Onderzoek naar vastgoed gemeente Hilversum

HILVERSUM - De Rekenkamer Hilversum onderzoekt het vastgoed dat door de gemeente wordt beheerd.

Door Valentijn Bartels - 22-9-2016, 16:46 (Update 22-9-2016, 17:00)

Het onderzoek moet duidelijk maken welke panden Hilversum in bezit heeft, wat de waarde van de panden is en hoe de panden worden beheerd. Bovendien wil de rekenkamer weten tegen welke afspraken en aan wie het gemeentelijk vastgoed wordt verhuurd.

Het onderzoeksorgaan wil door deze vragen te beantwoorden bijdragen aan ’de professionalisering van het vastgoedbeheer’. ,,Er kan sprake zijn van extra kosten door leegstand of verhuur tegen niet-marktconforme prijzen. Dat geldt in het bijzonder voor sportvoorzieningen, scholen en buurthuizen’’, schrijft de rekenkamer.

De resultaten van het vastgoedonderzoek worden in het eerste kwartaal van 2017 verwacht.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Kiesdrempel is hard nodig

Forum voor Democratie, de beweging die zicht inzette voor de komst van het Oekraïne-referendum, doet volgend jaar mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De club van Thierry Baudet neemt het dan onder meer op tegen nieuwkomers VNL, Denk en de OndernemersPartij. Het risico bestaat dat Nederland straks alleen nog splinterpartijen telt en dat je voor een kabinetsformatie minimaal vijf partijen nodig hebt. Om Nederland niet onbestuurbaar te maken moet er net als in Duitsland een kiesdrempel worden ingevoerd, waarbij je pas met 5 procent van de stemmen in de Kamer komt.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder