Gooi en Eemlander - Buitenland
 
26-02-2015 22:55

MONROVIA - Het Amerikaanse leger heeft donderdag, maanden eerder dan verwacht, zijn missie in het West-Afrikaanse land Liberia afgesloten. De afgelopen vijf maanden hebben de militairen behandelcentra voor ebolapatiënten gebouwd. Het einde van de missie is een nieuwe aanwijzing dat de ebola-epidemie in West-Afrika afneemt.

26-02-2015 18:39

CELLE - Een Duitse oud-rechter is donderdag tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij voor geld of seks examenvragen aan studenten rechten heeft verkocht. Tegen hem was vijf jaar en drie maanden geëist. De man werkte in die tijd als rechter in Celle, ten noordoosten van Hannover. Hij zat in de commissie die de vragen opstelde.

26-02-2015 17:12

CAEN - Oorlogsmuseum Mémorial in de Franse stad Caen heeft uit veiligheidsoverwegingen besloten een conferentie voor karikaturisten voorlopig te schrappen. De website van het museum in Normandië was sinds de aanslagen in Kopenhagen meerdere keren het doelwit van hackers, liet directeur Stéphane Grimaldi weten.

26-02-2015 15:06

PARIJS/MANILLA - De Franse president François Hollande heeft donderdag woedend gereageerd op een bezoek van parlementariërs onder wie één van zijn eigen partij Socialiste (PS), aan de Syrische president Bashar al-Assad. Hollande zei te gast in Manilla dat hij ,,het onofficiële bezoek van de parlementsleden aan een dictator die een van de bloedigste burgeroorlogen heeft veroorzaakt waar al 200.000 doden zijn gevallen'', veroordeelt.

26-02-2015 14:29

KIEV - De strijdende partijen in Oekraïne lijken werk te maken van de wapenstilstand tussen de regering en pro-Russische separatisten. In Moskou en Kiev klonken donderdag plots positieve geluiden over de wijze waarop het akkoord wordt nageleefd.

26-02-2015 14:00

KIEV - Het Oekraïense leger gaat nu naar eigen zeggen echt het zware geschut terugtrekken uit het oorlogsgebied in het oosten van het land. Een woordvoerder van het leger verzekerde donderdag dat diezelfde dag nog een begin wordt gemaakt met de terugtrekking, een van de bepalingen uit het akkoord van Minsk. Daar zetten de Oekraïense regering en de rebellen twee weken terug hun handtekening onder.

26-02-2015 10:46

AL-QAIM - Zeker zeventien IS-strijders en negen burgers zijn in de nacht van woensdag op donderdag gedood bij een bombardement op het Iraakse grensstadje al-Qaim.

26-02-2015 10:07

BERLIJN - De Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt is donderdag nog niet dichter bij de realisering van tolwegen gekomen. Dat bleek tijdens het eerste debat in de Duitse Tweede Kamer over het plan om buitenlandse personenauto's tol te laten betalen op federale wegen. Partijgenoten loofden zijn initiatief om buitenlandse weggebruikers te laten meebetalen aan onder meer het miljarden verslindende net van snelwegen, maar de kritiek bleef bitter en fel.

26-02-2015 09:12

ERBIL - De Koerdische strijders hebben de laatste maanden in Irak veel terreinwinst geboekt in de strijd met terreurgroep IS. Maar volgens Human Rights Watch zijn de Arabieren in de regio het doelwit van discriminatie, nu de bloeddorstige terreurgroep langzaam wordt teruggedrongen.

SEOUL - Wat hun partners ervan vinden is een privézaak, maar voor de wet mogen Zuid-Koreanen sinds donderdag weer vreemdgaan. Het verbod op overspel, dat sinds 1953 van kracht was, is door het hooggerechtshof in het land geschrapt.

 
25-02-2015 20:00

Het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo verscheen woensdag voor de tweede keer sinds de aanslagen in Parijs van afgelopen januari.

25-02-2015 18:18

WASHINGTON - Drie grote Amerikaanse tabaksbedrijven trekken samen 100 miljoen dollar (circa 88 miljoen euro) uit om meer dan vierhonderd rechtszaken over roken te schikken. Dat maakten de advocaten van de eisers woensdag bekend.

 
25-02-2015 16:50

BRUSSEL - Het Vlaams parlement in Brussel wordt ontruimd wegens een bommelding. Volgens Belgische media was het parlement op het moment van de ontruiming bijeen in het gebouw aan de Leuvenseweg in de Belgische hoofdstad.

AL-HASSAKA/LONDEN - Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft mogelijk veel meer christenen ontvoerd, nadat zij dorpen rond de plaats Tal Tamr in het noordoosten van Syrië had veroverd. De voorzitter van de Assyrische Raad in het gebied, George Mirza, zegt dat strijders van IS bijna 270 christenen hebben meegenomen.

26-02-2015 20:31

BERLIJN - Overlevenden van de nazigetto's in Polen kunnen voortaan een pensioen uit Duitsland ontvangen. De Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, heeft unaniem het verdrag dat de Duitse en Poolse regering eind vorig jaar daarover sloten, goedgekeurd.

26-02-2015 17:56

BUENOS AIRES - Een federale rechter in Argentinië heeft besloten dat er onvoldoende grond is voor verder onderzoek naar president Cristina Fernández de Kirchner. Dat maakte de rechtbank donderdag bekend. Kirchner werd verdacht van het in de doofpot stoppen van de ware toedracht van een aanslag.

 
26-02-2015 15:09

WENEN - Het Oostenrijkse parlement heeft ingestemd met een nieuwe islamwet. Er staat onder andere in dat imams in Oostenrijk moeten zijn opgeleid en dat ze Duits moeten kunnen spreken.

26-02-2015 13:52

BERLIJN - Een frackingvrij biertje. De Duitsers zijn ervan verzekerd, nu de regering donderdag heeft besloten dat de bronnen van de brouwers beschermd zullen worden tegen de omstreden winning van fossiele brandstoffen.

 
26-02-2015 12:40

LONDEN - De beul van terrreurbeweging Islamitische Staat (IS) die bekendstaat als ’Jihadi John’ is een jongeman uit Londen. Zijn echte naam is Mohammed Emwazi, meldden de BBC en The Washington Post donderdag gelijktijdig. De media baseren zich onder meer op informatie van vroegere vrienden van Emwazi en veiligheidsdiensten.

26-02-2015 10:55

LONDEN - De in 2011 overleden BBC-presentator Jimmy Savile heeft in één Brits ziekenhuis zeker 63 mensen misbruikt. Dat meldde de BBC donderdag op basis van een rapport. Volgens SkyNews wisten medewerkers van het Stoke Mandeville ziekenhuis van zeker tien beschuldigingen, maar werden ze door Savile onder druk gezet om hun mond te houden.

26-02-2015 03:21

WASHINGTON - De oud-president van Guatemala is vrijgelaten uit een gevangenis in de Verenigde Staten. Hij zat daar een celstraf uit omdat hij steekpenningen heeft aangenomen van Taiwan en geld heeft witgewassen.

26-02-2015 01:31

CANBERRA - Steeds meer vrouwen uit Australië sluiten zich aan bij Islamitische Staat. Het gaat om zeker veertig vrouwen die de terreurgroep steunen, schrijft de BBC.

25-02-2015 22:23

NEW YORK - Een Noord-Koreaanse rederij die op de zwarte lijst van de Verenigde Naties staat, heeft de meeste van zijn schepen een nieuwe naam gegeven om hun herkomst te verbergen. De schepen blijven varen en daarmee overtreedt het bedrijf de sancties van de volkerenorganisatie tegen Noord-Korea.

DELHI - De huizen en kantoren van medewerkers van de EU-delegatie in Delhi worden voorzien van luchtzuiveringsinstallaties. Dat meldden Indiase media woensdag.

25-02-2015 15:49

BERLIJN - De Duitse Tweede Kamer debatteert donderdag voor het eerst over het omstreden plan om buitenlandse personenauto's tol te laten betalen. De Duitse minister van Verkeer Alexander Dobrindt heeft een wetsontwerp voorgelegd waarmee alle personenauto's tol moeten betalen op federale wegen. De Duitse automobilisten moeten hun tol terugkrijgen via de belastingen.

25-02-2015 15:38

BERLIJN - Geweld tegen personeel van de Duitse spoorwegen neemt toe, zo blijkt uit cijfers van de Duitse Bahn. Vorig jaar groeide het aantal aanvallen op medewerkers met zo´n driehonderd tot 1500.

25-02-2015 15:07

TEHERAN - Een Iraans cultureel instituut gaat een wedstrijd uitschrijven voor spotprenten over de Holocaust. De wedstrijd is een reactie op de cartoons van Mohammed die het Franse satirische blad Charlie Hebdo publiceerde, aldus de culturele instelling Sarchesmeh.

MOSKOU - De Russen willen in 2024 uit het ISS-project stappen en een eigen ruimtestation gaan bouwen. Dat heeft een adviescommissie van het Russische ruimteagentschap Roskosmos dinsdag bepaald, aldus het staatsmedium Spoetnik woensdag. Eerder zeiden de Russen nog dat ze in 2020 al uit het project zouden stappen.


Stelling

Inspraak slecht voor UvA

Het Maagdenhuis, het bestuurlijke bolwerk van de Universiteit van Amsterdam, wordt bezet door een groep actievoerders, die zich De Nieuwe Universiteit (DNU) noemen. De DNU wil meer democratie. Het lijkt een herhaling van de beroemde Maagdenhuisbezetting van 1969 met, een jaar later, de invoering van de Wet Universitaire Bestuurshervorming waarin inspraak werd vastgelegd. In de praktijk leidde dit tot een stroperige besluitvorming. Studenten moeten studeren, docenten lesgeven en het College van Bestuur moet besturen.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
23-02-2015 13:31 Vraag & antwoord

Een uitgezakte kaaklijn met hamsterwangen, rimpels en plooien op de wangen of een uitgezakte en slappe hals. Het aangezicht en de hals vertonen meestal de eerste tekenen van veroudering. Soms corresponderen deze gezichtskenmerken niet meer met hoe iemand zich voelt. Een facelift of halslift kan een oplossing zijn om er frisser, jonger en energieker uit te zien. Plastisch chirurg Karel Stevens beantwoordt hierover drie vragen van lezers.

Lees verder!