Gooi en Eemlander - Buitenland
 
21-09-2014 17:46

In slechts 24 uur tijd zijn zeventigduizend Syriërs en Koerden voor aanvallen van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) naar Turkije gevlucht.

21-09-2014 16:32

KABUL - Ashraf Ghani Ahmadzai (65) wordt nu officieel de nieuwe president van Afghanistan. De in de Verenigde Staten opgeleide antropoloog wordt ook wel dokter Ghani genoemd. Onder die naam is hij bekend als een van de meest vooraanstaande intellectuelen van het land. De 'dokter' verbleef in het buitenland gedurende de vele donkere jaren van de Russische bezetting, burgeroorlog en Talibanterreur.

21-09-2014 15:08

KABUL - Oud-minister van Financiën Ashraf Ghani is nu ook officieel de winnaar van de presidentsverkiezingen in Afghanistan. Dit blijkt uit de zondag bekendgemaakte officiële uitslag van de hertelling.

21-09-2014 14:00

ISTANBUL - Aan de Turks-Syrische grens zijn zondag de spanningen opgelopen na schermutselingen tussen Turkse veiligheidsdiensten en Koerden.

21-09-2014 13:54

De twee presidentskandidaten in Afghanistan hebben zondag een akkoord getekend over de vorming van een regering van nationale eenheid.

21-09-2014 10:55

CAIRO - Ten minste twee politieagenten zijn zondag gedood door een bomaanslag in de Egyptische hoofdstad Caïro. De bom ging af bij een politiepost in de buurt van het ministerie van Buitenlandse Zaken, meldt de staatstelevisie.

21-09-2014 08:56

BERLIJN - Oekraïne is medeschuldig aan het neerstorten van rampvlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oekraïne. Dat vinden nabestaanden van drie Duitse slachtoffers. Zij willen Oekraïne voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens slepen wegens doodslag door nalatigheid in 298 gevallen, schrijft Bild zondag.

21-09-2014 07:29

RIO DE JANEIRO - Zeker 30 mensen zijn zaterdagavond in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro gewond geraakt toen een stadsbus van viaduct af reed. Het voertuig kwam op een lager gelegen weg terecht en raakte daar een andere bus. Dat hebben de autoriteiten in Rio gemeld.

21-09-2014 04:01

WASHINGTON - De veiligheidsmaatregelen rond het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington zijn verhoogd. Dat gebeurde nadat vrijdag een man over het hek klom en de ambtswoning van de Amerikaanse president Barack Obama binnen wist te komen, zo liet de geheime dienst zaterdag weten. Er zal meer worden gesurveilleerd langs het hek.

LONDEN - De vrouw van de door Islamitische Staat (IS) ontvoerde Brit Alan Henning heeft IS gevraagd haar man vrij te laten. Dat deed ze in een verklaring die het ministerie van Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië zaterdag vrijgaf.

20-09-2014 21:37

KABUL - De twee presidentskandidaten in Afghanistan hebben een akkoord bereikt over de vorming van een regering van nationale eenheid. Dat hebben woordvoerders van presidentskandidaat Abdullah Abdullah en diens rivaal Ashraf Ghani zaterdag gezegd.

 
20-09-2014 20:24

PUNJAB - Reddingswerkers hebben in het zuiden van Pakistan zo’n vijftigduizend mensen gered uit door overstromingen ondergelopen dorpen. Dat heeft de rampendienst van Pakistan zaterdag gezegd.

20-09-2014 19:25

KEULEN - Kardinaal Rainer Maria Woelki is zaterdag geïnstalleerd als nieuwe aartsbisschop van Keulen. Tijdens een bijna 3 uur durende kerkdienst in de Dom kreeg hij tal van cadeaus die in zijn bisdom zijn gemaakt, zoals bier, worst en aspirine. Het aartsbisdom Keulen is het grootste en rijkste bisdom van Duitsland.

SURUC - Het aantal Syrische Koerden dat sinds vrijdag op de vlucht voor IS naar Turkije is uitgeweken, is opgelopen tot zo'n 60.000. Dit heeft de Turkse vicepremier Numan Kurtulmus zaterdag gezegd. Er staan nog duizenden Koerden aan de Syrische kant van de grens te wachten.

21-09-2014 17:05

SANAA - Premier Mohammed Salem Basindwa van Jemen is zondag afgetreden. Hij hoopt daarmee de weg vrij te maken voor het slagen van een staakt-het-vuren tussen Houthi-rebellen en president Abd-Rabbu Mansour Hadi. De regeringsleider heeft de opmars van de opstandelingen tot in de hoofdstad Sana niet kunnen voorkomen.

21-09-2014 15:54

MOSKOU - Duizenden Russen hebben zondag in Moskou tegen het Oekraïne-beleid van president Vladimir Poetin geprotesteerd. Het was de grootste vredesmars in maanden.

21-09-2014 14:50

WASHINGTON - Amerikaanse geheime diensten waarschuwen voor een nieuwe, tot nu toe onbekende terreurgroep in Syrië, Khorasan genaamd.

21-09-2014 10:08

TIRANA - Paus Franciscus is zondag in Albanië aangekomen voor een eendaags bezoek. Op de luchthaven van de hoofdstad Tirana werd hij ontvangen door premier Edi Rama.

21-09-2014 09:41

SYDNEY - In Australië zijn zondag duizenden mensen de straat opgegaan om te demonstreren voor een schoner milieu. Ze willen dat wereldleiders maatregelen nemen tegen de uitstoot van broeikasgassen. Die vergaderen dinsdag bij de Verenigde Naties in New York over klimaatverandering.

21-09-2014 09:03

HOUSTON - Mars krijgt weer bezoek van de mensheid. In de komende dagen komen twee satellieten in een baan rond de rode planeet. De Verenigde Staten en India gaan los van elkaar de dampkring van Mars bestuderen. Ze willen zo antwoord krijgen op dezelfde vragen: is er ooit leven mogelijk geweest op Mars, de 'broer’ van de aarde? En waardoor is de planeet nu kil en onherbergzaam?

21-09-2014 03:39

LOUISVILLE - Eén van de brandweermannen die eind augustus in de Amerikaanse staat Kentucky gewond raakte bij het meehelpen aan een Ice Bucket Challenge is alsnog overleden. Dat meldden Amerikaanse media zaterdag op basis van een verklaring van de brandweer van Campbellsville, in het oosten van de VS.

20-09-2014 22:37

De regering van Jemen en sjiitische Houthi-rebellen hebben een akkoord bereikt over het neerleggen van de wapens. Dat heeft een gezant van de Verenigde Naties, Jamal Benomar, zaterdag laten weten.

20-09-2014 21:59

MADRID - De regering in Madrid haalt een Spaanse geestelijke naar Spanje, die in Sierra Leone met ebola besmet is geraakt. Het ministerie van Gezondheid heeft dat zaterdag laten weten, aldus het Spaanse persbureau Europa Press.

MAIDUGURI - Terroristen van Boko Haram hebben vrijdag de stad Mainok in het noordoosten van Nigeria aangevallen. De islamitische strijders hebben daarbij zeker 23 burgers gedood. Dit is zaterdag van veiligheidsdiensten in het West-Afrikaanse land vernomen.

20-09-2014 16:54

BERLIJN - De Duitse regeringspartij SPD en de vakbonden hebben zaterdag de handen ineengeslagen tegen mogelijke gevolgen van het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag (TTIP), waarover EU en VS onderhandelen. Het beoogde akkoord mag niet ten koste gaan van rechten van werknemers en de bescherming van consument en milieu, aldus de sociaaldemocraten en vakcentrale DGB. Ook willen zij niet dat investeerders staten voor arbitragehoven kunnen slepen.

 
20-09-2014 15:14

DONETSK - Een grote explosie heeft zaterdag een deel van een militaire fabriek in de regio Donetsk in Oekraïne vernietigd, na een inslag van een mortiergranaat. De explosie werd gevolgd door kleinere explosies en een rookpilaar, meldden Russische media.

20-09-2014 15:13

MOSKOU - De reactie van Rusland op sancties van de Europese Unie en de Verenigde Staten laat nog even op zich wachten. De Russische vicepremier Arkadi Dvorkovitsj zei zaterdag dat tegensancties ,,geen prioriteit hebben'', meldde persbureau Interfax.

VATICAANSTAD - Het Vaticaan heeft, in samenwerking met buurland Italië, de beveiligingsmaatregelen aangescherpt nadat geheime diensten een telefoongesprek tussen twee Arabieren hadden afgeluisterd. Die hadden het erover ,,iets te doen in het Vaticaan''.


Stelling

Niet bellen op de fiets

Het CDA vindt dat fietsers meer aansprakelijk worden gesteld voor schade als zij een aanraking veroorzaken door telefoongebruik op de fiets. Dat heeft Sander de Rouwe, Tweede Kamerlid voor het CDA, gezegd in Radio EenVandaag. De Rouwe pleit voor het verbod op het gebruik van mobieltjes op de fiets. Omdat de wet de fietser ziet als zwakkere verkeersdeelnemer, is de automobilist nu altijd voor tenminste vijftig procent van de schade van de fietser aansprakelijk. In Duitsland en België is niet-handsfree bellen op de fiets al verboden. Niet meer bellen op de fiets, wat vindt u?

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
15-09-2014 13:02 Vraag & antwoord

,,Wat zie jij er vermoeid uit, slecht geslapen?” Sommige mensen krijgen deze vraag geregeld, terwijl ze zich eigenlijk fit voelen. De boosdoener is vaak de huid van de oogleden die verslapt en hierdoor gaat hangen. Een ooglidcorrectie kan uitkomst bieden. Karel Stevens, plastisch chirurg bij Centrum Oosterwal in Alkmaar, vertelt hierover in zijn antwoord op lezersvragen.

 

Lees verder!