Gooi en Eemlander - Eemland
 
26-07-2014 11:00

HILVERSUM - Bussumer Marcel Kreuning tipt de start van zijn kunstuitleen bij Artista, Neuweg 114 in Hilversum. www.lijstenmakerij-artista.nl. De verhuurprijzen zijn afhankelijk van de waarde van het werk, tussen de 17,50 en 30 euro per maand.

25-07-2014 16:05

SOEST - Een medewerker van een fietsenhandel in Soest heeft niet minder dan 56 elektrische fietsen van zijn werkgever gestolen. De totale waarde bedraagt 77.000 euro. De 28-jarige Soester is opgepakt en heeft grotendeels bekend.

24-07-2014 21:00

BAARN - Op zaterdag of zondag tijdens het voetbalseizoen met de auto naar sportpark Ter Eem? Dat kan. Of je de auto ook op de parkeerplaats kwijt kan is een tweede. Kan je mooi de parkeerplekken op bedrijventerrein De Drie Eiken voor gebruiken, want die staan  in het weekeinde juist leeg. Klinkt simpel,  maar het ligt wat gecompliceeerder. 

24-07-2014 16:03

SOEST - Er komt een nieuwe weg van de Tammerrotonde langs de rand van de vroegere vliegbasis Soesterberg naar de Veldm. Montgomeryweg. De gemeente Soest en grondeigenaar Smink Beheer hebben een akkoord bereikt over grondruil. De deal is cruciaal, aangezien de nieuwe weg over bedrijfsterrein van Smink komt te liggen.

23-07-2014 13:25

BAARN - Het gemeentebestuur van Baarn gaat in principe akkoord met de bouw van een Theehuis op het Stationsplein.

23-07-2014 11:00

De gemeenten Baarn en Soest trekken dit najaar gezamenlijk ten strijde tegen de verkoop van alcohol aan jeugd jonger dan achttien jaar.

21-07-2014 16:55

BAARN - Dat het gisteren pijpenstelen regende kwam het Baarns Bosbad ’de Vuursche’ nog niet zo slecht uit. Het openluchtbad was dicht, omdat het maandag werd getroffen door een overstroming in het pomphuis als gevolg van een kapotte waterleidingaansluiting. Het bad zal nog de komende dagen gesloten blijven om de schade te verhelpen.

21-07-2014 15:11

LAGE VUURSCHE - Door de groeiende populariteit van Lage Vuursche raakt het bekende parkeerterrein aan de Karnemelkseweg regelmatig verstopt. Ondernemer Hein van Oosterom wil snel actie. ,,Als er een ziekenauto door moet, hebben we een groot probleem.''

21-07-2014 14:32

BAARN - Water genoeg in Bosbad de Vuursche in Baarn, alleen op de verkeerde plek. Maandagochtend merkten medewerkers dat er 120 centimeter water, bij benadering 100.000 liter, in het pomphuis was gelopen. De Vuursche is tot nader order gesloten.

BAARN - Geen spijker mag er in de muur geslagen worden om het monumentale Koetshuis in de Pekingtuin niet aan te tasten. Beetje lastig als je schilderijen moet ophangen, maar de Baarnse kunstenaars van de nieuwe tijdelijke expositieplek zijn niet voor een gat te vangen.

17-07-2014 14:35

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Voor een bejaarde man uit Leersum zit een vakantie er dit jaar wellicht niet meer in. Hij was op weg naar zijn boot voor een paar dagen op de randmeren, toen zijn auto vlam vatte.

17-07-2014 10:30

EEMNES - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Grand Café De Haven van Eemnes

16-07-2014 16:00

SOEST - Soest heeft 77 gebouwen in bezit, en die zijn de afgelopen periode allemaal op een rijtje gezet. Grote vraag voor Soest: wat moeten we met al die gebouwen. De gebouwen die Soest nodig heeft voor onderwijs blijven gewoon in gemeentelijke handen. Wat er met de rest gebeurt is nog onduidelijk.

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op de Brahmslaan in Bunschoten-Spakenburg is dinsdagochtend een snelkraak gepleegd bij de Albert Heijn.

25-07-2014 22:00

HUIZEN - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer: de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Het Kleine Café aan de Haven in Huizen.

25-07-2014 14:48

BAARN - Het is een paar jaar stil geweest wat betreft de Jazz Garden Party van Baarnaar Hans Blokzijl. Maar de tijd is er nu weer rijp voor. Binnenkort kan er namelijk weer worden geswingd in het Bomencentrum aan de Zandheuvelweg.

24-07-2014 16:55

AMERSFOORT - Dierenpark Amersfoort heeft gisteren een duikploeg de vijver rond het makakeneiland in gestuurd voor een grote schoonmaak. Bleek niet voor niets.

Ernstig letsel bij ongeval met straatjuweel. Foto: Caspar Huurdeman
22-07-2014 20:29

SOEST - Een fietster heeft dinsdagavond bij een ongeval op het Nassauplantsoen in Soest ernstig letsel aan het hoofd opgelopen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

22-07-2014 17:07

BAARN - De strijd rond de door woningcorporatie Eemland Wonen uit haar huis gezette Baarnse Willemientje Pfeifer verhardt zich. Volgens advocate Anita de Haan zijn Pfeifers rekeningtransacties ’hard bewijs’ dat zij ten onrechte haar huis is uitgezet met een huurschuld van slechts 144 euro.

21-07-2014 22:00

SOEST - Per 1 januari valt de zorg niet langer onder de rijkstaken, maar is het de verantwoordelijkheid van de gemeente. Spannend voor diegenen die zorg nodig hebben, maar ook spannend voor de gemeente zelf. Soest heeft er vertrouwen in. Er zal heus wel eens wat mis gaan, maar er ligt een stevig vangnet klaar. Niemand valt buiten de boot, zo is de belofte.

20-07-2014 09:46

Bij een eenzijdig ongeval op de A1 tussen Baarn en Amersfoort zijn twee gewonden gevallen.

19-07-2014 12:23

BAARN - De politie heeft samen met de Belastingdienst vrijdag een grote controle langs de A1 gedaan, waarbij op 24 voertuigen beslag werd gelegd.  Daarvan werden er elf meteen weggesleept.

18-07-2014 17:00

SOEST - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Grand Café Soestdijk

BAARN - Een oldtimer camper is vrijdagochtend bij een eenzijdig ongeval in de sloot beland langs de A1 bij Baarn. De bestuurder uit Haarlem raakte hierbij gewond.

14-07-2014 17:00

SOEST - De belangstelling van bedrijven voor een plek op het nieuwe bedrijventerrein aan de Richelleweg in Soest was lange tijd maar zo zo. Nu lijkt het tij gekeerd voor de gemeente Soest. De eerste was de Hollandse IJzerwarenhande,l, en nu volgt tandlaboratorium en -technicus Vertex-Dental. En er zit meer in het vat, verwacht de gemeente.

14-07-2014 14:00

HILVERSUM - Op de ochtend dat de Hilversumse rockband Only Seven Left bekend maakt te gaan stoppen, is de emotie in de stem van gitarist en mede-oprichter Jochem Winterwerp duidelijk te horen. ,,Alsof je na tien jaar een punt zet achter een goede relatie, omdat je weet dat het voor allebei het beste is.’’

13-07-2014 17:10

SOEST - Een wolkbreuk heeft zaterdagavond vanaf kwart over zes enkele uren voor grote wateroverlast in Soest-Zuid gezorgd. Hilarische taferelen waren er ook bij een straatbarbecue aan de Korte Ossendam. Het feest was kort daarvoor begonnen. Door de stortregen stonden de 65 feestvierders tot aan de kuiten in het water. De straat was van tuin tot tuin ondergelopen.

Wateroverlast machinekamer zwembad De Duker. Foto: Caspar Huurdeman

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De brandweer werd zondagmiddag opgeroepen voor een melding over wateroverlast in zwembad De Duker in Bunschoten. In de machinekamer stond zo'n 70 centimer grondwater.Stelling

Laat Abba belasting betalen

De Zweedse topband Abba ontduikt belasting via belastingparadijs Nederland. Nederland heft namelijk geen bronheffing op royalty’s. Dat onthullen de journalisten Henk Willem Smits, Joost van Kleef en Martin van Geest in de geactualiseerde versie van hun boek ’Het Belastingparadijs. Waarom niemand hier belasting betaalt behalve u’. Ze zingen wel niet meer, maar het Zweedse superkwartet vangt nog steeds miljoenen aan royalty-inkomsten. Ook de Rolling Stones en U2 sluizen hun royalty’s via Nederland. En wij maar krom liggen voor de fiscus. Laat Abba ook lekker belasting betalen.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
21-07-2014 07:00 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!