Gooi en Eemlander - Binnenland
 
23-11-2014 21:02

CHARKOV - De trein met daarin wrakstukken van de MH17 is zondagavond in Charkov aangekomen. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De wrakstukken zijn nodig voor het onderzoek naar de oorzaak van de crash. De OVV wil onder meer een reconstructie maken van een deel van het vliegtuig.

23-11-2014 17:39

DONETSK - De cockpit, delen van de vleugels, de romp, staartdelen, motoren en delen van de cabine. Het zijn slechts enkele stukken van de verongelukte MH17 die het Nederlandse bergingsteam de afgelopen week heeft geborgen op de rampplek in Oost-Oekraïne. Bij elkaar heeft het team de afgelopen week ruim 650 kubieke meter aan wrakstukken in veiligheid gebracht. En dat boven verwachting snel.

23-11-2014 17:07

DEN HAAG - Er komen andere maatregelen om te voorkomen dat vogelgriep zich verder verspreidt. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) heeft dat zondag bekendgemaakt. Een kort overzicht van de maatregelen:

23-11-2014 13:24

VEENENDAAL - Ongeveer duizend gelovigen zijn zondag in Veenendaal bij de drive-in kerkdienst geweest van Mozaiek0318. Dat meldde de evangelische kerk na afloop. Omdat in de kerkzaal pluimvee zit dat in verband met de uitgebroken vogelgriep niet vervoerd mag worden, besloot de organisatie de dienst op de parkeerplaats te houden.

23-11-2014 13:15

DEN HAAG - Het Nederlandse team dat deze week wrakstukken van het verongelukte vliegtuig van Malaysia Airlines heeft geborgen in Oost-Oekraïne, gaat niet meer naar de rampplek. De bergingsmissie is afgerond, meldde de Onderzoeksraad voor Veiligheid zondag.

23-11-2014 12:55

APELDOORN - Bij een schietpartij in het centrum van Apeldoorn heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee mensen gearresteerd. Bij de schietpartij voor een café aan de Hoofdstraat raakte niemand gewond. Wie er heeft geschoten en wat de aanleiding daarvoor was, is nog niet bekend.

23-11-2014 11:03

DEN HAAG - Een trein met wrakstukken van het in Oekraïne neergestorte vliegtuig van Malaysia Airlines is onderweg van een voorstad van Torez naar Charkov. Dat heeft een woordvoerder van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zondag desgevraagd gezegd.

23-11-2014 10:22

Twee Amerikaanse militairen hebben de Nederlandse Staat om een schadevergoeding voor de rechter gesleept. Samuel P. (39) en Matt W. (44) werden afgelopen zomer door de rechtbank in Haarlem vrijgesproken van verkrachting van een Nederlandse vrouw. Het duo wil nu genoegdoening.

23-11-2014 10:06

AMSTERDAM - De Nederlandse kiezers zijn zeer verdeeld, zo bleek deze week opnieuw tijdens tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen in zes gemeenten. Volgens de wekelijkse peiling van Maurice de Hond is deze trend ook in de landelijke politiek te zien. Hij heeft daarbij vooral naar de uitslagen van Den Bosch gekeken.

GRONINGEN - Een arrestatieteam van de politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een verwarde man in zijn been geschoten. Dat gebeurde in een appartement aan de Stationsstraat in Groningen. De man dreigde zichzelf iets aan te doen en was mogelijk suïcidaal, meldt een woordvoerder van de politie.

22-11-2014 19:08

WILLEMSTAD - Een 25-jarige militair is zaterdag gearresteerd op Curaçao omdat hij drugs bij zich had en mogelijk ook had gebruikt. Het is niet bekend om wat voor verdovende middelen het gaat. De Koninklijke Marechaussee wil niets kwijt over de man of vrouw. De militair wordt niet verdacht van de handel in verdovende middelen.

22-11-2014 17:40

CHARKOV - Wrakstukken van vlucht MH17 zijn zaterdagmiddag aangekomen in de Oekraïense stad Charkov. Ze werden met twee diepladers overgebracht vanuit het rampgebied, een rit van ongeveer 300 kilometer. De Onderzoeksraad voor Veiligheid wil niet zeggen om wat voor onderdelen het gaat.

22-11-2014 16:34

VINKEL - Een poedelnaakte man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag flinke vernielingen aangericht in het restaurant van een camping in het dorpje Vinkel, vlakbij Den Bosch. Hij had glazen en servies kapot gegooid. Een lampenkap en een plafondplaat lagen op de grond en de vloer stond deels onder water.

DEN HAAG - Ondernemers die voor het eerst iemand een baan aanbieden, moeten een korting op de werkgeverspremie krijgen. Dat vindt D66-Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg.

23-11-2014 19:09

ZOUTELANDE - Een 53-jarige man uit Westkapelle is zondag overleden. Hij reed halverwege de middag op de Westkapelseweg met zijn motor tegen een auto aan. De motorrijder overleed niet veel later in het ziekenhuis.

23-11-2014 17:21

EDE - In het centrum van Ede zijn in de nacht van zaterdag op zondag kort na elkaar drie vechtpartijen uitgebroken. Een in elkaar geslagen man sloeg korte tijd later zelf iemand neer en bij de afhandeling daarvan ontstond een nieuw opstootje. Vijf mensen zijn opgepakt, meldde de politie zondag.

23-11-2014 15:55

ROSMALEN - Twee mannen zijn zondagochtend zwaargewond geraakt door een ongeluk met een paardenkar in Rosmalen. Het paard sloeg op hol en de kar raakte twee bomen. Vervolgens sloeg het voertuig om.

23-11-2014 12:45

BARNEVELD - Op het eendenbedrijf in Barneveld waar zaterdag uit voorzorg 8000 eenden werden afgemaakt, is geen vogelgriep gevonden. Dat hoorde burgemeester Asje van Dijk zondag van het ministerie van Economische Zaken. ,,Dankbaar! We blijven alert", twitterde Van Dijk.

23-11-2014 11:18

SPIERDIJK - In het Noord-Hollandse Spierdijk hebben agenten meer dan honderd nitraatbommen gevonden. De eigenaar was niemand minder dan een twaalfjarig jongetje dat dacht een extra zakcentje te kunnen verdienen door het vuurwerk te verkopen.

23-11-2014 11:06

TILBURG - Een 30-jarige Tilburger is zaterdag aangehouden omdat hij beschonken in zijn auto reed met een kind op schoot en een blik bier in zijn hand. Getuigen alarmeerden de politie hierover.

23-11-2014 01:42

HILVERSUM - Het aantal asielzoekers in Nederland zal volgend jaar fors stijgen. Dat zei staatssecretaris Fred Teeven zaterdagavond in het radioprogramma Met het Oog op Morgen (NOS). Nu zitten er nog 29.000 mensen in asielzoekerscentra, maar dat aantal zal stijgen tot zeker 33.000. Er zijn zelfs schattingen dat het er 40.000 worden.

23-11-2014 00:46

HELMOND - Bij een eenzijdig ongeval in Helmond is zaterdagavond een politiewagen op de kop beland. Daarbij raakten twee agenten lichtgewond. Ze liepen onder meer snijwonden op. De agenten worden behandeld in een ambulance.

22-11-2014 21:12

DEN HAAG - De vogelgriep die eerder deze week opdook bij een pluimveebedrijf in het Overijsselse Kamperveen, is inderdaad de zeer besmettelijke variant H5N8. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) zaterdag laten weten. Die variant dook eerder op in Ter Aar (Zuid-Holland) en Hekendorp (Utrecht).

UTRECHT - Het aantal bezoekers op koopavonden neemt in vrijwel alle grote steden af.

22-11-2014 13:36

ROERMOND - De vader die vrijdag in de rechtszaal in Roermond een stoel naar de rechter gooide, wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) zei zaterdag dat de rechter geen aangifte heeft gedaan.

22-11-2014 11:49

WEERT - Tijdens een wilde achtervolging vanuit Weert heeft een vluchtende automobilist geprobeerd enkele politieauto's van de weg te duwen. De achtervolging ging door tot in België. De patrouillewagens raakten beschadigd, maakte de politie zaterdag bekend. Niemand raakte gewond.

22-11-2014 11:09

DEN HAAG - Door de onaangekondigde vluchten van Russische militaire vliegtuigen in het westerse luchtruim neemt de kans op incidenten aanzienlijk toe. Daarvoor waarschuwde minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken zaterdag op de Parlementaire Assemblee van de NAVO die bijeen is in Den Haag.

DONETSK - Wrakstukken van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne worden zondagochtend per trein naar de Oekraïense stad Charkov gebracht. Dat meldde het ministerie van Transport van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk zaterdag. De wrakstukken zijn inmiddels in elf open en een gesloten goederenwagons geladen op het treinstation van Pelgejevski (een voorstad van Torez).


Stelling

Bajesklant moet niet zeuren over eten

Bajesklanten blieven geen bruune boon’n en vinden de vis maar stinken. Ze klagen steen en been over het slechte eten in de gevangenis. Het is een smakeloze hap. Er wordt zelfs veel vies eten weggegooid, zegt belangenvereniging Bonjo. Wie eten weggooit, komt niet om van de honger. Volgens Justitie voldoet het gevangenisvoer aan alle gestelde eisen. De cateraar van het eten zegt zelfs dat in verpleeghuizen wel eens slechtere maaltijden worden geserveerd. Maar je zit toch niet voor niks achter de tralies? De bajesklant moet niet zeuren over het eten.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Ilse Bannink
Pijnbestrijder
17-11-2014 15:26 Vraag & antwoord

Een trekkend gevoel of een stekende, brandende pijn op de plaats van een litteken. Littekenvorming hoort bij het genezingsproces na een operatie, maar soms is de vorming van dit littekenweefsel oorzaak van aanhoudende pijnklachten. Is hier iets tegen te doen? ,,Ja", zegt pijnbestrijder en anesthesioloog Ilse Bannink van het Zaans Medisch Centrum. Ze werkt daar in het zogeheten Pijncentrum. ,,Er zijn diverse mogelijkheden om littekenpijn te behandelen." Ze beantwoordt deze week drie vragen over littekenpijn.

Lees verder!