Gooi en Eemlander - Eemland
 
19-10-2014 18:07

BAARN - Langzaam komt er weer zicht op, nadat het pandje jarenlang overwoekerd is geweest: het vroegere spoorwachtershuisje in Baarn. Nu de nieuwbouw van de Nieuwe Baarnsche School NBS flink vordert, is ook het oude seinwachtershuis aan de beurt.

18-10-2014 10:00

HILVERSUM - Beeldend kunstenaar Hanneke Barendregt tipt de nieuwe expositie ’Grafische kunst in 2 en 3 dimensies’ van acht kunstenaars die 9 oktober van start ging in de GSA-galerie in Hilversum. De expositie is te zien tot en met 9 november.

17-10-2014 19:00

NAARDEN - In deze tijd van superfoods en mindfullness durf ik het eigenlijk niet hardop te zeggen. Ik heb mijn oude verslaving weer opgepakt. Heel bewust.

17-10-2014 14:00

BAARN - Inwoners van Baarn zijn bang dat de stekker uit de Baarnse locatie van het Meander Medisch Centrum (MMC) wordt getrokken. Dit in verband met de bestuurlijke fusie met het Gooise ziekenhuis Tergooi. ,,Veel te voorbarig om nu zorgen te maken over de locatie Baarn'', zegt een woordvoerder van het MMC. ,,We hebben 'Baarn' nu nog keihard nodig. Het is een prima locatie. Het is veel te vroeg om concreet te spreken over eventuele veranderingen in de zorg daar.''

17-10-2014 07:00

BAARN - Twaalfjarige Soester Leon van den Heuvel is verknocht aan 3D-printen. Die passie ontdekte hij afgelopen zomer in Madurodam, nadat hij daar een mini-versie van zichzelf liet maken. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan van de 3D printer bij RegioCultuurCentrum Idea in Soest.  Zijn beeldje komt in Madurodam te slaan, en daarmee wordt hij de nieuwste bewoner van de ministad.

16-10-2014 18:00

SOEST - Het VVV in Soest gaat op in een regionale toeristische organisatie. Daarover is een plan opgesteld dat tot een nieuwe impuls voor het toerisme in de regio moet leiden. Het VVV in Soest zou zelfstandig maar moeilijk kunnen overleven.

14-10-2014 16:16

BAARN -  De buurt aan de Professor Krabbelaan staakt het verzet tegen de komst van een Cruyff Court, een kunstgras speelveld in een soort kooi. De onafhankelijke bezwaarcommissie van de gemeente heeft de omwonenden in het ongelijk gesteld, zo meldt actievoerder Arie Stoffer. Het blijft volgens hem een ’tikkende tijdbom’.

14-10-2014 16:03

BAARN - Twee jongens op een scooter hebben maandagmiddag een 31-jarige man uit Soest beroofd in het Baarsche Bos.

13-10-2014 17:30

BAARN -  De verdwijning in Thailand van de bekende Baarnse oud-hardloper Rob Strik (65) is voor zijn echtgenote Gerda een open wond. Ruim een jaar geleden deed zij aangifte van vermissing en kreeg sindsdien taal noch teken. ,,Ik ben bang dat ik er nooit meer wat van hoor. Al zou er nog maar een stukje DNA van hem worden gevonden. Wie weet, er is nog een kleine kans. Dan kan ik het afsluiten.”

EEMNES - Een vrouw verloor maandag de macht op het stuur op de A27 bij Eemnes.

09-10-2014 16:43

BAARN - De bewoners waren een half jaar geleden al verhuisd, maar donderdag zijn de elf (!) wooncomplexen op het terrein van Eemeroord dan toch officieel geopend. Loco-burgemeester Kees Koudstaal - met ambtsketen uiteraard - mocht samen met bewoner Rob van de Wal een confettikanon ontsteken, waarna het tijd was voor feest. Inclusief een hapje en een drankje, want zo hoort het. 

08-10-2014 16:00

BUNSCHOTEN - Bij een botsing tussen een auto en een busje is woensdagmiddag een vrouw gewond geraakt.

08-10-2014 16:00

BAARN - Ouders en directie van de Aloysiusschool in Baarn maken zich zorgen over de verkeersveiligheid bij de school. Ze pleiten bij de gemeente Baarn voor en zebrapad en stoplichten, zodat kinderen veilig kunnen oversteken.   

SOESTERBERG - De 82-jarige vrouw die in zondagnacht levenloos in haar woning aan de Generaal Winkelmanstraat werd gevonden, blijkt niet door geweld om het leven te zijn gekomen.

18-10-2014 20:00

SOEST - Als een vriend of gezinslid in het hospice terecht komt, weet je dat hij of zij binnen drie maanden komt te overlijden. Dat is heftig. Soms wil je als familie of vrienden even apart zitten om dingen te bespreken. Die ruimte is er niet echt in hospice De Luwte in Soest.

17-10-2014 21:00

BAARN - Het Utrecht String Quartet (USQ) behoort tot de belangrijkste Nederlandse strijkkwartetten. Het geniet een uitstekende, internationale reputatie als dynamisch en veelzijdig kamermuziekensemble. Deze week speelt het USQ twee keer in het Gooi, vanavond in het Witte Kerkje in Baarn en vrijdag in het Stadhuis van Naarden.

17-10-2014 17:00

SOEST - De strijd om de omroeplicentie in Soest is wat de gemeenteraad betreft beslecht: de raad stemde donderdag in met het gunnen van de zendmachtiging aan het oude en vertrouwde Radio Omroep Soest. Dat besluit zal ook aan het Commissariaat voor de Media worden meegedeeld, dat de zendmachtiging verstrekt.  

Foto's 
16-10-2014 15:14

SOEST - Een vrouw van ongeveer dertig jaar oud heeft donderdagmiddag rond half drie de Hema aan de Burgemeester Grothestraat in Soest overvallen.

15-10-2014 09:37

SOEST - Voor Soester hondentrainer Maarten Dik van hondenschool De vakantiehond dreigt een flinke domper. Het gebruik van een elektronische halsband voor honden wordt op verzoek van dierenbeschermingsorganisaties namelijk door de overheid verboden. Een verbod dat via een algemene maatregel van bestuur tot stand komt. Wetgeving die niet in het parlement wordt behandeld en waartegen dus ook geen beroep mogelijk is.

14-10-2014 23:00

HILVERSUM - Bij negentien Gooise zaken en één Amsterdamse winkel is vanaf vrijdag Gooise kunst te zien. Vanwege het naderende tienjarig bestaan van de Gooise Kunstkring bedachten drie leden een jubileumproject; De kunst van het ondernemen. Twintig kunstenaars werden gekoppeld aan twintig ondernemingen en vanuit de wisselwerking tussen beide partijen ontstond nieuw werk.

12-10-2014 17:08

SOEST - Al wat ouder, maar allerminst uitgeblust. Dat geldt Voor Mico Quist, de Soesterse die afgelopen maanden de handen vol had aan het herstellen van alle waterschade in haar ‘Unicef-winkeltje’ aan de Koninginnelaan. Afgelopen weekeinde draaide ze na maanden verbouwen eindelijk weer volop. Misschien wel beter dan ooit, laat ze doorschemeren.

10-10-2014 19:00

NAARDEN - Raak met je voorhoofd je tenen aan en buig langzaam terug. Draai op je buik, bol je rug en raak met je neus je navel aan. Help. Mijn eerste yogales.

10-10-2014 16:43

SOEST - Moet je als gemeente een fotograaf uit eigen dorp klandizie gunnen of mag je ook iemand uit een dorp verderop nemen? Dat is kort gezegd de kwestie, waarover de lokale partij Democraten Soest Natuurlijk (DSN) zich druk maakt in het belang van ,,een levenskrachtige lokale economie.’’

SOEST - Mediation vanuit de gemeente Soest heeft gezorgd voor een doorbraak in de al jaren slepende controverse rond de Tosshal aan de Bosstraat.

 
07-10-2014 21:00

MUIDEN - Ze is pas veertien jaar, maar multitalent Bente Fokkens uit Muiden is het stadium van beginnend artiest al bijna voorbij. Op dit moment is ze te zien in de film Loenatik, te gek en morgenavond beleeft ze als zangeres haar tweede optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Nu is het wachten op haar debuutalbum, dat zo goed als klaar is.

06-10-2014 13:46

LAGE VUURSCHE - Een man probeerde zondagavond vlees te stelen uit een restaurant in Lage Vuursche.

06-10-2014 11:07

SOESTERBERG - In een woning aan de Generaal Winkelmanstraat in Soesterberg is in de nacht van zondag op maandag een dode vrouw gevonden.

HUIZEN - Gedreven is een wekelijkse serie interviews waarin ondernemers, politici, kunstenaars, sporters en bestuurders uitgebreid vertellen over hun drijfveren. De locatie van de foto kiezen ze zelf. Deze week: Hansje Dol-Bax, oprichtster van Stichting De Vrienden van het Oude Dorp, Huizen.


Stelling

Kernreactor moet nú sluiten

De basisgrondstof voor een kernreactor is vertrouwen. Maar kunnen we de directie van NRG nog wel geloven? Afgelopen dagen regeerde het nieuws over de falende veiligheidscultuur bij het bedrijf in Petten. Voor onder meer Greenpeace reden om te stellen dat de kernreactor per direct gesloten moet worden. Woordvoerder en campagneleider kernenergie Jorien de Lege: "Wij roepen al twintig jaar dat de reactor onveilig is. Bij kernenergie mogen geen fouten gemaakt worden. Ondertussen gaat het aan de lopende band mis." Nu het vertrouwen zo erg beschadigd is, moet de boel meteen dicht.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Martin Meinardi
Cardioloog
13-10-2014 07:00 Vraag & antwoord

Je hart klopt drie keer zo snel, terwijl je gewoon rustig televisie zit te kijken. Veel mensen hebben geregeld last van hartkloppingen. Het is een van de symptomen van boezemfibrilleren. ,,Meestal is er niet één duidelijke oorzaak voor boezemfibrilleren te benoemen”, zegt cardioloog Martin Meinardi. Hij geeft antwoord op vragen over boezemfibrilleren.

Lees verder!