Gooi en Eemlander - Buitenland
 
28-02-2015 05:14

MOSKOU - De mars tegen de crisis in Oost-Oekraïne die voor zondag gepland was in Moskou, gaat niet door. De organisatoren hebben dat besloten na de moord op de Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov, liet oud-premier Michail Kasjanov volgens Russia Today weten. Kasjanov heeft zich aangesloten bij de oppositie in Rusland.

28-02-2015 05:10

NEW YORK - De VN-Veiligheidsraad heeft vrijdag de nieuwste ,,barbaarse terroristische daden'' van Islamitische Staat (IS) in Irak veroordeeld. De raad doelt daarmee onder meer op de vernieling van standbeelden in een museum in de Iraakse stad Mosul. Daarvan dook donderdag een video op.

28-02-2015 01:05

BURCHT - De verdachte van een inbraak in het Belgische Burcht is vrijdagavond dood gevonden in een auto die even daarvoor door de politie was beschoten. Agenten gingen rond 21.30 uur naar een woning in de plaats bij Antwerpen, nadat buren hadden gemeld dat er werd ingebroken. Bij aankomst van de politie sloegen de inbrekers op de vlucht. Ze reden met een auto in op de agenten, die daarop het vuur openden. De vluchtwagen reed door.

27-02-2015 23:22

MOSKOU - De liberale Russische politicus Boris Nemtsov is vrijdagavond op straat in de buurt van het Kremlin in Moskou vermoord. Er zouden volgens Russische media vier schoten op hem zijn afgevuurd. Nemtsov, die 55 jaar is geworden, was vicepremier in 1997 en 1998 onder president Boris Jeltsin. Hij was een van de leidende figuren binnen de liberale oppositiepartij Unie van Rechtse Krachten.

27-02-2015 22:51

RIJSWIJK - Over de hele wereld wordt vrijdagavond gereageerd op de dood van acteur Leonard Nimoy, Mr. Spock in de sci-fi-serie Star Trek. Zelfs de Amerikaanse president Barak Obama heeft laten weten dat hij van Spock hield.

27-02-2015 21:09

ATHENE - De concessies die de Griekse regering deze week heeft gedaan om een verlenging van het hulpprogramma te krijgen, hebben de grootste regeringspartij, het linkse Syriza, geen kwaad gedaan. Volgens een peiling, die zaterdag in de krant Parapolitika wordt gepubliceerd, zou nu 47,6 procent van de ondervraagden op de partij stemmen. Bij de verkiezingen vorige maand lag dat percentage op 36,3.

27-02-2015 13:54

LONDEN - De Britse prins Harry stopt met zijn werk bij het leger. Dat meldde het Britse Sky News vrijdag op basis van niet nader genoemde bronnen. Harry diende tweemaal in Afghanistan en vloog in Apache-helikopters.

27-02-2015 13:08

ATHENE/MÜNCHEN - Griekenland wil dat de Europese partners veel meer doen voor de opvang van vluchtelingen in het Zuid-Europese land, anders stuurt Athene ze naar de rest van de EU. Volgens de krant Kathimerini zijn driehonderd vluchtelingen vrijgelaten uit detentiecentra sinds de linksradicale regering van premier Alexis Tsipras 26 januari aantrad. De nieuwe regering wil van de ,,onmenselijke'' detentiecentra af.

27-02-2015 13:03

LONDEN - De gevallen rockster Gary Glitter moet zestien jaar de cel in. De bekende Brit is door de rechter in Groot-Brittannië veroordeeld voor het misbruik van drie meisjes tussen 1975 en 1980, zo meldden Britse media vrijdag.

KOPENHAGEN - De Deense politie heeft vrijdagochtend opnieuw een verdachte aangehouden in verband met de terreuraanslagen van twee weken geleden in Kopenhagen. De man wordt ervan verdacht dat hij dader Omar Abdel Hamid El-Hussein heeft geholpen in de aanloop naar zijn daden.

27-02-2015 07:48

SYDNEY - Premier Tony Abbott van Australië overleefde begin deze maand een stemming over zijn positie, maar het gezaag aan zijn stoelpoten is daarmee niet opgehouden. Politiek analisten, tegenstanders en zelfs anonieme partijgenoten gaven deze week in Australische media duidelijk aan dat Abbott wankelt en er wellicht goed aan doet de eer aan zichzelf te houden.

27-02-2015 05:27

WASHINGTON - De Verenigde Staten hebben cyberaanvallen door buitenlandse overheden en criminelen bovenaan de lijst gezet van grootste bedreigingen tegen het land. Reden is dat dergelijke aanvallen de nationale veiligheid ondermijnen.

27-02-2015 05:26

MONTREAL - In Canada heeft een rechter geweigerd een vonnis voor te lezen aan een vrouw omdat ze een hoofddoek droeg. De rechter vond dat de vrouw niet gepast gekleed was en wilde niet beginnen met de zaak voordat ze haar hoofddoek had afgedaan.

SHANGHAI - China legt de invoer van ivoor tijdelijk aan banden. Tot volgend jaar februari mag het materiaal van slagtanden van bijvoorbeeld olifanten niet meer worden geïmporteerd, meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua.

28-02-2015 05:12

WASHINGTON - Een gedeeltelijke 'shutdown' van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid is voorlopig toch voorkomen. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden stemden vrijdagavond (lokale tijd) in met het verlengen van de financiering van het ministerie met een week. Eerder op vrijdag werd door het Huis van Afgevaardigden nog een wetsvoorstel weggestemd, waardoor het ministerie nog drie weken van geld verzekerd zou zijn geweest.

28-02-2015 04:02

KIEV - Ook de Oekraïense president Petro Porosjenko is geschokt door de dood van de Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov, liet hij vrijdagavond via Twitter weten. ,,Ze hebben Boris vermoord. Het is moeilijk te geloven. Ik twijfel er niet aan dat de daders worden gestraft, vroeg of laat'', schreef Porosjenko. Nemtsov was een aanhanger van de pro-westerse koers in Oekraïne.

27-02-2015 23:56

MOSKOU - President Vladimir Poetin van Rusland veroordeelt de moord op oppositiepoliticus Boris Nemtsov. Dat heeft een woordvoerder van het Kremlin volgens het persbureau Tass gezegd. Het lijkt volgens de president alsof de oud-vicepremier in opdracht is vermoord. De moord zou daarom ,,een provocatie'' kunnen zijn.

27-02-2015 18:25

WASHINGTON - De Amerikaanse Senaat heeft vrijdag ingestemd met een wetsvoorstel waardoor het ministerie van Binnenlandse Veiligheid tot eind september van geld verzekerd is. Het ministerie, dat na de aanslagen in Washington en New York van 11 september 2001 werd opgericht, dreigde wegens gebrek aan geld om middernacht te moeten sluiten. Vele ambtenaren zouden daardoor thuis moeten blijven.

27-02-2015 16:16

ISTANBUL - De Turkse politie heeft bij het Amerikaanse consulaat in de stad Istanbul een man gearresteerd die beweerde een bom in zijn bezit te hebben. Dat heeft het consulaat vrijdag laten weten.

27-02-2015 13:55

MEXICO-STAD - De Mexicaanse politie heeft de meestgezochte drugsbaas van het land gearresteerd, maakte zij vrijdag bekend in Mexicaanse media. Het gaat om Servando Gomez, baas van het Tempeliers-kartel.

 
27-02-2015 11:01

MOSUL - Islamitische Staat heeft beelden vrijgegeven van militanten die een kunstcollectie van wel drieduizend jaar oud vernietigen. De beelden en sculpturen stonden in een museum in de Iraakse stad Mosul.

27-02-2015 10:31

MADRID - Acht mensen zijn vrijdag in Spanje aangehouden nadat ze volgens justitie in de Oost-Oekraïense regio Donbas aan de strijd hadden deelgenomen. De aanhoudingen waren in verscheidene delen van het land en de politie verricht nog steeds huiszoekingen, meldde het persbureau Europa Press.

27-02-2015 09:44

ISTANBUL - De naar Turkije ontsnapte vrouwenhandelaar Saban B. moet in Turkije negen jaar en zeven maanden de cel in. Dat heeft de rechter in Istanbul vrijdag bepaald.

NICOSIA - Een voetbalscheidsrechter op Cyprus heeft vrijdagochtend de schrik van zijn leven gekregen toen in zijn tuin een bom ontplofte. Volgens de politie in Larnaca hebben onbekenden een zogenoemde pijpbom op het windscherm van de arbiter geplakt en die tot ontploffing gebracht. De 38-jarige scheidsrechter bleef ongedeerd, maar de auto van zijn vrouw raakte wel beschadigd. Ook een nabijgelegen huis liep lichte schade op.

27-02-2015 03:18

NEW YORK - Een schilderij van Picasso dat jaren geleden werd gestolen in Parijs, is teruggevonden in New York. Het kunstwerk werd in december vanuit België naar de Verenigde Staten verstuurd als kerstcadeau. Als dekmantel stond op het label dat de inhoud van het pakket maar 30 euro waard was, meldden Amerikaanse media donderdag.

27-02-2015 02:27

ATHENE - In de Griekse hoofdstad Athene is het donderdag tot botsingen gekomen tussen de politie en betogers die demonstreerden tegen de nieuwe regering. Zeker 450 aanhangers van de linkse regeringspartij Syriza gingen boos de straat op omdat ze vinden dat de regering van premier Alexis Tsipras zich niet aan haar verkiezingsbelofte houdt.

26-02-2015 22:55

MONROVIA - Het Amerikaanse leger heeft donderdag, maanden eerder dan verwacht, zijn missie in het West-Afrikaanse land Liberia afgesloten. De afgelopen vijf maanden hebben de militairen behandelcentra voor ebolapatiënten gebouwd. Het einde van de missie is een nieuwe aanwijzing dat de ebola-epidemie in West-Afrika afneemt.

BERLIJN - Overlevenden van de nazigetto's in Polen kunnen voortaan een pensioen uit Duitsland ontvangen. De Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, heeft unaniem het verdrag dat de Duitse en Poolse regering eind vorig jaar daarover sloten, goedgekeurd.


Stelling

Gasmiljarden verkwanseld

Nederlandse aardgas is jarenlang voor een habbekrats verkocht aan Italië. De uitverkoop werd in gang gezet door Joseph Luns, maar duurde tot in deze eeuw voort. Kon de deal in de koude oorlogsjaren zestig nog verdedigd worden met het argument dat Italië zich anders tot de Sovjet Unie zou wenden, later was van een politiek ’voordeel’ geen sprake. Nederland heeft 100 miljard aan inkomsten door de vingers laten glippen. Terwijl Groningen de prijs betaalt in de vorm van bodemverzakking en aardbevingen, is het gas verkwanseld.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
23-02-2015 13:31 Vraag & antwoord

Een uitgezakte kaaklijn met hamsterwangen, rimpels en plooien op de wangen of een uitgezakte en slappe hals. Het aangezicht en de hals vertonen meestal de eerste tekenen van veroudering. Soms corresponderen deze gezichtskenmerken niet meer met hoe iemand zich voelt. Een facelift of halslift kan een oplossing zijn om er frisser, jonger en energieker uit te zien. Plastisch chirurg Karel Stevens beantwoordt hierover drie vragen van lezers.

Lees verder!