Gooi en Eemlander - Gooi & Vechtstreek
 
25-10-2014 18:12

HILVERSUM - De verbindingsweg A12/A27 richting Hilversum gaat zaterdagavond dicht. Dat is nodig om spoedreparaties aan het asfalt uit te voeren na een ongeval van vrijdag, meldde Rijkswaterstaat.

24-10-2014 22:00

HUIZEN - Leerlingen van middelbare scholieren delen in groten getale IS-onthoofdingsfilmpjes met elkaar via hun smartphones. De redactie maakte een rondgang langs een aantal middelbare scholen.

24-10-2014 19:00

NAARDEN - Wij krullenbollen zijn gezegend deze dagen. Laat het regenen en ons haar pluist als een ragebol vol verse spinnenwebben. Ik kon mijn lol dus op deze week.

24-10-2014 16:31

SOEST - De hele week hebben Soesters Pieter en Anneke Kuijer in spanning gezeten. Hun Soesterknollen - kleine koolraapachtige knolletjes - zijn gekozen als lekkerste streekproduct uit de provincie voor Radio 5 programma ’Plein 5’.

24-10-2014 11:17

KORTENHOEF - Een zestal auto's is vrijdagochtend op de Vreelandseweg in Kortenhoef tegen elkaar gebotst. Zeker vier mensen raakten gewond.

24-10-2014 08:00

HUIZEN - Blij met de nieuwbouwplannen in Stad en Lande Noord, maar teleurgesteld dat winkelcentrum De Kostmand daarbij niet in zijn totaliteit wordt meegenomen.

23-10-2014 18:00

BUSSUM, MUIDEN - Liefhebbers van oude legervoertuigen hoeven niet te treuren vanwege het verdwijnen van Bridgehead. Onder de (voorlopige) noemer Bevrijdingskamp Gooi en Vechtstreek komt er toch een militair kampement in de regio ten tijde van de zeventigste herdenking van de bevrijding. Dit militaire evenement heeft plaats op een particulier terrein in Muiden. Het gaat dienen als uitvalsbasis voor diverse bevrijdingsritten door de regio in de periode tussen 2 en 5 mei volgend jaar.

23-10-2014 16:40

BUSSUM - Giovanni van Eijl is in onderhandeling over de aankoop van het Kurhaus in Scheveningen. De Bussumer is eigenaar van de hotelketen Amrâth hotels. Het Kurhaus zou een mooie aanvulling zijn op de zestien hotels die de keten al in eigendom heeft. ,,Zo’n fantastisch icoon zouden we graag willen kopen’’, laat Van Eijl optekenen in het financiële dagblad.

info 
23-10-2014 15:25

HILVERSUM - De langdurige stroomstoring in de Hilversumse Gijsbrecht van Amstelstraat en Egelantierstraat was donderdagavond pas rond elf uur opgelost. Netbeheerder Liander is 24 uur bezig geweest om alle aansluitingen weer van elektriciteit te voorzien.

HILVERSUM - Elf inspirerende sprekers, een podium en 400 seconden. Dat zijn de ingrediënten van de PechaKuchaNight Hilversum. 

23-10-2014 06:00

HUIZEN - Huizer jihadverdachte Rashid el J. wil af van zijn enkelband. Dat zegt zijn Hilversumse advocaat Derk van der Heijden. Het elektronisch toezicht werd vorige maand opgelegd door de reclassering en moet voorkomen dat de 31-jarige Huizer het land verlaat.

22-10-2014 21:00

SOEST - In galerie de Ploegh in Soest is werk van 34 kunstenaars bijeengebracht onder de noemer 'De mens centraal'.

22-10-2014 19:25

EEMNES - Bij een verkeersongeval op de Wakkerendijk in Eemnes is woensdagavond een vrouw gewond geraakt.

MUIDEN - Het bestuur van het Muider Muizenfort Museum wacht in spanning op het jawoord van het college van b en w van Muiden. Al een hele tijd. ,,Vanaf september wachten we al op groen licht voor ons plan met het Muizenfort’’, zegt secretaris Guus Kroon. ,,We hebben de goedkeuring van het college nodig om in aanmerking te komen voor bijdragen van subsidiegevers.’’

25-10-2014 08:00

KORTENHOEF - Voor de oorlog werkten honderdduizenden meisjes in dienstbetrekking in een herenhuis. Dat is nog maar twee generaties geleden, maar nu nog nauwelijks voorstelbaar. Meisjes hoefden niet door te leren. Ze konden best na de lagere school geld verdienen voor het gezin door bij anderen in de huishouding te helpen. Tialda Hoogeveen tekende zeven levensverhalen van dienstmeisjes op.

24-10-2014 20:00

BUSSUM - Een volledig nieuwe wind zal er niet gaan waaien bij de Volksuniversiteit Naarden-Bussum. De nieuwe voorzitter, Machteld Middelveld, zal vooral bezig zijn met organisatorische zaken. ,,We gaan als Volksuniversiteit meer aansluiting zoeken bij de bedrijven en instellingen. Dat zie ik als een van mijn belangrijkste taken de komende vier jaar. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk een cursusaanbod samenstellen waar iedereen blij van wordt. En dat tegen niet te hoge kosten.’’ 

24-10-2014 17:00

NAARDEN - Artsen van de Amsterdamse dierenkliniek IJburglaan komen in actie voor het Vogelhospitaal in Naarden. De dierenartsen geven gedurende drie maanden twintig procent korting op sterilisaties van honden en katten. Van elke behandeling gaat een deel naar het Vogelhospitaal. Met de korting hopen de dierenartsen veel klanten te trekken en daarmee een forse opbrengst voor het goede doel bij elkaar te verdienen.

 
23-10-2014 20:18

HILVERSUM - De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes heeft na zijn uitspraak over Poetins dochter opnieuw een uitglijder gemaakt door Syriëgangers te vergelijken met joden die na de Tweede Wereldoorlog in Palestina vochten.

23-10-2014 19:00

MUIDEN - Aan de vooravond van de 36ste Muider Hardzeildagen heeft schipper ’Rooie’ Gerrit Portengen een zitbankje en een wegwijzer naar de Bruine Vloot onthuld. Portengen deed dat samen met wethouder Rob Meerhof.

23-10-2014 19:00

LAGE VUURSCHE - De bouw van de kiosk in de Kuil van Drakenstein begint volgend voorjaar. Daar gaat de Baarnse ondernemer Han Goossens nu vanuit.

23-10-2014 14:45

HILVERSUM - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een mogelijke inbreker aangehouden in Hilversum na een tip van een getuige.

23-10-2014 13:18

HILVERSUM - Burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes erkent dat hij een ongelukkige uitspraak heeft gedaan door strijders van terreurgroep Islamitische Staat (IS) te vergelijken met joden die na de Tweede Wereldoorlog naar Israël trokken om te vechten. Dat heeft de woordvoerder van Broertjes donderdag gezegd.

23-10-2014 11:00

KORTENHOEF - Vorig jaar was het doorslaand succes. Lekkernijen voor Kortenhoefse ouderen in de week van 5 december. Dat willen Zwarte Pieten Sarina Peelen en Esther Pelsma dit jaar weer organiseren. Met behulp van de inwoners van Kortenhoef.

HILVERSUM - De Hilversumse razzia van 23 oktober 1944 wordt donderdag (vanaf zes uur) herdacht bij het monument voor de dwangarbeiders bij de Dudoktribune aan de Soestdijkerstraatweg. Wat gebeurde er precies zeventig jaar geleden?

22-10-2014 17:14

HILVERSUM - Ze hebben er lange tijd naar uitgekeken, hun eerste bezoek aan de gloednieuwe megabioscoop JT Hilversum. Naomi van der Linden (links) en Naomi Lammertink vergaapten zich woensdag aan de luxe uitstraling van het filmwalhalla met een bak popcorn in de hand.

22-10-2014 16:23

HILVERSUM - Media Werkplaats Hilversum (MWH) verkast nog dit jaar naar de Noorderweg. Daar trekt MWH in bij de kringloop en Grafisch Atelier 't Gooi. 

22-10-2014 12:43

HILVERSUM - De 44-jarige Marc van der Kooij uit Hilversum die sinds dinsdag werd vermist, is weer terecht. Hij heeft zich woensdagmiddag gemeld, zegt een politiewoordvoerster.

BUSSUM, BAARN - Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van oplichting door babbeltrucs. Zij zijn maandag gearresteerd op de Faas Elliaslaan in Baarn. De verdachten zijn een 53-jarige Arnhemmer en een 50-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is.


Stelling

Stoppen met wintertijd

Kinderen worden te vroeg wakker of zijn niet naar bed te slaan, kippen raken van de leg, huisdieren weten niet meer of ze aan de brokken toe zijn of eerst uit moeten. De invoering van wintertijd (dit weekend moet de klok een uur terug) en straks weer zomertijd spot met alle natuurwetten. Mensen kunnen zelfs in een heuse winterdepressie geraken door deze malligheid. En waarom? Een beetje meer daglicht voor de boeren en een beetje minder kunstlicht in de ochtenduren. Stop onmiddellijk met deze onzin. Afschaffen die wintertijd.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!