Gooi en Eemlander - Buitenland
 
25-10-2014 08:27

BUENOS AIRES - Voor een Argentijnse rechtbank zijn vrijdag (plaatselijke tijd) vijftien medestanders van het voormalige juntabewind (1976-1983) veroordeeld tot levenslang. Het Argentijnse persbureau Telam meldt zaterdag dat ze schuldig zijn bevonden aan moord en marteling in een illegale gevangenis in de stad La Plata, de hoofdstad van de provincie Buenos Aires.

25-10-2014 07:15

NEW YORK - De luchthavens van New York en New Jersey gaan alle reizigers die in contact zijn geweest met ebola-patiënten preventief 21 dagen in quarantaine plaatsen. Dat hebben de gouverneurs van beide staten vrijdag bekend gemaakt. Reizigers die niet direct in aanraking zijn geweest met het virus, maar wel uit Liberia, Sierra Leone of Guinee komen, worden extra gecontroleerd.

25-10-2014 04:13

SAN FRANCISCO - Alan Eustace, vice-president van zoekmachine Google, heeft vrijdag het wereldhoogterecord skydiven verbroken. Hij sprong van ongeveer 40 kilometer hoogte uit een speciale heliumballon. Dat is ruim een kilometer hoger dan het oude record dat de Oostenrijker Felix Baumgartner twee jaar geleden vestigde.

 
24-10-2014 23:01

MARYSVILLE - Een leerling van een middelbare school in Marysville in het westen van de Verenigde Staten heeft vrijdagochtend in de kantine van de onderwijsinstelling een medescholier doodgeschoten en vervolgens zichzelf van het leven beroofd. Dat heeft de politie meegedeeld, meldde de krant Seattle Times. Marysville ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Seattle.

24-10-2014 22:32

GENÈVE - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht dat er voor het einde van 2015 een miljoen doses ebolavaccin beschikbaar zijn. Dat berichtte de BBC vrijdag.

24-10-2014 22:30

BAGDAD - Koerden die in Irak strijden tegen IS, maken geen gevangenen. Dat zei de Nederlandse Koerd Cerdar Dosky tegen een verslaggever van Nieuwsuur. De strijder zou hebben gedacht dat de camera uitstond. Later verklaarde de man dat de opmerkingen ,,als grap'' waren bedoeld, berichtte het actualiteitenprogramma.

24-10-2014 18:41

OTTAWA - De man die woensdag in Ottawa een Canadese militair doodschoot, had onlangs bij de Libische ambassade in de Canadese hoofdstad een verzoek voor een Libisch paspoort ingediend. Dat heeft een medewerker van de ambassade vrijdag gezegd. Het verzoek was niet ingewilligd.

24-10-2014 16:48

MOSKOU - Moskou heeft de voormalige Oekraïense president Viktor Janoekovitsj geholpen bij zijn vlucht naar Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vrijdag gezegd.

24-10-2014 16:25

BERLIJN - Een groot deel van de ernstig zieke of gestorven zeehonden aan de Duitse Noordzeekust en Waddenzee was besmet met een vogelgriepvirus. Wetenschappers hebben in de kadavers van de zeehonden de variant H10N7 van het virus aangetroffen.

KIEV - Het aantal mensen dat binnen Oekraïne op de vlucht is geslagen voor het geweld, is opgelopen tot 430.000. In vergelijking met begin september is dat een toename van 170.000, aldus de VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr.

24-10-2014 12:13

BRUSSEL - Er zijn nog steeds Russische militairen aanwezig in het oosten van Oekraïne. Dat zei de militaire bevelhebber van de NAVO, Philip Breedlove, vrijdag.

24-10-2014 11:18

GENÈVE - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stuurt een team experts naar Mali nadat daar een eerste geval van ebola is vastgesteld. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. De ziekte is vastgesteld bij een meisje van 2 jaar dat onlangs overkwam uit Guinee, een van de landen die zwaar door de ebola-uitbraak is getroffen.

24-10-2014 11:10

OTTAWA - Er is nog geen bewijs dat er banden zijn tussen terreurgroep Islamitische Staat en de Canadees Michael Zehaf-Bibeau, die woensdag het vuur opende in Ottawa. Dat zei de Canadese minister John Baird (Buitenlandse Zaken) vrijdag tegen de BBC.

OTTAWA - De Canadese premier Stephen Harper zat tijdens de schietpartij in het Canadese parlement een kwartier verborgen in een kast. Dat berichtte de Canadese krant The Globe and Mail donderdag (lokale tijd). Parlementariërs maakten zich ondertussen op de schutter aan te vallen met geïmproviseerde speren.

25-10-2014 07:16

EDINBURGH - De leider van de Labourpartij in Schotland, Johann Lamont, is vrijdag opgestapt. De BBC meldt dat ze onenigheid heeft met de landelijke Labour-leiding. Een bron binnen de partij beweert dat Lamont het gevoel heeft dat 'Londen' de Schotten ziet als een nevenvestiging.

25-10-2014 04:54

OTTAWA/HAMILTON - Duizenden Canadezen hebben vrijdag een laatste groet gebracht aan Nathan Cirillo, de 24-jarige militair die woensdag werd vermoord door een geradicaliseerde landgenoot. Het lichaam van Cirillo werd in een zwarte lijkwagen naar zijn woonplaats Hamilton gereden. Toen de lijkwagen daar aankwam zongen meer dan duizend aanwezigen het Canadese volkslied.

25-10-2014 01:07

NEW YORK - De man die donderdagavond twee politieagenten in New York verwondde met een bijl was een geradicaliseerde moslim. De politie liet vrijdag op een persconferentie weten dat de man, die door collega-agenten werd doodgeschoten, alleen heeft gehandeld.

24-10-2014 21:54

WASHINGTON - De regering van de Verenigde Staten overweegt alle gezondheidswerkers die uit drie West-Afrikaanse landen het land binnenkomen, in quarantaine te plaatsen. De drie landen, Liberia, Sierra Leone en Guinee, zijn het zwaarst door de ebola-epidemie getroffen.

24-10-2014 21:45

BAMAKO - Het meisje van 2 jaar bij wie in Mali ebola was vastgesteld, is vrijdag overleden. Dat heeft een medewerker van de Malinese gezondheidsdienst laten weten. Het was de eerste persoon bij wie in Mali ebola was geconstateerd.

24-10-2014 20:00

RAMALLAH - Een 14-jarige Palestijn is vrijdag op de Westelijke Jordaanoever doodgeschoten bij schermutselingen tussen Israëlische militairen en Palestijnse betogers die stenen naar hen gooiden. Dat hebben artsen en bewoners van de Jordaanoever gezegd.

24-10-2014 14:30

ISTANBUL - Bij drie consulaten in het Turkse Istanbul is vrijdag alarm geslagen na de ontvangst in twee diplomatieke posten van een poederbrief. Turkse en Duitse media meldden dat bij het consulaat van Canada en Duitsland een enveloppe met geel poeder was ontdekt.

24-10-2014 14:06

TALLINN - De Koerdische strijders van de PYD in Kobani ontkennen dat overeenstemming is bereikt over de komst van 1300 manschappen van het Vrije Syrische Leger (FSA) naar de Syrische grensplaats. Een leider van de strijders ontkrachtte vrijdag woorden van die strekking van de Turkse president Tayyip Recep Erdogan eerder op de dag.

24-10-2014 14:04

LONDEN - De Britse koningin Elizabeth heeft vrijdag haar eerste Twitterbericht verstuurd. Dat deed de vorstin op een expositie in het Science Museum in Londen, berichtte de BBC.

PARIJS - Franse straaljagers hebben in Irak zeker twaalf gebouwen van terreurgroep Islamitische Staat opgeblazen. In de panden werden wapens, bommen en boobytraps geproduceerd, zei een hoge Franse militair vrijdag op radiozender Europe 1.

24-10-2014 10:55

BRUSSEL - De Europese Unie schroeft haar financiële hulp voor de strijd tegen ebola op tot 1 miljard euro. Dat maakte de voorzitter van het overleg tussen alle staatshoofden en regeringsleiders van de 28 EU-landen, Herman Van Rompuy, vrijdag via Twitter bekend.

24-10-2014 09:21

STOCKHOLM - Zweden is gestopt met het zoeken naar een buitenlandse onderzeeboot in de wateren bij de hoofdstad Stockholm. Dat heeft het leger vrijdag laten weten in een verklaring. Er is geen onderzeeër gevonden.

 
24-10-2014 09:01

NEW YORK - Twee agenten zijn donderdag gewond geraakt in New York. Ze poseerden voor een stel toeristen, toen er ineens een man met een bijl kwam aanrennen. De man begon op de agenten in te hakken.

WASHINGTON - Amerikaanse experts gaan berichten onderzoeken dat strijders van Islamitische Staat in Irak chloorgas hebben gebruikt in gevechten met Iraakse politiemensen bij de plaats Balad ten noorden van Bagdad. Dat meldden Amerikaanse media vrijdag.


Stelling

Stoppen met wintertijd

Kinderen worden te vroeg wakker of zijn niet naar bed te slaan, kippen raken van de leg, huisdieren weten niet meer of ze aan de brokken toe zijn of eerst uit moeten. De invoering van wintertijd (dit weekend moet de klok een uur terug) en straks weer zomertijd spot met alle natuurwetten. Mensen kunnen zelfs in een heuse winterdepressie geraken door deze malligheid. En waarom? Een beetje meer daglicht voor de boeren en een beetje minder kunstlicht in de ochtenduren. Stop onmiddellijk met deze onzin. Afschaffen die wintertijd.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!