Gooi en Eemlander - Regionaal
 
23-10-2014 11:00

KORTENHOEF - Vorig jaar was het doorslaand succes. Lekkernijen voor Kortenhoefse ouderen in de week van 5 december. Dat willen Zwarte Pieten Sarina Peelen en Esther Pelsma dit jaar weer organiseren. Met behulp van de inwoners van Kortenhoef.

23-10-2014 09:00

HILVERSUM - De Hilversumse razzia van 23 oktober 1944 wordt donderdag (vanaf zes uur) herdacht bij het monument voor de dwangarbeiders bij de Dudoktribune aan de Soestdijkerstraatweg. Na een toespraak van burgemeester Pieter Broertjes volgt twee minuten stilte, afgesloten met de ’Laatste groet’ door bugelspeler J. Koetze van de Excelsior politiekapel. Aansluitend draagt Els Kiewik-Peters een gedicht ’Herdenking’ voor en worden er bloemen gelegd. Wat gebeurde er precies zeventig jaar geleden?

23-10-2014 04:00

DEN HAAG - Gemiddeld elke twee à drie dagen wordt in Nederland iemand vermoord. Nabestaanden van moordslachtoffers hebben het vaak zwaar, zwaarder dan wanneer een naaste door natuurlijke oorzaken is overleden. Woede en wraakgevoelens tegenover de dader blijven maar malen. Bovendien roepen politieonderzoek en rechtszaken de traumatische herinneringen steeds weer op.

22-10-2014 21:00

SOEST - In galerie de Ploegh in Soest is werk van 34 kunstenaars bijeengebracht onder de noemer 'De mens centraal'.

22-10-2014 19:25

EEMNES - Bij een verkeersongeval op de Wakkerendijk in Eemnes is woensdagavond een vrouw gewond geraakt.

22-10-2014 19:00

MUIDEN - Het bestuur van het Muider Muizenfort Museum wacht in spanning op het jawoord van het college van b en w van Muiden. Al een hele tijd. ,,Vanaf september wachten we al op groen licht voor ons plan met het Muizenfort’’, zegt secretaris Guus Kroon. ,,We hebben de goedkeuring van het college nodig om in aanmerking te komen voor bijdragen van subsidiegevers.’’

22-10-2014 13:31

SOEST - Dankzij een subsidie van de Rabobank kunnen nog meer kinderen in Soest op ballet, muziekles of op een schilder- of tekencursus.

22-10-2014 12:43

HILVERSUM - De 44-jarige Marc van der Kooij uit Hilversum die sinds dinsdag werd vermist, is weer terecht. Hij heeft zich woensdagmiddag gemeld, zegt een politiewoordvoerster.

22-10-2014 12:04

HAARLEM - De provincie Noord-Holland stelt nog eens vijf ton beschikbaar voor de aanschaf en installatie van openbare WiFi-punten in Noord-Holland en voor de aanleg van breedbandnetwerken.

SOEST - Aannemers zijn nog steeds bezig met reparatiewerkzaamheden bij de spoorwegovergang Veldweg in Soest.

21-10-2014 20:53

BAARN - Door blikseminslag rijden dinsdagavond rond half 9 geen treinen tussen Baarn en Den Dolder.

21-10-2014 20:00

HUIZEN - Het schoolgebouw van Mulock Houwerschool ’t Gooi aan de IJsselmeerstraat in Huizen is nog hartstikke nieuw. In januari 2013 werd het in gebruik genomen met de verwachting dat er 90 leerlingen, afkomstig uit de hele regio, les zouden gaan volgen. Met 54 leerlingen in de boeken, blijft de school ver achter bij deze prognose.

21-10-2014 17:18

BAARN - Zeker nog tot 2016 komt er geen verandering in het gebruik van Paleis Soestdijk met zijn rondleidingen en exposities. Minister Blok van Wonen en Rijksdienst heeft geen haast met het afstoten. Er is met de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten gepraat, maar tot onderhandelingen is het niet gekomen. Zo meldt woordvoerder Frank Wassenaar van het Rijksvastgoedbedrijf. Natuurmonumenten is al drie jaar bezig met een haalbaarheidsonderzoek op verzoek van de gemeente Baarn.

SCHIPHOL - KLM en haar Amerikaanse partner Delta zijn bereid start- en landingsrechten op de route New York-Schiphol op te geven. Daarmee wordt het voor concurrenten mogelijk meer vluchten aan te bieden.

23-10-2014 09:23

HAARLEM - Voor de rechtbank van Haarlem staan vandaag (donderdag) twee verdachten terecht in de zaak rond de voormalige Haarlemse voetbalclub Young Boys. Het gaat om de tweeling Michael ‘Mike’ en Leon O. (29) uit Haarlem. Een verslaggever houdt u een liveverslag bij vanuit de rechtszaal. Lees het hier.

23-10-2014 06:00

HUIZEN - Huizer jihadverdachte Rashid el J. wil af van zijn enkelband. Dat zegt zijn Hilversumse advocaat Derk van der Heijden. Het elektronisch toezicht werd vorige maand opgelegd door de reclassering en moet voorkomen dat de 31-jarige Huizer het land verlaat.

23-10-2014 04:00

DEN HAAG/GRONINGEN - Wie een partner of familielid heeft verloren als gevolg van moord of doodslag, kan sinds kort terecht bij een gespecialiseerde therapeut. Onder leiding van de Groningse hoogleraar Klinische Psychologie Jos de Keijser is een landelijk Netwerk Traumatisch Verlies opgezet.

22-10-2014 17:14

HILVERSUM - Ze hebben er lange tijd naar uitgekeken, hun eerste bezoek aan de gloednieuwe megabioscoop JT Hilversum. Naomi van der Linden (links) en Naomi Lammertink vergaapten zich woensdag aan de luxe uitstraling van het filmwalhalla met een bak popcorn in de hand.

22-10-2014 16:23

HILVERSUM - Media Werkplaats Hilversum (MWH) verkast nog dit jaar naar de Noorderweg. Daar trekt MWH in bij de kringloop en Grafisch Atelier 't Gooi. 

22-10-2014 14:54

AMSTERDAM - Rechtbank Amsterdam heeft meer tijd nodig om tot een uitspraak te komen in de zaak die Remzi Cavdar (21) heeft aangespannen tegen de William Schrikker Groep (WSG)

22-10-2014 10:26

BUSSUM, BAARN - Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van oplichting door babbeltrucs. Zij zijn maandag gearresteerd op de Faas Elliaslaan in Baarn. De verdachten zijn een 53-jarige Arnhemmer en een 50-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is.

22-10-2014 06:30

HILVERSUM - Over een paar maanden is Europa een nieuw beeld-platform op internet rijker. Het is ontworpen en wordt momenteel in Hilversum gebouwd bij facilitair bedrijf United op het Mediapark. Daarbij wordt door het Finse Booxmedia ontwikkelde technologie gebruikt. United en Booxmedia sloten daarover afgelopen zomer een overeenkomst.

22-10-2014 06:17

UTRECHT - Er rijden woensdagochtend nog geen treinen tussen Baarn en Den Dolder. Dat meldt de NS. Dinsdag sloeg op het traject rond 20.30 uur de bliksem in. De herstelwerkzaamheden duren langer dan verwacht.

HILVERSUM - De politie moet zichtbaarder zijn in de Kleine Driftbuurt en vergelijkbare wijken in Hilversum. Dat zegt burgemeester Pieter Broertjes naar aanleiding van het bekogelen met een molotovcocktail van een BMW met Pools kenteken op de Ehrlichstraat, afgelopen weekeinde.

21-10-2014 16:00

VREELAND - Sinds Bernard van Leer zijn ogen in de jaren dertig van de vorige eeuw liet rusten op een oude fabriek in Vreeland, is er een innige relatie ontstaan tussen fabriek en dorpsbewoners. Vooral vroeger werkten er veel in de fabriek. Daarom is er enige schroom om tegen uitbreidingsplannen te zijn. Toch denkt de Dorpsraad dat het, na een peiling onder de bevolking, een kritisch geluid kan laten horen.

21-10-2014 15:23

HUIZEN, LAREN - De 44-jarige Huizense spookrijdster die in november vorig jaar een ongeluk veroorzaakte waarbij een 24-jarige Laarder om het leven kwam, moet een jaar de cel in als het aan het openbaar ministerie  ligt. Daarnaast eiste de Officier van Justitie nog zes maanden voorwaardelijk en drie jaar rijontzegging.

21-10-2014 14:33

Een team van medisch specialisten beantwoordt elke week op GezondDichtbij vragen over een medisch thema. U kunt nu vragen stellen over staar en een optimale lensoplossing.

AMSTERDAM - Menselijke factoren zijn met tachtig procent de grootste aandeelhouders van ongevallen in de luchtvaart. Het komt nog maar zelden voor dat puur en alleen door een technisch mankement een vliegtuig neerstort of een ongeluk krijgt. Dat blijkt uit de eerste publicatie van Luchtvaartfeiten.nl.


Stelling

Verbod boek Ros aantasting persvrijheid

Het boek met verklaringen van Fred Ros, kroongetuige in het liquidatieproces Passage, mag voorlopig niet verschijnen. Dat heeft de rechter bepaald in kort geding. Het geding was aangespannen door het Openbaar Ministerie (OM) dat het zeer kwalijk noemde als de verklaringen integraal op straat zouden komen te liggen. De verhoren zijn door goed journalistiek handwerk boven tafel gekomen. Zou justitie ook een verbod geëist hebben wanneer het hier ging om notulen van KLM over het vertrek van Eurlings? Het is vooral kwalijk dat justitie hier de persvrijheid aantast. De stelling luidt: Verbod boek Ros is aantasting persvrijheid.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!