Gooi en Eemlander - Binnenland
 
31-10-2014 03:13

AMERSFOORT - De familie van de 22-jarige Lisanne Froon uit Amersfoort begraaft vrijdag haar stoffelijke resten. Dat gebeurt na een afscheidsmis in de Heilige Kruiskerk aan de Liendertseweg in Amersfoort.

30-10-2014 22:26

BAARN - Vanavond hielden politie, brandweer en marechaussee een grote calamiteiten-oefening rond Kasteel Drakenstein in Lage Vuursche.

30-10-2014 21:48

DEN HAAG - Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) wil met de provincies meedenken over manieren om de nationale parken als bijvoorbeeld De Hoge Veluwe en De Biesbosch een impuls te geven.

30-10-2014 20:16

LEEUWARDEN - Lees het uitgebreide rechtbankverslag. Het OM eist twintig jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen ex-Enkhuizense weduwe Ada S. (52) voor schuld aan de dood van haar twee echtgenoten en een brand.

30-10-2014 19:18

Een partij van twee miljoen kilo ingevroren vlees van de van fraude verdachte vleesgroothandel Willy Selten moet als pelsdierenvoer worden verkocht.

30-10-2014 17:47

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft deze week een man aangehouden op verdenking van handel in zware vuurwapens. Dit gebeurde in het onderzoek naar de reeks liquidaties in de hoofdstad, zo vertelt korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg donderdagavond in het programma Het Verhoor van AT5.

30-10-2014 15:07

ROTTERDAM - De politie heeft donderdagmorgen in een actie tegen gewelddadig jihadisme negen woningen doorzocht. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag. Het gaat om woningen in Arnhem, Doesburg, Rotterdam en Eindhoven.

30-10-2014 14:49

DEN HAAG - De overheid steekt de komende drie jaar 750 duizend euro in stages die jongeren ertoe moeten bewegen te kiezen voor een beroep in de Nederlandse zeevaart. Het project wordt wegens succes verlengd.

30-10-2014 14:30

PHILIPSBURG - Door een vliegtuigcrash voor de kust van St. Maarten zijn vermoedelijk twee doden gevallen. Een vliegtuigje van pakketbezorger FedEx met twee inzittenden stortte woensdagavond neer in zee. Het lichaam van 49-jarige Amerikaanse co-piloot is inmiddels geborgen. Een zoekactie naar de piloot is nog gaande. De Nederlandse marine assisteert daarbij.

ROTTERDAM - Tegen een 27-jarige man uit Leidschendam is donderdag 6 jaar gevangenisstraf geëist wegens het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij twee inzittenden van zijn auto om het leven kwamen. De man ramde vorig jaar met hoge snelheid een lantaarnpaal op de West-Kruiskade in Rotterdam.

30-10-2014 13:53

DEN HAAG - ’Borstendokter’ Rock G. is donderdag vrijgesproken door de rechter in Den Haag. De vrouwen die hij behandelde hadden letsel opgelopen, maar het is volgens de rechter niet te zeggen of dat het gevolg was van het medisch handelen van G.

30-10-2014 13:40

UTRECHT - De onderzoeksrechter in Utrecht heeft donderdag het voorarrest van de vermoedelijke zogenoemde Utrechtse serieaanrander met 14 dagen verlengd. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in Utrecht laten weten. De verdachte is een 40-jarige man uit Nieuwegein.

30-10-2014 13:37

DEN HAAG - Woningcorporaties moeten kleiner worden, zich beperken tot hun eigenlijke taak en zich niet meer met commerciële nevenactiviteiten bezighouden. Het toezicht moet drastisch verbeteren. Er is een cultuuromslag nodig en op termijn moet het stelsel misschien radicaal veranderen.

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 20 jaar gevangenisstraf en tbs geëist tegen oud-Enkhuizense Ada S., die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van haar echtgenoot. S. maakte ook een valse levensverzekering op voor de man. Oorspronkelijk verdacht het OM de vrouw ook van het doden van een andere echtgenoot, maar daarvoor is te weinig bewijs, concludeerde de officier van justitie.

30-10-2014 22:30

DEN HAAG - Tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders moeten rekening houden met een naheffing van de Belastingdienst of een lagere teruggave volgend jaar.

30-10-2014 22:25

DEN HAAG - Tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders moeten rekening houden met een naheffing van de Belastingdienst of een lagere teruggave volgend jaar. De meeste mensen moeten rekening houden met een tegenvaller van 300 euro. Voor sommigen kan die oplopen tot 700 euro.

30-10-2014 21:10

HAARLEM - De Haarlemse D66-wethouder Ewout Cassee (Ruimtelijke Ontwikkeling en Financiën) is donderdagavond afgetreden. Ook drie raadsleden van D66 zijn opgestapt.

30-10-2014 17:18

De museumnacht in Rotterdam gaat in maart toch door. Dat laat Stichting Museumpark weten.

30-10-2014 16:27

ROTTERDAM - Twee jonge vrouwen van 19 jaar blijken maandag te zijn gearresteerd op Rotterdam The Hague Airport. Ze worden ervan verdacht dat ze van plan waren om via Turkije door te reizen naar Syrië, om zich daar aan te sluiten bij de gewapende strijd. Dat meldde het Openbaar Ministerie donderdag.

Dick van der Plas Column
30-10-2014 15:08

We schakelen even over naar het Journaal. ,,In Noord-Irak is onder leiding van een Nederlandse F-16-vlieger met vijftien toestellen een luchtaanval op IS-doelen uitgevoerd. Het ministerie van Defensie heeft dat vandaag laten weten. Er is op de grond niemand pijn gedaan, maar de moslimfundamentalisten zijn wel erg geschrokken.’’

30-10-2014 14:17

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 20 jaar gevangenisstraf en tbs geëist tegen Ada S., die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van haar echtgenoot. S. maakte ook een valse levensverzekering op voor de man. Oorspronkelijk verdacht het OM de vrouw ook van het doden van een andere echtgenoot, maar daarvoor is te weinig bewijs, concludeerde de officier van justitie.

30-10-2014 14:08

DEN HAAG - 'Borstendokter' Rock G. is donderdag vrijgesproken door de rechter in Den Haag. De vrouwen die hij behandelde hadden letsel opgelopen, maar het is volgens de rechter niet te zeggen of dat het gevolg was van het handelen van G. Volgens de rechter kan G. zich beroepen op de medische exceptie. Dat houdt in dat een arts pijn en of letsel mag veroorzaken als hij in het belang van de patiënt een medische ingreep verricht.

30-10-2014 14:08

DEN HAAG - Het is buitengewoon zuur dat het de huurders zijn die opdraaien voor de kosten van alles wat misging bij de woningcorporaties. Voorzitter Roland van Vliet van de parlementaire enquêtecommissie die de misstanden heeft onderzocht, zei dat donderdag bij de presentatie van het commissierapport.

DEN HAAG - Elektrische auto’s mogen straks mogelijk bij wijze van proef op een deel van de A2 harder rijden dan benzineauto’s. Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu brengt de voor- en nadelen van zo’n experiment in kaart en laat daarna weten of het wenselijk is dit uit te proberen.

30-10-2014 13:16

TOKIO - De Japanse premier Shinzo Abe heeft donderdag zijn deelneming betuigd met de Nederlandse slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Abe deed dat tijdens een ontvangst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Tokio, voorafgaand aan het diner dat hij de Nederlandse gasten aanbood. De koning dankte Abe voor zijn condoleances.

30-10-2014 12:46

BREDA - In een appartementencomplex in aanbouw naast het NS-station Breda heeft donderdagmiddag korte tijd brand gewoed.

30-10-2014 12:40

DEN HAAG - De rechters zelf maken zich zorgen over de kwaliteit van de rechtspraak in Nederland. ,,De aandacht voor de kwaliteit is naar de achtergrond gedrongen’’, concludeert hun koepelorganisatie de Raad voor de Rechtspraak. ,,Om kwaliteit van de rechtspraak te waarborgen, moet er weer worden geïnvesteerd. Er is een grens bereikt.’’

AMSTERDAM - Justitie heeft de vrouw van Hubert Möllenkamp, de van corruptie verdachte ’Maserati-directeur’ van woningcorporatie Rochdale, aangeboden om haar niet te vervolgen in ruil voor een kwart miljoen euro.


Stelling

Medische missers openbaar maken

Klachten, berispingen of schorsingen van falende artsen en medische missers bij zorginstellingen zouden op een centraal punt gebundeld moeten worden en toegankelijk moeten zijn voor (toekomstige) patiënten. Dat vraagt PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester aan minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Volgens Bouwmeester hebben ook artsen belang bij openbaarmaking. ,,Nu is het zo dat mensen de artsen gaan googelen en op allerlei internetfora terecht komen. Wat daar over de artsen geschreven wordt is niet betrouwbaar.’’ Gelijk heeft ze. Van medische missers leren we alleen wat door ze openbaar te maken.

Stelling
Het antwoord van...
Rode Kruis Ziekenhuis
Menno Huikeshoven
Handchirurg
27-10-2014 13:02 Vraag & antwoord

Een 'slapende hand' is een veelvoorkomend verschijnsel. Worden mensen elke nacht wakker van tintelingen in hun vingers, dan is er mogelijk meer aan de hand. Tintelingen in de vingers kunnen wijzen op het carpale-tunnelsyndroom. Handchirurg Menno Huikeshoven van het Rode Kruis Ziekenhuis vertelt over deze aandoening.

Lees verder!