Gooi en Eemlander - Buitenland
 
23-09-2014 03:15

NEW YORK - In New York is het tot opstootjes gekomen tussen de politie en betogers die demonstreerden tegen klimaatverandering. Honderden demonstranten gingen 's middags de straat op. Tientallen werden opgepakt toen de protestmars uit de hand liep.

22-09-2014 21:50

WASHINGTON - De 42-jarige Omar Gonzalez, die vrijdag met een mes op zak het Witte Huis wist binnen te dringen, werd in juli gearresteerd. Hij was op borgtocht vrij en werd in augustus tegengehouden, maar niet aangehouden, toen hij met een hakbijl dicht bij de ambtswoning van de Amerikaanse president liep.

22-09-2014 20:29

BEVERLY HILLS - Wie graag een jurk van prinses Diana bezit, kan begin december terecht bij veilinghuis Julien's in Beverly Hills in de Amerikaanse staat Californië. Onder de hamer komen onder meer galajurken die Diana's favoriete ontwerpster Catherine Walker voor haar heeft ontworpen.

22-09-2014 19:11

JERUZALEM - Israël moet een omstreden interneringskamp voor Afrikaanse vluchtelingen binnen 3 maanden sluiten. Dit heeft het hooggerechtshof in Jeruzalem maandag bepaald. De hoogste rechters vernietigden tevens een regel waarbij vluchtelingen een jaar lang zonder vorm van proces kunnen worden opgesloten.

22-09-2014 18:48

ABUJA - De regering van Nigeria en de terroristen van Boko Haram uit het noordoosten van het land hebben volgens plaatselijke media een akkoordje gesloten over de ontvoering van meer dan 200 schoolmeisjes. Die zouden worden vrijgelaten in ruil voor 18 vooraanstaande leden van Boko Haram die gevangenzitten.

22-09-2014 18:40

PONTARLIER - Voor de toegangspoort van de moskee in het Franse Pontarlier is in de nacht van zondag op maandag een dood varkentje neergelegd. Agenten hebben het dode beest van 7 kilo verwijderd. De prefect van de aan Zwitserland en Elzas grenzende regio Franche-Comté heeft de ,,onwaardige handeling'' veroordeeld, aldus het weekblad Le Nouvel Observateur op zijn website.

22-09-2014 15:59

BRUSSEL - De Belgische politievakbonden hebben hun leden opgeroepen om dinsdag het werk neer te leggen. De bonden hopen dat zeker zo'n 5000 agenten daaraan gevolg zullen geven. De acties zijn een protest tegen een nieuwe, minder gunstige regeling voor vervroegd pensioen voor politiemensen.

22-09-2014 15:04

BERLIJN - De Duitse politie heeft een 30-jarige Turk aangehouden die ervan wordt verdacht een tijd in een trainingskamp in Syrië van de terroristen van Islamitische Staat te hebben doorgebracht. Hij zou daar tot augustus zijn geweest en vervolgens naar Berlijn zijn gekomen. Hij is daar vrijdag opgepakt, meldde justitie maandag.

22-09-2014 14:34

ABENSBERG - Het nieuwe tolplan van de Duitse minister van Verkeer, Alexander Dobrindt, dat afgelopen weekend is uitgelekt, is ,,absolute onzin'' en zal ,,onze gemeentes laten verzuipen in sluipverkeer''. Dit heeft de voorzitter van de vereniging van Beierse gemeentes, Uwe Brandl, maandag gezegd op de Duitse radio.

CAÏRO/PARIJS - De extremisten van Islamitische Staat hebben maandag opgeroepen hoe dan ook en waar dan ook burgers te vermoorden uit de landen van de coalitie die tegen de extremisten strijdt. De oproep is gedaan door Abu Mohammed al-Adnani, een Syriër die zich als de woordvoerder van de IS-terroristen heeft ontpopt.

22-09-2014 09:54

ANKARA - Meer dan 130.000 Koerden uit Syrië zijn de grens met Turkije overgestoken op de vlucht voor Islamitische Staat. Dat heeft de Turkse regering maandag laten weten.

22-09-2014 08:57

CAÏRO - Islamitische Staat (IS) heeft opstandelingen in het Egyptische schiereiland Sinaï opgeroepen meer aanslagen te plegen op de veiligheidsdiensten van Egypte. ,,Val hun bases aan, val hun huizen binnen, hak hun hoofden af. Laat ze zich niet veilig voelen'', aldus woordvoerder Abu Muhammad al-Adnani van IS.

22-09-2014 07:57

BOSTON - Drie Afghaanse militairen zijn sinds zaterdag vermist in de Verenigde Staten. Ze waren voor een gezamenlijke oefening op een legerbasis in de staat Massachusetts, liet de Nationale Garde zondag (Amerikaanse tijd) weten.

WASHINGTON - De man die vrijdag met een mes op zak het Witte Huis binnen wist te komen nadat hij over een hek was geklommen, is een oud-militair die is onderscheiden voor zijn periode in Irak. Dat liet het Amerikaanse leger zondag (Amerikaanse tijd) weten.

22-09-2014 23:16

NEW YORK - De Verenigde Naties, de Europese Unie en 13 landen hebben maandag gepleit voor een onmiddellijk en alomvattend staakt-het-vuren en een politieke dialoog in Libië. Zij keren zich tegen elke buitenlandse inmenging in de strijd in het Noord-Afrikaanse land.

22-09-2014 20:57

PARIJS - Een 55-jarige Fransman die zondag in het oosten van Algerije werd ontvoerd, zegt op een video dat hij is ontvoerd door een splintergroep van Islamitische Staat. De groep zou Kalifaatsoldaten van Algerije heten. De man roept president François Hollande op Irak niet langer te bombarderen.

22-09-2014 19:13

JERUZALEM - Het is een praktijk van alle geheime diensten om online nieuwe medewerkers te werven, maar de Israëlische geheime dienst Mossad gaat een stap verder. Hij zoekt informanten via het internet. Iedereen is welkom om contact met onze organisatie op te nemen ,,ongeacht godsdienst, nationaliteit en beroep'', staat op de website. De tekst staat er niet alleen in het modern Hebreeuws (Ivriet), maar ook in Arabisch, Farsi, Frans en Russisch.

22-09-2014 17:06

KEULEN - Een man is maandag van een van de torens van de Dom in Keulen gevallen. Hij was op slag dood. Eerst leek het zeker dat het om zelfmoord ging. Volgens de eerste resultaten van het onderzoek sloot de politie maandagmiddag niet meer uit dat een poging een gedurfde foto te nemen, fataal is afgelopen.

22-09-2014 16:32

DUBAI - De extremisten van Islamitische Staat (IS) hebben in een deel van Noord-Irak afgezien van een rookverbod. Bewoners in de streek ten zuidwesten van de Koerdische stad Kirkuk meldden volgens de nieuwszender al-Arabiya maandag dat de jihadisten de verkoop van sigaretten weer toestaan in een kennelijke poging aan populariteit te winnen.

22-09-2014 16:11

BERLIJN - Er moet een einde komen aan de export van martelwerktuigen uit China. Die oproep doet Amnesty International maandag in een nieuw rapport. Met een toename van 28 tot meer dan 130 bedrijven in 10 jaar tijd is de martelbranche een groeimarkt in China, volgens de mensenrechtenorganisatie.

22-09-2014 14:26

GENÈVE - De uitbraak van ebola in Nigeria en Senegal is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie vrijwel onder controle. Het zijn twee van de vijf landen waar het virus de afgelopen tijd opdook, naast de zwaarst getroffen landen Liberia, Sierra Leone en Guinee.

22-09-2014 12:56

KIEV - Het Oekraïense leger bereidt zich maandag voor om artillerie en andere zware wapens terug te trekken van de frontlinie. Volgens een legerwoordvoerder zijn de beschietingen door pro-Russische rebellen afgenomen en is Oekraïne niet meer onder vuur komen te liggen vanuit Rusland.

22-09-2014 11:51

MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin is van plan de G20-top in Australië bij te wonen. Dat heeft het Russische persbureau Interfax maandag gemeld.

MADRID - Een 69-jarige Spaanse geestelijke met ebola is in de nacht van zondag op maandag van Sierra Leone overgevlogen naar de Spaanse hoofdstad Madrid. De man, Manuel García Viejo, is directeur van een kliniek in de stad Lunsar in het westen van Sierra Leone

22-09-2014 05:06

HOUSTON - De Amerikaanse satelliet Maven is aangekomen bij Mars. Dat meldde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA maandag even voor 04:30 uur (Nederlandse tijd). Maven is in een baan rond de planeet gebracht en moet daar de dampkring van Mars gaan bestuderen. De Amerikanen hopen zo meer te weten te komen over de rode planeet.

22-09-2014 04:07

PEKING - Door een serie explosies in het westen van China zijn zondag zeker twee mensen omgekomen. Verschillende anderen raakten gewond. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua, zonder het aantal gewonden te noemen.

22-09-2014 02:36

FREETOWN - Inwoners van Sierra Leone hoeven niet meer binnen te blijven. Iedereen mocht drie dagen niet naar buiten om verspreiding van ebola de kop in te drukken. Ook kregen hulpverleners zo de mogelijkheid huisbezoeken af te leggen. Zondag leek het er nog op dat het uitgaansverbod zou worden verlengd, maar dat is niet gebeurd.

PARIJS - De voormalig president van Frankrijk Nicolas Sarkozy wil niet alleen terugkeren in de politiek, maar heeft naar eigen zeggen ook geen andere keuze. Hij ,,wil niet dat zijn land alleen maar de keuze heeft tussen het huidige vernederende schouwspel of het vooruitzicht van een internationaal isolement als het Front National het land gaat leiden".


Stelling

Schort trekkingen Staatsloterij op

Alle trekkingen van de Staatsloterij moeten per direct worden opgeschort totdat kan worden gegarandeerd dat de trekking veilig is. Dat zegt Ferdy Roet, oprichter van de Stichting Loterijverlies, in een reactie op berichtgeving over een beveiligingslek bij de Staatsloterij. De Stichting Loterijverlies vertegenwoordigt meer dan twintigduizend mensen in een langlopende rechtszaak tegen de Staatsloterij vanwege misleiding. Nu er een kans is dat deelnemers van de loterij opnieuw benadeeld zijn, moet gewacht worden tot het probleem is opgelost, voor een nieuwe trekking mag plaatsvinden, meent Roet.

Stelling
Het antwoord van...
Rode Kruis Ziekenhuis
Leon Plusjé
Dermatoloog
22-09-2014 16:32 Vraag & antwoord

Vergroeide teennagels, nagels die steeds afbreken of kalknagels. Veel mensen hebben weleens last van een aandoening aan de nagels. Volgens dermatoloog Leon Plusjé van het Rode Kruis Ziekenhuis is er relatief weinig kennis op dit gebied, waardoor vaak verkeerde diagnoses gesteld worden.

Een vergroeide of loszittende teennagel kan ontstaan doordat veters van de schoenen verkeerd gestrikt worden. ,,Een simpele ‘veterstrikcursus’ kan in deze gevallen veel leed verzachten en voorkomen", legt hij uit. Hij heeft veertien jaar ervaring op het gebied van nagels, leidt een van de drie gespecialiseerde nagelpoli's in Nederland en is de juiste persoon om verschillende vragen over nagelaandoeningen te beantwoorden.

 

 

Lees verder!