Gooi en Eemlander - Eemland
 
21-07-2014 22:00

SOEST - Per 1 januari valt de zorg niet langer onder de rijkstaken, maar is het de verantwoordelijkheid van de gemeente. Spannend voor diegenen die zorg nodig hebben, maar ook spannend voor de gemeente zelf. Soest heeft er vertrouwen in. Er zal heus wel eens wat mis gaan, maar er ligt een stevig vangnet klaar. Niemand valt buiten de boot, zo is de belofte.

21-07-2014 15:11

LAGE VUURSCHE - Door de groeiende populariteit van Lage Vuursche raakt het bekende parkeerterrein aan de Karnemelkseweg regelmatig verstopt. Ondernemer Hein van Oosterom wil snel actie. ,,Als er een ziekenauto door moet, hebben we een groot probleem.''

20-07-2014 16:28

BAARN - Geen spijker mag er in de muur geslagen worden om het monumentale Koetshuis in de Pekingtuin niet aan te tasten. Beetje lastig als je schilderijen moet ophangen, maar de Baarnse kunstenaars van de nieuwe tijdelijke expositieplek zijn niet voor een gat te vangen.

19-07-2014 12:23

BAARN - De politie heeft samen met de Belastingdienst vrijdag een grote controle langs de A1 gedaan, waarbij op 24 voertuigen beslag werd gelegd.  Daarvan werden er elf meteen weggesleept.

18-07-2014 17:00

SOEST - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Grand Café Soestdijk

18-07-2014 12:14

BAARN - Een oldtimer camper is vrijdagochtend bij een eenzijdig ongeval in de sloot beland langs de A1 bij Baarn. De bestuurder uit Haarlem raakte hierbij gewond.

15-07-2014 07:49

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op de Brahmslaan in Bunschoten-Spakenburg is dinsdagochtend een snelkraak gepleegd bij de Albert Heijn.

14-07-2014 17:00

SOEST - De belangstelling van bedrijven voor een plek op het nieuwe bedrijventerrein aan de Richelleweg in Soest was lange tijd maar zo zo. Nu lijkt het tij gekeerd voor de gemeente Soest. De eerste was de Hollandse IJzerwarenhande,l, en nu volgt tandlaboratorium en -technicus Vertex-Dental. En er zit meer in het vat, verwacht de gemeente.

14-07-2014 14:00

HILVERSUM - Op de ochtend dat de Hilversumse rockband Only Seven Left bekend maakt te gaan stoppen, is de emotie in de stem van gitarist en mede-oprichter Jochem Winterwerp duidelijk te horen. ,,Alsof je na tien jaar een punt zet achter een goede relatie, omdat je weet dat het voor allebei het beste is.’’

SOEST - Een wolkbreuk heeft zaterdagavond vanaf kwart over zes enkele uren voor grote wateroverlast in Soest-Zuid gezorgd. Hilarische taferelen waren er ook bij een straatbarbecue aan de Korte Ossendam. Het feest was kort daarvoor begonnen. Door de stortregen stonden de 65 feestvierders tot aan de kuiten in het water. De straat was van tuin tot tuin ondergelopen.

11-07-2014 19:00

BUNSCHOTEN - De Bunschoter Robbert Visscher was vorig weekeinde één van de brandweermannen die in actie kwamen bij de brand die de strandkiosk op het Kleine Zette in de as legde. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat Visschers twee jaar geleden zijn brandweercarriere aan de wilgen leek te kunnen hangen na een ernstig bedrijfsongeval waarbij hij een groot deel van zijn hand verloor.

11-07-2014 10:16

BAARN - Om 8.15 uur spoedde ambulances uit de Utrechtse en Gooise regio samen met een traumahelikopter naar de Vondellaan in Baarn.

11-07-2014 10:00

SOEST - Het Domstad Blazers Ensemble zorgt zondag voor een indrukwekkende start van de concertserie tijdens de zomeropenstelling van de Oude Kerk in Soest. Fluiten, hobo’s, klarinetten, hoorns en fagotten, voor dit concert aangevuld met sopraan Hester Hentzepeter, brengen composities van onder andere Strauss.

SOEST - PvdA-leider Diederik Samsom heeft zijn excuses aangeboden aan de Soestse PvdA-fractievoorzitter Osman Suna. Die werd dit jaar beschuldigd van het ronselen van stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

21-07-2014 16:55

BAARN - Dat het gisteren pijpenstelen regende kwam het Baarns Bosbad ’de Vuursche’ nog niet zo slecht uit. Het openluchtbad was dicht, omdat het maandag werd getroffen door een overstroming in het pomphuis als gevolg van een kapotte waterleidingaansluiting. Het bad zal nog de komende dagen gesloten blijven om de schade te verhelpen.

21-07-2014 14:32

BAARN - Water genoeg in Bosbad de Vuursche in Baarn, alleen op de verkeerde plek. Maandagochtend merkten medewerkers dat er 120 centimeter water, bij benadering 100.000 liter, in het pomphuis was gelopen. De Vuursche is tot nader order gesloten.

20-07-2014 09:46

Bij een eenzijdig ongeval op de A1 tussen Baarn en Amersfoort zijn twee gewonden gevallen.

17-07-2014 14:35

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Voor een bejaarde man uit Leersum zit een vakantie er dit jaar wellicht niet meer in. Hij was op weg naar zijn boot voor een paar dagen op de randmeren, toen zijn auto vlam vatte.

17-07-2014 10:30

EEMNES - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Grand Café De Haven van Eemnes

16-07-2014 16:00

SOEST - Soest heeft 77 gebouwen in bezit, en die zijn de afgelopen periode allemaal op een rijtje gezet. Grote vraag voor Soest: wat moeten we met al die gebouwen. De gebouwen die Soest nodig heeft voor onderwijs blijven gewoon in gemeentelijke handen. Wat er met de rest gebeurt is nog onduidelijk.

Wateroverlast machinekamer zwembad De Duker. Foto: Caspar Huurdeman
13-07-2014 14:06

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De brandweer werd zondagmiddag opgeroepen voor een melding over wateroverlast in zwembad De Duker in Bunschoten. In de machinekamer stond zo'n 70 centimer grondwater.

12-07-2014 21:29

SOEST - Een flinke wolkbreuk heeft zaterdagavond binnen veertig minuten een deel van Soest Zuid onder water gezet.

12-07-2014 14:21

SOEST -  De politie heeft bij de spoorwegovergang aan de Ossendamweg op zaterdagochtend vroeg twee achttienjarige mannen uit Soest en Amersfoort aangehouden.

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een man in de nacht van vrijdag op zaterdag van zijn fiets op de Westsingel in Bunschoten-Spakenburg. Maar de man was dusdanig onder invloed, dat hij zijn verwondingen niet liet behandelen door de toegesnelde ambulancemederwerkers.

09-07-2014 14:00

BAARN - Het Baarnse bedrijf Ice-World maakt sinds begin jaren negentig wereldwijd furore met mobiele ijsbanen in alle soorten en maten. Sinds deze zomer zit het bedrijf met de nieuwste attractie PlayFountain ook in de waterpret. De eerste 'speelfontein' staat deze maand de show te stelen op de Brink in Baarn.

09-07-2014 09:00

BLARICUM - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland.

08-07-2014 16:56

BAARN, SOEST - Ook het basisonderwijs haakt in op het WK-succes van het Oranjevoetbalteam.  Bijna alle scholen in Soest en Baarn geven kinderen de kans om zich nog een keertje om te draaien in bed donderdagochtend, als zij met de ouders tot middernacht hebben gekeken.

SOEST - In Baarn en Soest is de afgelopen week vier keer ingebroken. Dat maakte de politie dinsdag bekend.Stelling

Tijd voor nationale rouwdag

Na de recente vliegramp is geen ’dag van nationale rouw’ afgekondigd, zoals ook niet gebeurde na die van Tenerife en Tripoli. De laatste keer was in 1962 bij het overlijden van koningin Wilhelmina. Dat er behoefte is aan samen rouwen, bleek na de dood van André Hazes en de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh. Henri Beunders, hoogleraar media en maatschappij aan de Erasmus Universiteit, pleit voor een nationale rouwdag. Ook politieke partijen in de Tweede Kamer willen dit. Dat is terecht. De regering moet snel een dag van nationale rouw uitroepen.

Stelling
Het antwoord van...
Rode Kruis Ziekenhuis
Paul van Zuijlen
Plastisch Chirurg
13-07-2014 23:31 Vraag & antwoord

Als een wond geneest en de huid herstelt, kunnen littekens verschijnen. Met een cosmetisch mooi eindresultaat houdt ons lichaam helaas geen rekening. Soms worden littekens steeds breder en zorgen ze voor jeuk en pijn. Daarnaast herinneren ze vaak aan de wond of ingreep die er aan vooraf ging. Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft twee littekenpoliklinieken waar mensen met hun littekens terechtkunnen. Plastisch chirurg en bijzonder hoogleraar brandwondengeneeskunde Paul van Zuijlen beantwoordt drie vragen over littekens.

 

Lees verder!