Gooi en Eemlander - Regionaal
 
21-10-2014 22:00

HILVERSUM - De politie moet zichtbaarder zijn in de Kleine Driftbuurt en vergelijkbare wijken in Hilversum. Dat zegt burgemeester Pieter Broertjes naar aanleiding van het bekogelen met een molotovcocktail van een BMW met Pools kenteken op de Ehrlichstraat, afgelopen weekeinde.

21-10-2014 20:00

HUIZEN - Het schoolgebouw van Mulock Houwerschool ’t Gooi aan de IJsselmeerstraat in Huizen is nog hartstikke nieuw. In januari 2013 werd het in gebruik genomen met de verwachting dat er 90 leerlingen, afkomstig uit de hele regio, les zouden gaan volgen. Met 54 leerlingen in de boeken, blijft de school ver achter bij deze prognose.

21-10-2014 19:01

AMSTERDAM/ZAANDAM - Zonder Bep Weeteling (,,Mijn tweede moeder’’) had Remzi Cavdar het weerzinwekkende verhaal over zijn jeugd niet kunnen vertellen. Remzi heeft een bovengemiddelde intelligentie. Toch werd hij in de donkere jaren van zijn kindertijd in de ene na de andere instelling voor verstandelijk gehandicapten gestopt. Nu vecht hij terug.

21-10-2014 17:12

SCHIPHOL - KLM en haar Amerikaanse partner Delta zijn bereid start- en landingsrechten op de route New York-Schiphol op te geven. Daarmee wordt het voor concurrenten mogelijk meer vluchten aan te bieden.

21-10-2014 16:00

VREELAND - Sinds Bernard van Leer zijn ogen in de jaren dertig van de vorige eeuw liet rusten op een oude fabriek in Vreeland, is er een innige relatie ontstaan tussen fabriek en dorpsbewoners. Vooral vroeger werkten er veel in de fabriek. Daarom is er enige schroom om tegen uitbreidingsplannen te zijn. Toch denkt de Dorpsraad dat het, na een peiling onder de bevolking, een kritisch geluid kan laten horen.

21-10-2014 15:23

HUIZEN, LAREN - De 44-jarige Huizense spookrijdster die in november vorig jaar een ongeluk veroorzaakte waarbij een 24-jarige Laarder om het leven kwam, moet een jaar de cel in als het aan het openbaar ministerie  ligt. Daarnaast eiste de Officier van Justitie nog zes maanden voorwaardelijk en drie jaar rijontzegging.

21-10-2014 12:01

HUIZEN - De dreigbrief die de achterbuurman van Linda de Mol in de Huizer villawijk Crailo kreeg, heeft niets te maken met het afpersen van de familie De Mol. Dat meldt woordvoerder Bernhard Jens van rechercheteam De Mol.

21-10-2014 10:08

SCHIPHOL - KLM heeft wegens de verwachte najaarsstorm een aantal vluchten geannuleerd. De maatschappij biedt reizigers de mogelijkheid om vluchten op dinsdag gratis om te boeken, liet een KLM-woordvoerster weten.

21-10-2014 09:08

HAARLEM - Voor de rechtbank van Haarlem staan vanaf dinsdag veertien verdachten terecht in de zaak rond de voormalige Haarlemse voetbalclub Young Boys. Hun wordt ten laste gelegd dat ze zich schuldig hebben gemaakte het organiseren van illegale pokertoernooien, het witwassen van crimineel geld, de teelt en handel van hennep, afpersing en wapenbezit.

BAARN - De kamers van het verouderde Soester bejaardentehuis Groot Engendaal zijn opgeknapt met vloerbedekking en een verfje. Zestig senioren van het Baarns zorgcentrum Amaris Schoonoord komen er tijdelijk wonen. Het gebouw aan de Tromplaan wordt gesloopt voor nieuwbouw. 

20-10-2014 18:00

HILVERSUM - Elke week een bijzondere foto nemen zodat je na twaalf maanden een mooi overzicht hebt van het jaar dat achter je ligt. Dat is het uitgangspunt van de expositie ’Dutch 50’ die vrijdag in Hilversum geopend wordt.

20-10-2014 16:16

HAARLEM - De provincie Noord-Holland is verlost van een hoofdpijndossier. Noord-Holland heeft haar resterende IJslandvorderingen (Landsbanki) zonder verlies weten te verkopen. Voor de provincie ging het om een bedrag van (omgerekend) 81,63 miljoen euro. Ook enkele gemeenten profiteren van de deal.

20-10-2014 16:03

HUIZEN - Na jaren praten, plannen maken, verwerpen -al dan niet veroorzaakt door de economische crisis- komt het Huizer college van b en w met een nieuw bouwplan voor de wijk Stad en Lande Noord.

HILVERSUM - Aalberts Ontwikkeling en Bouhuijzen Projekten gaan veertien koopwoningen neerzetten aan de Raafstraat in Hilversum, op zo’n tweehonderd meter van natuur- en recreatiegebied Anna’s Hoeve.

21-10-2014 20:53

BAARN - Door blikseminslag rijden dinsdagavond rond half 9 geen treinen tussen Baarn en Den Dolder.

21-10-2014 19:08

AMSTERDAM - Remzi Cavdar, die de William Schrikker Groep heeft aangeklaagd voor zijn 'vermoorde jeugd' krijgt de ene na de andere uitnodiging binnen van televisieredacteuren die hem graag in hun programma willen zien. Advocaat Richard Korver wil zijn cliënt tegen al die publiciteit beschermen. ,,De rechtbank moet nog uitspraak doen en zou al die aandacht verkeerd kunnen opvatten.’’ Daarom heeft hij Remzi geadviseerd verder geen interviews te geven.

21-10-2014 17:18

BAARN - Zeker nog tot 2016 komt er geen verandering in het gebruik van Paleis Soestdijk met zijn rondleidingen en exposities. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft geen haast met het afstoten. Er is met de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten gepraat, maar tot onderhandelingen is het niet gekomen. Zo meldt woordvoerder Frank Wassenaar van het Rijksvastgoedbedrijf. Natuurmonumenten is al drie jaar bezig met een haalbaarheidsonderzoek op verzoek van de gemeente Baarn.

21-10-2014 14:33

Een team van medisch specialisten beantwoordt elke week op GezondDichtbij vragen over een medisch thema. U kunt nu vragen stellen over staar en een optimale lensoplossing.

21-10-2014 14:18

AMSTERDAM - Menselijke factoren zijn met tachtig procent de grootste aandeelhouders van ongevallen in de luchtvaart. Het komt nog maar zelden voor dat puur en alleen door een technisch mankement een vliegtuig neerstort of een ongeluk krijgt. Dat blijkt uit de eerste publicatie van Luchtvaartfeiten.nl.

21-10-2014 14:00

HILVERSUM - De klok gaat weer een uurtje terug, in de nacht van zaterdag op zondag, dus is het ook weer tijd voor de jaarlijkse Nacht van de Nacht. Zaterdagavond is op verschillende plekken in Gooi, Vechtstreek en Eemland van alles te beleven. Er is ook wat te vieren, want het wordt de tiende editie van de Nacht van de Nacht.

20-10-2014 22:10

BUSSUM - Er ging een hele hoop discussie aan vooraf, maar de fusiegemeente heet straks toch gewoon 'Gooise Meren'.

20-10-2014 22:00

HILVERSUM - De foto van de bedrijfsbrandweer (zoekplaatje 272) heeft veel herinneringen losgemaakt. Ook bij H. Hogeman. De bewoner van de Hilversumse Meent herkent op de foto van de Philips Brandweer (PTI Hilversum) zijn vader A.H.W Hogeman (onderste rij zittend, derde van links). Maar ook P. van Straten (eerste rij staand, derde van rechts) en de heer De Heus (eerste rij staand, in het midden, met zijn hand op zijn koppel).

20-10-2014 20:06

Wie wilde, kon tijdens de Week van de Huidtherapie een vraag stellen aan een specialist van GezondDichtbij. Haar antwoorden zijn nu te lezen op de site.

SOEST - Soester Patrick van Rijn wil dat de Tweede Kamer de discussie over Zwarte Piet voor eens en voor altijd de wereld uithelpt. En wel in het voordeel van de zwarte medewerker van Sinterklaas. Daarom is hij op internet een burgerinitiatief gestart met de bedoeling het parlement te dwingen het onderwerp op de agenda te zetten.

20-10-2014 15:39

HILVERSUM - Een BMW met Pools kenteken is zaterdagavond op de Ehrlichstraat in de Hilversumse Kleine Driftbuurt bekogeld met een molotovcocktail.

20-10-2014 15:13

AMSTERDAM - De kans dat geweld op oncontroleerbaar, buitensporig geweld is groter als in de groep van de daders familieleden bevinden. Ook als de slachtoffers op de grond terechtkomen of als de daders worden omringd door veel medestanders, kan geweld gemakkelijk escaleren.

20-10-2014 14:08

PETTEN - Statenleden van GroenLinks, PvdA en de Partij voor de Dieren willen van het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland opheldering over de veiligheidssituatie rond NRG, de exploitant van de kernreactor in Petten.

AMSTERDAM - In de aanloop naar de opening van de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage Amsterdam worden maandag vijftien monumentale groepsportretten uit de 17e eeuw verhuisd.


Stelling

Pretpillen moeten verboden blijven

Tijdens het Amsterdam Dance Event zijn drie mensen overleden aan de gevolgen van drugsgebruik. Prompt wordt van diverse kanten gepleit voor terugkeer van de controle van de kwaliteit van de pillen tijdens festiviteiten en zelfs voor volledige vrijgave in combinatie met regulering. Door XTC uit de illegaliteit te halen zou het drugsgebruik veiliger worden. Alsof het koffieshopbeleid zo’n succes is. Pillen zijn bedoeld voor zieke mensen. Verkoop en gebruik van pretpillen moeten verboden blijven.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!