Gooi en Eemlander - Laatste nieuws metropoll
 
01-03-2015 20:26

Een kleine vijftig lezers van deze krant ruikt deze week aan het wielerleven. Acht dagen lang leven ze als een prof op één van de gewildste trainingslocaties van het peloton: Mojácar in Zuid-Spanje. Wielrenner Dick van der Plas houdt een dagboek bij.

Leven al 
01-03-2015 19:06

ALKMAAR - Leven als een prof, dag 1.

01-03-2015 09:46

SCHIPHOL - In de nacht van maandag op dinsdag wordt langs de A4 een Amerikaanse duizendponder onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst. De snelweg is dan afgesloten. Jan Springintveld van museum Crash40-45 verklaart hoe die blindganger daar in 1943 terecht is gekomen.

28-02-2015 08:00

ALKMAAR - ,,De onderste steen boven! Er wordt de laatste tijd al geroepen om een parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen en ik denk – en verwacht – dat mijn bevindingen deze kwestie alleen maar explosiever maken.’’

28-02-2015 07:00

Een team van medisch specialisten beantwoordt elke week op GezondDichtbij vragen over een medisch thema. U kunt nu vragen stellen over vergoeding en verwijzing rondom huidproblemen.

28-02-2015 00:00

AMSTERDAM - Tom Kellerhuis zette droom om in daad en stopte met zijn journalistenbaan om meesterkok worden. Na vier jaar topkeukens keerde hij terug naar zijn oude stiel. Voer voor een lunch. Dan kan hij meteen over zijn nieuwe kookboek vertellen.

27-02-2015 16:45

ALKMAAR - De scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk, ds. Arjan Plaisier, is gealarmeerd door verhalen over de overvallen en ontvoeringen van Syrisch Orthodoxe christenen in Noord-Oost Syrië. ,,Afgaande op de werkwijze van de Islamitische Staat in Irak, moeten we vrezen voor hun lot.”

27-02-2015 10:04

De technische storing van de digikranten via deze website en de mobiele apps is opgelost.

26-02-2015 17:46

AMSTERDAM - De geschiedenis herhaalt zich. De Maagdenhuisbezetting van nu draait, net als de beroemde in 1969, om medezeggenschap.

AMSTERDAM - ’Hier word je hebberig van’, zegt Jan Kelder – verzamelaar van voetbalplaatjes – terwijl hij door een boekje met door Dik Bruynesteyn getekende voetbal speelkaarten bladert. De mega-veiling van duizenden sportmemborabilia bij Amsterdam Book Auctions is een feest voor de échte sportnerds.

25-02-2015 13:35

SCHIPHOL - Schiphol is voor luchtvaartmaatschappijen goedkoper dan de grote concurrerende luchthavens in Londen, Frankfurt en Parijs. Dat blijkt uit onderzoek dat is gedaan in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

25-02-2015 13:30

AMSTERDAM - Het Amsterdam Museum heeft een 'zeldzaam stadsgezicht' van schilder Jacob van Ruisdael voor een jaar in bruikleen uit Boedapest. Dit verrijkt vanaf 27/2 de expositie 'Hollanders van de Gouden Eeuw'.

 
25-02-2015 13:28

SCHIPHOL - KLM heeft de smaak van het gamen te pakken. Volgende maand wil de luchtvaartmaatschappij een tweede gratis game uitbrengen. Het blijkt een goede manier te zijn om vooral jongeren te bereiken.

AMSTERDAM - Pleegt een jongere een zedendelict? Zorg dan dat zo’n kind psychiatrisch wordt onderzocht. Dat betoogt Theo Doreleijers, hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie van het VUmc. ,,Op het moment dat zo’n jongen - het zijn meestal jongens - bij het politiebureau arriveert, moet een standaard procedure worden opgestart en de psychiater of psycholoog gebeld worden.’’

01-03-2015 20:15

SCHIPHOL - Het Gilde van Luchtverkeersleiders is tegen het openstellen van de verkeerstorens voor concurrenten. Zij vreest voor onveilige situaties in het luchtruim. 

01-03-2015 10:51

De stichting SKIP komt op voor slachtoffers van Seksueel Kindermisbruik in Instellingen en Pleeggezinnen. Nadat misbruikschandalen in kloosters en kerken naar buiten werden gebracht, kwamen ook soortgelijke praktijken aan het licht in pleeggezinnen en overheidsinstellingen.

01-03-2015 08:00

UTRECHT - Uit een onderzoek van de VNG blijkt dat het aantal met gemeentes met sociale wijkteams flink toeneemt.

28-02-2015 00:00

AMSTERDAM - Vrouwen mogen alles. Toch knaagt er iets. ,,Waarom lopen veel vrouwen met kaalgeschoren babykutjes rond”, vraagt directeur Renée Römkens van Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. De feministen kluiven weer op onze ideeën over wat mag en moet en hoort. Ze zijn terug! Maar nu zijn ze leuk.

27-02-2015 17:14

SCHIPHOL - Een 60-jarige stewardess van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij liep vrijdagochtend tijdens een alcoholcontrole tegen de lamp.

27-02-2015 17:02

Het is al een paar dagen hommeles met de tabletkranten en e-papers van dit dagblad. De pdf-versies van de krant verschenen enkele keren laat en de ’tablet’-versies waren gedurende een paar dagen zelfs helemaal niet op te roepen. Die laatste ’next gen-kranten’ kwamen pas vrijdag weer beschikbaar, maar toen gooide een nieuwe storing roet in het eten.

26-02-2015 13:31

ALKMAAR - Ian A. uit Alkmaar krijgt vier jaar celstraf. De rechter acht bewezen dat Ian A. zijn vriendin, de 24-jarige Michelle Mooij uit Alkmaar heeft verkracht in de nacht waarin ze overleed. A. heeft haar eerder ook bedreigd en drie keer mishandeld, maar haar doodsoorzaak tijdens de fatale nacht staat niet onomstotelijk vast, dus A. wordt vrijgesproken van moord. A. is volgens de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar.

 
26-02-2015 11:10

AMSTERDAM - Een levensecht gigantisch doek van Salvador Dalí doet dienst als toneelgordijn in de circustheatervoorstelling 'La Verità'.

26-02-2015 09:39

DEN HAAG - Defensie was woensdagavond royaal vertegenwoordigd bij de Nederlandse première van de oorlogsfilm 'American Sniper'. Dat is 'op z'n minst dubieus', vindt SP-Kamerlid Jasper van Dijk. Hij wil minister Hennis erover aan de tand voelen. Want de film, het waargebeurde verhaal van sluipschutter Chris Kyle die in Irak honderden 'terroristen' doodschoot, is omstreden.

DEN HAAG - Het interne calamiteitenrapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over de gebeurtenissen rond huisarts Tromp in Tuitjenhorn wordt niet eerder openbaar gemaakt. Eerst moet de Evaluatiecommissie Tuitjenhorn haar onderzoek afronden. Dat schrijven minister Schippers (VWS) en minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) aan de Tweede Kamer.

24-02-2015 20:00

OBDAM - De provincie wil ten onrechte de jacht in stiltegebieden verbieden, stellen natuurliefhebbers. De Agrarische Natuurvereniging en veel veehouders en tuinders stellen dat de wildeschade juist door dit verbod nog veel groter zal worden. Want wie beschermt dan de weidevogels tegen de vos?

24-02-2015 17:44

MAASTRICHT - Rechercheurs moeten beter getraind worden in het horen van getuigen. Bij grote incidenten geeft de politie, bij wijze van proef, een boekje aan alle omstanders. Zodat hun informatie meteen opgeslagen wordt.

24-02-2015 17:32

DEN HAAG - De Haagse vmbo-docent Guido Treffers heeft een publiciteitsstunt bedacht om de aandacht te vestigen op het recht op een zelfgekozen dood

AMSTERDAM - Het Stedelijk Museum in Amsterdam besteedt ruim aandacht aan een vergeten plek die in de oorlog de redding was voor ongeveer 500 kunstschatten: de zogeheten kunstbunker in de duinen van Castricum.


Stelling

Geen gas maar kernenergie

Nederland heeft een energieprobleem. De gaskraan in Groningen moet fors dicht om aardbevingen in de toekomst te voorkomen. Maar we willen ook niet afhankelijk worden van gas en olie uit Rusland nu Poetin een steeds grotere bedreiging vormt. Het land vol met windmolens zetten is duur en horizonvervuilend en zonnepanelen leveren te weinig op. De enige optie is terugkomen op het Nederlandse standpunt over het terugdringen van kernenergie en juist wel een nieuwe kerncentrale bouwen.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
23-02-2015 13:31 Vraag & antwoord

Een uitgezakte kaaklijn met hamsterwangen, rimpels en plooien op de wangen of een uitgezakte en slappe hals. Het aangezicht en de hals vertonen meestal de eerste tekenen van veroudering. Soms corresponderen deze gezichtskenmerken niet meer met hoe iemand zich voelt. Een facelift of halslift kan een oplossing zijn om er frisser, jonger en energieker uit te zien. Plastisch chirurg Karel Stevens beantwoordt hierover drie vragen van lezers.

Lees verder!