Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
03-08-2014 00:00

HILVERSUM - Ouderen slikken zich suf aan pillen. Maar lopen daarbij risico’s. Daarom moeten apothekers één keer per jaar de dosering, samenstelling en effectiviteit van iemands medicijngebruik controleren. Daar komt in de praktijk weinig van terecht, zo blijkt. 

31-07-2014 16:24

HILVERSUM - Hilversum gaat aanvragen voor oplaadpalen voor elektrische auto's soepeler beoordelen. Daartoe gaat de gemeente de eigen regels aanpassen. Gebeurt dat niet, dan lukt het nooit om voldoende oplaadpalen in Hilversum geplaatst te krijgen.

31-07-2014 15:09

NAARDEN - Het is een van de meest vergeten en verwaarloosde landschappen in het Gooi: de weilanden, vaarten en bedrijventerreinen tussen Naarden en Muiden. Binnen zes jaar moet het een trekker worden voor toerisme en recreatie.’Naarden buiten de Vesting’ heet het project en omvat een geldbedrag van 34 miljoen euro. Daarmee is op dit moment het een van de grootste herinrichtingsprojecten in deze regio. Ter vergelijking: de veelbesproken aanleg van de natuurverbinding tussen de Ankeveense plassen en het Naardermeer bedraagt zo’n twaalf miljoen euro. 

31-07-2014 13:59

HILVERSUM - Een auto vloog donderdagmiddag over de kop op de Naarderweg/N524 in Hilversum. De bestuurster van de auto moest uit haar wagen worden geknipt door de brandweer.

31-07-2014 13:29

LAREN - UPDATE Voor de moordpoging op een Larense tegenstander van de geloofgemeenschap Orde der Transformanten in Brabant is Erwin S. veroordeeld tot 6 jaar cel.

31-07-2014 10:30

LOOSDRECHT - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Veilige Haven in Loosdrecht.

30-07-2014 17:00

LOOSDRECHT - Het college van b en w van Wijdemeren heeft de leeftijdsgrens van 60 jaar voor een woonvergunning in Emtinckstaete losgelaten. Dat betekent dat kopers die jonger zijn dan 60 jaar ook in het complex mogen komen wonen.

30-07-2014 16:28

HILVERSUM - Hilversum komt met zijn 86.000 inwoners niet verder dan dertien oplaadpalen voor elektrische auto's. Dat blijkt uit stukken die De Gooi- en Eemlander met de wet in de hand heeft opgevraagd bij de gemeente.

30-07-2014 14:17

'S-GRAVELAND - In Galerie Trompenburgh in 's-Graveland is tot eind september een expositie te zien waarin het Hollandse landschap centraal staat.

EEMNES - In de Ocrietfabriek bij Eembrugge heeft woensdagochtend brand gewoed. De brandweer sprak van een grote brand. Zwarte rookwolken waren in de verre omtrek te zien. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht is er geen asbest buiten het pand terechtgekomen.

29-07-2014 16:00

MUIDERBERG - De Stichting Buurtschap Hakkelaarsbrug in Muiderberg heeft een uiterst beleefde brief gekregen van Rijkswaterstaat als antwoord op de ludieke acties tegen de plannen voor een Gooise 'Golden Gate Bridge.'

29-07-2014 12:52

SOEST - In de struiken langs de Birkstaat in Soest is een oranjekleurig geldkistje aangetroffen. Het opengebroken kistje is vermoedelijk gestolen bij een woninginbraak. Onderzoek van de recherche heeft nog niet geleid tot de rechtmatige eigenaar.

29-07-2014 12:40

EEMNES - Hotel de Witte Bergen in Eemnes heeft ernstige overlast gehad van de zware regenval gisterochtend en gistermiddag. Het water stond in de gangen, de vergaderzalen, voorraadkast en in zeven hotelkamers.

BUSSUM - Bussum was gisteren na Amsterdam en Apeldoorn de plaats met de meeste alarmeringen vanwege de wateroverlast. Dat meldt www.alarmeringen.nl.

31-07-2014 18:00

HILVERSUM - Hoe groot de financiële schade is aan de fietspaden van Goois Natuurreservaat na de stortregens van maandag is nog niet bekend, maar om ongelukken te voorkomen waarschuwt de natuurorganisatie gebruikers om op te letten voor gaten en kuilen aan de randen.

31-07-2014 15:41

HILVERSUM - Minister-president Najib Razak van Maleisië heeft donderdagmiddag bloemen neergelegd bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum.

31-07-2014 15:02

HILVERSUM - Omdat verschillende bewoners van een appartementencomplex aan de Berlagelaan wateroverlast in de meterkast hadden, besloot het energiebedrijf onderzoek te doen.

Tamar de Vries
31-07-2014 10:00

In onze geautomatiseerde samenleving wordt ook het leven van dieren steeds machinaler en zakelijker. Ik kwam daarop toen ik de kudde koeien van de boer aan de Zandheuvelweg in Baarn naar de wei zag lopen.

foto's 
31-07-2014 09:20

HILVERSUM - Er is donderdagochtend een 74-jarige vrouw uit Loosdrecht dood aangetroffen in een woning aan de Kloosterlaan in Hilversum. De politie heeft een 80-jarige man, die ook in de woning aanwezig was, aangehouden.

30-07-2014 21:00

SOEST - De één op blote voeten, een ander in kaplaarzen. Zo lopen de vrijwilligers erbij om de boel op te ruimen in het katholieke gemeenschapsgebouw De Sleutel bij de Soester Petrus en Pauluskerk. De hoosbuien van maandag hebben de boel zwaar beschadigd.

30-07-2014 10:10

HILVERSUM - In 2013 keerde de gemeente Hilversum dik twaalf miljoen eurosubsidie uit aan allerhande maatschappelijke organisaties. Daarvan vordert de gemeente nu ruim een kwart miljoen euro terug.

30-07-2014 09:00

HUIZEN - Met zijn eerste grote collectie won hij meteen de MafB City Battle voor modestudenten uit het hele land. Hij hielp Victor & Rolf tijdens zijn stage met hun eerste couturelijn sinds vijftien jaar, wordt gepromoot door een pr-bureau en sloot net zijn studie mode en maatkleding aan het MBO College Hilversum af met een deel van zijn tweede grote collectie ’Morphology’. Toch voelt Kaho To zich nog geen modeontwerper. ,,Ik ben nog niet goed genoeg, maar ik weet wel dat ik het in me heb.’’

30-07-2014 00:00

NAARDEN - Gefrustreerd personeel, gesteund door vakbond AbvaKabo FNV, sprak met de raad van bestuur van Amaris over de tekortschietende zorg in verpleeghuis De Veste.  

HILVERSUM - Sinds Hilversummer Wiljon Elbert (54) zondag voor de derde keer bij de Van Oudheusdenkazerne zijn eer betoonde aan slachtoffers en nabestaanden van de ramp met de MH17, laat één gedachte hem niet meer los: ,,Hilversum verdient een blijvend monument.''

28-07-2014 16:28

HILVERSUM - Nadat De Gooi- en Eemlander de gemeente Hilversum vorige maand had gevraagd alle openbare documenten van het nieuwe college van b en w ook echt openbaar te maken, heeft de gemeente niet alleen tal van stukken op de eigen website geplaatst maar ook de redactie bedolven onder een kleine stortvloed aanvullende documenten.

 
28-07-2014 15:44

De wolkbreuken boven het Gooi zorgden voor heel veel overlast, en hier en daar wat vertier. Een overzicht in foto's.

28-07-2014 15:18

BUSSUM - De brandweer in Bussum heeft maandagmiddag assistentie gevraagd aan korpsen in de regio om de wateroverlast te bestrijden. De Gooise plaats was maandag al tweemaal het centrum van een enorme hoosbui. Enkele straten in het centrum van de plaats staan ruim een halve meter onder water.

Hoosbuien hebben maandag veel overlast veroorzaakt boven het Gooi. Bussum was zelfs tweemaal het centrum van een enorme plensbui. Ook Hilversum en Laren kregen een enorme hoeveelheid water te verwerken, aldus een woordvoerster van de brandweer. Op het hoogtepunt van de regenbuien kreeg de brandweer zo’n 200 meldingen binnen.


Stelling

Lucille ondergang voor Lingo

Niet de verhuizing naar een ander net is de doodsteek geworden voor het spelletjesprogramma Lingo, maar het te lang vasthouden aan Lucille Werner als presentatrice. Dit spelletjesprogramma, waar indertijd premier Balkenende zich nog hard voor heeft gemaakt, was gewoon toe aan opfrisbeurt. Naast een nieuwe aanpak was daarbij ook een nieuwe frisse presentator of presentatrice noodzakelijk. Het is te makkelijk om de ondergang nu alleen te wijten aan de netverhuizing.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
22-07-2014 16:05 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!