Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
17-09-2014 07:00

HILVERSUM - De 39-jarige Hilversummer Hewak S. die op 20 mei zijn woning aan de Baerbergen in de brand stak, is schuldig aan de brandstichting maar hoeft hiervoor niet naar de cel. De rechtbank Lelystad die dinsdag uitspraak deed, vindt dat de man, die schizofreen is, een jaar lang moet worden opgenomen in een gesloten psychiatrische inrichting.

16-09-2014 21:00

WEESP - Het Bewonerscollectief Vechtmere in Weesp verbaast zich erover dat maar een deel van de bewoners van Aetsveld een brief van Ymere heeft gekregen over de aankoop van hun huurwoning. ,,Ik ben eens links en rechts gaan vragen en kwam erachter dat sommigen wel en anderen niet een brief hebben gekregen’’, zegt voorzitter van het collectief Adrie Fokkens.

16-09-2014 18:22

HILVERSUM, LAREN - Volgens justitie maakte een criminele organisatie tot afgelopen zomer gebruik van garageboxen en een loods in het Gooi om gestolen auto’s te stallen en hennep te kweken. Vier vermoedelijke leden van de bende, die ook plofkraken in Weert en Wezep zou hebben gepleegd, moesten dinsdag voor de Utrechtse rechtbank verschijnen en blijven in voorarrest.

16-09-2014 17:00

HUIZEN - Het Kunst en Cultuurcafé gaat volgende week woensdag van start in theater De Boerderij aan de Hellingstraat.

16-09-2014 16:34

HILVERSUM - Een 85-jarige Hilversumse werd maandagmiddag slachtoffer van zakkenrollers bij het winkelcentrum in de Hilversumse wijk Kerkelanden.

Ronald Frisart Analyse
16-09-2014 16:34

HILVERSUM - Pieter Broertjes moet wel een enorme optimist zijn. Vorige week dinsdag lanceerde de Hilversumse burgemeester zeven voorstellen om het plaatselijke bestuur effectiever te maken en inzichtelijker voor de burger. Twee dagen later zei hij in deze krant: ,,Alles is realiseerbaar, binnen twee jaar’’. Zou het?

16-09-2014 06:00

HILVERSUM - De agente die vrijdagavond door zeker 175 joelende mensen werd belaagd op de Groest, hét uitgaansgebied in Hilversum, opereerde in haar eentje. En daar is niets mis mee, benadrukt de politie. 

15-09-2014 22:00

HILVERSUM - Het college van b en w signaleert drie ’blinde vlekken’ in het (ontwerp) provinciaal bestemmingsplan voor het HOV-project: voor cultuurhistorie en landschap, archeologie en de Monnikenberg-aftakking.

15-09-2014 16:29

Laurent ’Lorne’ Constantineau (links op de foto) was maandag weer heel even terug in Hilversum. Zeventig jaar geleden nam de Canadees met zijn eenheid de SDG Highlanders deel aan operatie Market Garden. Later trok zijn eenheid, samen met de Britten, Hilversum binnen.

HUIZEN - De gemeente Huizen gaat in samenwerking met de politie onderzoek doen naar de achtergrond van de Stichting Educatief Instituut Arabische Taal en Cultuur. Ook andere gemeenten in het Gooi, zoals Hilversum en Amersfoort, zijn hierbij betrokken.

15-09-2014 10:10

HILVERSUM - Het leegstaande woonwinkelhuis op de kop van de Groest - tegenover het marktterrein - wordt verbouwd tot De Stadstuin, een restaurant met terras.

14-09-2014 22:00

LAREN - De vaste begeleiders van Toots Thielemans, pianist Karel Boehlee en drummer Hans van Oosterhout, zeiden een paar jaar geleden tegen de Hilversumse mondharmonicaspeler Tim Welvaars: ’Het wordt tijd dat jij het stokje overneemt.’ Want de inmiddels 92-jarige Belgische Baron speelt niet meer. Natuurlijk ziet Welvaars zich niet als zijn opvolger, maar hij heeft wel een cd gemaakt die een vervolg op de muziek van Thielemans mag zijn.

14-09-2014 20:00

BUSSUM - Haar vrolijke kunstwerken puilden letterlijk uit haar huis. Voor sommige projecten was ze zelfs noodgedwongen aangewezen op de tuin. De Larense kunstenares Yasmine Enneking is dan ook als een kind zo blij met haar nieuwe ruime atelier annex winkelruimte aan de Kerkstraat 30 in Bussum.

NAARDEN - Een opvallende protestboot zaterdagavond bij de gondelvaart in Naarden. Een groep verontruste Naarders is in actie gekomen tegen wat zij als aantasting van Zwarte Piet zien.

16-09-2014 22:00

HILVERSUM - De politie jaagt op aanjagers van de meute van zo’n 175 dronken jongeren die vrijdagavond een agente belaagde op de Groest.

16-09-2014 20:00

HILVERSUM - Zondag is het exact twee jaar geleden dat de jongere broer (20) van Hilversums gemeenteraadslid Saami Akrouh zo met onder meer een ploertendoder ernstig werd afgetuigd in Hilversum-Noord, dat zijn familie zelfs even moest vrezen voor zijn leven. Ten langen leste komt er nu toch schot in de zaak.

16-09-2014 17:14

SOEST - Een vrouw op de fiets is dinsdag rond 15.30 uur aangereden op de rotonde van het Nieuwerhoekplein.

16-09-2014 14:26

KORTENHOEF - Eigen Huis & Tuin en RTL4 zijn op zoek naar klus- en tuintalent onder vrouwen. De Kortenhoefse Miranda Spaan heeft de voorronde gewonnen in Noord-Holland.

16-09-2014 12:45

HILVERSUM - Een 48-jarige Loosdrechter is dinsdagochtend even na vier uur betrapt bij het stelen van dakplaten aan de Willem Barentszweg in Hilversum.

16-09-2014 12:44

LAREN - De 34-jarige Larense brandstichter heeft zijn hoger beroep tegen de 11 jaar celstraf die hij vorig jaar kreeg voor een reeks brandstichtingen in 't Gooi ingetrokken. De hof-zaak gaat desondanks door. Er ligt een advies van deskundigen om TBS met dwangverpleging op te leggen.

15-09-2014 16:00

HILVERSUM - Op de foto van slagerij Wentink (onder de knop 'bekijk fotoserie') zijn nog twee reacties binnengekomen. Allereerst die van mevrouw M. Wentink-Logman, de schoondochter van de Hilversumse slager.

15-09-2014 14:33

LAREN - De waterschade bij College De Brink in Laren is veel hoger dan aanvankelijk werd geschat. Niet twee ton, maar bijna vierhonderdduizend euro.

15-09-2014 14:27

LOOSDRECHT - Het nieuw leven inblazen van de jazz in Loosdrecht is gelukt. Twaalfhonderd mensen waren zaterdagavond verzameld in de gorte botenloods van Jachthaven Het Anker. In een sfeervol verlichte hal was tot ver na middernacht goede muziek te beluisteren en te bekijken.

HILVERSUM - De al aangekondigde onderhoudsklus aan de Vreelandseweg in Hilversum is maandag van start gegaan.

14-09-2014 16:26

MUIDEN - Een houten huis van honderd jaar oud stond in de weg voor de uitbereiding van de snelweg A1. De Dienst Landelijk Gebied, eigenaar van de Muidense Vechthoeve alias het Pipi Langkous huis, startte vorig jaar een opmerkelijke onderneming. Het houten pand werd op wielen gezet, op een boot gerold en via de Vecht naar een nieuwe plek getransporteerd. Tijdens de Open Monumenten Dag konden geïnteresseerden een kijkje nemen bij de nieuwe rustplaats van de Vechthoeve.

14-09-2014 16:00

BLARICUM - Bert Krielaart (62) uit Naarden tipt de expositie ’Twee bevlogen broers’ die hij samen met zijn broer Rob (53) uit Hilversum heeft in café-restaurant ’t Meenthuis in Blaricum (Blaricumse Meent). Schilderijen van Bert en keramiek van Rob. Tot eind oktober. 

14-09-2014 15:01

HUIZEN - Ze liepen zaterdagmiddag een beetje mokkend op het Oude Raadhuisplein, leden van de Huizer Klederdrachtgroep die daar dachten te kunnen volksdansen. ,,Het bleek de bedoeling dat we in klederdracht wat over de braderie zouden lopen. Terwijl we wilden volksdansen, maar daar bleek op het Oude Raadhuisplein geen ruimte voor te zijn en ook niet te maken.”

HILVERSUM - Cultuurminnend Hilversum kon zaterdag zijn hart ophalen. Voor de tweede keer werd Rondje35 georganiseerd; een avond vol kleinschalig entertainment. Van theater tot kunst, en van klassieke muziek tot cabaret.


Stelling

Moslims moeten IS afwijzen

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam roept Marokkanen op om zich te distantiëren van IS, desnoods met een megafoon in de hand. Zijn oproep krijgt bijval, maar wekt ook wrevel: waarom zou een nette, menslievende en Allahvrezende moslim afstand moeten nemen van een stelletje radicale fanatici? De brave kerkgangers van de PKN verontschuldigen zich toch ook niet voor hun homohatende geloofsgenoten in Oeganda? Toch moeten de moslims IS veroordelen, want de gedachte dat zwijgen toestemmen is, is misschien niet zo redelijk, maar wel menselijk.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
15-09-2014 13:02 Vraag & antwoord

,,Wat zie jij er vermoeid uit, slecht geslapen?” Sommige mensen krijgen deze vraag geregeld, terwijl ze zich eigenlijk fit voelen. De boosdoener is vaak de huid van de oogleden die verslapt en hierdoor gaat hangen. Een ooglidcorrectie kan uitkomst bieden. Karel Stevens, plastisch chirurg bij Centrum Oosterwal in Alkmaar, vertelt hierover in zijn antwoord op lezersvragen.

 

Lees verder!