Gooi en Eemlander - Eemland
 
30-01-2015 22:00

SOEST - De Utrechtse rechtbank heeft drie verdachten van de overval op Grand Café De Lindenhof in Soest veroordeeld tot onvoorwaardelijke celstraffen van 16 maanden tot 6 jaar. Een vierde verdachte moet nog terecht staan.

30-01-2015 16:00

BAARN - Hij ligt er maar zielig bij met zijn poot in het gips. De driejarige dobermann van Baarnaar Cynthia Pieterse werd tijdens een wandeling in het Baarnse Bos geschept door een bromfiets. ,,En de bestuurder had het vuile lef gewoon door te rijden’’, vertelt het aangeslagen baasje.

30-01-2015 10:16

SOESTERBERG - Veertienhonderd (oud-)werknemers of nabestaanden van werknemers hebben zich al bij Defensie gemeld, nadat zij in problemen zijn geraakt omdat ze tijdens hun werk in de werkplaatsen van Defensie zijn blootgesteld aan veel te hoge concentraties chroom-6 in de verf waarmee zij tanks en vliegtuigen bespoten. Zeker vierhonderd van hen hebben medische klachten, variërend van kanker tot hoge bloeddruk. De aantallen zijn de afgelopen maanden enorm opgelopen: volgens Defensie zijn er sinds november zo'n vijfhonderd meldingen bijgekomen.  

29-01-2015 18:34

BAARN - Besprekingen woensdag tussen de beoogde exploitant van de Wintertuin en de gemeente Baarn hebben niet tot een akkoord geleid.

29-01-2015 00:00

BAARN - Voortaan kan in de gemeente Baarn onbeperkt geshopt worden. Ook met Kerstmis of Pasen. De enige verplichte winkelsluiting binnen de grenzen van de wet is op 4 mei, Dodenherdenking, wanneer alle winkels om zeven uur ’s avonds gesloten dienen te zijn. Dat heeft de gemeenteraad van Baarn besloten. 

28-01-2015 19:23

BUNSCHOTEN - Een auto is woensdagavond op zijn kop in een sloot beland naast de Harsaterdrecht in Bunschoten. De brandweer heeft de automobilist gered uit zijn benarde positie.

28-01-2015 10:35

SOEST - Op de Smitsweg in Soest is dinsdag een man op heterdaad betrapt bij het stelen van koper.

27-01-2015 22:00

HILVERSUM - Hij heeft het stuk vertaald, bewerkt, geregisseerd en speelt ook de hoofdrol: Peter van Bokhorst. Nu zijn we van hem wel wat gewend, maar hij maakt het weer waar met zijn rol van havenarbeider Eddie Carbone in de klassieker ’Van de brug af gezien’ (1955). Door zijn ijzersterke spel en aanwezigheid, lijken de anderen soms naar de achtergrond te verdwijnen. Toch is ook hier volop talent en spelkwaliteit te herkennen.

27-01-2015 17:18

BAARN - Zo’n 400 doeken en tekeningen, zelfs de schildersezel van de Naardense kunstenaar Wim van Aken zijn uit zijn huis overgebracht naar de winkel van Boedelmakelaar in Baarn. Ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van de winkel start op 15 februari een bijzondere verkoopexpositie van de toonaangevende Gooise kunstschilder.

SOEST - In het werkgebied van het waterschap Vallei en Veluwe zijn vorig jaar zo’n 15 procent meer muskusratten gevangen dan in het jaar ervoor. In het werkgebied liggen de gemeenten Soest, Baarn, Bunschoten en Eemnes.

23-01-2015 19:00

Het is een dinsdagavond tien voor acht, een vrouw stapt zeer relaxt een grootgrutter in Bussum binnen. Fluitend stopt ze haar muntje in het wagentje en daarna neemt ze nog even alle tijd om haar lange weekboodschappenlijstje te bestuderen.

22-01-2015 15:25

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een scooterrijder is donderdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Oostelijke Randweg in Bunschoten-Spakenburg.

22-01-2015 12:52

BAARN - Een huurster van een kamer boven een winkelpand aan de Baarnse Laanstraat mag van de rechter voorlopig blijven zitten in haar bovenwoning. De Utrechtse kort-geding-rechter concludeerde woensdag dat haar huurbaas niet had aangetoond dat de vrouw zich zo ernstig heeft misdragen dat zij uit het huis kan worden gezet.

SOEST - Treurnis en verbijstering. Dat is de reactie van buurtbewoners aan de Lange Brinkweg in Soest over de gang van zaken rond massagesalon MassageWereld in hun straat. Het college van b en w gaat door het stof: ’Uit onze analyse blijkt dat er in het verleden toezeggingen zijn gedaan die toen niet en nu ook niet juridisch waargemaakt kunnen’.

30-01-2015 19:00

NAARDEN - In de column van Joyce van der Meijden gaat het deze keer over borrelen.

30-01-2015 14:00

HILVERSUM - Toevallig belandden acteurs George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël in dezelfde theaterproductie: ’Hamlet’ bij De Utrechtse Spelen. Tobal is van oorsprong een gevluchte Syriër en Ben-Michaël een Nederlandse Israëliër. Ze werden vrienden. Een opmerkelijke vriendschap tussen een Arabier en een Jood. Wat zij aan vriendschap ervaren, zou toch ook mogelijk moeten zijn tussen Syrië en Israël? In een persoonlijke voorstelling met stand up comedy gaan beide heren op zoek naar de kern van het conflict: ’George & Eran lossen wereldvrede op’.

30-01-2015 08:03

EEMNES - Een automobiliste is vrijdagochtend met haar auto over de kop geslagen op de A27. Dit gebeurde ter hoogte van knooppunt Eemnes.

28-01-2015 14:39

MUIDEN - Een 38-jarige man uit Soest is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden omdat hij een taser bij zich had.

28-01-2015 13:24

BAARN - Het zijn niet de jaren die tellen, maar wat je in je jaren doet. Dat is het motto van Baarnaar Pascal Vendel (47), die afgelopen week samen met zijn Baarnse maat Henk van der Horst liefst 8000 kilometer reed, in een toertocht naar de Noordkaap en terug. Pascal ontdekte eind 2013 dat hij spierziekte ALS heeft.

28-01-2015 12:00

HILVERSUM - Kees van Oorschot is de baas van Globe, het centrum voor kunst en cultuur in Hilversum. Hij geeft daar ook gitaarles, maar is zondagmiddag te horen in het Balkanorkest van Mihai Scarlat. Kees en zijn partner Els Vermeulen spelen daar puur voor hun plezier in mee. ,,Zo spannend, Balkanmuziek is echte volksmuziek die aan de basis ligt van onze westerse klassieke muziek.’’

26-01-2015 14:40

UTRECHT, SOEST - Rond 2040 zal de provincie Utrecht te kampen hebben met een fiks tekort in de drinkwatervoorziening. Liefst 10 miljoen kuub per jaar te weinig. Dat meldt waterproducent Vitens aan de provincie. Oorzaak is onder meer de grootschalige ontwikkeling van woonwijken bij Amersfoort (Vathorst) en Utrecht (Leidse Rijn). Op dit moment is er geen tekort, maar dat zal de komende jaren langzaam gaan groeien, zo becijfert Vitens. 

26-01-2015 09:04

SOEST - Zes weken na de opening heeft het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg zondag al de 100.000e bezoeker verwelkomd.

25-01-2015 11:37

SOEST - Een vrouw is vannacht in haar eigen woning aan het Hazepad overvallen. De daders, drie mannen maakten sieraden, een handtas en de auto buit.

SOEST - SLAS (Stichting Literaire Activiteiten Soest) viert samen met dichter Jean Pierre Rawie, op donderdag 29 januari, Nationale Gedichtendag. Tevens muziekoptreden Soester Meike van de Linde. Plaats: Theater Artishock. Tijd: 20.15 uur. Kaarten bestellen via www.ideacultuur.nl.

20-01-2015 22:00

SOEST - Het liep direct storm, toen het pension voor bejaarde paarden De Paardenkamp in Soest de wachtlijst twee weken geleden - voor het eerst in vijf jaar - weer openstelde. Maandagmiddag stond de teller op 680 nieuwe aanmeldingen en elke dag komen er zo’n twintig bij. Daarom heeft de stichting besloten de wachtlijst per 1 februari weer te sluiten. ,,Je moet mensen ook een beetje de kans geven op een plekje", zegt Ineke Kok van De Paardenkamp.

 
20-01-2015 19:00

BAARN - Hij stond, al dan niet met zijn broer Arthur, al op de grootste podia in binnen- en buitenland. Afgelopen zomer was Lucas Jussen samen met zijn broer zelfs mee op staatsbezoek in Polen, waar ze op uitnodiging van het koninklijk paar een concert gaven. Toch worden de kleine podia niet vergeten. Zaterdag speelt de 21-jarige Hilversumse pianist zijn solorecital ’gewoon’ in het Witte Kerkje in Baarn.

20-01-2015 17:58

BAARN -  Niet alleen voor het kleine verpleeghuis De Wiekslag, maar ook voor de acht bovengelegen huurappartementen aan de Professor Krabbelaan zal een oplossing moeten worden gevonden. De huisvesting is strikt genomen niet legaal vanwege de te dichte ligging op het gasontvangststation.

EEMBRUGGE - De harde wind van afgelopen week heeft de waterscouts van ’Mango Kwane Wilco Jiskoot’, op het Ocrieteiland bij Eembrugge, hard getroffen: hun Biesboschkruiser ’Lucia’ is door de storm en de stortregens volgelopen en gezonken.


Stelling

Deuren dicht voor terrorist

De portier van het omroepgebouw van de NOS krijgt alom lof toegezwaaid over de kalme manier waarop hij Tarik Z. naar een lege studio begeleidde. Moed kan de man niet ontzegd worden, maar de vraag is of de portier de gewapende man wel had moeten binnenlaten. De terroristen die een bloedbad aanrichtten bij Charlie Hebdo konden dat doen doordat een medewerkster ze onder bedreiging binnenliet. Een portier, die wel is opgeleid om dit soort incidenten het hoofd te bieden, zou moeten weigeren de toegangsdeur te openen.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Marianne Alderliesten
Gynaecoloog
26-01-2015 00:00 Vraag & antwoord

Thuis bevallen of in het ziekenhuis? Als een zwangerschap zonder problemen verloopt en de moeder gezond is, mag zij altijd zelf kiezen. Wie medische zorg graag nabij heeft, maar ook een huiselijke sfeer wenst, kan kiezen voor een bevalcentrum, bijvoorbeeld Bevalcentrum Parteanz van het Zaans Medisch Centrum. Marianne Alderliesten is gynaecoloog in dit ziekenhuis en beantwoordt deze week drie vragen over dit onderwerp.

Lees verder!