Gooi en Eemlander - Regionaal
 
30-01-2015 19:00

NAARDEN - In de column van Joyce van der Meijden gaat het deze keer over borrelen.

30-01-2015 16:00

BAARN - Hij ligt er maar zielig bij met zijn poot in het gips. De driejarige dobermann van Baarnaar Cynthia Pieterse werd tijdens een wandeling in het Baarnse Bos geschept door een bromfiets. ,,En de bestuurder had het vuile lef gewoon door te rijden’’, vertelt het aangeslagen baasje.

30-01-2015 15:22

HILVERSUM - De beveiliging van het NOS-pand op het Media Park in Hilversum is opgeschroefd met zichtbare en onzichtbare maatregelen. Volgens NOS-directeur Jan de Jong kreeg het omroepgebouw vrijdag van de politie een goede beoordeling. ,,De politie noemt ons pand optimaal beveiligd, zonder dat het een Fort Knox is", zei De Jong.

 
30-01-2015 14:50

HILVERSUM - In de hectiek om het NOS-pand te ontruimen werd de politie donderdagavond gehinderd door NOS-medewerkers die bleven filmen en vragen stellen. Dit punt van kritiek sneed de politie vrijdag aan tijdens een bespreking met de NOS en burgemeester Pieter Broertjes, vertelde NOS-directeur Jan de Jong vrijdag.

foto's 
30-01-2015 14:28

HILVERSUM - Het treinverkeer tussen Naarden-Bussum en Hilversum is vrijdag enige tijd stilgelegd. De politie is met 30 man - in kogelwerende vesten - op zoek naar 'een man met een baard'. De man zou op het spoor gelopen hebben.  Het spoor is ondertussen vrijgegeven door de politie. Rond vijf uur is de man opgepakt in Hilversum.

30-01-2015 14:00

HILVERSUM - Toevallig belandden acteurs George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël in dezelfde theaterproductie: ’Hamlet’ bij De Utrechtse Spelen. Tobal is van oorsprong een gevluchte Syriër en Ben-Michaël een Nederlandse Israëliër. Ze werden vrienden. Een opmerkelijke vriendschap tussen een Arabier en een Jood. Wat zij aan vriendschap ervaren, zou toch ook mogelijk moeten zijn tussen Syrië en Israël? In een persoonlijke voorstelling met stand up comedy gaan beide heren op zoek naar de kern van het conflict: ’George & Eran lossen wereldvrede op’.

30-01-2015 12:58

HILVERSUM - Het is nog pikkedonker als Frank van 't Hof de jingle van zijn radioprogramma start in de verlaten studio in Hilversum. ,,Ons publiek bestaat het eerste uur voornamelijk uit vrachtwagenchauffeurs'', vertelt Van 't Hof die sinds januari met een eigen programma op Radio 2 te horen is.

30-01-2015 12:17

HILVERSUM - De soundcheck van Mission Ten in de studio van Radio 3FM werd donderdagavond ruw verstoord door een beveiligingsbeambte. ,,’Eruit, eruit, gewapende man in het gebouw’, gilde ze. We hebben gerend voor ons leven’’, blikt zanger Simon Stein van de Volendams/Haarlemse band terug op een gedenkwaardige avond.

30-01-2015 12:06

HEERHUGOWAARD - De Staatsloterij heeft consumenten misleid doordat ze prijzen trok uit een pot waarin ook onverkochte loten zaten, terwijl de deelnemers aan de loterij dit niet wisten. Zo oordeelt de Hoge Raad in de zaak die door de Stichting Loterijverlies.nl was aangespannen tegen de Staatsloterij.

HILVERSUM - De slagbomen komen niet terug op het Media Park in Hilversum. De beveiliging is goed, maar wordt de komende tijd opgeschroefd. De komende tijd zal er meer politie zijn. Dat zei burgemeester Pieter Broertjes vrijdagmorgen na overleg met de politie bij de NOS.

30-01-2015 10:00

Leden van de Tweede Kamer bezoeken de regio om te praten over de fusie tussen Bussum, Naarden en Muiden. Deze hoorzitting is vanaf 10.30 uur live te volgen via onze site.

30-01-2015 09:37

HILVERSUM - De beveiliger die donderdagavond werd geconfronteerd met Tarik Z. en daarna met hem meeliep door het pand van de NOS, heeft goed gehandeld. Dat zei directeur Richard Franken van beveiligingsbedrijf Trigion vrijdag in het NOS Radio 1 Journaal.

30-01-2015 09:18

HILVERSUM - De ochtend nadat een negentienjarige man de redactie van de NOS donderdagavond was binnengedrongen, pakken de medewerkers van de NOS hun werkritme weer op. ,,We gaan gewoon ons werk doen: programma's maken'', zegt Marcel Gelauff, hoofdredacteur van de NOS . ,,Al is het wel een bizarre ervaring even het middelpunt van het nieuws te zijn.''

EEMNES - Een automobiliste is vrijdagochtend met haar auto over de kop geslagen op de A27. Dit gebeurde ter hoogte van knooppunt Eemnes.

30-01-2015 16:05

AMSTERDAM - Zwangere vrouwen met hoge bloeddruk kunnen toch zonder problemen medicijnen krijgen. De terughoudendheid van artsen vanwege de risico’s voor het ongeboren kind is onterecht.

30-01-2015 15:52

NATAL - Bootfietser Ebrahim Hemmatnia is aangevallen door haaien. Hierbij heeft de bootfiets schade opgelopen. Waarschijnlijk aan roer en/of schroef. Hemmatnia zou ongedeerd zijn.

30-01-2015 15:19

HAARLEM - De provincie Noord-Holland stelt 4,7 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde verduurzaming van de haven van Den Helder en de havens in het Noordzeekanaalgebied. De investeringsimpuls is een uitvloeisel van een motie die is ingediend door GroenLinks met steun van VVD en CDA.

30-01-2015 13:59

SCHIPHOL - Transavia gaat vanaf april als eerste maatschappij rechtstreeks vliegen op Larnaca, in het oosten van Cyprus.

30-01-2015 13:30

EEMBRUGGE - Op sommige plaatsen is het ook vrijdagmiddag nog verraderlijk glad. Rond het middaguur ontstond hierdoor een ongeval met letsel op de A1 oprit Eembrugge richting Amersfoort.

30-01-2015 13:22

STICHTSE VECHT - Stichtse Vecht heeft een nieuwe burgemeester. De 53-jarige Marc Witteman werd donderdagavond geinstalleerd. Vrijdagmorgen ontving hij de plaatselijke media in gemeentehuis Boom en Bosch in Breukelen. Hij wil de komende drie maanden vooral luisteren voordat hij zijn eigen wensen en plannen op papier gaat zetten.

30-01-2015 11:43

HILVERSUM - De 19-jarige verdachte Tarik Z.  uit Pijnacker, die donderdagavond zendtijd eiste van de NOS en daarbij een beveiliger gijzelde, is inmiddels gehoord door de politie en heeft een bekentenis afgelegd. Hij heeft verklaard alleen, en niet namens een organisatie te hebben gehandeld. Ook niet vanuit een terroristische organisatie.

30-01-2015 10:46

HUIZEN - De twee woontorens aan de Huizermaatweg verrijzen alleen als er voldoende draagvlak is, zowel in de gemeenteraad als bij omwonenden. Dit stelt wethouder Marlous Verbeek (D66).

30-01-2015 10:28

DOHA - Qatar Airways heeft een belang van 9,99 procent genomen in IAG, de moedermaatschappij van British Airways en Iberia. Het Qatarese staatsbedrijf wil op die manier de banden met zijn samenwerkingspartner in Oneworld verstevigen. 

SOESTERBERG - Veertienhonderd (oud-)werknemers of nabestaanden van werknemers hebben zich al bij Defensie gemeld, nadat zij in problemen zijn geraakt omdat ze tijdens hun werk in de werkplaatsen van Defensie zijn blootgesteld aan veel te hoge concentraties chroom-6 in de verf waarmee zij tanks en vliegtuigen bespoten. Zeker vierhonderd van hen hebben medische klachten, variërend van kanker tot hoge bloeddruk. De aantallen zijn de afgelopen maanden enorm opgelopen: volgens Defensie zijn er sinds november zo'n vijfhonderd meldingen bijgekomen.  

30-01-2015 08:00

NAARDEN - De gemeente Naarden gaat zich ’maximaal inspannen’ om kabinet en parlement te overtuigen om de Vestingwerken van Naarden te schrappen van de lijst van 31 monumenten die worden overgedragen aan de nieuwe Nationale Monumenten Organisatie (NMO). Een motie van deze strekking is raadsbreed aangenomen in de gemeenteraad van Naarden.

29-01-2015 23:07

HILVERSUM - ,,Het is voor ons ook een verrassing dat dit heeft kunnen gebeuren. Maar wat had kunnen gebeuren is niet gebeurd'', aldus burgemeester Pieter Broertjes donderdagavond tijdens een persconferentie in het raadhuis van Hilversum naar aanleiding van het binnendringen van het NOS-complex door een 19-jarige man.   

 
29-01-2015 22:38

HILVERSUM - ,,Ik greep mijn bedrijfspasje en dacht maar één ding: wegwezen hier. Achter de keuken hebben we een douche. Daar sluit ik me gewoon in op. Ik zag meteen Parijs voor me, die supermarkt.’’ Bibberend van de kou en de emoties staat de medewerkster van het restaurant van de NOS donderdagavond in haar dunne bedrijfsblousje buiten.

HILVERSUM - De gemeente Hilversum is met buurtbewoners in overleg over de aanpak van het door hangjongeren geplaagde Bosje van Zeverijn. Bedoeling is er ’speelbos’ van te maken met ’pure groenbestemming’.


Stelling

Deuren dicht voor terrorist

De portier van het omroepgebouw van de NOS krijgt alom lof toegezwaaid over de kalme manier waarop hij Tarik Z. naar een lege studio begeleidde. Moed kan de man niet ontzegd worden, maar de vraag is of de portier de gewapende man wel had moeten binnenlaten. De terroristen die een bloedbad aanrichtten bij Charlie Hebdo konden dat doen doordat een medewerkster ze onder bedreiging binnenliet. Een portier, die wel is opgeleid om dit soort incidenten het hoofd te bieden, zou moeten weigeren de toegangsdeur te openen.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Marianne Alderliesten
Gynaecoloog
26-01-2015 00:00 Vraag & antwoord

Thuis bevallen of in het ziekenhuis? Als een zwangerschap zonder problemen verloopt en de moeder gezond is, mag zij altijd zelf kiezen. Wie medische zorg graag nabij heeft, maar ook een huiselijke sfeer wenst, kan kiezen voor een bevalcentrum, bijvoorbeeld Bevalcentrum Parteanz van het Zaans Medisch Centrum. Marianne Alderliesten is gynaecoloog in dit ziekenhuis en beantwoordt deze week drie vragen over dit onderwerp.

Lees verder!