Gooi en Eemlander - Regionaal
 
23-07-2014 23:00

AMSTERDAM - Een revolutie, zo kun je het beslist wel noemen. Als ziektebeeld is schizofrenie al een eeuw erkend, zegt hoogleraar Daniëlle Posthuma van het VU Medisch Centrum. ,,Maar 95 jaar lang is er amper vooruitgang geboekt in het onderzoek naar de ziekte. Nu beleven we de ene doorbraak na de andere.''

23-07-2014 18:00

WEESP - De Weesper Stadspeiling mag dan hebben uitgewezen dat de kermis in de binnenstad ’voor herhaling vatbaar’ is, een aantal winkeliers van de Nieuwstraat vindt dat wat kort door de bocht. Door de lage opkomst van het publiek, de afgesloten parkeerplekken en de matige controle van vergunningen en veiligheidsvoorschriften, was het evenement minder succesvol en leden ze omzetverlies.

23-07-2014 17:19

HILVERSUM - ’Most victims were from the Netherlands; too many of them were from the tight-knit community of Hilversum.’ Net als veel van haar collega’s ziet verslaggeefster Lori Jane Gliha van America Tonight dat ’this quaint Dutch city’ zwaar getroffen is. Haar artikel over ’hoe de Hollandse plaats, die drie gezinnen verloor, rouwt’ begint voor de deur van de omgekomen familie Smallenburg. Gliha beschrijft de bloemen en hoe ’a few white stones taken from the gravel landscape have been assembled in the form of a heart on the front walk’.

23-07-2014 16:54

Het is niet verwonderlijk dat een Zuid-Afrikaanse boer als eerste op het idee kwam om nutteloze communicatiekabels op te vissen van de zeebodem.

23-07-2014 16:54

AMSTERDAM - Op de oceaanbodem liggen honderdduizenden kilometers afgedankte communicatiekabels. Arne de Jong vist ze - als enige ter wereld - op en zorgt voor recycling

23-07-2014 15:23

HILVERSUM - ,,Weet u misschien wat hier aan de hand is?'', vraagt een stel op de fiets. Ze zijn op vakantie in Lage Vuursche en rijden richting Loosdrecht. Ter hoogte van Vliegveld Hilversum stuitten ze op een waar mediacircus, wat woensdagmiddag met het uur in omvang groeit.

23-07-2014 11:26

HILVERSUM - De gemeente Hilversum is woensdagochtend druk met het garanderen van een vrije doortocht voor de stoet lijkwagens die vroeg in de avond bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne wordt verwacht.

23-07-2014 11:00

De gemeenten Baarn en Soest trekken dit najaar gezamenlijk ten strijde tegen de verkoop van alcohol aan jeugd jonger dan achttien jaar.

23-07-2014 10:26

HILVERSUM - ,,Mijn broer Gerrit Menke en zijn vrouw Mary zijn ook omgekomen bij de vliegramp. Veel Hilversummers hebben hem gekend. Hij was veertien toen we naar Australië emigreerden. Hij speelde altijd in de speeltuin aan de Erfgooiersstraat waar we woonden.’’

SCHIPHOL - De vertrekhal van vlieghaven Schiphol is veranderd in een kleurrijke zee van bloemen. Hier checkten de passagiers van Malaysia Airlines in op donderdag, een paar uur voordat ze uit de lucht werden geschoten boven Oekraïne.

Ernstig letsel bij ongeval met straatjuweel. Foto: Caspar Huurdeman
22-07-2014 20:29

SOEST - Een fietster heeft dinsdagavond bij een ongeval op het Nassauplantsoen in Soest ernstig letsel aan het hoofd opgelopen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

22-07-2014 20:16

AMSTERDAM - Het kabinetsbesluit om (vandaag) alsnog een dag van nationale rouw te houden, komt nadat Henri Beunders, de Amsterdamse hoogleraar aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit, daar eerder deze week al voor pleitte. Politieke partijen sloten zich hier bij aan. ,,Dát geeft het gevoel van echte verbondenheid én het signaal aan Poetin dat Nederland wél het huis uit komt.''

22-07-2014 19:53

DEN HAAG - Twee militaire vliegtuigen met daarin lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne komen naar verwachting woensdag rond 16.00 uur aan in Eindhoven. Dat liet het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdagavond weten.

HILVERSUM - Gemeente en politie in Hilversum bereiden zich voor op de aankomst van de eerste lichamen uit Oekraïne woensdag. Het is nog niet duidelijk of daarvoor verkeersmaatregelen worden getroffen, zei een woordvoerder van de politie.

23-07-2014 22:55

HILVERSUM - Zacht applaus klaterde eindeloos over de Noodweg in Hilversum. Het ruiste woensdagavond door de kronen van de eiken die de Korporaal van Oudheusdenkazerne omzomen en begeleidde de lijkwagens die in een eindeloze stoet het kazerneterrein opreden. Nadat de laatste wagen tegen 20 uur door de poort was gegaan, zwol het applaus uit de haag van duizenden mensen nog eens aan, als een laatste groet.

23-07-2014 17:30

HILVERSUM - ,,De aandacht van de media is énorm, ook vanuit het buitenland.’’ Pastoor Julius Dresmé van de Sint Vituskerk neemt woensdagmiddag even de tijd om kort terug te blikken op de afgelopen dagen, vol hectiek en emotie.

23-07-2014 17:10

HILVERSUM - Of hij binnen een dag een vier bij vier meter groot vliegtuig gevuld met zo’n tweeduizend witte bloemen kon maken? Geen probleem, zei Bob Sonder van Marjolein’s Bloemenboetiek in Hilversum.

23-07-2014 13:57

TIENHOVEN, LOENEN AAN DE VECHT - Sommige mensen hebben er geen moeite mee om het roer in hun leven af en toe om te gooien. Arjan van den Hoek woonde in Loosdrecht, de Verenigde Staten en nu alweer een tijd lang in Tienhoven. Hij houdt van horeca én water.

23-07-2014 13:25

BAARN - Het gemeentebestuur van Baarn gaat in principe akkoord met de bouw van een Theehuis op het Stationsplein.

23-07-2014 12:36

HILVERSUM - De St. Vituskerk aan de Emmastraat in Hilversum zet in ieder geval tot en met zondag overdag de deuren open voor de herdenking van de slachtoffers van de vliegramp.

23-07-2014 09:00

HILVERSUM - Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: Flinders Café in Hilversum. 

22-07-2014 22:43

Tijdens de minuut stilte die woensdag wordt gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp, zullen er op Schiphol geen vliegtuigen starten of landen. Dat liet een woordvoerster van de verkeersleiding dinsdagavond weten.

22-07-2014 22:39

UTRECHT - De snelwegen A2 en A27 worden woensdagmiddag gedeeltelijk afgesloten wanneer de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne worden overgebracht van Eindhoven naar Hilversum. „Om een vlotte en waardige doorgang te garanderen, worden de snelwegen A2 en A27 tijdens het passeren van de colonne afgesloten voor het overige verkeer. Enkele kilometers voor en na de colonne maakt de politie de weg vrij”, liet Rijkswaterstaat dinsdagavond weten.

Persoon zwaargewond bij treinongeval op perron Schiphol. Foto: Michel van Bergen

SCHIPHOL - Een persoon is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeval met een trein op station Schiphol. Diverse hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen.

22-07-2014 17:36

WEESP - Normaal gesproken krijgt iemand voor het ingooien van een ruit een boete of een werkstraf. Maar een 44-jarige verdachte uit Weesp komt in aanmerking voor een uitzondering, volgens justitie. De officier eiste in Lelystad bij de rechtbank een ISD-maatregel die twee jaar opsluiting betekent.

22-07-2014 17:07

BAARN - De strijd rond de door woningcorporatie Eemland Wonen uit haar huis gezette Baarnse Willemientje Pfeifer verhardt zich. Volgens advocate Anita de Haan zijn Pfeifers rekeningtransacties ’hard bewijs’ dat zij ten onrechte haar huis is uitgezet met een huurschuld van slechts 144 euro.

22-07-2014 16:45

BUSSUM - De spoorwegovergang bij de Generaal De La Reylaan in Bussum is zeker ook vandaag nog afgesloten. Er wordt hard gewerkt om een gat in het wegdek te herstellen.

HILVERSUM - Het bestuur van De Hertenkamp waarschuwt voor malafide collectanten, die deur-aan-deur geld inzamelen uit naam van de kinderboerderij. De nepcollectanten zouden met name actief zijn in de wijk Kerkelanden.Stelling

Pak Poetin zijn WK voetbal af

Al voor de Olympische Winterspelen werd er getwijfeld of ’we’ wel naar Rusland zouden moeten gaan met onze sporters, maar nu is de maat echt vol. De gebeurtenissen in de Oekraïne, met als dieptepunt de ramp met de MH17, vragen om een duidelijk signaal van de wereldgemeenschap. Daarom moet het WK voetbal in 2018 – na de Spelen Poetins volgende prestigeproject – aan een ander land dan Rusland worden toegewezen. Mocht dit niet gebeuren dan moet de Nederlandse regering besluiten dat ons land het WK zal boycotten. Pak Poetin zijn WK af, wat vindt u?

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
21-07-2014 07:00 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!