Gooi en Eemlander - Eemland
 
23-10-2014 13:30

BAARN - De CDA-fractie in de gemeente Baarn wil dat inwoners in voortaan bij een loket terecht kunnen voor al hun zorgvragen. De partij wil dat laten opnemen in de verordening die de gemeenteraad volgende week vaststelt over de organisatie van de zorg. Per 1 januari neemt de gemeente veel zorgtaken van het Rijk en de provincie over.

22-10-2014 11:25

SOEST - Aannemers zijn nog steeds bezig met reparatiewerkzaamheden bij de spoorwegovergang Veldweg in Soest.

21-10-2014 20:53

BAARN - Door blikseminslag rijden dinsdagavond rond half 9 geen treinen tussen Baarn en Den Dolder.

21-10-2014 00:00

BAARN - De kamers van het verouderde Soester bejaardentehuis Groot Engendaal zijn opgeknapt met vloerbedekking en een verfje. Zestig senioren van het Baarns zorgcentrum Amaris Schoonoord komen er tijdelijk wonen. Het gebouw aan de Tromplaan wordt gesloopt voor nieuwbouw. 

20-10-2014 20:00

SOEST - Soester Patrick van Rijn wil dat de Tweede Kamer de discussie over Zwarte Piet voor eens en voor altijd de wereld uithelpt. En wel in het voordeel van de zwarte medewerker van Sinterklaas. Daarom is hij op internet een burgerinitiatief gestart met de bedoeling het parlement te dwingen het onderwerp op de agenda te zetten.

20-10-2014 18:00

HILVERSUM - Elke week een bijzondere foto nemen zodat je na twaalf maanden een mooi overzicht hebt van het jaar dat achter je ligt. Dat is het uitgangspunt van de expositie ’Dutch 50’ die vrijdag in Hilversum geopend wordt.

17-10-2014 21:00

BAARN - Het Utrecht String Quartet (USQ) behoort tot de belangrijkste Nederlandse strijkkwartetten. Het geniet een uitstekende, internationale reputatie als dynamisch en veelzijdig kamermuziekensemble. Deze week speelt het USQ twee keer in het Gooi, vanavond in het Witte Kerkje in Baarn en vrijdag in het Stadhuis van Naarden.

17-10-2014 19:00

NAARDEN - In deze tijd van superfoods en mindfullness durf ik het eigenlijk niet hardop te zeggen. Ik heb mijn oude verslaving weer opgepakt. Heel bewust.

17-10-2014 17:00

SOEST - De strijd om de omroeplicentie in Soest is wat de gemeenteraad betreft beslecht: de raad stemde donderdag in met het gunnen van de zendmachtiging aan het oude en vertrouwde Radio Omroep Soest. Dat besluit zal ook aan het Commissariaat voor de Media worden meegedeeld, dat de zendmachtiging verstrekt.  

BAARN - Inwoners van Baarn zijn bang dat de stekker uit de Baarnse locatie van het Meander Medisch Centrum (MMC) wordt getrokken. Dit in verband met de bestuurlijke fusie met het Gooise ziekenhuis Tergooi. ,,Veel te voorbarig om nu zorgen te maken over de locatie Baarn'', zegt een woordvoerder van het MMC. ,,We hebben 'Baarn' nu nog keihard nodig. Het is een prima locatie. Het is veel te vroeg om concreet te spreken over eventuele veranderingen in de zorg daar.''

14-10-2014 23:00

HILVERSUM - Bij negentien Gooise zaken en één Amsterdamse winkel is vanaf vrijdag Gooise kunst te zien. Vanwege het naderende tienjarig bestaan van de Gooise Kunstkring bedachten drie leden een jubileumproject; De kunst van het ondernemen. Twintig kunstenaars werden gekoppeld aan twintig ondernemingen en vanuit de wisselwerking tussen beide partijen ontstond nieuw werk.

14-10-2014 16:16

BAARN -  De buurt aan de Professor Krabbelaan staakt het verzet tegen de komst van een Cruyff Court, een kunstgras speelveld in een soort kooi. De onafhankelijke bezwaarcommissie van de gemeente heeft de omwonenden in het ongelijk gesteld, zo meldt actievoerder Arie Stoffer. Het blijft volgens hem een ’tikkende tijdbom’.

14-10-2014 16:03

BAARN - Twee jongens op een scooter hebben maandagmiddag een 31-jarige man uit Soest beroofd in het Baarsche Bos.

BAARN -  De verdwijning in Thailand van de bekende Baarnse oud-hardloper Rob Strik (65) is voor zijn echtgenote Gerda een open wond. Ruim een jaar geleden deed zij aangifte van vermissing en kreeg sindsdien taal noch teken. ,,Ik ben bang dat ik er nooit meer wat van hoor. Al zou er nog maar een stukje DNA van hem worden gevonden. Wie weet, er is nog een kleine kans. Dan kan ik het afsluiten.”

22-10-2014 13:31

SOEST - Dankzij een subsidie van de Rabobank kunnen nog meer kinderen in Soest op ballet, muziekles of op een schilder- of tekencursus.

22-10-2014 06:17

UTRECHT - Er rijden woensdagochtend nog geen treinen tussen Baarn en Den Dolder. Dat meldt de NS. Dinsdag sloeg op het traject rond 20.30 uur de bliksem in. De herstelwerkzaamheden duren langer dan verwacht.

21-10-2014 17:18

BAARN - Zeker nog tot 2016 komt er geen verandering in het gebruik van Paleis Soestdijk met zijn rondleidingen en exposities. Minister Blok van Wonen en Rijksdienst heeft geen haast met het afstoten. Er is met de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten gepraat, maar tot onderhandelingen is het niet gekomen. Zo meldt woordvoerder Frank Wassenaar van het Rijksvastgoedbedrijf. Natuurmonumenten is al drie jaar bezig met een haalbaarheidsonderzoek op verzoek van de gemeente Baarn.

19-10-2014 18:07

BAARN - Langzaam komt er weer zicht op, nadat het pandje jarenlang overwoekerd is geweest: het vroegere spoorwachtershuisje in Baarn. Nu de nieuwbouw van de Nieuwe Baarnsche School NBS flink vordert, is ook het oude seinwachtershuis aan de beurt.

18-10-2014 20:00

SOEST - Als een vriend of gezinslid in het hospice terecht komt, weet je dat hij of zij binnen drie maanden komt te overlijden. Dat is heftig. Soms wil je als familie of vrienden even apart zitten om dingen te bespreken. Die ruimte is er niet echt in hospice De Luwte in Soest.

18-10-2014 10:00

HILVERSUM - Beeldend kunstenaar Hanneke Barendregt tipt de nieuwe expositie ’Grafische kunst in 2 en 3 dimensies’ van acht kunstenaars die 9 oktober van start ging in de GSA-galerie in Hilversum. De expositie is te zien tot en met 9 november.

17-10-2014 07:00

BAARN - Twaalfjarige Soester Leon van den Heuvel is verknocht aan 3D-printen. Die passie ontdekte hij afgelopen zomer in Madurodam, nadat hij daar een mini-versie van zichzelf liet maken. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan van de 3D printer bij RegioCultuurCentrum Idea in Soest.  Zijn beeldje komt in Madurodam te slaan, en daarmee wordt hij de nieuwste bewoner van de ministad.

16-10-2014 18:00

SOEST - Het VVV in Soest gaat op in een regionale toeristische organisatie. Daarover is een plan opgesteld dat tot een nieuwe impuls voor het toerisme in de regio moet leiden. Het VVV in Soest zou zelfstandig maar moeilijk kunnen overleven.

Foto's 
16-10-2014 15:14

SOEST - Een vrouw van ongeveer dertig jaar oud heeft donderdagmiddag rond half drie de Hema aan de Burgemeester Grothestraat in Soest overvallen.

SOEST - Voor Soester hondentrainer Maarten Dik van hondenschool De vakantiehond dreigt een flinke domper. Het gebruik van een elektronische halsband voor honden wordt op verzoek van dierenbeschermingsorganisaties namelijk door de overheid verboden. Een verbod dat via een algemene maatregel van bestuur tot stand komt. Wetgeving die niet in het parlement wordt behandeld en waartegen dus ook geen beroep mogelijk is.

13-10-2014 11:22

EEMNES - Een vrouw verloor maandag de macht op het stuur op de A27 bij Eemnes.

12-10-2014 17:08

SOEST - Al wat ouder, maar allerminst uitgeblust. Dat geldt Voor Mico Quist, de Soesterse die afgelopen maanden de handen vol had aan het herstellen van alle waterschade in haar ‘Unicef-winkeltje’ aan de Koninginnelaan. Afgelopen weekeinde draaide ze na maanden verbouwen eindelijk weer volop. Misschien wel beter dan ooit, laat ze doorschemeren.

10-10-2014 19:00

NAARDEN - Raak met je voorhoofd je tenen aan en buig langzaam terug. Draai op je buik, bol je rug en raak met je neus je navel aan. Help. Mijn eerste yogales.

SOEST - Moet je als gemeente een fotograaf uit eigen dorp klandizie gunnen of mag je ook iemand uit een dorp verderop nemen? Dat is kort gezegd de kwestie, waarover de lokale partij Democraten Soest Natuurlijk (DSN) zich druk maakt in het belang van ,,een levenskrachtige lokale economie.’’


Stelling

Europacup saai door grote geld

Ajax kreeg voor het vierde jaar op rij voetballes in Spanje (3-1). AS Roma (1-7), Galatasaray (0-4) en Liverpool (0-3) overkwam hetzelfde in eigen huis. De krachtsverschillen in de Champions League worden steeds groter. Leuk voor mensen die van veel doelpunten houden, maar spannend is anders. De charme van voetbal is toch de mogelijkheid dat iedereen van iedereen zou moeten kunnen winnen. Het grote geld heeft het laatste beetje spanning uit de Champions League verdreven. Europees voetbal is dodelijk saai geworden.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!