Gooi en Eemlander - Laatste nieuws metropoll
 
22-09-2014 21:40

HILVERSUM - Een school moet een veilige plaats zijn. Leerlingen moeten zich er op hun gemak voelen, ze moeten zich geaccepteerd en gerespecteerd voelen en ze moeten zichzelf durven zijn. Twee jaar geleden, vonden vwo-leerlingen Frits Kesting en Robin Simonse, was het Comenius College in Hilversum niet zo'n school.

22-09-2014 19:30

LEIDEN - Bioloog Freek Vonk is gekozen tot ‘Grootste avonturier van Nederland 2014’.

22-09-2014 18:17

AMSTERDAM - Tussen Amsterdam en Schiphol rijden maandagavond tussen 19 uur en 22 uur geen treinen. Dat komt doordat er een spoedoperatie aan de bovenleiding moet worden verricht, zo liet de NS weten. Er rijden bussen.

22-09-2014 18:00

HAARLEM - Dat er een vorm van passagiersvervoer over water moet terugkeren, daarover zijn alle fracties in Provinciale Staten het eens. Hoe de opvolger van de Fast Flying Ferry er straks precies uitziet, is nog maar de vraag.

22-09-2014 14:26

HAARLEM - Noord-Holland moet nog eens 5,1 miljoen euro storten in de pensioenpot voor (oud-)gedeputeerden. Provinciale Staten gaat hier echter niet zomaar mee akkoord en heeft een second opinion geëist.

22-09-2014 14:10

HILVERSUM - Leerkrachten die willen voorkomen dat pestgedrag voet aan de grond krijgt in hun klas, hebben eind september, begin oktober de kans om een positieve sfeer te creëren voor de rest van het jaar. In week vier, vijf en zes van het schooljaar bepalen leerlingen hoe zij met elkaar zullen omgaan.

20-09-2014 09:58

HAARLEM - Nederland krijgt binnenkort een aparte Vinyl Top 50 voor albums. De lancering van de lijst heeft op 13 oktober plaats bij het Huis van Gitaarlem in Haarlem, Studio Helmbreker en Historisch Museum Haarlem (waar nu de expositie Haarlem Vinyl Stad loopt).

20-09-2014 09:16

EEMNES - Wandelen in de polder bij Eemnes. geniet ervan in deze heerlijek nazomer. Lees er alles op onze wandelsite. Daar staan ook actuele tips en leuke verhalen. En bovendien in de loop van vandaag een fotoalbum van de grote wandeling van Dam tot Dam.

20-09-2014 07:00

SCHIPHOL - De luchtvaartmaatschappij Transavia.com wordt dit voorjaar ontgroend. De stewardessen ruilen de groene plooirokken in voor strakke donker blauwe rokken en jurken. Ook de toestellen zelf worden aangepast aan de nieuwe huisstijl.

Een team van medisch specialisten beantwoordt elke week op GezondDichtbij vragen over een medisch thema. U kunt nu vragen stellen over een bevallingsplan.

19-09-2014 10:23

HAARLEM - De Partij voor de Dieren in Noord-Holland verzet zich tegen de nieuwe bezuinigingen door de provincie Noord-Holland op natuur.

19-09-2014 07:22

DE BILT - Het verkeer moet vrijdagochtend op zijn hoede zijn wegens dichte mist. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Het zicht is in grote delen van het land zeer beperkt. In met name Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Overijssel, Drenthe en Noord-Brabant is de situatie op de weg gevaarlijk.

   
18-09-2014 21:45

HAARLEM - Het nieuwe provinciekantoor aan de Dreef is donderdagavond met een bijzondere openluchtshow officieel in gebruik genomen. Daarbij diende de verlichte grote glazen gevel van de nieuwbouw aan de kant van de Griffietuin als decor.

AMSTELVEEN - De zwaan komt terug in de uitingen van luchtvaartbedrijf KLM, al blijft dat sporadisch.

22-09-2014 21:00

ALKMAAR - Jaarlijks worden in Nederland circa zeshonderd sportevenementen gehouden. Deze worden door miljoenen Nederlanders bezocht. Het houden van een evenement is echter geen garantie dat meer mensen gaan sporten, afvallen of een bepaalde regio gaan bezoeken.

22-09-2014 18:44

AMSTERDAM - Internetbedrijf Google geeft een miljoen dollar aan het Amsterdamse Science Centre Nemo om de talentontwikkeling van kinderen op gebied van wetenschap en techniek te ondersteunen.

22-09-2014 18:14

SCHIPHOL - De topman van het luchtvaartconcern Air France-KLM Alexandre de Juniac moet opstappen. De Franse en Nederlandse pilotenvakbonden hebben maandagmiddag in feite het vertrouwen in hem opgezegd. 

22-09-2014 10:18

IJMUIDEN - De politie heeft zondag een derde verdachte aangehouden, die betrokken zou zijn bij de gefilmde mishandeling van een 15-jarig meisje in IJmuiden vorige week. Dat maakte de politie maandag bekend.

 
20-09-2014 19:22

HAARLEM - Om te vieren dat het treinspoor in Nederland 175 bestaat, heeft de NS deze zaterdag samen met Prorail, drie bejaarde treinen op de rails gezet. Gezien de opkomst wordt het verjaarspartijtje zeer op prijs gesteld.

   
20-09-2014 18:56

ZAANDAM - Zaterdag was de twaalfde editie van de Dam tot Dam Wandeltocht. De wandelaars startten bij het Koninklijk Paleis in Amsterdam en liepen tot veertig kilometer, om uiteindelijk te finishen op de Burcht in Zaandam.

19-09-2014 17:35

AMSTERDAM - Het is niet stil in zee. Vulkanen op de zeebodem barsten uit, zeebevingen rommelen intens, smeltende ijsbergen kunnen knallen als kanonnen en ook pistoolgarnalen en zeepokken produceren enorm veel herrie. De laatste decennia zijn daar echter nieuwe geluidsbronnen bijgekomen, deze keer van menselijke oorsprong. Explosies van 'airguns' ten bate van seismisch onderzoek, gedreun van dieselmotoren van vrachtschepen, mijnexplosies, sonarpulsen.

19-09-2014 17:22

LEIDEN - Zowel spinnen als mensen doen aan ’spermadumpen’.

19-09-2014 17:18

LEIDEN - Nederland heeft een lange traditie van schrijvende biologen. Iedereen kan wel een paar namen opnoemen: Jac. P. Thijsse (1865-1945), die in Bloemendaal zelfs een ’Thijsse’s Hof’ heeft, Midas Dekkers (1946), Maarten ’t Hart (1944). Maar die traditie staat onder druk, zegt directeur Edwin van Huis van Naturalis Biodiversity Center. ,,Dat valt misschien niet zo op, omdat de huidige generatie schrijvers nog zo actief is. Maar in de jongste generaties komen er niet veel meer bij.’’

HAARLEM - Het neuwe windmolen- beleid van de provincie Noord-Holland helpt noch lokale initiatieven, noch tegenstanders van 'wind op land'. Dat stelt Statenlid Titia van Leeuwen van GroenLinks.

18-09-2014 18:08

AMSTELVEEN - In Museum Jan der Togt in Amstelveen kunnen bezoekers vanaf vrijdag ’beleven’ hoe het ooit was om met de KLM te vliegen.

18-09-2014 16:33

Is jouw interieur ook zo'n samengeraapt zooitje? Zou je wel anders willen? Er met enkele simpele ingrepen een harmonieus geheel anno nu van maken? Kom dan maar op! Met de Woonbeurs voor de deur, helpt Vrij.

18-09-2014 14:29

AMSTERDAM - De grote brand die donderdagmiddag woedde in een pand aan het Rokin in het centrum van Amsterdam is onder controle. Tegen 3 uur gaf de brandweer het sein meester. Niemand raakte gewond.

LEIDEN - De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un woonde als kind een tijd in Zwitserland. Eerder dit jaar realiseerde hij zich dat het bergachtige Noord-Korea best wat weg heeft van het Alpenland. Laat dat nu goed uitkomen, want hij is dol op Emmentaler kaas. Er moet dus onmiddellijk, beval hij, gras worden ingezaaid op de hoogvlaktes, voor koeien en zuivelproductie.


Stelling

Schort trekkingen Staatsloterij op

Alle trekkingen van de Staatsloterij moeten per direct worden opgeschort totdat kan worden gegarandeerd dat de trekking veilig is. Dat zegt Ferdy Roet, oprichter van de Stichting Loterijverlies, in een reactie op berichtgeving over een beveiligingslek bij de Staatsloterij. De Stichting Loterijverlies vertegenwoordigt meer dan twintigduizend mensen in een langlopende rechtszaak tegen de Staatsloterij vanwege misleiding. Nu er een kans is dat deelnemers van de loterij opnieuw benadeeld zijn, moet gewacht worden tot het probleem is opgelost, voor een nieuwe trekking mag plaatsvinden, meent Roet.

Stelling
Het antwoord van...
Rode Kruis Ziekenhuis
Leon Plusjé
Dermatoloog
22-09-2014 16:32 Vraag & antwoord

Vergroeide teennagels, nagels die steeds afbreken of kalknagels. Veel mensen hebben weleens last van een aandoening aan de nagels. Volgens dermatoloog Leon Plusjé van het Rode Kruis Ziekenhuis is er relatief weinig kennis op dit gebied, waardoor vaak verkeerde diagnoses gesteld worden.

Een vergroeide of loszittende teennagel kan ontstaan doordat veters van de schoenen verkeerd gestrikt worden. ,,Een simpele ‘veterstrikcursus’ kan in deze gevallen veel leed verzachten en voorkomen", legt hij uit. Hij heeft veertien jaar ervaring op het gebied van nagels, leidt een van de drie gespecialiseerde nagelpoli's in Nederland en is de juiste persoon om verschillende vragen over nagelaandoeningen te beantwoorden.

 

 

Lees verder!