Gooi en Eemlander - Regionaal
 
29-11-2014 00:00

SCHIPHOL - Terwijl de vakbonden van cabinepersoneel overgaan tot stiptheidsacties, zijn de piloten bereid om snel afspraken te maken over productiviteitsverhoging. ,,Het zou onverantwoord zijn om te snel tot rigoureuze acties over te gaan'', doelt Steven Verhagen van de pilotenbond VNV op eventuele stakingen. 

28-11-2014 21:11

HILVERSUM - Na afloop van het eerbetoon loop je samen de duisternis in en tel je je zegeningen. Want wij, wij zijn er nog en kunnen elkaar steunen, terwijl zij, de slachtoffers van rampvlucht MH17, er niet meer zijn, althans niet meer in leven, wel in onze gedachten natuurlijk.

28-11-2014 20:00

HILVERSUM - Na meer dan tien jaar  'ballingschap' op het Mediapark komen Ot en Sien (de beeldengroep 'Kijken en luisteren') binnenkort terug naar de plek waarvoor de zijn gemaakt: de hoofdingang van het Muziekcentrum van de Omroep aan de Hilversumse Heuvellaan.

28-11-2014 18:00

LAGE VUURSCHE - Hoe lang laat de gemeente Baarn zich nog aan het lijntje houden? Met die vraag loopt Annemieke van Straaten uit Lage Vuursche rond. Ze woont al jaren naast de vervallen smederij in het midden van de dorp. Maar dat niet alleen, ze heeft ook enorme overlast van het verlaten gebouw. Ratten, die daar een mooi onderkomen hebben gevonden, maken regelmatig een uitstapje naar de buren.

28-11-2014 17:23

BAARN - Vanmiddag ontstond er een ravage, nadat verschillende auto’s een loslopend schaap probeerden te ontwijken op de Bisschopsweg in Baarn.

28-11-2014 17:03

HAARLEM - Vele tienduizenden bloggers zijn er in Nederland en een groeiend aantal weet daar een boterham mee te verdienen. Met name de schrijvers over mode, eten, reizen en beauty worden steeds vaker door bedrijven benaderd en betaald. Lisanne Leeft, Chantal Schram, Barbara Natzijl, Rosa de Boer en Brenda Hoff zijn van die bloggers.

28-11-2014 15:00

HILVERSUM - Achteraf kan de Hilversumse verzamelaar Joost Rethmeier zich wel voor zijn hoofd slaan. Het bronzen staartstuk van een historisch kanon dat sneuvelde bij de zeeslag van Michiel de Ruyter met de Engelsen zette hij enkele jaren geleden bij wijze van decoratie in zijn tuin aan de Frans Halslaan. Daar bleek het niet veilig voor bronsdieven.

28-11-2014 14:21

HILVERSUM - De politie wil komende week met de bewoners van twee wijken in Hilversum de handen ineen slaan om inbrekers aan te houden. Dit gaat gebeuren in een oefening waarin politie en bewoners in een verdachte (woninginbraak)situatie samen gaan werken. De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden ook de bewoners actief gevraagd om mee te doen.

28-11-2014 14:02

SCHIPHOL - De marechaussee heeft op Schiphol in de handbagage van twee Nederlandse vrouwen ruim 210.000 Amerikaanse dollar aangetroffen.

De chauffeur van de monstertruck die in Haaksbergen bij een stunt inreed op het publiek, heeft vier jaar geleden in de plaats Asten geen aanrijding veroorzaakt. Dat zei de advocaat van de man vrijdag in reactie op een uitzending van het tv-programma Brandpunt Reporter.

27-11-2014 22:00

HILVERSUM - Hoewel diverse fracties woensdagavond tijdens de raadscommissie samenleving vragen stelden over de afgeblazen fusie tussen Podium de Vorstin en Theater Achterom, komt de echte, inhoudelijke behandeling pas aan de orde tijdens de vergadering van de raadscommissie op 18 december.

27-11-2014 21:23

VIJFHUIZEN - De chauffeur van de monstertruck die in Haaksbergen na een stunt het publiek inreed, heeft geen aansprakelijkheidsverzekering. Dat stelt het tv-programma Brandpunt Reporter donderdag.

27-11-2014 19:46

SCHIPHOL - De cabinevakbonden gaan stiptheidsacties houden bij KLM. Passagiers kunnen daar hinder door gaan ondervinden.

HUIZEN - Een replica van de historische Gooise stoomtram, op luchtbanden, die gaat rijden tussen het Oude Dorp en het Nautisch Kwartier. Voor dit plan kreeg Bert Schaap, ’spreekstalmeester’ van het Huizer café, woensdagavond in het raadhuis de handen op elkaar.

28-11-2014 22:00

HILVERSUM - Het laatste weekend voordat de grote feestdagendrukte losbarst is een goed moment om de keukenlades weer eens op te ruimen en trommeltjes leeg te halen. Tien tegen één dat er losse DE-koffiespaarpunten opduiken. Deze waardepunten zijn van harte welkom in de kerstactie van de Lionsclub Gooiland en Bussum Godelinde. De opbrengst van de (landelijke) actie is bestemd voor de Voedselbank.

28-11-2014 21:00

EEMNES - Het is jaren geleden dat we bij restaurant Eemland in Eemnes hebben gegeten. Op de website lezen we dat het restaurant aan de Laarderweg vorig jaar grondig is verbouwd. Leuk om er weer eens binnen te vallen.

28-11-2014 19:00

NAARDEN - Columniste Joyce van der Meijden schrijft deze week over tweedehands jassen, jassen gemaakt van echt bont. 'Ik zeg: bontdragers van Naarden opgepast.'

28-11-2014 16:00

HUIZEN - De mislukte ram- en plofkraak van vorige week is voor Dorpsbelangen Huizen aanleiding om de (on)veiligheid in winkelcentrum Holleblok aan de orde te stellen.

28-11-2014 15:30

LAREN - De gemeente Laren adviseert schaatsliefhebbers op de fiets naar IJs op de Brink te komen.

28-11-2014 15:05

AMSTERDAM - Leerlingen op de basisschool zitten te veel stil. Maar liefst 65 procent van de schooldag brengen ze door in hun schoolbankjes. Daarmee dragen de scholen bij aan het risico dat jonge kinderen dik worden, zegt onderzoeker Mirka Janssen van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding Amsterdam. Janssen ontwikkelde het bewegingsprogramma PLAYground om leerlingen te stimuleren meer te bewegen tijdens het speelkwartier.

28-11-2014 13:20

HILVERSUM - Tegen de 35-jarige Gerrit L. uit Hilversum is 240 uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De man wordt poging brandstichting verweten. Hij draaide in de nacht van 19 maart de gaskraan in zijn woning aan de Spijkerstraat in Bussum open om zichzelf van het leven te beroven. De volgende ochtend, meer dan 10 uur later, wisten hulpdiensten de kraan dicht te draaien.

28-11-2014 10:49

HILVERSUM - In Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum is vrijdag de laatste dag van de inzamelingsactie Stop Ebola van Giro 555.

28-11-2014 08:56

HILVERSUM - De Tomin Groep krijgt ruim een half jaar de tijd om vervangend werk te zoeken voor 45 medewerkers op de verpakkingsafdeling in Hilversum. Opdrachtgever Unilever kondigde onlangs volkomen onverwacht aan als klant te vertrekken per 1 januari 2015.

HILVERSUM - Danny K. gaf miljoenen euro's crimineel geld in bewaring bij zijn ex-vrouw en betaalde haar luxueuze levensstijl als dank daarvoor. Maar ze deed een greep in de schatkist en K. bedreigde haar met de dood toen hij daar achter kwam. Zo is het gegaan volgens justitie. Maar Danny K., die voor het eerst in de megazaak Andes zelf het woord nam, zegt dat hij 'nog nooit een vrouw met een vinger heeft aangeraakt'.

27-11-2014 18:23

SCHIPHOL - KLM gaat de komende vijf jaar in totaal voor 700 miljoen euro bezuinigen.

27-11-2014 18:00

BUSSUM - Het heeft even geduurd. Er is zelfs getwijfeld of de lantaarnpaal überhaupt wel terug kon op zijn oude stekkie. Maar hij is er weer en vanavond zal hij voor het eerst branden: de monumentale lantaarnpaal op het P.J. Lomanplein in Bussum. Toch zal het voor de buurt wel even wennen zijn, want de bank die al meer dan een eeuw een twee-eenheid vormt met het armatuur keert definitief niet terug, maar krijgt een nieuwe plek op de Algemene Begraafplaats.

27-11-2014 17:51

SCHIPHOL - KLM heeft per direct een vacaturestop ingevoerd voor cabinepersoneel. De vakbonden voelen zich overvallen.

BAARN/SOEST - Een fietser is donderdagmiddag geschept door een auto op de Torenlaan in Baarn.


Stelling

Nederland is een vrekkig land

De nationale inzamelingsactie Stop Ebola is ondanks de opgehaalde miljoenen een pijnlijke mislukking. Verklaringen volop. De regering zou zelf geen goed voorbeeld geven, de hulporganisaties zouden elkaar niets gunnen, Artsen zonder Grenzen liet het afweten. Ook de bekende strijkstokdiscussie laaide weer overal op. Feit is dat Nederland klaar is met hulp bieden waar dat nodig is. We zijn inzamelingsmoe. Hebben de Belgen toch gelijk met hun stereotype van de zuinige Hollanders. Het ooit zo gulle Nederland is verworden tot een vrekkig land. Wat vindt u?

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Michael Mooij
Fleboloog
24-11-2014 02:37 Vraag & antwoord

Pijn, zwelling en een gestuwd gevoel in de benen. Bruine verkleuringen op de huid, eczeem of zelfs een open been. De gevolgen van een trombose kunnen heftig zijn. Alle problemen die na een trombose aan een been ontstaan, worden samen een post-trombotisch syndroom genoemd. Fleboloog Michael Mooij van Centrum Oosterwal beantwoordt drie vragen over deze aandoening.

 

Lees verder!