Gooi en Eemlander - Regionaal
 
25-10-2014 00:00

ALKMAAR - Honderden Nederlandse investeerders in het villaproject Pacific Gardens in Costa Rica vrezen dat ze weinig van hun belegde centen terug zullen zien. Bij de inmiddels failliet verklaarde investeringsmaatschappij Centurion is naar schatting 20 tot 25 miljoen euro zoek.

24-10-2014 20:00

BUSSUM - Een volledig nieuwe wind zal er niet gaan waaien bij de Volksuniversiteit Naarden-Bussum. De nieuwe voorzitter, Machteld Middelveld, zal vooral bezig zijn met organisatorische zaken. ,,We gaan als Volksuniversiteit meer aansluiting zoeken bij de bedrijven en instellingen. Dat zie ik als een van mijn belangrijkste taken de komende vier jaar. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk een cursusaanbod samenstellen waar iedereen blij van wordt. En dat tegen niet te hoge kosten.’’ 

24-10-2014 17:00

NAARDEN - Artsen van de Amsterdamse dierenkliniek IJburglaan komen in actie voor het Vogelhospitaal in Naarden. De dierenartsen geven gedurende drie maanden twintig procent korting op sterilisaties van honden en katten. Van elke behandeling gaat een deel naar het Vogelhospitaal. Met de korting hopen de dierenartsen veel klanten te trekken en daarmee een forse opbrengst voor het goede doel bij elkaar te verdienen.

24-10-2014 14:23

BAARN - De tafeltjes buiten zijn deze zonnige nazomermiddag allemaal bezet. Binnen in de koffiewinkel schenkt een medewerker net aandachtig water op. Rustig druppelt de koffie door het opschenkfilter in een kopje. Hier draait alles om vakmanschap en de beste koffie van de wereld. ,,Ik hád ook iets anders kunnen worden”, licht koffiekoning Barend Boot (59) alvast een tipje van de sluier op over zijn levenswandel.  

24-10-2014 11:17

KORTENHOEF - Een zestal auto's is vrijdagochtend op de Vreelandseweg in Kortenhoef tegen elkaar gebotst. Zeker vier mensen raakten gewond.

24-10-2014 09:14

HAARLEM - Op de derde zittingsdag van het Young Boys-proces staat vrijdag het pokeren centraal. In het kader van het Courage-onderzoek naar het criminele netwerk rond de voormalige voetbalclub deed de recherche 6 oktober 2011 in de nacht een inval in het clubhuis. Daar trof ze een kleine twintig pokeraars aan. Een verslaggever houdt een liveverslag bij vanuit de rechtszaal. Lees het hier.

23-10-2014 19:00

LAGE VUURSCHE - De bouw van de kiosk in de Kuil van Drakenstein begint volgend voorjaar. Daar gaat de Baarnse ondernemer Han Goossens nu vanuit.

23-10-2014 18:00

BUSSUM, MUIDEN - Liefhebbers van oude legervoertuigen hoeven niet te treuren vanwege het verdwijnen van Bridgehead. Onder de (voorlopige) noemer Bevrijdingskamp Gooi en Vechtstreek komt er toch een militair kampement in de regio ten tijde van de zeventigste herdenking van de bevrijding. Dit militaire evenement heeft plaats op een particulier terrein in Muiden. Het gaat dienen als uitvalsbasis voor diverse bevrijdingsritten door de regio in de periode tussen 2 en 5 mei volgend jaar.

23-10-2014 16:40

BUSSUM - Giovanni van Eijl is in onderhandeling over de aankoop van het Kurhaus in Scheveningen. De Bussumer is eigenaar van de hotelketen Amrâth hotels. Het Kurhaus zou een mooie aanvulling zijn op de zestien hotels die de keten al in eigendom heeft. ,,Zo’n fantastisch icoon zouden we graag willen kopen’’, laat Van Eijl optekenen in het financiële dagblad.

HILVERSUM - De langdurige stroomstoring in de Hilversumse Gijsbrecht van Amstelstraat en Egelantierstraat was donderdagavond pas rond elf uur opgelost. Netbeheerder Liander is 24 uur bezig geweest om alle aansluitingen weer van elektriciteit te voorzien.

23-10-2014 13:30

BAARN - De CDA-fractie in de gemeente Baarn wil dat inwoners in voortaan bij een loket terecht kunnen voor al hun zorgvragen. De partij wil dat laten opnemen in de verordening die de gemeenteraad volgende week vaststelt over de organisatie van de zorg. Per 1 januari neemt de gemeente veel zorgtaken van het Rijk en de provincie over.

23-10-2014 13:18

HILVERSUM - Burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes erkent dat hij een ongelukkige uitspraak heeft gedaan door strijders van terreurgroep Islamitische Staat (IS) te vergelijken met joden die na de Tweede Wereldoorlog naar Israël trokken om te vechten. Dat heeft de woordvoerder van Broertjes donderdag gezegd.

23-10-2014 11:00

KORTENHOEF - Vorig jaar was het doorslaand succes. Lekkernijen voor Kortenhoefse ouderen in de week van 5 december. Dat willen Zwarte Pieten Sarina Peelen en Esther Pelsma dit jaar weer organiseren. Met behulp van de inwoners van Kortenhoef.

HAARLEM - Voor de rechtbank van Haarlem staan vandaag (donderdag) twee verdachten terecht in de zaak rond de voormalige Haarlemse voetbalclub Young Boys. Het gaat om de tweeling Michael ‘Mike’ en Leon O. (29) uit Haarlem. Een verslaggever houdt een liveverslag bij vanuit de rechtszaal. Lees het hier.

24-10-2014 22:00

HUIZEN - Leerlingen van middelbare scholieren delen in groten getale IS-onthoofdingsfilmpjes met elkaar via hun smartphones. De redactie maakte een rondgang langs een aantal middelbare scholen.

24-10-2014 19:00

NAARDEN - Wij krullenbollen zijn gezegend deze dagen. Laat het regenen en ons haar pluist als een ragebol vol verse spinnenwebben. Ik kon mijn lol dus op deze week.

24-10-2014 16:31

SOEST - De hele week hebben Soesters Pieter en Anneke Kuijer in spanning gezeten. Hun Soesterknollen - kleine koolraapachtige knolletjes - zijn gekozen als lekkerste streekproduct uit de provincie voor Radio 5 programma ’Plein 5’.

24-10-2014 08:00

HUIZEN - Blij met de nieuwbouwplannen in Stad en Lande Noord, maar teleurgesteld dat winkelcentrum De Kostmand daarbij niet in zijn totaliteit wordt meegenomen.

 
23-10-2014 20:18

HILVERSUM - De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes heeft na zijn uitspraak over Poetins dochter opnieuw een uitglijder gemaakt door Syriëgangers te vergelijken met joden die na de Tweede Wereldoorlog in Palestina vochten.

23-10-2014 19:00

MUIDEN - Aan de vooravond van de 36ste Muider Hardzeildagen heeft schipper ’Rooie’ Gerrit Portengen een zitbankje en een wegwijzer naar de Bruine Vloot onthuld. Portengen deed dat samen met wethouder Rob Meerhof.

 
23-10-2014 15:24

SCHIPHOL - De MD-11, met de bekende derde motor in de staart, maakt zaterdag de laatste lijnvlucht voor KLM van Montreal naar Schiphol. Dat is ook wereldwijd de laatste passagiersvlucht omdat KLM nog de enige maatschappij is die lijnvluchten met dit type toestel van de Mc Donnell Douglasfabrieken maakt. Na drie rondvluchten boven Nederland op 11 november wacht de sloop. Alleen enkele vrachttoestellen van het type MD-11 blijven Schiphol aandoen.

23-10-2014 15:18

SCHIPHOL - De supermarkt die Albert Heijn woensdag opent op de luchthaven Schiphol wordt de eerste supermarkt met het scan & go systeem. Klanten met niet al te veel boodschappen scannen die spullen bij een zuil en rekenen meteen af.

23-10-2014 15:00

HILVERSUM - Elf inspirerende sprekers, een podium en 400 seconden. Dat zijn de ingrediënten van de PechaKuchaNight Hilversum. 

HILVERSUM - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een mogelijke inbreker aangehouden in Hilversum na een tip van een getuige.

23-10-2014 09:00

HILVERSUM - De Hilversumse razzia van 23 oktober 1944 wordt donderdag (vanaf zes uur) herdacht bij het monument voor de dwangarbeiders bij de Dudoktribune aan de Soestdijkerstraatweg. Wat gebeurde er precies zeventig jaar geleden?

23-10-2014 06:00

HUIZEN - Huizer jihadverdachte Rashid el J. wil af van zijn enkelband. Dat zegt zijn Hilversumse advocaat Derk van der Heijden. Het elektronisch toezicht werd vorige maand opgelegd door de reclassering en moet voorkomen dat de 31-jarige Huizer het land verlaat.

23-10-2014 04:00

DEN HAAG - Gemiddeld elke twee à drie dagen wordt in Nederland iemand vermoord. Nabestaanden van moordslachtoffers hebben het vaak zwaar, zwaarder dan wanneer een naaste door natuurlijke oorzaken is overleden. Woede en wraakgevoelens tegenover de dader blijven maar malen. Bovendien roepen politieonderzoek en rechtszaken de traumatische herinneringen steeds weer op.

DEN HAAG/GRONINGEN - Wie een partner of familielid heeft verloren als gevolg van moord of doodslag, kan sinds kort terecht bij een gespecialiseerde therapeut. Onder leiding van de Groningse hoogleraar Klinische Psychologie Jos de Keijser is een landelijk Netwerk Traumatisch Verlies opgezet.


Stelling

Stoppen met wintertijd

Kinderen worden te vroeg wakker of zijn niet naar bed te slaan, kippen raken van de leg, huisdieren weten niet meer of ze aan de brokken toe zijn of eerst uit moeten. De invoering van wintertijd (dit weekend moet de klok een uur terug) en straks weer zomertijd spot met alle natuurwetten. Mensen kunnen zelfs in een heuse winterdepressie geraken door deze malligheid. En waarom? Een beetje meer daglicht voor de boeren en een beetje minder kunstlicht in de ochtenduren. Stop onmiddellijk met deze onzin. Afschaffen die wintertijd.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!