ruimschoots verdubbeld. Bij de vier grootste banken van Nederland lagen de onlinebetaaldiensten er tussen januari en juni 254 keer uit, zo blijkt uit de laatste cijfers van de ’turfsite’ allestoringen.nl. In de eerste zes maanden van vorig jaar was dat 109 keer. Dat nemen we op de koop toe. Want het betalingsgemak is dankzij internet zo enorm gegroeid. Dat de bank allerlei eisen aan ons stelt (een beveiligde computer, bijvoorbeeld) accepteren we ook. We zijn zo blij met internetbankieren.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
21-07-2014 07:00 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!