Gooi en Eemlander - Buitenland
 
19-09-2014 23:41

MOSKOU - Het referendum over onafhankelijkheid in Schotland voldeed volgens Rusland niet aan de internationale maatstaven. Dat hebben Russische waarnemers geconstateerd, meldde het persbureau Ria Novosti.

19-09-2014 20:27

BRUSSEL - De wettige vader van Delphine Boël, die zegt een buitenechtelijke dochter te zijn van de Belgische koning Albert II, is definitief niet haar biologische vader. Dat is volgens Belgische media gebleken uit een DNA-test.

19-09-2014 20:03

BRUSSEL - De wettige vader van Delphine Boël, die zegt een buitenechtelijke dochter te zijn van de Belgische koning Albert II, is definitief niet haar biologische vader. Dat is volgens Belgische media gebleken uit een DNA-test.

19-09-2014 19:00

BERLIJN - Moslims in Duitsland hebben vrijdag op een nationale dag van gebed de acties van Islamitische Staat veroordeeld. Zij beloofden jongeren ervan te weerhouden zich bij de extremistische groepering in Irak en Syrië aan te sluiten.

19-09-2014 17:42

EDINBURGH - De Schotse premier Alex Salmond heeft bekendgemaakt dat hij opstapt, nadat Schotland in het referendum tegen onafhankelijkheid had gestemd. Salmond zei dat hij aftreedt na een conferentie van zijn Schotse Nationale Partij in november. Hij zal dan ook geen nominatie voor het leiderschap van de partij accepteren.

19-09-2014 17:11

DEN HAAG - President Uhuru Kenyatta van Kenia moet op 8 oktober persoonlijk naar het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag komen om de voortgang van zijn rechtszaak te bespreken. Dit hebben de rechters vrijdag besloten. Als Kenyatta, zoals hij verplicht is, gehoor heeft aan de beslissing, dan is het voor het eerst dat een staatshoofd in functie bij het hof verschijnt.

19-09-2014 14:09

ANKARA - Turkije heeft de grens vrijdag voor vluchtelingen uit Syrië geopend. De Turkse premier Ahmet Davutoglu zei dat de grens open is voor alle Syrische bevolkingsgroepen. Dat melden Turkse media.

19-09-2014 14:05

EBAGDAD - De strijders van Islamitische Staat (IS) hebben een eigen politiekorps opgericht in de Iraakse provincie Nineveh. Dat meldt een website van extremistische moslims. Daarop zijn foto's te zien van gewapende mannen in zwarte kleren met de woorden 'islamitische politie van de staat Nineveh' op de arm. Zij moeten volgens de website ,,de bevelen van de religieuze rechters uitvoeren''.

 
19-09-2014 12:53

Tegenwoordig ligt de druk om perfect te zijn hoger dan ooit. Twee Amerikaanse vrouwen openden het Instagram-account Love Your Lines om verhalen van échte vrouwen met striae te delen.

PARIJS - Franse gevechtsvliegtuigen hebben de eerste luchtaanvallen uitgevoerd op de terreurbeweging Islamitische Staat. De toestellen van het type Rafale hebben stellingen van de radicaal soennitische beweging in Irak gebombardeerd. Ze waren opgestegen van de luchtmachtbasis al-Dhafra in de Verenigde Arabische Emiraten, aldus de Franse tv-zender France 2.

19-09-2014 08:53

CANBERRA - Australië heeft de beveiliging van het parlementsgebouw in de hoofdstad Canberra verhoogd. Dat zei premier Tony Abbott vrijdag. Volgens hem zijn militanten van plan Australische politici en overheidsgebouwen aan te vallen.

19-09-2014 08:50

LONDEN - De Britse premier David Cameron heeft ingrijpende hervormingen in het Verenigd Koninkrijk aangekondigd. In een verklaring op de stoep van Downing Street zei hij dat de verregaande bevoegdheden die zijn toegezegd aan Schotland, ook voor Engeland, Wales en Noord-Ierland moeten gaan gelden. Zo zouden ook de parlementariërs uit die landsdelen zeggenschap moeten krijgen over hun eigen belastingen, gezondheidszorg en begroting. ,,Dat moet plaatsvinden tegelijkertijd en parallel met de regeling voor Schotland.'

19-09-2014 08:05

EDINBURGH - De roep om meer bevoegdheden voor Schotland moet aanleiding zijn om in heel Groot-Brittannië hervormingen door te voeren. Dat heeft de Britse vice-premier Nick Clegg vrijdag gezegd nadat duidelijk werd dat de Schotten onafhankelijkheid hebben afgewezen.

FREETOWN - Unicef gaat in het West-Afrikaanse land Sierra Leone vanaf vrijdag 3 dagen lang van deur tot deur om voorlichting te geven over ebola. Het advies: vermijd begrafenissen en raak elkaar niet aan, aldus de hulporganisatie.

19-09-2014 21:15

STOCKHOLM - Zweden heeft de ambassadeur van Rusland vrijdag ontboden omdat twee gevechtsvliegtuigen uit dat land deze week het Zweedse luchtruim waren binnengedrongen. De twee Soechoj Soe-24-jachtbommenwerpers vlogen woensdag in het Zweedse luchtruim ten zuiden van het eiland Öland.

19-09-2014 20:04

BARCELONA - Op de dag dat Schotland besloot om niet onafhankelijk te worden, heeft het parlement van de Spaanse regio Catalonië een poging gedaan om verder te komen in de strijd voor onafhankelijkheid. Het parlement keurde vrijdag een wetsvoorstel goed dat het mogelijk maakt een referendum over onafhankelijkheid voor te bereiden.

19-09-2014 19:42

LONDEN - Koningin Elizabeth is er zeker van dat de Schotten elkaar na het referendum in een geest van wederzijds respect zullen vinden. Dat zegt zij in een verklaring die Buckingham Palace vrijdagavond heeft verspreid.

19-09-2014 16:28

PARIJS - De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy wil terug in de politiek en weer leider worden van de centrumrechtse partij UMP. Hij aast daarmee op de kandidatuur voor het presidentschap bij de verkiezingen van 2017.

19-09-2014 15:36

DIEPHOLZ - Een 18-jarige man is vrijdagochtend in het noorden van Duitsland ingereden op een groep scholieren. Zeven scholieren raakten gewond, van wie er één in levensgevaar verkeert. Dat meldt de Duitse regionale zender NDR.

19-09-2014 15:03

VÉZELAY - Bij een schietpartij in de Franse plaats Vézelay zijn vrijdagochtend twee tieners gewond geraakt. Een 17-jarige jongen is er slecht aan toe, schrijft Le Parisien. Hij werd geraakt in zijn borst, maar zou niet in levensgevaar zijn. Een ongeveer even oud meisje raakte lichtgewond.

19-09-2014 11:41

BRUSSEL - Het resultaat van het referendum over Schotse onafhankelijkheid is goed voor het verenigd, open en sterker Europa, waar de Europese Commissie voor staat. Dat stelde de voorzitter van de commissie, José Manuel Barroso, vrijdag in een eerste reactie.

19-09-2014 10:02

BRUSSEL - NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen is blij dat Schotland onafhankelijkheid heeft afgewezen en dat het deel blijft uitmaken van het Verenigd Koninkrijk. ,,Ik verwelkom de bekendmaking van premier Cameron dat het Verenigd Koninkrijk doorgaat als verenigd land'', zegt de NAVO-baas.

19-09-2014 09:48

EDINBURGH - Een meerderheid van de Schotten heeft onafhankelijkheid van de Britse unie afgewezen. In het referendum dat donderdag werd gehouden koos 55,3 procent tegen afscheiding van Engeland, Wales en Noord-Ierland.

PARIJS - De Franse medewerkster van Artsen zonder Grenzen die ebola heeft opgelopen in het Afrikaanse land Liberia, heeft in Frankrijk direct een ,,experimentele behandeling'' gekregen. Dat maakte de Franse minister van Gezondheidszorg vrijdag bekend, meldde de zender RTL, zonder te zeggen wat die behandeling precies inhoudt.

19-09-2014 07:37

EDINBURGH - De Schotse premier Alex Salmond heeft vrijdagochtend erkend dat de Schotten ,,op dit moment'' niet onafhankelijk van Groot-Brittannië willen worden. ,,Ik accepteer dat oordeel van het volk en roep iedereen op hetzelfde te doen.''

19-09-2014 07:13

LONDEN - De Britse premier David Cameron heeft vrijdagochtend de tegenstanders van onafhankelijkheid van Schotland gefeliciteerd met de winst van het referendum. Cameron deed dat tegen Alistair Darling, die de 'Better together'-campagne heeft aangevoerd.

19-09-2014 07:00

Schotland blijft binnen het Verenigd Koninkrijk. Een meerderheid van de Schotten wil geen onafhankelijkheid, blijkt uit de prognoses. Vicepremier Nicola Sturgeon erkent de nederlaag van het jakamp.

LONDEN - De Britse premier David Cameron heeft vrijdagochtend de tegenstanders van onafhankelijkheid van Schotland gefeliciteerd met de winst van het referendum. Cameron deed dat tegen Alistair Darling, die de ’Better together’-campagne heeft aangevoerd.


Stelling

EK 2020 ramp voor supporters

De Supportersclub Oranje is blij dat Amsterdam is gekozen als één van de 13 speelsteden tijdens het EK van 2020, maar plaatst daarnaast kritische kanttekeningen. „Vanuit het oogpunt van de fans is dit EK een ramp”, zegt bestuurslid Theo Pouw. Als het Nederlands elftal zich plaatst voor het EK van over 6 jaar, dan speelt de nationale voetbalploeg minimaal twee wedstrijden in de Amsterdam Arena. ,,Maar daarna moet Oranje naar Denemarken of Spanje, vervolgens naar Ierland of Roemenië en daarna naar bijvoorbeeld Rusland. Dat is niet op te brengen.” Dit EK is daarom voor supporters een ramp.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
15-09-2014 13:02 Vraag & antwoord

,,Wat zie jij er vermoeid uit, slecht geslapen?” Sommige mensen krijgen deze vraag geregeld, terwijl ze zich eigenlijk fit voelen. De boosdoener is vaak de huid van de oogleden die verslapt en hierdoor gaat hangen. Een ooglidcorrectie kan uitkomst bieden. Karel Stevens, plastisch chirurg bij Centrum Oosterwal in Alkmaar, vertelt hierover in zijn antwoord op lezersvragen.

 

Lees verder!