Gooi en Eemlander - Laatste nieuws metropoll
 
22-11-2014 17:44

WEESP - Postzegels verzamelen, hoe suf kan het zijn. Met een pincetje tussen vloeipapiertjes friemelen. Pas op voor het kartelrandje. Of munten verzamelen, minstens net zo inspirerend.

22-11-2014 06:48

Sinds begin vorige maand is ook de Duin- en Bollenstreek een fijnmazig knooppuntennetwerk rijker: heerlijk om via die herkenbare knooppunten de fraaie routes te wandelen of te fietsen. Lees er alles op onze wandelsite. Daar staan ook actuele tips en leuke verhalen.

21-11-2014 15:48

AMSTERDAM - Artsen en verpleegkundigen houden nog steeds hun mond wanneer ze zien dat een collega verslaafd is. Dat doen ze op basis van een informele collegiale zwijgafspraak. Ruim twee jaar geleden kwam dit probleem al aan de orde in Den Haag. Tot nu toe is wettelijk nog niets veranderd.

 
21-11-2014 15:09

NOORDWIJK - Weg met de vormloze watten, het harde schuimplastic of de zweterige siliconen. Voor vrouwen die behoefte hebben aan alternatieve opvulling na hun borstamputatie, gaan de komende tijd tientallen vrijwilligers aan de slag om zachte protheses te breien.

21-11-2014 13:50

AMSTERDAM - Sporters met een handicap hebben vaak moeite om het beste uit zichzelf te halen. Evenwichtig trainen is niet gemakkelijk als één helft van het lichaam niet goed meedoet, bijvoorbeeld na een dwarslaesie of een beenamputatie. De faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam en het Centrum voor Aangepast Sporten Amsterdam Reade hebben een Testcentrum Topsport geopend om deze sporters te helpen om hun trainingen te optimaliseren.

21-11-2014 10:56

SCHIPHOL - Zaterdag en zondag rijden er geen treinen tussen Amsterdam en Schiphol. Vanuit de richting Leiden is wel treinverkeer mogelijk.

   
20-11-2014 14:39

TER AAR - Bij een pluimveebedrijf met drie stallen aan de Langeraarseweg in Ter Aar is vogelgriep ontdekt. De 43.000 legkippen worden geruimd. Zo blijkt uit een brief van staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer.

 
20-11-2014 13:09

SCHIPHOL - De IJslandse prijsvechter WOW gaat het hele jaar door vliegen van Schiphol naar IJsland. Met een tussenstop op het eiland kan ook worden doorgevlogen naar Boston en Washington.

20-11-2014 10:42

PETTEN - Het historisch radioactief afval dat in een bunker in Petten ligt opgeslagen zal later dan eerder was gepland worden afgevoerd naar Borssele. Dat meldt het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

SCHIPHOL - Schiphol wil groene lasers bij watergangen inzetten om vogels te verjagen uit de buurt van start- en landingsbanen. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zien proeven met deze nieuwe lasers er veelbelovend uit.

19-11-2014 19:57

HAARLEM - Uithuisplaatsingen zijn vaak onontkoombaar. Zeker als kindermishandeling, -verwaarlozing, seksueel misbruik of huiselijk geweld een rol spelen. Dat weten we natuurlijk allemaal wel, maar nu is dat ook wetenschappelijk vastgelegd.

19-11-2014 09:43

Een KLM-vliegtuig heeft woensdagochtend een noodlanding moeten maken op de Kaagbaan van Schiphol. De gezagvoerder vroeg uit voorzorg om extra assistentie aan de grond vanwege een probleem met het landingsgestel, meldt de organisatie die de inzet van traumahelikopters coördineert.

18-11-2014 21:19

HAARLEM - ,,Het is niet iets waar ik trots op ben.'' Vechtsporter Dick Vrij had in 2012 op een Amsterdamse terras Willem Holleeder beter niet zó hard kunnen slaan dat zijn kaak op twee plekken brak. ,,Ik wilde iets uitpraten, maar hij stond niet open voor een gesprek. Hij ging dreigend staan en ik reageerde met een klap.''

DEN HAAG - De ontwikkelingen in de luchtvaart en wat dit betekent voor de mainport Schiphol en de Nederlandse luchtvaartsector, staan absoluut hoog op de agenda van het kabinet.

22-11-2014 07:00

Een team van medisch specialisten beantwoordt elke week op GezondDichtbij vragen over een medisch thema. U kunt nu vragen stellen over ooglaseren.

 
21-11-2014 16:58

LEIDEN - De tentoonstelling ’Carthago’ is van 27 november tot en met 10 mei te zien in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

21-11-2014 15:35

SCHIPHOL - De vakbond CNV wil een vergelijkend onderzoek naar de salarissen bij KLM en andere luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa en British Airways.

21-11-2014 09:57

TEXEL - De eerste jonge zeehondjes van dit seizoen zijn geboren in de Waddenzee. De bemanning van een vissersschip heeft de pups in de afgelopen week gezien in de buurt van Vlieland.

21-11-2014 06:00

IJMUIDEN - Drijvend zwerfvuil op zee bestaat voor ongeveer driekwart uit plastic; in onze oceanen drijven acht vuilnisbelten met kunststofafval; vissen eten elk jaar tussen de 12- en 24 miljoen kilo plastic. Kimo Nederland en België zette donderdagmiddag in IJmuiden een nieuwe stap in de strijd tegen de zeevervuiling

 
20-11-2014 17:00

AMSTERDAM - Het is de kleinste katheter ooit dat cardioloog Giovanni Amoroso van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in de slagader schuift van een 59-jarige hartpatiënt. Er kijken honderden ogen op de hele wereld mee als hij de polsslagader aanprikt en het kleinste katheter aller tijden er in schuift. Van Engeland tot Australië en Cyprus wordt de hartkatheterisatie gevolgd via een internetverbinding.

20-11-2014 07:42

Prinses Beatrix is donderdag aanwezig bij de kinderrechtentop in de Hooglandse Kerk in Leiden.

19-11-2014 23:30

HAARLEM - Danny K., hoofdverdachte in de megazaak Andes, zwijgt in de Haarlemse rechtszaal hardnekkig. Maar daarbuiten wil de vermeende 'baas van Holleeder' wel iets zeggen. Over de geliquideerde Hans Nijman en de inspanning van justitie om hem zwarter af te schilderen dan hij is.

19-11-2014 23:20

HAARLEM - Hero Brinkman doet in maart volgend jaar niet mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten van Noord-Holland. De politicus wil zich met zijn nieuwe partij storten op de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen, zo heeft hij aan deze krant laten weten.

AMSTERDAM - Het 21-jarige chimpanseemannetje Tumbili is vandaag (woensdag 19 november 2014) onverwacht overleden. Tot voor kort was hij de leider van de chimpanseegroep in Artis.

Frans van den Berg Analyse
18-11-2014 21:00

SCHIPHOL - Om de luchtvaartsector in Nederland te beschermen, klinken steeds vaker protectionistische geluiden. Schiphol moet vooral voor KLM zijn en niet voor de low cost maatschappijen en concurrenten als Emirates. Kan dat wel en is het probleem niet juist het kwakkelende KLM? Een analyse.

18-11-2014 19:11

KORNWERDERZAND - Er wordt al vele jaren over gesproken, maar over een paar jaar is de Afsluitdijk niet alleen sterker en veiliger, maar is de dijk aantrekkelijker voor toerisme. En een vier kilometer lange vismigratierivier moet een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van de visstand in de Waddenzee en het IJsselmeer.

18-11-2014 17:11

AMSTERDAM - Als kind droomde hij er al van om later de zorg in te gaan, maar eenmaal gediplomeerd verpleegkundige liet hij zich niet als een echte Florence Nightingale zien. Hij vervalste meerdere recepten voor eigen gebruik. En dat neemt de Inspectie voor de Gezondheidszorg hem zeer kwalijk.

WEESP - Oeps, krijg je bij de slager terugbetaald met een twintig eurobiljet met een gekke flap er aan. Niet teruggeven dat biljet. Bewaar het goed. Wie weet, wordt dit biljet van twintig wel het tienvoudige waard. Zo word je misschien wel miljonair met misdrukken.


Stelling

Bajesklant moet niet zeuren over eten

Bajesklanten blieven geen bruune boon’n en vinden de vis maar stinken. Ze klagen steen en been over het slechte eten in de gevangenis. Het is een smakeloze hap. Er wordt zelfs veel vies eten weggegooid, zegt belangenvereniging Bonjo. Wie eten weggooit, komt niet om van de honger. Volgens Justitie voldoet het gevangenisvoer aan alle gestelde eisen. De cateraar van het eten zegt zelfs dat in verpleeghuizen wel eens slechtere maaltijden worden geserveerd. Maar je zit toch niet voor niks achter de tralies? De bajesklant moet niet zeuren over het eten.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Ilse Bannink
Pijnbestrijder
17-11-2014 15:26 Vraag & antwoord

Een trekkend gevoel of een stekende, brandende pijn op de plaats van een litteken. Littekenvorming hoort bij het genezingsproces na een operatie, maar soms is de vorming van dit littekenweefsel oorzaak van aanhoudende pijnklachten. Is hier iets tegen te doen? ,,Ja", zegt pijnbestrijder en anesthesioloog Ilse Bannink van het Zaans Medisch Centrum. Ze werkt daar in het zogeheten Pijncentrum. ,,Er zijn diverse mogelijkheden om littekenpijn te behandelen." Ze beantwoordt deze week drie vragen over littekenpijn.

Lees verder!