Gooi en Eemlander - Economie
 
21-10-2014 10:53

DEN HAAG - Het structurele overheidstekort zou op een andere manier berekend moeten worden. De wijze waarop het nu gebeurt levert een gebrekkige maatstaf op voor het begrotingsbeleid van Europese landen, stelt het Centraal Planbureau dinsdag.

21-10-2014 09:43

DEN HAAG - Consumenten hebben in augustus 1,5 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in dezelfde maand een jaar geleden. Dat is de grootste consumptiegroei in bijna 4 jaar. Vooral aan duurzame goederen gaven consumenten meer uit. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.

21-10-2014 08:47

PARIJS - De Franse president François Hollande heeft dinsdag de talenten geprezen van Christophe de Margerie, de maandagavond verongelukte topman van oliebedrijf Total. Hij kwam in het buitenland vol talent op voor de ,,voortreffelijkheid en het succes van de Franse technologie'', liet het bureau van Hollande dinsdag volgens de krant Le Figaro weten.

21-10-2014 08:32

HOUTEN - Werknemers bij geldtransporteur Brink's Nederland dreigen met acties tegen de vorige week aangekondigde reorganisatie en het daarmee gepaard gaande massaontslag. Eind van deze week wordt daar mogelijk over besloten, zei bestuurder Meindert Gorter van FNV Bondgenoten dinsdag.

21-10-2014 08:17

TOKIO - De effectenbeurs in Tokio is dinsdag met verlies geëindigd. Beleggers besloten wat winst te nemen na de flinke koerswinsten op maandag. De Nikkei sloot 2 procent in de min op 14.804,28 punten. Een dag eerder boekte de Japanse beurs nog de grootste dagwinst in ruim 1 jaar tijd.

21-10-2014 07:15

AMSTERDAM - Verf- en chemicaliënproducent AkzoNobel heeft in het derde kwartaal vooral dankzij lagere kosten een hogere winst gehaald dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de cijfers die het concern dinsdag presenteerde. AkzoNobel herhaalde op schema te liggen om de doelstellingen voor 2015 te halen.

20-10-2014 22:17

NEW YORK - Tegenvallende cijfers van technologieconcern IBM hielden maandag de toonaangevende Dow-Jonesindex in bedwang, terwijl de andere graadmeters op Wall Street flink in de lift zaten. Beleggers waren hoopvol gestemd over het cijferseizoen in de Verenigde Staten dat deze week verder doorgaat. Apple maakte maandag nabeurs cijfers bekend.

20-10-2014 21:30

NEW YORK - en gasindustrie Halliburton behaalde in het derde kwartaal meer winst en zag de omzet uitkomen op recordhoogte. Het concern verhoogde ook zijn dividend. Het aandeel steeg 0,9 procent.

20-10-2014 18:31

RIJSWIJK - De twee geschorste valutahandelaren op het kantoor van Rabobank in Londen, zijn inmiddels ontslagen. Dat liet een betrouwbare bron maandag weten.

AMSTERDAM - De Europese beurzen zijn maandag met verlies de handel uitgegaan. Tegenvallende kwartaalcijfers van Philips en het Amerikaanse technologieconcern IBM plus een winstalarm van de Duitse producent van bedrijfssoftware SAP hadden een negatief effect op het sentiment onder beleggers.

20-10-2014 14:23

FRANKFURT - Door de pilotenstaking bij Lufthansa worden de komende 2 dagen 1000 tot 1500 vluchten geannuleerd. Dat maakte Lufthansa maandag bekend. De annuleringen komen bovenop de duizenden vluchten die de Duitse luchtvaartmaatschappij eerder dit jaar al moest schrappen door werkonderbrekingen.

20-10-2014 14:02

AMSTERDAM - De Europese beurzen gingen maandag over een breed front weer flink omlaag. Een door analisten als ,,dramatisch'' omschreven kwartaalrapport van het Amerikaanse technologiebedrijf IBM drukte de koersen dieper in het rood. De stemming stond al onder druk nadat het Duitse softwareconcern SAP in de ochtend een winstalarm had gegeven en Philips beleggers had teleurgesteld.

20-10-2014 12:52

FRANKFURT - De Europese Centrale Bank (ECB) is maandag begonnen met de opkoop van door onderpand gedekte obligaties bij banken. Dat bevestigde een woordvoerder van de ECB.

BRUSSEL - Personeel dat drie keer dronken op werk is verschenen, zou ontslagen moeten worden. Dat bepleit de topman van de Belgische werkgeversorganisatie Unizo, Karel Van Eetvelt. Uit maandag gepubliceerd onderzoek van Unizo blijkt dat een op de drie werkgevers in de afgelopen 5 jaar geconfronteerd is geweest met alcoholmisbruik op de werkvloer.

21-10-2014 09:44

DEN HAAG - Bestaande koopwoningen waren in september 1,7 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is dezelfde prijsstijging als in augustus. Al een half jaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

21-10-2014 09:36

AMSTERDAM - De aandelenbeurs in Amsterdam wist dinsdagochtend na een lager begin de weg omhoog te vinden. Ook de andere Europese effectenmarkten werkten de openingsverliezen weg. Op Beursplein 5 werden de resultaten van AkzoNobel positief ontvangen.

21-10-2014 08:34

AMSTERDAM - De aandelenbeurs op Beursplein 5 in Amsterdam begint dinsdag waarschijnlijk licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine winsten openen.

21-10-2014 07:04

DEN HAAG - De 35 regionale Werkbedrijven die zich bezig gaan houden met de werkgelegenheid voor mensen met een beperking, krijgen in de beginfase 35 miljoen euro extra. Ze kunnen zich daarmee beter voorbereiden en inspelen op hun toekomstige taken als ze de zogeheten Participatiewet gaan uitvoeren.

21-10-2014 02:53

MOSKOU - De topman van de Franse oliemaatschappij Total Christophe de Margerie (63) is omgekomen bij een vliegtuigongeluk op het Russische vliegveld Vnoekovo, in de buurt van Moskou. Dat heeft een woordvoerster van de luchthaven dinsdag bevestigd.

20-10-2014 22:52

CUPERTINO - Apple heeft in het afgelopen kwartaal de winst en omzet zien toenemen, geholpen door de introductie in september van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus. Dat maakte het Amerikaanse technologieconcern maandag na het slot op Wall Street bekend.

20-10-2014 16:51

DEN HAAG - Lokale overheden die nog vorderingen hadden op de failliete IJslandse bank Landsbanki, hebben dit geld eindelijk teruggekregen. Het gaat om de provincies Noord-Holland en Groningen en onder meer de gemeente Den Haag. De vorderingen zijn via Deutsche Bank verkocht aan marktpartijen en investeerders.

20-10-2014 16:39

NEW YORK - De Europese beurzen gingen maandag over een breed front omlaag, al werden de verliezen van eerder in de middag wel wat teruggedrongen. Een door analisten als ,,dramatisch'' omschreven kwartaalrapport van het Amerikaanse technologiebedrijf IBM had een negatieve invloed op de handel. De stemming stond al onder druk nadat het Duitse softwareconcern SAP in de ochtend een winstalarm had gegeven en Philips beleggers had teleurgesteld.

20-10-2014 16:06

DEN HAAG - De markt voor privéjets en zakenvliegtuigen klimt uit het dal. Industrie en investeerders zien er weer brood in, na de magere jaren die volgden na het inzetten van de crisis in het najaar van 2008.

AMSTERDAM - InMotion, een Nederlands bedrijf in de robottechniek, moet een dwangsom betalen aan de financiële waakhond AFM. De toezichthouder legde InMotion eind september een last onder dwangsom op, omdat het bedrijf niet voldoet aan bepaalde informatieverzoeken.

20-10-2014 12:39

LONDEN - De Nederlandse hypotheekmarkt stabiliseert ondanks een toename van het aantal betalingsachterstanden van 3 maanden of langer. Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch maandag.

20-10-2014 12:37

AMSTERDAM - De Europese aandelenbeurzen gingen maandagmiddag overwegend omlaag. In Amsterdam drukten tegenvallende kwartaalcijfers van Philips op de AEX-index. Nutreco maakte een flinke koerssprong van 39 procent na een overnamebod en hielp de MidKap aan een stevige winst.

20-10-2014 12:33

ARMONK - Het Amerikaanse technologieconcern IBM neemt definitief afscheid van zijn verlieslijdende divisie waar chips worden geproduceerd. Chipproducent Globalfoundries krijgt de divisie in handen en krijgt daarvoor een beloning van 1,5 miljard dollar (1,2 miljard euro) van IBM, zo meldde dat bedrijf maandag.

SAN JOSE - Multimiljonair en internetondernemer Marc Andreessen stapt uit het bestuur van veilingssite eBay. Dat maakte het Amerikaanse concern maandag bekend.


Stelling

Snel nationale ebola-actie

Nederlanders hebben tot nu toe 780.000 euro gedoneerd aan goede doelen voor de strijd tegen ebola. Dat is veel minder geld dan voor andere rampen werd opgehaald. Bij de hulpactie voor de Filippijnen na de tyfoon werd bijvoorbeeld 36 miljoen euro opgehaald. De actie na de aardbeving voor Haïti leverde zelfs 111 miljoen euro op. Hoewel hulporganisaties honderden miljoenen euro’s nodig hebben om slachtoffers in West-Afrika te helpen, wordt er op tv en radio nauwelijks opgeroepen om te geven voor de strijd tegen ebola. Dat moet snel veranderen. Er moet een nationale ebola-actie komen.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!