Gooi en Eemlander - Buitenland
 
21-11-2014 11:19

FERGUSON - In de Amerikaanse plaats Ferguson zijn donderdagavond (lokale tijd) opnieuw enkele mensen opgepakt, omdat zij een straat blokkeerden. De politie grijpt snel in bij welke vorm van onrust ook, nu de spanningen in de voorstad van St. Louis opnieuw oplopen.

21-11-2014 09:39

RANGOON - Het leger van Myanmar zegt per ongeluk 23 aankomende opstandelingen te hebben gedood in een trainingskamp. Volgens een woordvoerder was het bombardement op de het trainingscentrum in de deelstaat Kachin bedoeld als ,,waarschuwing'' maar was niet bekend dat er trainingen aan de gang waren.

21-11-2014 07:50

MEXICO-STAD - Duizenden actievoerders zijn donderdag in Mexico de straat opgegaan in Mexico-Stad. De sfeer werd grimmig toen drie verschillende protestmarsen het centrale plein in de hoofdstad bereikten. Daar ging onder meer de beeltenis van president Enrique Pena Nieto in vlammen op.

21-11-2014 06:20

GILLINGHAM - De Britse anti-EU partij UKIP heeft een tweede parlementszetel in handen. De partij won de tussentijdse verkiezingen in het district Rochester en Strood, berichtte de BBC vrijdag.

21-11-2014 01:41

BOUFFIOULX - Gemaskerde overvallers zijn in België aan de haal gegaan met de chihuahua van hun slachtoffers. Dat gebeurde nadat de zes mannen met veel geweld een woning waren binnengedrongen in het dorp Bouffioulx (Henegouwen), liet de lokale politie weten.

20-11-2014 20:40

BENSHAUSEN - Een jong paar in het Duitse Benshausen in de deelstaat Thüringen deed een gruwelijke vondst toen ze de zolder van hun nieuwe bovenwoning opruimden. Tussen de rommel vonden ze twee babylijkjes, aldus Duitse media donderdag.

20-11-2014 20:22

ABIDJAN - Oud-president Blaise Compaoré van Burkina Faso is in ballingschap gegaan in Marokko. Hij verruilde donderdag zijn tijdelijke verblijf in Ivoorkust voor een verblijf in het Noord-Afrikaanse land.

20-11-2014 18:56

BUENOS AIRES - In Argentinië is onduidelijkheid ontstaan over de toestand van de vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta. Argentijnse media melden donderdag op basis van bronnen in het ziekenhuis Fundaleu dat Zorreguieta zou zijn overleden. Het ziekenhuis meldt echter op Twitter dat de toestand van Zorreguieta stabiel is en dat hij woensdag is ontslagen uit de instelling.

JERUZALEM - De Israëlische autoriteiten hebben een grote lading wapens en vuurwerk onderschept die op weg was naar Palestijnen in Oost-Jeruzalem. Duizenden messen, zwaarden en tasers zaten verstopt in dozen met kerstversiering. In de containers zat ook een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk vermoedelijk bestemd voor relschoppers, meldden Israëlische media donderdag.

20-11-2014 13:39

WASHINGTON - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry reist donderdag naar Wenen voor gesprekken over het omstreden kernprogramma van Iran. Uiterlijk zaterdag komen ook andere ministers van Buitenlandse Zaken naar de Oostenrijkse hoofdstad, waar het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) is gevestigd.

20-11-2014 12:44

ASHKELON/TEL AVIV - Arabisch-Israëlische arbeiders mogen in de Israëlische stad Ashkelon niet meer werken aan drie scholen wanneer die open zijn. Dat bepaalde de burgemeester van de stad, Itamar Shimoni, donderdag naar aanleiding van aanslagen in Israël.

20-11-2014 10:52

SEVILLA - Een schatrijk en roemrucht lid van de Spaanse aristocratie, Cayetana Fitz-James Stuart y Silva, de achttiende hertogin van Alva, is donderdag op 88-jarige leeftijd overleden. De op 85-jarige leeftijd voor de derde maal gehuwde hertogin overleed in haar paleis, het Palacio de las Dueñas, in Sevilla.

SEOUL - De baas van het Zuid-Koreaanse veerbotenbedrijf van het gezonken schip Sewol moet tien jaar de cel in voor doodslag. Dat bepaalde een rechtbank donderdag, schrijft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

21-11-2014 10:32

KIEV - Het is vrijdag een jaar geleden dat de eerste protesten in Oekraïne begonnen. Protesten die het startschot vormden voor de val van de Oekraiense regering, de Russische annexatie van de Krim en de bloedige strijd in het oosten van het land.

21-11-2014 08:21

BRUSSEL - Twee Eurostartreinen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ruim 8 uur stilgestaan. Door een kapotte bovenleiding zaten reizigers naar eigen zeggen uren vast zonder licht of werkende verwarming, berichtten Belgische media.

21-11-2014 06:52

TOKIO - Japan moet binnenkort vervroegd naar de stembus. Premier Shinzo Abe ontbond vrijdag het Lagerhuis, omdat hij een nieuw mandaat zoekt voor zijn economische hervormingen.

21-11-2014 01:36

WASHINGTON - Vijf gedetineerden uit het Amerikaanse gevangeniskamp Guantánamo Bay op Cuba zijn overgebracht naar andere landen. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie donderdag bekend. Twee gevangenen zijn naar Slowakije gestuurd, terwijl drie anderen zijn overgebracht naar Georgië.

20-11-2014 23:55

MEXICO-STAD - Mexico maakt zich op voor massale betogingen in verband met de verdwijning van zeker 43 studenten. De sfeer in de hoofdstad Mexico-Stad is grimmig. Betogers gooiden molotovcocktails naar de oproerpolitie nog goed en wel voor de demonstraties begonnen. Gewonden zijn er volgens de politie niet gevallen.

20-11-2014 21:49

WASHINGTON - De Republikeinen in het Amerikaanse Congres zullen er alles aan doen om de acties van president Barack Obama ter bescherming van illegale vluchtelingen in de VS ongedaan te maken. Leiders van de Republikeinen waarschuwden de president donderdag dat hij met vuur speelt.

20-11-2014 15:48

MOSKOU - Rusland moet alles doen wat het in zijn macht heeft om extremisme en ,,gekleurde revoluties'' te voorkomen. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin donderdag gezegd tegen de Russische veiligheidsraad. Hij verwees daarmee naar revoluties in sommige voormalige Sovjetstaten, zoals de Oranjerevolutie in Oekraïne.

20-11-2014 15:09

BAGDAD - De leider van Islamitische Staat (IS) in de bezette Iraakse stad Mosul zou bij een luchtaanval zijn gedood. Dat hebben plaatselijke medische bronnen donderdag verklaard.

20-11-2014 14:34

PARIJS - Na een emotioneel nachtelijk debat heeft het Franse parlement donderdag ingestemd met een wetsvoorstel dat het aantal regio's in Frankrijk in 2016 moet hebben teruggebracht van 22 naar dertien.

LONDEN - Het zal niet lang meer duren voordat obesitas het duurste probleem ter wereld is. Het is nu al ongeveer net zo duur als roken, de oorlog of de strijd tegen terrorisme. Obesitas kost de wereldeconomie elk jaar bijna 1,6 biljoen euro, blijkt uit een onderzoek van het Britse adviesbureau McKinset and Company.

20-11-2014 09:50

TEGUCIGALPA - De geruchtmakende moord op de negentienjarige Miss Honduras, María José Alvarado Muñoz, en haar 23-jarige zus, Sofía Trinidad, is gepleegd door de vriend van Sofía, meldden Hondurese media donderdag. Plutarco Ruiz Rodríguez vermoordde de twee op zijn verjaardag in een afgelegen recreatieoord, La Aguagua.

 
20-11-2014 08:03

TALLAHASSEE - Bij een schietpartij op een van de twee universiteiten in de hoofdstad van de Amerikaanse staat Florida, Tallahassee, zijn donderdag zeker drie  gewonden gevallen. De dader is door de politie doodgeschoten.

20-11-2014 05:55

BUFFALO - Het dodental door de hevige sneeuwval in het noordoosten van de VS is opgelopen tot zeven. Dat berichtten Amerikaanse media donderdag. Vooral het scheppen van sneeuw blijkt een gevaarlijke activiteit te zijn.

NEW YORK - De VN-Veiligheidsraad heeft twee takken van Ansar al-Sharia woensdag op de sanctielijst gezet. Dat meldden de Verenigde Naties. De Verenigde Staten denken dat de extremistische groepering achter de aanval zit op het Amerikaanse consulaat in het Libische Benghazi in 2012.


Stelling

Voetbal op kunstgras de toekomst

Stel profvoetballers de vraag op welke ondergrond ze willen spelen en negen van de tien spelers geven de voorkeur aan echt gras. Modder aan de noppen, de geur van het gras, een perfecte sliding; op natuurgras wordt voetbal gespeeld zoals het bedoeld is. Tegelijkertijd kan niemand nog om de opmars van kunstgras heen. Maar de Nederlandse topclubs willen er in de eredivisie van af. Een romantisch maar dom standpunt. De doorbraak van Nederland als tophockeyland liep parallel aan de brede invoering van kunstgrasvelden. Als de voetballers dit voorbeeld volgen wordt Nederland de eerste wereldkampioen op kunstgras. Voetbal op kunstgras is de toekomst.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Ilse Bannink
Pijnbestrijder
17-11-2014 15:26 Vraag & antwoord

Een trekkend gevoel of een stekende, brandende pijn op de plaats van een litteken. Littekenvorming hoort bij het genezingsproces na een operatie, maar soms is de vorming van dit littekenweefsel oorzaak van aanhoudende pijnklachten. Is hier iets tegen te doen? ,,Ja", zegt pijnbestrijder en anesthesioloog Ilse Bannink van het Zaans Medisch Centrum. Ze werkt daar in het zogeheten Pijncentrum. ,,Er zijn diverse mogelijkheden om littekenpijn te behandelen." Ze beantwoordt deze week drie vragen over littekenpijn.

Lees verder!