Gooi en Eemlander - Laatste nieuws metropoll
 
21-10-2014 19:08

AMSTERDAM - Remzi Cavdar, die de William Schrikker Groep heeft aangeklaagd voor zijn 'vermoorde jeugd' krijgt de ene na de andere uitnodiging binnen van televisieredacteuren die hem graag in hun programma willen zien. Advocaat Richard Korver wil zijn cliënt tegen al die publiciteit beschermen. ,,De rechtbank moet nog uitspraak doen en zou al die aandacht verkeerd kunnen opvatten.’’ Daarom heeft hij Remzi geadviseerd verder geen interviews te geven.

21-10-2014 17:12

SCHIPHOL - KLM en haar Amerikaanse partner Delta zijn bereid start- en landingsrechten op de route New York-Schiphol op te geven. Daarmee wordt het voor concurrenten mogelijk meer vluchten aan te bieden.

21-10-2014 14:18

AMSTERDAM - Menselijke factoren zijn met tachtig procent de grootste aandeelhouders van ongevallen in de luchtvaart. Het komt nog maar zelden voor dat puur en alleen door een technisch mankement een vliegtuig neerstort of een ongeluk krijgt. Dat blijkt uit de eerste publicatie van Luchtvaartfeiten.nl.

21-10-2014 09:08

HAARLEM - Voor de rechtbank van Haarlem staan vanaf dinsdag veertien verdachten terecht in de zaak rond de voormalige Haarlemse voetbalclub Young Boys. Hun wordt ten laste gelegd dat ze zich schuldig hebben gemaakte het organiseren van illegale pokertoernooien, het witwassen van crimineel geld, de teelt en handel van hennep, afpersing en wapenbezit.

20-10-2014 20:06

Wie wilde, kon tijdens de Week van de Huidtherapie een vraag stellen aan een specialist van GezondDichtbij. Haar antwoorden zijn nu te lezen op de site.

20-10-2014 16:16

HAARLEM - De provincie Noord-Holland is verlost van een hoofdpijndossier. Noord-Holland heeft haar resterende IJslandvorderingen (Landsbanki) zonder verlies weten te verkopen. Voor de provincie ging het om een bedrag van (omgerekend) 81,63 miljoen euro. Ook enkele gemeenten profiteren van de deal.

19-10-2014 17:08

AMERSFOORT - De bekende schoonheidskoning Mari van de Ven opent begin volgend jaar een eigen beautyacademie. Daar wordt veel van verwacht. Nu gaf al les bij een opleiding van het ROC in Rijswijk, maar die samenwerking is stuk gelopen, geeft zijn manager aan. ,,Een beetje stylist en zeker Mari heeft artistieke vrijheid nodig.’’ Dat laat de haar- en make-up tovenaar ook zien op zijn eigen feestje: de Mari Experience 2.0.

18-10-2014 14:50

PETTEN - NRG, de exploitant van de reactor in Petten, heeft een statement gepubliceerd naar aanleiding van de berichten in de Volksrant en Brandpunt Reporter over de veiligheidscultuur.

18-10-2014 10:00

HILVERSUM - Kroongetuige Fred Ros is niet veilig met een nieuwe identiteit in een ver land. Dat voorspelt zijn vijand, de Hilversumse crimineel George van Dijk, die zelf ooit een aanbod voor getuigenbescherming in ruil voor informatie heeft afgewezen

De bijlage Plus is dit weekeinde rijkelijk gevuld met verhalen over de uitvaartbranche in Nederland.

17-10-2014 00:00

AMSTERDAM - Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken heeft een subsidie toegezegd aan Voedselbanken Nederland. Met behulp van deze bijdrage kan soep worden ingevroren voor klanten van de voedselbanken.

16-10-2014 20:56

SCHIPHOL - ,,KLM staat op een cruciaal punt in haar geschiedenis. Alleen door het nemen van noodzakelijke maatregelen kan KLM haar 100-jarige verjaardag bereiken."Dat zijn niet de woorden van de nieuwe topman Pieter Elbers, al passen ze wel mooi in zijn straatje. Deze oproep doet Bob van der Wal, de voorzitter van de Vereniging van Hoger KLM Personeel (VHKP).

16-10-2014 19:04

IJMUIDEN - Het onmetelijke verdriet zit in het grote verlies, de schurende eenzaamheid, de frustrerende onmacht en het besef dat hij nooit meer wordt wie hij eigenlijk is.

HAARLEM - Over een voornaam valt heel wat te vertellen. Als je een expert zoekt moet je bij Maarten van der Meer zijn. Hij is geliefd als docent Duits aan een middelbare school in Bleiswijk en wordt aanbeden als blogger. Zijn site vernoeming.nl is razend populair.

21-10-2014 19:01

AMSTERDAM/ZAANDAM - Zonder Bep Weeteling (,,Mijn tweede moeder’’) had Remzi Cavdar het weerzinwekkende verhaal over zijn jeugd niet kunnen vertellen. Remzi heeft een bovengemiddelde intelligentie. Toch werd hij in de donkere jaren van zijn kindertijd in de ene na de andere instelling voor verstandelijk gehandicapten gestopt. Nu vecht hij terug.

21-10-2014 14:33

Een team van medisch specialisten beantwoordt elke week op GezondDichtbij vragen over een medisch thema. U kunt nu vragen stellen over staar en een optimale lensoplossing.

21-10-2014 10:08

SCHIPHOL - KLM heeft wegens de verwachte najaarsstorm een aantal vluchten geannuleerd. De maatschappij biedt reizigers de mogelijkheid om vluchten op dinsdag gratis om te boeken, liet een KLM-woordvoerster weten.

20-10-2014 15:13

AMSTERDAM - De kans dat geweld op oncontroleerbaar, buitensporig geweld is groter als in de groep van de daders familieleden bevinden. Ook als de slachtoffers op de grond terechtkomen of als de daders worden omringd door veel medestanders, kan geweld gemakkelijk escaleren.

20-10-2014 14:08

PETTEN - Statenleden van GroenLinks, PvdA en de Partij voor de Dieren willen van het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland opheldering over de veiligheidssituatie rond NRG, de exploitant van de kernreactor in Petten.

 
20-10-2014 13:03

AMSTERDAM - In de aanloop naar de opening van de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage Amsterdam worden maandag vijftien monumentale groepsportretten uit de 17e eeuw verhuisd.

 
17-10-2014 21:38

AMSTERDAM/HILVERSUM - De bijna voltallige cast van Goede Tijden Slechte Tijden, de populaire RTL-soapserie, vierde vrijdagavond de 5000ste aflevering met een feest in Amsterdam. Bekijk ons fotoalbum.

17-10-2014 19:37

AMSTERDAM - Ze hebben anarchistische trekjes: de actievoerders van natuurorganisatie Sea Shepherd. Niet te beroerd om de wet te overtreden en autoriteiten dwars te zitten in hun strijd voor het leven in de oceanen. Vrijdagmiddag opende acteur Rutger Hauer op steenworp afstand van de sjieke PC Hooftstraat in Amsterdam een winkel vol merchandising van de ecopiraten. Van skateboards tot bouwplaat van actieschip Steve Irwin en natuurlijk T-shirts.

17-10-2014 19:37

AMSTERDAM - Ecopiraat Paul Watson en Greenpeace worden geen vrienden meer. Canadees Paul Watson is mede-oprichter van Greenpeace, maar stapte er uit omdat hij Greenpeace te soft vindt. Hij deinst er niet voor terug om een walvisvaarder te rammen of te saboteren.

HAARLEM - Weet u spontaan op te noemen dat Hero Brinkman Statenlid is in de provincie Noord-Holland? Of Xander den Uyl (de zoon van Joop)? Dan behoort u tot de uitzonderingen.

16-10-2014 16:30

AMSTERDAM - Als het aan VVD, D66 en SP ligt, komt er op korte termijn een freezone in de Amsterdamse haven waar bedrijven zonder al te veel gehinderd te worden door regels kunnen ondernemen.

16-10-2014 15:25

AMSTERDAM - Architect André van Stigt krijgt op 22 oktober de IJ-prijs uitgereikt. Deze prestigieuze Amsterdamse prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die een belangrijke bijdrage levert aan de internationale profilering van Amsterdam en de economische, maatschappelijke en/of culturele ontwikkeling van de stad.

16-10-2014 14:27

HAARLEM - De rechter heeft bepaald dat smienten voorlopig niet mogen worden afgeschoten in de provincie Noord-Holland.

BUSSUM/VOLENDAM - Kraantje Pappie is donderdagochtend in de vijver bij de 100% NL-studio in Bussum gesprongen. De rapper loste daarmee zijn belofte in. Hij zei vorige maand een duik te nemen in het water als de single Handen Omhoog, zijn duet met Jan Smit, boven aan de hitlijst zou belanden. Dat is inmiddels gebeurd.


Stelling

Pretpillen moeten verboden blijven

Tijdens het Amsterdam Dance Event zijn drie mensen overleden aan de gevolgen van drugsgebruik. Prompt wordt van diverse kanten gepleit voor terugkeer van de controle van de kwaliteit van de pillen tijdens festiviteiten en zelfs voor volledige vrijgave in combinatie met regulering. Door XTC uit de illegaliteit te halen zou het drugsgebruik veiliger worden. Alsof het koffieshopbeleid zo’n succes is. Pillen zijn bedoeld voor zieke mensen. Verkoop en gebruik van pretpillen moeten verboden blijven.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!