Gooi en Eemlander - Eemland
 
20-11-2014 12:49

BAARN/HILVERSUM - Na speurwerk op internet heeft de politie in Baarn een man aangehouden die een duur horloge te koop had aangeboden. Het klokje bleek eerder gestolen.

20-11-2014 08:54

SOESTERBERG - Liefst 3.240 zonnepanelen komen er nog voor het einde van dit jaar te liggen op het dak van het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg.

19-11-2014 07:25

SOEST - Een wastafel die aan een gipswand bevestigd was, liet in de nacht van dinsdag op woensdag los. De wastafel viel op de grond, waardoor de waterleidingen los raakten. Het water spoot in het rond in het pand aan de Driehoeksweg in Soest.

18-11-2014 20:00

BAARN - Het hele baggerdepot in de Eempolders bij Baarn wordt de komende weken leeggehaald. Dat zei de raadsman van Geologistiek BV gisteren bij de Raad van State. Stichting Behoud de Eemvallei probeerde daar alsnog de omgevingsvergunning voor het baggerdepot aan de Grimmesteinseweg onderuit te kegelen. Volgens de gemeente Baarn, die de vergunning verleende, en Geologistiek, die in opdracht van de provincie Utrecht het baggerdepot beheert, heeft het verzet weinig zin meer omdat het depot ’bijna’ leeg is.

18-11-2014 14:10

SOEST - ,,Het ruimen van je dieren is echt een ramp’’, zegt Annemiek Westerveld.

18-11-2014 12:47

UTRECHT/SOEST - De beschuldigingen tegen de Soester fraudefamilie zijn maandag in de rechtbank in Utrecht weer met een feit van 13 miljoen euro uitgebreid. De officier van justitie kreeg van de rechtbank toestemming om het oplichten van beleggers aan de dagvaarding toe te voegen.

16-11-2014 18:26

SOEST - Per rijtuig en niet met de bekende rode helikopter is Sinterklaas zaterdag verwelkomd op het Soester evenemententerrein De Engh. Dit keer was het niet de mist, die roet in het eten gooide voor de bijzondere aankomst via de lucht, maar een verbod van de provincie.

16-11-2014 07:45

SOESTERBERG - Nederlanders kunnen zondag samen stilstaan bij vrienden en familieleden die slachtoffer waren van een verkeersongeval. De nationale herdenking is in conferentieoord Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Thema is dit keer: Hoe nu verder?

15-11-2014 13:29

BUNSCHOTEN - ,,Pap, mam,  er staat een auto in de voortuin!" Met die mededeling werden de bewoners van een woning aan de Wilhelminastraat in Bunschoten Spakenburg zaterdagochtend gewekt door een van hun twee kinderen.

LAREN - Ze was een van de eerste vrouwelijke tuinarchitecten van Nederland, Jeanette van Zijdveld (1875 - 1958). Rond 1900 startte ze aan de Oud Blaricummerweg in Laren, waar nu de Gooische School staat, kwekerij Standelkruid. Genoemd naar de volksnaam van een orchidee die bekend stond om haar liefde en lustopwekkende eigenschappen. Enkele jaren later ontwierp ze ook tuinen voor landhuizen in de omgeving, zoals voor villa Dennenoord.

13-11-2014 17:56

SOEST - En weer een ongeval op een rotonde in Soest. Dit keer niet langs de Koningsweg - waar vorig jaar wat fietsers geschept werden - maar nu bij de rotonde van de Beek en Daalselaan en de Insp. Schreuderlaan.

13-11-2014 16:57

BAARN - Nog altijd neemt het college van B en W van Baarn geen besluit over de exploitatie van De Wintertuin. In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college dat elke beslissing zal leiden tot ’langdurige juridische procedures (2 tot 3 jaar) waarvan de uitkomst onzeker is’. 

13-11-2014 15:00

BAARN, UTRECHT - De 44-jarige Eelco L. uit Baarn is woensdag door de Utrechtse rechtbank vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van een patiënt van natuurgenezeres Sara G. , ook wel de Heks van Kockengen.

SOEST - Uitlaatservices van honden zijn een groeiend probleem voor eigenaren van natuurterreinen. Die willen met hen vóór komende lente afspraken gemaakt hebben om de hordes honden wat beter te spreiden. Staatsbosbeheer loopt voorop bij het opstellen van een gedragscode waaraan ze zich moeten houden. Op deze manier moet de natuur beter gespaard worden en moeten ook wandelaars en andere recreanten minder last hebben van de beesten. 

20-11-2014 09:07

SOEST - Het was de hoogste tijd. Handboogvereniging Eemschutters uit Soest heeft na maandenlange voorbereiding eindelijk een nieuwe schietwand. ,,Want de oude moest veel te vaak vervangen worden’’, vertelt fanatiek schutter Jeroen Sammels.

19-11-2014 09:00

BAARN - De jaarlijkse ‘vorstelijke jazzavond’ die de Baarnaars Cees Schrama en Hans van der Heide met zoveel succes organiseren is zaterdag een ode aan ‘Jazz At The Philharmonic’: een herinnering aan een wisselend gezelschap Amerikaanse musici bijeengebracht door impresario Norman Granz.

19-11-2014 07:00

LAREN - Christie’s Amsterdam kan het niet met zekerheid zeggen, maar Laren-kenner bij uitstek Ernst Wortel is wel honderd procent zeker van zijn zaak. Het schilderij ’Speeltuin’ van Geo Poggenbeek dat volgende week bij Christie’s wordt geveild is gemaakt op de Brink in Laren.

17-11-2014 17:34

BAARN - Een Wintertuinfeestje met sceptische gasten uit buurt leidt tot een gekleurd beeld bij een geluidbelevingsonderzoek. Daarom stelt Frans Duijvestijn voor de gemeentelijke kerstborrel in de historische plantenkas aan de Heemskerklaan in Baarn te houden. Catering en muziekinstallatie mét begrenzers zal hij dan verzorgen in de historische plantenkas, waarin de ondernemer een trouwlocatie, grand café en vlindertuin wil beginnen tot ellende van de buurt.

16-11-2014 20:33

BAARN - Een man met lege kinderwagen werd zondagavond geschept, toen hij op de fietsstrook liep langs de Eemnesserweg in Baarn.

16-11-2014 18:28

BAARN, SOEST - Twee Soesters van twaalf en dertien jaar zijn vrijdagmiddag aan de Torenlaan in Baarn aangehouden, omdat zij illegaal vuurwerk verkochten.

15-11-2014 07:00

BAARN - Waar zijn ze gebleven, de mannen met hun volières die urenlang met hun kweek bezig konden zijn? Elke straat had er wel een paar, maar dat was vroeger. Nu vechten vogelclubs voor hun voortbestaan, en tegen de vergrijzing. ,,Logisch, maar jammer”, vindt Sjaak Bouwer van Vogelvereniging Gooi en Eemland. ,,De mensen gaan liever drie keer per jaar op vakantie dan dat ze zich om levend spul bekommeren.” 

14-11-2014 20:00

SOEST - In Soest is iedereen klaar voor de komst van Sint Nicolaas. Vrijdag werden de dekens in museum Oud-Soest nog eens lekker opgeschud en zocht medewerkster Joke al een paar kruiken op om Sinterklaas een warm welkom te bereiden.

14-11-2014 19:00

Hij komt, hij komt.  Vanmiddag al. De grote kindervriend arriveert met zakken vol pepernoten, marsepein en taai taai. Lekker! Onze kinderen zijn door het dolle heen. De verlanglijstjes zijn al gemaild. ‘Waar kan ik mijn bestellingen plaatsen, mam?’

BAARN - Inwoners in Baarn gaan vanaf volgend jaar meer betalen voor het riool. Het tarief voor dit jaar is €196,20. Volgend jaar moet maar liefst 10,5 procent meer (€20,54) betaald worden. Zoals het er nu naar uitziet blijft dat tarief dan tot 2019 gelden.

12-11-2014 08:00

BUSSUM - Voedselbank Naarden-Bussum-Hilversumse Meent krijgt een nieuwe voorzitter: Yvonne Craig. Mede-oprichter Ab van der Pol stopt op 1 december na acht jaar als voorzitter.

10-11-2014 18:06

BAARN -  Wethouder Rudolph Vermeer kondigt aan dat er begin volgend jaar een plan van aanpak komt voor het weinig levendige centrum van Baarn. Binnenkort is er een gesprek met de bewoners. Gerda Hoekveld van ondernemersvereniging De Coöperatie heeft er een hard hoofd in. ,,,Dat verzandt in een hoop gebabbel met wollige taal en zoveel hoofden, zoveel zinnen’’, vreest de oud-politica en geologe.

09-11-2014 17:26

SOEST - Eigenlijk mag Prins Carnaval pas de elfde van de elfde, precies om 11 over 11 gekozen worden. Maar dat is dit jaar op een dinsdag, en ook de prins en zijn gevolg moeten woensdagmorgen weer aan het werk.

SOEST - Ook als de Soester VVV opgaat in regionaal verband, zal de gemeente het toeristisch steunpunt de komende twee jaar blijven ondersteunen. In de begroting voor komend jaar is ruim 45.000 euro gereserveerd voor subsidie aan de toeristenwinkel.


Stelling

Voetbal op kunstgras de toekomst

Stel profvoetballers de vraag op welke ondergrond ze willen spelen en negen van de tien spelers geven de voorkeur aan echt gras. Modder aan de noppen, de geur van het gras, een perfecte sliding; op natuurgras wordt voetbal gespeeld zoals het bedoeld is. Tegelijkertijd kan niemand nog om de opmars van kunstgras heen. Maar de Nederlandse topclubs willen er in de eredivisie van af. Een romantisch maar dom standpunt. De doorbraak van Nederland als tophockeyland liep parallel aan de brede invoering van kunstgrasvelden. Als de voetballers dit voorbeeld volgen wordt Nederland de eerste wereldkampioen op kunstgras. Voetbal op kunstgras is de toekomst.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Ilse Bannink
Pijnbestrijder
17-11-2014 15:26 Vraag & antwoord

Een trekkend gevoel of een stekende, brandende pijn op de plaats van een litteken. Littekenvorming hoort bij het genezingsproces na een operatie, maar soms is de vorming van dit littekenweefsel oorzaak van aanhoudende pijnklachten. Is hier iets tegen te doen? ,,Ja", zegt pijnbestrijder en anesthesioloog Ilse Bannink van het Zaans Medisch Centrum. Ze werkt daar in het zogeheten Pijncentrum. ,,Er zijn diverse mogelijkheden om littekenpijn te behandelen." Ze beantwoordt deze week drie vragen over littekenpijn.

Lees verder!