Gooi en Eemlander - Binnenland
 
26-07-2014 18:19

DE BILT - Het KNMI waarschuwt zaterdagavond voor onweersbuien in de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Deze 'code geel' voor gevaarlijk weer is tot ongeveer 19.00 uur van kracht, meldt de weerdienst.

26-07-2014 18:14

CHARKOV - Sinds de crash van de Boeing 777 vorige week donderdag zijn verschillende Nederlandse teams vertrokken naar Oekraïne. Een overzicht.

26-07-2014 17:02

DONETSK - De ouders van Fatima Dyczynski hebben zaterdag de plek in Oekraïne bezocht waar hun 25-jarige dochter Fatima vorige week stierf. Zij legden volgens Australische media bloemen op de plek, waar het vliegtuig van Malaysia Airlines neerstortte. De ouders droegen een T-shirt met een foto van hun dochter.

26-07-2014 16:31

Op het terrein in Oost-Oekraïne waar vlucht MH17 is neergestort zijn zaterdag voor het eerst nabestaanden van een slachtoffer gearriveerd. Een Australisch echtpaar dat hun enige dochter bij de vliegramp verloor haalde er herinneringen op en nam afscheid.

26-07-2014 16:18

DEN HAAG - De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg wordt het hoofd van de missie in Oekraïne die stoffelijke resten en persoonlijke eigendommen opspoort en terugbrengt naar Nederland.

26-07-2014 15:55

EINDHOVEN - Op vliegbasis Eindhoven zijn zaterdagmiddag de voorlopig laatste twee vliegtuigen met lijkkisten uit Oekraïne geland. Rond 15.45 uur arriveerden een Nederlandse C130 Hercules en een Australische C17 met ieder 19 kisten.

26-07-2014 13:54

KUALA LUMPUR - Het kan nog weken duren voordat lichamen van omgekomen Maleisische inzittenden van rampvlucht MH17 weer thuis zijn. Dat zei een van de Maleisische onderzoekers van de ramp zaterdag bij terugkomst in Kuala Lumpur tegen persbureau Bernama.

26-07-2014 13:01

DEN HAAG - De 40 marechaussees die naar Charkov in Oekraïne zijn gevlogen, komen zaterdag nog niet in actie in het rampgebied in het oosten van Oekraïne. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zaterdag gezegd.

26-07-2014 13:00

MOSKOU - De extra sancties die de EU heeft opgelegd aan Rusland, belemmeren de samenwerking op het gebied van veiligheid en in de strijd tegen terrorisme en georganiseerde misdaad. Dat zei Moskou zaterdag in reactie op de sanctielijst, waarop onder anderen vertrouwelingen van president Vladimir Poetin staan.

DEN HAAG - De 40 marechaussees die naar Charkov in Oekraïne zijn gevlogen, komen zaterdag nog niet in actie in het rampgebied in het oosten van Oekraïne. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zaterdag gezegd.

26-07-2014 11:02

SCHIPHOL - Van de nabestaanden van slachtoffers van de crash in Oekraïne heeft nog niet iedereen zich gemeld bij Malaysian Airlines. De luchtvaartmaatschappij doet daarom een belronde om iedereen te bereiken, zei een woordvoerder zaterdag.

26-07-2014 07:19

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij KLM was niet geïnformeerd over het feit dat er geavanceerde raketsystemen aanwezig waren in Oost-Oekraïne. Volgens president-directeur Camiel Eurlings wist het bedrijf ook niet dat enkele andere maatschappijen het gebied al enige tijd meden. Dat zegt Eurlings in een interview met NRC Handelsblad.

26-07-2014 07:07

Voorlopig voor het laatst gaan doodskisten van Charkov via Eindhoven naar Hilversum. Twee militaire transportvliegtuigen vertrekken zaterdagochtend uit Oekraïne en landen rond 16.00 uur in Eindhoven. Na The Last Post en een minuut stilte gaan de kisten in rouwwagens naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne. Daar proberen onderzoekers de stoffelijke overschotten te identificeren.

RIDDERKERK - Een zeer grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een houthandel aan de Noordenweg in Ridderkerk in de as gelegd. Het pand, dat op een industrieterrein stond, is volledig verwoest en deels ingestort, zo meldde rijnmondveilig.nl

26-07-2014 18:18

DONETSK - Rebellen in het oosten van Oekraïne hebben naar eigen zeggen bagage uit de neergestorte Boeing 777 van Malaysia Airlines overgedragen aan Nederlandse functionarissen. Het Russische persbureau Interfax meldde dit zaterdag.

26-07-2014 17:55

EINDHOVEN - Een stoet met 38 rouwauto’s is zaterdag aan het einde van de middag vertrokken van vliegbasis Eindhoven richting Hilversum. De kisten met stoffelijke resten van de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne worden voor identificatie naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne gebracht.

26-07-2014 16:58

SYDNEY - De Australische premier Tony Abbott en de Russische president Vladimir Poetin hebben zaterdag in een telefoongesprek beklemtoond dat onderzoekers in veiligheid hun werk moeten kunnen doen op het terrein waar de Maleisische Boeing 777 op 17 juli is neergestort. De twee leiders spraken elkaar over de ramp die aan 298 mensen het leven heeft gekost, onder wie 27 Australiërs en 194 Nederlanders, meldde het Russische persbureau Interfax.

26-07-2014 15:45

KIEV - Zeven Nederlandse politie-onderzoekers zijn zaterdag tegengehouden bij de rampplek in Oost-Oekraïne. Pro-Russische separatisten lieten de onderzoekers niet door omdat het in het gebied nog te onrustig was. Dat zegt een woordvoerder van het Landelijk Team Forensische Opsporingen (LTFO).

26-07-2014 15:30

DEN HAAG - De Nederlandse onderzoekers van het Landelijk Team Forensische Opsporingen (LTFO) die zaterdagochtend zijn tegengehouden door separatisten, doen later op de dag een nieuwe poging om het rampgebied te betreden.

26-07-2014 14:05

UTRECHT - Tussen Nijmegen en Oss rijden ruim een week geen treinen, omdat spoorbeheerder ProRail de kap op een nieuw station in Nijmegen gaat plaatsen. Van maandag tot 6 augustus worden treinreizigers met bussen vervoerd.

26-07-2014 12:50

DONETSK - Zeven Nederlandse onderzoekers van het Landelijk Team Forensische Opsporingen (LTFO) zijn zaterdag in Oekraïne tegengehouden op weg naar Donetsk, vlakbij de plek waar vorige week een Boeing van Malaysia Airlnes werd neergehaald. Volgens de pro-Russische separatisten die de groep niet wilden doorlaten, in het ,,te onrustig" in het gebied.

26-07-2014 12:04

DEN HAAG - Militairen van de Luchtmobiele Brigade zijn beschikbaar om naar Oost-Oekraïne af te reizen om het gebied te beveiligen waar vorige week bijna 300 doden vielen toen een Boeing 777 van Malaysia Airlines neestortte. Woordvoerders van de militaire vakbonden AFMP en ACOM zeiden zaterdag dat de Luchtmobiele Brigade ,,geconsigneerd'' is, wat betekent dat de militairen zich beschikbaar moeten houden.

26-07-2014 11:36

DEN HAAG - Het is zaterdagochtend druk op de wegen naar Europese vakantiebestemmingen. Nederlanders op weg naar camping, hotel of appartement kunnen op verschillende plaatsen in de file terechtkomen, meldt de ANWB.

KULA LUMPUR - De Maleisische premier Najib Razak komt naar Nederland om te overleggen over de toegang tot de plek waar vorige week een toestel van Malaysia Airlines neerstortte. Dat heeft het kantoor van de minister-president bekendgemaakt.

26-07-2014 07:02

ORANJESTAD - Arubaanse luchtvaartmaatschappijen mochten vrijdag (plaatselijke tijd) enkele uren niet van of naar Venezuela vliegen. Dat had de Venezolaanse luchtvaartautoriteit INAC laten weten. Venezuela besloot rond middernacht het verbod weer op te heffen.

26-07-2014 05:09

DEN HAAG - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft te veel adrenaline om echt moe te zijn. Nooit eerder stond hij voor zo’n grote opgave.

25-07-2014 23:48

PANAMA-STAD - Justitie in Panama hervat maandag de zoektocht naar de verdwenen Nederlandse vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers. Bronnen binnen justitie hebben dat verklaard, aldus de lokale krant La Prensa vrijdag.

DEN HAAG - Deskundigen fronsen de wenkbrauwen bij het idee van een bewapende internationale missie in het oosten van Oekraïne. Nederland zou daar met bondgenoten aan werken en proberen de zegen van Veiligheidsraad te krijgen.Stelling

Laat Abba belasting betalen

De Zweedse topband Abba ontduikt belasting via belastingparadijs Nederland. Nederland heft namelijk geen bronheffing op royalty’s. Dat onthullen de journalisten Henk Willem Smits, Joost van Kleef en Martin van Geest in de geactualiseerde versie van hun boek ’Het Belastingparadijs. Waarom niemand hier belasting betaalt behalve u’. Ze zingen wel niet meer, maar het Zweedse superkwartet vangt nog steeds miljoenen aan royalty-inkomsten. Ook de Rolling Stones en U2 sluizen hun royalty’s via Nederland. En wij maar krom liggen voor de fiscus. Laat Abba ook lekker belasting betalen.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
21-07-2014 07:00 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!