Gooi en Eemlander - Regionaal
 
27-11-2014 06:00

HILVERSUM - Frommermann; zingende, klassiek geschoolde mannen met de basis ferm in het Gooi. Deze week was de presentatie van hun nieuwste cd ’Frommerkerst’. Hun december-kersttournee kondigen ze aan met ’Een bonte show met ballen: Frommermann piekt!’ Op zondag 7 december is op lokale omroep Rti Hilversum een vorige week gefilmd voorproefje te zien.

26-11-2014 22:00

HUIZEN - Burgemeester Fons Hertog wil als onderdeel van het ’kaderplan preventie radicalisering’ Marokkaanse en Turkse jongeren in Huizen inzetten als brandweervrijwilliger.

26-11-2014 20:52

UITZENDKRACHT KLEM TUSSEN SPIONNEN - Om het beruchte fotorolletje uit Srebrenica onder de pet te houden, heeft oud-generaal Ad van Baal zijn eigen vrouw ingezet als spionne. Bij de inlichtingendienst was algemeen bekend dat het filmpje niet was mislukt bij het ontwikkelen, maar achterover gedrukt - om vrij onbenullige redenen.

26-11-2014 20:00

BUSSUM - Er zijn door de gemeente Bussum flink wat fouten gemaakt bij de opzegging van de huurcontracten en de aanzegging van de ontruiming van de Huizerweg 54. Dat stelt Roel Post van drukkerij Walden, die al twintig jaar de kelder in het pand aan de Huizerweg huurt. Post heeft dan ook een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Bussum. Hij hoopt dat vandaag of morgen een voor hem positieve uitslag uit de bus rolt en dat hij in ieder geval kan blijven zitten totdat er een koper is gevonden voor de Huizerweg 54.

26-11-2014 19:00

HUIZEN - Het huidige onderkomen van Meentamorfose in Huizen moet eind maart volgend jaar tegen de vlakte. Het wijkcentrum verkast zo snel mogelijk naar de voormalige basisschool aan de Landweg. De informatie richting omwonenden verdient geen schoonheidsprijs, heeft wethouder Janny Bakker toegegeven.

26-11-2014 17:24

BAARN - Opnieuw zijn dinsdagnacht uit auto’s airbags en een navigatiesysteem gestolen, deze keer uit twee BMW’s in de Ypendael en Prof. Drionlaan in Baarn. Vorige week donderdagnacht was het ook al raak: in de Smutslaan werd een BMW leeggeroofd en in de Karel van der Heijdenlaan een Audi A3. Ook daar hadden de dieven het gemunt op airbags en een boordcomputer.

26-11-2014 16:59

Vijf van de zes diensten geestelijke verzorging (GV) bij Defensie vieren vandaag een jubileum.

26-11-2014 16:50

SOEST - Veilig Verkeer Nederland lanceerde vandaag de campagne ’Help ze oversteken’, en slaat tevens alarm. Te veel scholen zijn genoodzaakt te stoppen met de inzet van verkeersbrigadiers.

26-11-2014 16:45

SOEST - Landelijk Kunstenaarsgenootschap De Ploegh heeft acht nieuwe leden. Voor de relatief grote vereniging (De Ploegh telt 119 leden) is het niet ongewoon dat er veel nieuwe mensen bij komen. Toch vond de vereniging het bijzonder genoeg om er een expositie aan te wijden. In de tentoonstelling ’8 Nieuwe Leden’ stellen de kunstenaars zichzelf en hun werk voor.

NOOTDORP - Eigenaar Peter van der Voort van 'terreurkat' Tommy gaat vrijuit. Het kan niet bewezen worden dat het Tommy was, die op 28 april dit jaar in Nootdorp labrador Yara ernstig verwondde.

26-11-2014 14:50

HILVERSUM - Collegepartij SP neemt burgemeester Pieter Broertjes onder vuur naar aanleiding van de ontwikkelingen bij Hilversums zorgbedrijf Ascensio Zorg.

26-11-2014 14:45

AMSTERDAM - Er vaart een gigantisch papieren bootje door Amsterdam. Dat is natuurlijk niet zomaar. Donderdag gaat namelijk de 3e editie van het Amsterdam Light Festival van start.

26-11-2014 14:38

HILVERSUM - Een 35-jarige man uit Hilversum moet voorlopig in de cel blijven zitten omdat hij de relatief nieuwe drug NPS heeft verkocht. Drie jongeren uit Laren en Huizen werden vorige week ziek nadat ze 0,3 gram van deze psychoactieve stof hadden gebruikt, meldt de politie woensdag.

AFSLUITDIJK - Koning Willem-Alexander opent woensdag de eerste Blue Energy centrale. Het is de eerste centrale waar energie gewonnen wordt uit het verschil in zoutconcentratie tussen zout en zoet water.

27-11-2014 00:22

HILVERSUM - 'Hondsbrutaal' vindt Hilversums burgemeester Pieter Broertjes het dat ondernemer Jerrel Gilliot, die zijn Hilversumse zorgbedrijf Ascensio moet sluiten, doodleuk de activiteiten wil voortzetten in een andere bv: Infinitus Zorg. Volgens Broertjes kan zorgverzekeraar Achmea de omstreden zorgondernemer de voet dwars zetten.

26-11-2014 21:00

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes krijgt brede steun voor zijn subtiele aanpak van moslimradicalisering. Dat bleek woensdagavond bij een door de gemeente Hilversum georganiseerd ’maatschappelijk’ debat met kopstukken van Hilversumse moskeeën, kerken, scholen en vertegenwoordigers van wijk Oost, Versa Welzijn, Bekend maakt bemind, GGD, politie, politiek en het discriminatiemeldpunt. Vooral niet overdreven reageren op de ’jihadhype’ was kort gezegd de boodschap van de goedgevulde kleine zaal van Gooiland. 

26-11-2014 20:01

DEN HAAG - Een reddingsplan voor KLM heeft staatssecretaris Mansveld van infrastructuur niet in de kast liggen. Zij denkt dat de directie van het bedrijf goed in staat is om de problemen aan te pakken.

26-11-2014 17:00

Legerimam werd hij genoemd, gevreesd om zijn scherpe uitspraken. Dat leidde in de Tweede Kamer zelfs tot discussie over benoeming van ’de legerimam’. Ali Eddaoudi denkt zelf heel anders over die onterechte titel.

26-11-2014 17:00

HILVERSUM - Met een knipoog naar het verleden is het terrein van Villa Industria in Hilversum voorzien van een stukje spoorlijn. Het doet herinneren aan de tijd dat gemeente nog beschikte over een gasfabriek. 

26-11-2014 17:00

Wilma Geerdink is humanist. Ze gelooft in mensen. ,,Ik ben ook bij Defensie gaan werken omdat ik graag met mensen werk. Ja, dan had ik ook bij de Hema aan de slag gekund. Maar het gaat mij om wat mensen drijft in hun leven.’’

26-11-2014 16:07

BAARN - Twee jaar na de geslaagde kunstijsbaan in de Pekingtuin lijkt de kans groot dat Baarn deze winter toch weer een ijsbaan krijgt. Dit keer komt het initiatief niet van een Baarnse stichting (toen ’Vorst in Baarn’) maar van Rutger van Uden van het Soester evenementenbureau NoName Events. Wel is de baan van een Baarns bedrijf, van IceWorld, dat wereldwijd ijsbanen verhuurt en verkoopt.

26-11-2014 15:29

HUIZEN - De autobanden zijn geplaatst, het weiland langs de Aristoteleslaan in Huizen loopt langzaam onder water. De winter is in aantoscht. Zodra de nachtvorst echt doorzet, zal het laagje snel bevriezen en kan er weer worden geschaatst in het Vierde Kwadrant.

26-11-2014 15:15

HUIZEN - In de raadzaal van het gemeentehuis wordt dinsdag 16 december een informatiebijeekomst gehouden over bouwplannen voor de Keucheniusstraat.

HILVERSUM - Hilversummers voelen zich nog te vaak onveilig. Dat verbeteren is de belangrijkste speerpunt die burgemeester en wethouders hebben neergelegd in het veiligheidsplan voor de komende jaren.

26-11-2014 14:16

HILVERSUM - Zorgondernemers als Jerrel Gilliot van Ascensio Zorg in Hilversum die te maken hebben gekregen met de zwaarst mogelijke sanctie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, sluiting, moeten op een landelijke zwarte lijst komen. Daarvoor pleit SP-Kamerlid Renske Leijten.

26-11-2014 12:48

HUIZEN - In het winkelcentrum Oostermeent in Huizen is woensdagochtend een persoon gewond geraakt.

26-11-2014 12:03

EEMBRUGGE - De asbestsanering Ocriet in Eembrugge is hervat. De arbeidsinspectie heeft het plan van aanpak en de wijze van uitvoering goedgekeurd, meldt wethouder Jan den Dunnen.

Reageren onder artikelen op de website van De Gooi- en Eemlander is vanaf heden alleen mogelijk met een persoonlijk Facebookprofiel.


Stelling

Vrouwenquotum topbanen verdient navolging

De Duitse regeringscoalitie is het eens geworden over de invoering van een vrouwenquotum voor topposities bij beursgenoteerde bedrijven. Vanaf 2016 moet dertig procent van de stoelen bezet worden door vrouwen, anders blijven ze leeg. Het Duitse voorbeeld verdient navolging. Ook in ons land zijn vrouwen zwaar ondervertegenwoordigd in de top van het bedrijfsleven. En dat terwijl ze tegenwoordig gemiddeld beter opgeleid zijn dan hun mannelijke concurrenten. Het ’old boys network’ is kennelijk belangrijker dan vakinhoudelijke kwaliteiten. Een vrouwenquotum kan daar verandering in brengen.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Michael Mooij
Fleboloog
24-11-2014 02:37 Vraag & antwoord

Pijn, zwelling en een gestuwd gevoel in de benen. Bruine verkleuringen op de huid, eczeem of zelfs een open been. De gevolgen van een trombose kunnen heftig zijn. Alle problemen die na een trombose aan een been ontstaan, worden samen een post-trombotisch syndroom genoemd. Fleboloog Michael Mooij van Centrum Oosterwal beantwoordt drie vragen over deze aandoening.

 

Lees verder!