Gooi en Eemlander - Economie
 
22-08-2014 15:05

ZWOLLE - Ook voor bedrijfsonderdelen van autodealerbedrijf Koops Furness die nog niet door de rechter failliet waren verklaard, is vrijdag door de bewindvoerders faillissement aangevraagd. Dat hebben de bewindvoerders Alice van der Schee en Rob Boers vrijdag bekendgemaakt.

22-08-2014 14:55

NEW YORK - De beurzen in New York openen vrijdag naar verwachting vlak tot licht lager, nadat de S&P 500 donderdag een nieuw record bereikte. Beleggers houden de blik vooral gericht op de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole, waar voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve (Fed) en president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) toespraken zullen houden.

22-08-2014 13:55

BRUSSEL - De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger rukt op naar Nederland. Nog dit jaar opent een vestiging in Rotterdam, daarna volgt in ieder geval Amsterdam.

22-08-2014 12:48

AMSTERDAM - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdagmiddag verliezen zien. De handel staat vooral in het teken van de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole, waar voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve (Fed) en president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) toespraken zullen houden.

22-08-2014 12:30

BRUSSEL - Nederland kan de komende jaren ruim 2 miljard euro aan investeringen uit Brussel verwachten. De Europese Commissie stemde vrijdag in met een zogenoemde partnerschapsovereenkomst met Nederland.

22-08-2014 10:17

DEN HAAG - Het aantal personenauto's in Nederland is in 25 jaar tijd gestegen van ruim 5 miljoen tot 7,9 miljoen. In de afgelopen 2 jaar is de groei wel afgevlakt, blijkt uit vrijdag verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

22-08-2014 08:38

AMSTERDAM - De effectenbeurs in Amsterdam begint vrijdag naar verwachting vlak tot licht lager. Ook de andere Europese aandelenmarkten zullen bij de opening amper van hun plaats komen. De handel staat vooral in het teken van de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole, waar voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve (Fed) en president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) toespraken zullen houden.

22-08-2014 08:12

TOKIO - De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag licht lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de winstreeks van de afgelopen dagen. De blik bleef gericht op het Amerikaanse Jackson Hole, waar de centralebankpresidenten van de Federal Reserve (Fed) en de Europese Centrale Bank (ECB) toespraken zullen houden. De Nikkei eindigde 0,3 procent lager op 15.539,19 punten. De Japanse hoofdindex won deze week 1,4 procent.

21-08-2014 22:16

NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag in de plus dankzij een aantal gunstige macro-economische cijfers. De breed georiënteerde S&P 500-index bereikte een nieuwe recordstand terwijl beleggers speculeerden dat de Federal Reserve er alles aan zal doen om het economische herstel te ondersteunen.

DEN HAAG - Supermarkten, verenigd in de branchevereniging CBL, willen Nederlandse telers helpen door klanten te stimuleren zo veel mogelijk groente en fruit te consumeren. Daarbij worden lopende contracten met leveranciers gerespecteerd. Dat zei CBL-directeur Marc Jansen donderdag na afloop van een gesprek met organisaties uit de sector, waaronder LTO Nederland en de telersclub SamenSterk.

21-08-2014 16:24

EINDHOVEN - De VDL Groep, die in 2012 autofabriek NedCar in Born overnam, heeft een sterk eerste half jaar gedraaid. De nettowinst verdubbelde ruimschoots, van 27,5 miljoen euro in de eerste 6 maanden van vorig jaar, tot 57,7 miljoen euro. Dat maakte het industriële concern uit Eindhoven donderdag bekend.

21-08-2014 15:59

BAARN - Woningcorporaties moeten mogelijk opnieuw met honderden miljoenen euro's bijspringen om hun noodlijdende branchegenoot Vestia op de been te houden. Zo'n situatie kan zich na 2017 voordoen, afhankelijk van de rentestand. Dat meldde de toezichthouder Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) donderdag.

21-08-2014 15:41

NEW YORK - Beleggers op Wall Street deden het donderdag bij de handelsaanvang rustig aan. Ze wachten op wat de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole zal brengen. De handel stond daarnaast in het teken van een aantal bedrijfsresultaten en macrocijfers.

NEW YORK - De Amerikaanse beurzen openen donderdag naar verwachting in de plus. Beleggers kijken onder meer uit naar de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole, Wyoming. Op Wall Street worden verder bedrijfsresultaten en economische cijfers verwerkt.

22-08-2014 15:03

DEN HAAG - De Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert het kabinet af te zien van de nieuwe vorstverletregeling. Dat schrijft de SER vrijdag in een brief aan minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken.

22-08-2014 14:28

DETROIT - De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) schroeft zijn productie in Rusland terug, als gevolg van een dalende vraag. Dat is het gevolg van de verslechterende Russische economie, veroorzaakt door het conflict van de Russen met Oekraïne.

22-08-2014 13:33

PARIJS - Cabinemedewerkers van Air France zouden moeten weigeren nog langer op Afrikaanse bestemmingen te vliegen waar ebola heerst. Daartoe heeft de Franse vakbond CGT vrijdag opgeroepen. De dodelijke ziekte vormt volgens de bond ,,een ernstig en onmiddellijk gevaar'' voor de gezondheid van het vliegend personeel.

22-08-2014 10:04

AMSTERDAM - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdagochtend vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese effectenmarkten kwamen nauwelijks van hun plaats. De handel staat vooral in het teken van de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole, waar voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve (Fed) en president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) toespraken zullen houden.

22-08-2014 09:58

DEN HAAG - Huishoudens hebben in juni evenveel besteed aan goederen en diensten dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook in april en mei lagen de bestedingen ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar geleden. De stabilisatie van de consumptie volgt op bijna 3 jaar van vrijwel onafgebroken krimp. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

22-08-2014 08:57

AMSTERDAM - ABN Amro heeft fors minder winst behaald in het tweede kwartaal van dit jaar, vooral veroorzaakt door twee bijzondere kostenposten. De nettowinst daalde, van 402 miljoen euro in het tweede kwartaal van vorig jaar, tot 39 miljoen euro. Dat maakte de in 2008 genationaliseerde bank vrijdag bekend.

21-08-2014 18:28

AMSTERDAM - Arcadis heeft zijn overnamebod op Hyder Consulting verhoogd tot 730 pence per aandeel en weet zich opnieuw gesteund door het bestuur van de Britse branchegenoot. Dat maakte het advies- en ingenieursbedrijf donderdag bekend.

21-08-2014 17:57

AMSTERDAM - Speculatie op extra steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank zorgde donderdag voor winst op de Europese aandelenmarkten. De hoop op nieuwe stappen van Mario Draghi werd aangewakkerd door een tegenvallend cijfer over de economische activiteit in de eurozone deze maand.

21-08-2014 17:44

NEW YORK - Bank of America heeft vervolging in een aantal zaken rond de verkoop van risicovolle hypotheekproducten afgekocht voor 16,65 miljard dollar (12,5 miljard euro). Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie donderdag bekend. Het is de grootste schikkingssom in soortgelijke zaken tot nu toe.

AMSTERDAM - De Europese aandelenmarkten stonden donderdag in de plus door hoop onder beleggers dat de Europese Centrale Bank met extra maatregelen komt om het economisch herstel aan te wakkeren. Die verwachting werd gewekt nadat bleek dat de economische activiteit in de eurozone deze maand is afgenomen

21-08-2014 13:11

DUBLIN - Luchtvaartmaatschappij Ryanair kijkt naar de mogelijkheden om haar noodlijdende branchegenoot Cyprus Airways over te nemen. Dat bevestigde de topman van de Ierse prijsvechter, Michael O’Leary, donderdag voordat hij voor onderhandelingen richting Cyprus vertrok.

21-08-2014 12:42

AMSTERDAM - De Europese aandelenbeurzen wisten donderdagmiddag na een kwakkelend begin de weg omhoog te vinden. De aandacht gaat vooral uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die donderdag begint. In Amsterdam moesten Ahold en BAM inleveren na publicatie van de resultaten.

21-08-2014 11:53

UTRECHT - Rabobank neemt maatregelen om zakelijke klanten die in de problemen komen door Ruslands boycot van Europese groente en fruit ,,door de Russische winter heen te helpen.'' Dat heeft Rinus Minderhoud, bestuursvoorzitter van Rabobank, donderdag gezegd bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

DEN HAAG - Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken noemt het ,,goed nieuws'' dat de werkloosheid in juli opnieuw is gedaald ,,De werkloosheid daalt nu al drie maanden achter elkaar. Voor die mensen die een baan hebben gevonden, is dat goed nieuws. Maar we moeten doorzetten, want er zijn nog veel te veel mensen zonder werk.'' De minister zei dat donderdag in reactie op de nieuwe CBS-cijfers over de werkloosheid.


Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
18-08-2014 13:31 Vraag & antwoord

Botox, daar krijg je toch een opgeblazen gezicht van? Een nep, opgeblazen gezicht wordt volgens plastisch chirurg Karel Stevens van Centrum Oosterwal ten onrechte heel vaak met botox geassocieerd. Daarnaast weten veel mensen niet dat botox niet alleen bij fronsrimpels wordt gebruikt, maar ook bij onder meer 'chagrijnige' mondhoeken, migraine en overmatig zweten. Stevens beantwoordt drie vragen over botox.

Lees verder!