Gooi en Eemlander - Buitenland
 
22-10-2014 09:03

HONGKONG - Hoewel gesprekken tussen studentenleiders en de regering van Hongkong dinsdag niets hebben opgeleverd, was de nacht daarop een van de rustigste in weken.

22-10-2014 04:02

WASHINGTON - De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is dinsdag op 93-jarige leeftijd overleden. Hij overleed thuis aan een natuurlijke doodsoorzaak. Dat heeft de Washington Post gemeld. Bradlee werkte jaren voor die krant. Hij leidde de Post tijdens het Watergate-schandaal dat president Richard Nixon in de jaren '70 de kop kostte.

22-10-2014 01:11

NEW YORK - De strijd van Islamitische Staat (IS) tegen yezidi's in Irak is mogelijk een poging tot genocide. Dat zei de adjunct-secretaris-generaal voor de mensenrechten van VN Ivan Simonovic dinsdag.

21-10-2014 21:40

KEULEN - Een kabelbaan over de Rijn in het Duitse Keulen is dinsdag vastgelopen waardoor toeristen op ongeveer 40 meter hoogte boven de rivier vast kwamen te hangen. De brandweer kon twee Amerikaanse toeristen en een paar met een baby en een peuter uiteindelijk abseilend uit de gondels halen, aldus plaatselijke media.

21-10-2014 21:06

WINNIPEG - In een Canadees bedrijf dat opslagruimte verhuurt, zijn vier lijken van jonge kinderen ontdekt. Dat liet de politie dinsdag weten. De vondst werd gedaan bij het bedrijf U-Haul in de stad Winnipeg, in het zuiden van Canada. Medewerkers van het bedrijf hadden de politie gealarmeerd.

21-10-2014 20:13

KEULEN - Een kabelbaan over de Rijn in het Duitse Keulen is dinsdag vastgelopen waardoor toeristen boven de rivier vast kwamen te hangen. De brandweer kon twee Amerikaanse toeristen inmiddels abseilend uit hun gondel halen. Een paar met een baby wachtte aan het begin van de avond echter nog op redding.

21-10-2014 17:51

KIEV - Luttele dagen voor de Oekraïense parlementsverkiezingen heeft president Petro Porosjenko bevolen dat de centrale verwarmingen in het Oost-Europese land eerder worden aangezet. ,,Uiterlijk vrijdag moet het in elke Oekraïense woning warm zijn'', aldus het staatshoofd.

21-10-2014 17:47

SAINT-JEAN-SUR-RICHELIEU - Eén van de Canadese militairen die maandag bij Montreal was aangereden door een geradicaliseerde moslim, is overleden. Dat meldde de krant The Globe and Mail dinsdag.

21-10-2014 16:45

HONGKONG - De openbare gesprekken tussen de regering van Hongkong en leiders van de protesterende studenten in de stad hebben dinsdag niets opgeleverd. Duizenden demonstranten volgden op straat de beraadslagingen via schermen. Er werd geen doorbraak verwacht.

BEIROET - Een deel van de Amerikaanse wapendropping die bedoeld was voor de Koerden in Kobani, is in handen gevallen van Islamitische Staat. Dat liet het Syrische Observatorium voor Mensenrechten dinsdag weten.

21-10-2014 14:56

HAMBURG - Horlogedieven hebben maandag bij een overal op een juwelierszaak in Hamburg voor meer dan een half miljoen euro aan horloges gestolen. De overvallers hadden het op het luxe horlogemerk Patek Philippe voorzien, vertelde eigenaresse Ursula Hasselbusch dinsdag. De schade bedraagt tussen de 500.000 en 700.000 euro.

21-10-2014 14:29

AKEN - Een ziekenhuis in de Duitse stad Aken heeft vijf verpleegkundigen van de afdeling voor spoedopnames ontslagen, omdat zij selfies met patiënten hebben gemaakt. Een woordvoerder van de kliniek zei volgens de regionale omroep WDR dat de vijf zich schuldig hebben gemaakt aan ,,ernstig grensoverschrijdend gedrag''.

21-10-2014 13:18

SYDNEY - Een 17-jarige Australische jongen die zich in juni aansloot bij Islamitische Staat, heeft dinsdag een video uitgebracht waarin hij Australië, de Verenigde Staten en Groot Brittannië bedreigt. Dat meldt de BBC.

LONDEN - Groot-Brittannië gaat drones inzetten boven Syrië om militanten van Islamitische Staat in de gaten te houden. Dat schreef de Britse minister van Defensie, Michael Fallon, dinsdag aan het parlement.

22-10-2014 07:39

ISWASHINGTON - De Verenigde Staten onderzoeken of Islamitische Staat wapens in handen heeft gekregen die waren gedropt voor Koerdische strijders in de Syrische stad Kobani.

22-10-2014 03:02

WASHINGTON - De freelance cameraman van de Amerikaanse zender NBC News die in Liberia ebola had opgelopen, is genezen. Hij mag woensdag het Amerikaanse ziekenhuis verlaten waar hij nu nog wordt behandeld. Dat heeft het Nebraska Medical Center dinsdag laten weten.

21-10-2014 22:01

NEW YORK - VN-chef Ban Ki-moon laat onderzoek doen naar de aanvallen op faciliteiten van de Verenigde Naties in de Gazastrook eerder dit jaar tijdens de bombardementen en het grondoffensief van het Israëlische leger. Bij een van die incidenten, een aanval op een school van de VN, werden meer dan tien mensen gedood.

21-10-2014 19:20

BRUSSEL - De Congolese vrouwenarts en mensenrechtenactivist Denis Mukwege heeft de prestigieuze Sacharovprijs voor de vrijheid van denken gewonnen. Het gaat om een onderscheiding van het Europees Parlement.

21-10-2014 18:38

KATHMANDU - Reddingswerkers hebben dinsdag in Nepal opnieuw drie lichamen geborgen in het Himalayagebergte, dat 6 dagen geleden werd getroffen door een dodelijke sneeuwstorm. Het officiële dodental ligt op 43.

21-10-2014 17:53

MADRID - De Spaanse verpleegster die besmet was met ebola, is genezen. Ook een tweede test is negatief, meldde de krant El País dinsdag.

21-10-2014 16:22

LONDEN - De storm die dinsdag over Groot-Brittannië raast, heeft een leven geëist. In het centrum van Londen overleed een vrouw toen ze werd geraakt door een omvallende boom. ,,We hebben de vrouw nog proberen te reanimeren, maar helaas kon ze niet meer gered worden", zei een woordvoerder van de Londense ambulancedienst tegen de BBC.

21-10-2014 15:49

BANGKOK - Twee Myanmarese gastarbeiders die de moord op twee Britse toeristen op het Thaise vakantie-eiland Koh Tao hadden bekend, hebben die bekentenis weer ingetrokken. Dit hebben hun advocaten gezegd, aldus de BBC dinsdag.

21-10-2014 15:46

ISLAMABAD - De Pakistaanse Taliban (TTP) heeft zijn woordvoerder Shahidullah Shahid ontslagen, omdat hij sinds vorige week aanhanger is van Islamitische Staat. Dat meldt de BBC dinsdag.

MOSKOU - Rusland boycot groente en fruit uit Oekraïne omdat die mogelijk uit EU-landen komt waarvoor al een boycot geldt. Het importverbod gaat woensdag in.

21-10-2014 11:57

HONGKONG - Leung Chun-ying, de hoogste bestuurder in Hongkong, is de studenten die ijveren voor meer democratie, een klein beetje tegemoetgekomen. Bij de benoeming van de leden van de commissie die de drie kandidaten voor de verkiezing van zijn opvolger in 2017 aanwijst, is ruimte voor meer democratie, zei hij. Leung maakte niet duidelijk hoe hij dat voor zich ziet.

21-10-2014 11:12

PRETORIA - De 27-jarige gehandicapte Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is dinsdag tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor doodslag op zijn vriendin Reeva Steenkamp. De aanklager had minimaal10 jaar cel geëist. De verdediging had aangedrongen op hooguit huisarrest. Pistorius heeft 2 weken de tijd om tegen het vonnis in beroep te gaan.

21-10-2014 11:04

DEN HAAG -  Een Australische man is veroordeeld tot een gevangenisstraf vanwege webcamseks met het virtuele meisje Sweetie. Dat meldde Terrres des Hommes dinsdag. Het is voor zover bekend voor het eerst dat contact met Sweetie heeft geleid tot een veroordeling, aldus de organisatie.

CORBEYRIER - Een groep Zwitserse padvindertjes heeft een wel heel spannende boswandeling meegemaakt. De 13 kinderen, tussen de 8 en 13 jaar, en hun 16-jarige begeleider verdwaalden maandag in een bos in de buurt van Corbeyrier, in het Zwitserse kanton Vaud.


Stelling

Pretpillen moeten verboden blijven

Tijdens het Amsterdam Dance Event zijn drie mensen overleden aan de gevolgen van drugsgebruik. Prompt wordt van diverse kanten gepleit voor terugkeer van de controle van de kwaliteit van de pillen tijdens festiviteiten en zelfs voor volledige vrijgave in combinatie met regulering. Door XTC uit de illegaliteit te halen zou het drugsgebruik veiliger worden. Alsof het koffieshopbeleid zo’n succes is. Pillen zijn bedoeld voor zieke mensen. Verkoop en gebruik van pretpillen moeten verboden blijven.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!