Gooi en Eemlander - Eemland
 
30-07-2014 09:00

HUIZEN - Met zijn eerste grote collectie won hij meteen de MafB City Battle voor modestudenten uit het hele land. Hij hielp Victor & Rolf tijdens zijn stage met hun eerste couturelijn sinds vijftien jaar, wordt gepromoot door een pr-bureau en sloot net zijn studie mode en maatkleding aan het MBO College Hilversum af met een deel van zijn tweede grote collectie ’Morphology’. Toch voelt Kaho To zich nog geen modeontwerper. ,,Ik ben nog niet goed genoeg, maar ik weet wel dat ik het in me heb.’’

28-07-2014 11:01

Door de wolkbreuken boven Baarn is er grote wateroverlast ontstaan rond onder meer het station. Ook de koninklijke wachtkamer daar, die onlangs weer is heropend, hield het niet droog. Het meeste water is er inmiddels met waterstofzuigers verwijderd.

27-07-2014 20:00

BAARN - Er loopt een onderzoek naar de geschiktheid van de gebouwen van de Baarnse basisscholen Amalia-Astro, KWS en Aloysius. Centrale vraag is of de stuk voor stuk karakteristieke oude schoolgebouwen geschikt zijn voor hedendaags onderwijs. Dit blijkt uit een voorstel van burgemeester en wethouders.

26-07-2014 11:00

HILVERSUM - Bussumer Marcel Kreuning tipt de start van zijn kunstuitleen bij Artista, Neuweg 114 in Hilversum. www.lijstenmakerij-artista.nl. De verhuurprijzen zijn afhankelijk van de waarde van het werk, tussen de 17,50 en 30 euro per maand.

25-07-2014 22:00

HUIZEN - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer: de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Het Kleine Café aan de Haven in Huizen.

25-07-2014 16:05

SOEST - Een medewerker van een fietsenhandel in Soest heeft niet minder dan 56 elektrische fietsen van zijn werkgever gestolen. De totale waarde bedraagt 77.000 euro. De 28-jarige Soester is opgepakt en heeft grotendeels bekend.

24-07-2014 16:03

SOEST - Er komt een nieuwe weg van de Tammerrotonde langs de rand van de vroegere vliegbasis Soesterberg naar de Veldm. Montgomeryweg. De gemeente Soest en grondeigenaar Smink Beheer hebben een akkoord bereikt over grondruil. De deal is cruciaal, aangezien de nieuwe weg over bedrijfsterrein van Smink komt te liggen.

23-07-2014 13:25

BAARN - Het gemeentebestuur van Baarn gaat in principe akkoord met de bouw van een Theehuis op het Stationsplein.

23-07-2014 11:00

De gemeenten Baarn en Soest trekken dit najaar gezamenlijk ten strijde tegen de verkoop van alcohol aan jeugd jonger dan achttien jaar.

Ernstig letsel bij ongeval met straatjuweel. Foto: Caspar Huurdeman

SOEST - Een fietster heeft dinsdagavond bij een ongeval op het Nassauplantsoen in Soest ernstig letsel aan het hoofd opgelopen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

21-07-2014 14:32

BAARN - Water genoeg in Bosbad de Vuursche in Baarn, alleen op de verkeerde plek. Maandagochtend merkten medewerkers dat er 120 centimeter water, bij benadering 100.000 liter, in het pomphuis was gelopen. De Vuursche is tot nader order gesloten.

20-07-2014 16:28

BAARN - Geen spijker mag er in de muur geslagen worden om het monumentale Koetshuis in de Pekingtuin niet aan te tasten. Beetje lastig als je schilderijen moet ophangen, maar de Baarnse kunstenaars van de nieuwe tijdelijke expositieplek zijn niet voor een gat te vangen.

20-07-2014 09:46

Bij een eenzijdig ongeval op de A1 tussen Baarn en Amersfoort zijn twee gewonden gevallen.

BAARN - De politie heeft samen met de Belastingdienst vrijdag een grote controle langs de A1 gedaan, waarbij op 24 voertuigen beslag werd gelegd.  Daarvan werden er elf meteen weggesleept.

29-07-2014 21:00

BAARN - Een bierhal die reïncarneert als theehuis. Kan maar zo gaan gebeuren in Baarn. Baarnaar Jan Willem Selderbeek wil de oude stationsrestauratie van station Baarn herbouwen, maar dan als ’t Theehuys. Niet op dezelfde plek, maar een stukje meer opzij. De oude Bierhal stond direct aan het spoor in het verlengde van perron 1, ’t Theehuys zou moeten verrijzen op de plek waar vroeger de VVV stond. De gemeente is enthousiast, maar er is één probleem: parkeerplaatsen.

28-07-2014 08:44

HUIZEN - Een flinke wolkbreuk boven Huizen heeft ervoor gezorgd dat diverse straten en kelders zondagnacht zijn ondergelopen. Vooral de omgeving Driftweg, Ruyterstraat en de Botterstraat hebben veel overlast gehad.

27-07-2014 14:13

SOEST - Een knappe blonde vrouw in traditionele boerenkleding. En in de lucht een drone die met een camera alles goed in de gaten houdt. Oud en nieuw passen uitstekend samen op het Soester Roggefeest van afgelopen zaterdag.De blonde vrouw mende twee grote paarden, die zij om windmolen De Windhond heen liet lopen. Kort daarvoor probeerde men om met paard en wagen, waarop een deel van de oogst lag, dwars door de molen heen te lopen. Oeps, even geen rekening gehouden met de breedte van de wagen.

25-07-2014 14:48

BAARN - Het is een paar jaar stil geweest wat betreft de Jazz Garden Party van Baarnaar Hans Blokzijl. Maar de tijd is er nu weer rijp voor. Binnenkort kan er namelijk weer worden geswingd in het Bomencentrum aan de Zandheuvelweg.

24-07-2014 21:00

BAARN - Op zaterdag of zondag tijdens het voetbalseizoen met de auto naar sportpark Ter Eem? Dat kan. Of je de auto ook op de parkeerplaats kwijt kan is een tweede. Kan je mooi de parkeerplekken op bedrijventerrein De Drie Eiken voor gebruiken, want die staan  in het weekeinde juist leeg. Klinkt simpel,  maar het ligt wat gecompliceeerder. 

24-07-2014 16:55

AMERSFOORT - Dierenpark Amersfoort heeft gisteren een duikploeg de vijver rond het makakeneiland in gestuurd voor een grote schoonmaak. Bleek niet voor niets.

22-07-2014 17:07

BAARN - De strijd rond de door woningcorporatie Eemland Wonen uit haar huis gezette Baarnse Willemientje Pfeifer verhardt zich. Volgens advocate Anita de Haan zijn Pfeifers rekeningtransacties ’hard bewijs’ dat zij ten onrechte haar huis is uitgezet met een huurschuld van slechts 144 euro.

21-07-2014 22:00

SOEST - Per 1 januari valt de zorg niet langer onder de rijkstaken, maar is het de verantwoordelijkheid van de gemeente. Spannend voor diegenen die zorg nodig hebben, maar ook spannend voor de gemeente zelf. Soest heeft er vertrouwen in. Er zal heus wel eens wat mis gaan, maar er ligt een stevig vangnet klaar. Niemand valt buiten de boot, zo is de belofte.

21-07-2014 16:55

BAARN - Dat het gisteren pijpenstelen regende kwam het Baarns Bosbad ’de Vuursche’ nog niet zo slecht uit. Het openluchtbad was dicht, omdat het maandag werd getroffen door een overstroming in het pomphuis als gevolg van een kapotte waterleidingaansluiting. Het bad zal nog de komende dagen gesloten blijven om de schade te verhelpen.

LAGE VUURSCHE - Door de groeiende populariteit van Lage Vuursche raakt het bekende parkeerterrein aan de Karnemelkseweg regelmatig verstopt. Ondernemer Hein van Oosterom wil snel actie. ,,Als er een ziekenauto door moet, hebben we een groot probleem.''

18-07-2014 17:00

SOEST - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Grand Café Soestdijk

18-07-2014 12:14

BAARN - Een oldtimer camper is vrijdagochtend bij een eenzijdig ongeval in de sloot beland langs de A1 bij Baarn. De bestuurder uit Haarlem raakte hierbij gewond.

17-07-2014 14:35

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Voor een bejaarde man uit Leersum zit een vakantie er dit jaar wellicht niet meer in. Hij was op weg naar zijn boot voor een paar dagen op de randmeren, toen zijn auto vlam vatte.

EEMNES - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Grand Café De Haven van EemnesStelling

Beknibbelen op koffiepauze is kortzichtig

Hema wil het personeel niet langer door betalen in korte pauzes. Die maatregel moet de winkelketen helpen bij het financieel herstel. Als de ondernemingsraden instemmen, zal het personeel niet langer krijgt doorbetaald tijdens de kortere pauzes van ongeveer een kwartier gedurende de dag. De bezuiniging van de Hema werkt averechts. Als de baas niet meer betaalt voor een korte pauze zal veel personeel daarop beknibbelen. En dat is weer slecht voor de Hema. Na een korte pauze is het personeel immers weer fit en veel productiever.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
22-07-2014 16:05 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!