Gooi en Eemlander - Eemland
 
27-11-2014 11:00

SOEST - Soester Kinderboerderij De Veenweide mag vandaag onder strenge voorwaarden weer open. Door de heersende vogelgriep moest de kinderboerderij afgelopen twee weken al twee keer haar deuren sluiten. 

26-11-2014 16:07

BAARN - Twee jaar na de geslaagde kunstijsbaan in de Pekingtuin lijkt de kans groot dat Baarn deze winter toch weer een ijsbaan krijgt.

 
26-11-2014 08:28

SOEST - In Soest begint woensdag een campagne om verkeersbrigadiers te werven.

24-11-2014 16:00

BAARN - Is de Nieuwe Baarnse School straks duurzamer dan de nieuwe Brede School Baarn Noord? Daar lijkt het wel op, constateert de Baarnse Onafhankelijke Partij (BOP) op basis van de bedragen die voor duurzaamheid zijn gereserveerd: voor de Brede School Baarn Noord (BSBN) 150.000 euro en voor de Nieuwe Baarnse School (NBS) zes ton.

24-11-2014 11:17

SOEST - Bij een botsing op de A.P. Hilhorstweg is Soest is maandagochtend een gewonde gevallen.

22-11-2014 11:00

HUIZEN - Huizer Henk Storm (65) tipt zijn drie exposities: tot 24 november in De Hilt in Eemnes, de expositie met het thema Herfst in het Brinkhuis in Laren (met anderen) en de expositie in het Huizer gemeentehuis die oud-burgemeester Verdier opent op 10 december.

21-11-2014 12:47

SOEST, BAARN - De jaarlijkse vogeltentoonstelling van De Soester Vogelvrienden gaat dit weekend niet door. Vrijdag zou de aftrap plaatsvinden, maar de uitbraak van vogelgriep in Ter Aar en Kamperveen heeft roet in het eten gegooid.

20-11-2014 12:49

BAARN/HILVERSUM - Na speurwerk op internet heeft de politie in Baarn een man aangehouden die een duur horloge te koop had aangeboden. Het klokje bleek eerder gestolen.

20-11-2014 09:07

SOEST - Het was de hoogste tijd. Handboogvereniging Eemschutters uit Soest heeft na maandenlange voorbereiding eindelijk een nieuwe schietwand. ,,Want de oude moest veel te vaak vervangen worden’’, vertelt fanatiek schutter Jeroen Sammels.

SOESTERBERG - Liefst 3.240 zonnepanelen komen er nog voor het einde van dit jaar te liggen op het dak van het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg.

18-11-2014 14:10

SOEST - ,,Het ruimen van je dieren is echt een ramp’’, zegt Annemiek Westerveld.

18-11-2014 12:47

UTRECHT/SOEST - De beschuldigingen tegen de Soester fraudefamilie zijn maandag in de rechtbank in Utrecht weer met een feit van 13 miljoen euro uitgebreid. De officier van justitie kreeg van de rechtbank toestemming om het oplichten van beleggers aan de dagvaarding toe te voegen.

17-11-2014 17:34

BAARN - Een Wintertuinfeestje met sceptische gasten uit buurt leidt tot een gekleurd beeld bij een geluidbelevingsonderzoek. Daarom stelt Frans Duijvestijn voor de gemeentelijke kerstborrel in de historische plantenkas aan de Heemskerklaan in Baarn te houden. Catering en muziekinstallatie mét begrenzers zal hij dan verzorgen in de historische plantenkas, waarin de ondernemer een trouwlocatie, grand café en vlindertuin wil beginnen tot ellende van de buurt.

BAARN - Een man met lege kinderwagen werd zondagavond geschept, toen hij op de fietsstrook liep langs de Eemnesserweg in Baarn.

26-11-2014 17:24

BAARN - Opnieuw zijn in Baarn uit auto’s airbags en een navigatiesysteem gestolen.

26-11-2014 10:05

Reageren onder artikelen op de website van De Gooi- en Eemlander is vanaf heden alleen mogelijk met een persoonlijk Facebookprofiel.

24-11-2014 17:09

BAARN - Het politieke zwarte pietenspel rond de gerestaureerde plantenkas de Wintertuin aan de Heemskerklaan lijkt begonnen. BOP-fractieleider Cok de Zwart haalt uit naar het CDA, dat probeert de kwestie op de raadsagenda te krijgen voor een stevig debat.

21-11-2014 20:00

HILVERSUM - Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat het eerste Raadhuisconcert plaatsvond in de Burgerzaal van het Hilversumse Raadhuis. Het was een ’proefconcert’ om te zien of er voldoende belangstelling was om een concertserie op te starten. Twee van de organisatoren van het eerste uur, Sebastiaan van Eck en Jaap Hamel, vertellen hoe de inspanningen van toen leidden tot een succesvolle concertserie.

21-11-2014 19:00

NAARDEN - Hoe zou het ruiken, een pak dat twaalf maanden lang iedere dag is gedragen? Ik gok dat het riekt naar een mengeling van spruitjes, pindakaas en geitenbrie. Een Australische televisiepresentator hield het een jaar vol in hetzelfde kostuum.

21-11-2014 17:14

SOEST - Het gaat niet goed met de Soestermarkt. De bezoekersaantallen vallen sinds de zomervakantie tegen. Daardoor is er een lagere omzet. Ook is het bestuur van de coöperatie nog steeds boos op de gemeente over het geld dat afgedragen moet worden voor zowel het gebruik van het gemeenteterrein als voor de kramen

19-11-2014 09:00

BAARN - De jaarlijkse ‘vorstelijke jazzavond’ die de Baarnaars Cees Schrama en Hans van der Heide met zoveel succes organiseren is zaterdag een ode aan ‘Jazz At The Philharmonic’: een herinnering aan een wisselend gezelschap Amerikaanse musici bijeengebracht door impresario Norman Granz.

19-11-2014 07:25

SOEST - Een wastafel die aan een gipswand bevestigd was, liet in de nacht van dinsdag op woensdag los. De wastafel viel op de grond, waardoor de waterleidingen los raakten. Het water spoot in het rond in het pand aan de Driehoeksweg in Soest.

19-11-2014 07:00

LAREN - Christie’s Amsterdam kan het niet met zekerheid zeggen, maar Laren-kenner bij uitstek Ernst Wortel is wel honderd procent zeker van zijn zaak. Het schilderij ’Speeltuin’ van Geo Poggenbeek dat volgende week bij Christie’s wordt geveild is gemaakt op de Brink in Laren.

BAARN - Het hele baggerdepot in de Eempolders bij Baarn wordt de komende weken leeggehaald. Dat zei de raadsman van Geologistiek BV gisteren bij de Raad van State. Stichting Behoud de Eemvallei probeerde daar alsnog de omgevingsvergunning voor het baggerdepot aan de Grimmesteinseweg onderuit te kegelen. Volgens de gemeente Baarn, die de vergunning verleende, en Geologistiek, die in opdracht van de provincie Utrecht het baggerdepot beheert, heeft het verzet weinig zin meer omdat het depot ’bijna’ leeg is.

16-11-2014 18:28

BAARN, SOEST - Twee Soesters van twaalf en dertien jaar zijn vrijdagmiddag aan de Torenlaan in Baarn aangehouden, omdat zij illegaal vuurwerk verkochten.

16-11-2014 18:26

SOEST - Per rijtuig en niet met de bekende rode helikopter is Sinterklaas zaterdag verwelkomd op het Soester evenemententerrein De Engh. Dit keer was het niet de mist, die roet in het eten gooide voor de bijzondere aankomst via de lucht, maar een verbod van de provincie.

16-11-2014 07:45

SOESTERBERG - Nederlanders kunnen zondag samen stilstaan bij vrienden en familieleden die slachtoffer waren van een verkeersongeval. De nationale herdenking is in conferentieoord Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Thema is dit keer: Hoe nu verder?

BUNSCHOTEN - ,,Pap, mam,  er staat een auto in de voortuin!" Met die mededeling werden de bewoners van een woning aan de Wilhelminastraat in Bunschoten Spakenburg zaterdagochtend gewekt door een van hun twee kinderen.


Stelling

Vrouwenquotum topbanen verdient navolging

De Duitse regeringscoalitie is het eens geworden over de invoering van een vrouwenquotum voor topposities bij beursgenoteerde bedrijven. Vanaf 2016 moet dertig procent van de stoelen bezet worden door vrouwen, anders blijven ze leeg. Het Duitse voorbeeld verdient navolging. Ook in ons land zijn vrouwen zwaar ondervertegenwoordigd in de top van het bedrijfsleven. En dat terwijl ze tegenwoordig gemiddeld beter opgeleid zijn dan hun mannelijke concurrenten. Het ’old boys network’ is kennelijk belangrijker dan vakinhoudelijke kwaliteiten. Een vrouwenquotum kan daar verandering in brengen.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Michael Mooij
Fleboloog
24-11-2014 02:37 Vraag & antwoord

Pijn, zwelling en een gestuwd gevoel in de benen. Bruine verkleuringen op de huid, eczeem of zelfs een open been. De gevolgen van een trombose kunnen heftig zijn. Alle problemen die na een trombose aan een been ontstaan, worden samen een post-trombotisch syndroom genoemd. Fleboloog Michael Mooij van Centrum Oosterwal beantwoordt drie vragen over deze aandoening.

 

Lees verder!