Gooi en Eemlander - Binnenland
 
27-02-2015 15:48

DEN HAAG - Premier en VVD-leider Mark Rutte ging vrijdag flink door het stof in de kwestie rond de declaraties van VVD-Kamerlid Mark Verheijen. Hij gaf toe dat hij de kwestie rond de declaraties van zijn partijgenoot niet had moeten afdoen als opgeblazen en opgepompt.

Tommy Wieringa Tommy Wieringa
27-02-2015 15:33

Voor het programma ’Nieuwsuur’ bezocht ik het Letterkundig Museum, dat verscholen ligt in een web van stegen en passages bij Den Haag Centraal, waar altijd een gure noordooster staat en de zon niet doordringt tussen de hoge gebouwen. Het heeft iets van een vergissing, dat museum met die schitterende collectie in zo’n windhoek, iemand zou het daaruit moeten verlossen.

27-02-2015 15:32

DEN HAAG - Het kabinet trekt de komende jaren extra geld uit om terrorisme en de jihadistische dreiging langdurig te kunnen tegengaan. Het gaat om een bedrag dat oploopt tot bijna 129 miljoen euro per jaar in 2020. Dat heeft premier Mark Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad aangekondigd.

27-02-2015 13:47

DEN HAAG - De kwestie rond de declaraties van Tweede Kamerlid Mark Verheijen heeft het imago van de VVD ernstig geschaad. Het partijbestuur moet nu zorgen dat het vertrouwen in de VVD snel hersteld wordt. Dat vind de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD.

27-02-2015 13:13

DEN HELDER - De Helderse vissermannen Henk en Dick de Vries van de kotter HD 70 Hanny hebben van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) een officiële waarschuwing gekregen.

27-02-2015 12:40

AMSTERDAM - Oud-advocaat Bram Moszkowicz heeft het faillissement aangevraagd voor twee van zijn maatschappen. Dat heeft zijn advocaat Loonstein vrijdag gezegd.

27-02-2015 12:14

AMSTERDAM - De studenten die sinds woensdagavond het Maagdenhuis in Amsterdam bezetten, maken geen aanstalten om te vertrekken. ,,We hebben afgelopen nacht met tientallen mensen hier geslapen en iedereen is van plan te blijven zo lang als het nodig is’’, aldus een van de actievoerders van de beweging De Nieuwe Universiteit, die het studentenprotest leidt, vrijdag.

27-02-2015 12:04

DEN HAAG - VVD'er Mark Verheijen legt zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer neer. Dat heeft de VVD vrijdag laten weten. Hij was in opspraak gekomen door twijfels aan zijn integriteit.

27-02-2015 10:51

DEN HAAG - Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken is ,,heel voorzichtig optimistisch'' over de situatie in Oekraïne. Hij reageerde daarmee vrijdag op het terugtrekken van zware wapens aan het front, waarmee het Oekraïense leger donderdag is begonnen.

AMSTERDAM - Hoofdverdachte Jan van V. is vrijdagochtend in hoger beroep veroordeeld tot zeven jaar cel in de vastgoedfraudezaak Klimop. Dat is conform de eis van justitie.

27-02-2015 03:06

ROTTERDAM - De toeschouwers van de tumultueuze voetbalwedstrijd Feyenoord- AS Roma (1-2) hebben stadion De Kuip donderdagavond rustig verlaten. Een overmacht aan politie hield toezicht op de Italiaanse en Rotterdamse supporters.

27-02-2015 01:18

AMSTERDAM - Het Allard Pierson Museum heeft tot nu toe 6000 euro ingezameld voor het repareren van de schade in Rome na supportersrellen. Het museum hield donderdagavond een benefietactie om geld op te halen. Zo'n tweehonderd mensen waren op de actie 'Wij zijn Romeinen' afgekomen.

27-02-2015 01:17

DEN HAAG - Het kabinet gaat waarschijnlijk alsnog extra geld vrijmaken voor de veiligheidsdiensten en voor maatregelen om radicalisering en jihadisme te voorkomen. Bronnen rond het kabinet bevestigen dat de ministerraad daar vrijdag over spreekt.

AMSTERDAM - De studenten die sinds woensdagavond het Maagdenhuis in Amsterdam zijn vooralsnog niet van plan om uit het pand te vertrekken. Dat heeft een woordvoerster van de beweging De Nieuwe Universiteit, die het studentenprotest leidt, donderdag laten weten.

27-02-2015 15:45

AMSTERDAM - De 27-jarige York M. is vrijdag in hoger beroep tot vijftien jaar cel veroordeeld voor onder meer het beschieten van het gerechtsgebouw in Amsterdam met een antitankwapen. Dat is dezelfde straf als de rechtbank hem eerder had opgelegd.

Karel Beckmans Zwart-wit
27-02-2015 15:33

Met tussenpozen van eeuwen doen hele volksstammen aan cultuurbarbarisme. Pijnlijk, maar je went eraan. Denk bijvoorbeeld aan de Beeldenstorm in Nederland en de boekverbrandingen door de nazi’s. Voorop lopen nu gekken of moslimterroristen, die hun eigen heilstaat willen inrichten.

27-02-2015 13:52

PURMEREND - Een 30-jarige inbreker die het had gemunt op woningen van restauranteigenaren, is dinsdagavond aangehouden in Purmerend. Dat maakte de politie vrijdag bekend. De Amsterdamse verdachte stond op de Top600-lijst.

27-02-2015 12:32

DEN HAAG - Ruim vijfhonderd nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 hebben zich aangemeld om volgende week te komen kijken bij wrakstukken van het toestel op de vliegbasis Gilze-Rijen. Dat heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid vrijdag bekendgemaakt.

27-02-2015 12:30

AMSTERDAM - Het gerechtshof in Amsterdam heeft vrijdag de top van de grootste bouwfraudeurs uit de Nederlandse geschiedenis fors hogere straffen opgelegd dan de Haarlemse rechtbank in eerste instantie deed. Aerdenhouter Jan van V. kreeg zeven jaar cel. De voormalige notaris Jan Carel K. uit Heemstede vier jaar.

27-02-2015 12:24

AMSTERDAM - Amsterdam telt dit jaar op Koningsdag twaalf grote dancefeesten. De feesten vinden onder meer plaats op de NDSM-werf, bij de RAI, bij het Olympisch Stadion en in de Houthavens in Amsterdam-West.

27-02-2015 09:58

AMSTERDAM - Taxi Centrale Amsterdam (TCA) en de branchevereniging KNV Taxi hebben aangifte gedaan tegen UberPop. Ze willen dat de dat overheid ,,zo snel mogelijk actief gaat optreden tegen de illegale taxidienst''.

27-02-2015 09:52

GOUDA - De demonstratie die de actiegroep Pro Patria (voor het vaderland) zaterdagmiddag zou houden in Gouda gaat niet door. Dat heeft de gemeente vrijdag van de organisatie te horen gekregen.

27-02-2015 09:45

GOUDA - De demonstratie die de actiegroep Pro Patria (voor het vaderland) zaterdagmiddag zou houden in Gouda gaat niet door. Dat heeft de gemeente vrijdag van de organisatie te horen gekregen.

HUIJBERGEN - Bij een actie tegen een criminele drugsorganisatie zijn vrijdagochtend drie verdachten aangehouden. Een van de verdachten is de veertigjarige Amsterdammer Miloud B. die wordt beschouwd als de opdrachtgever voor de liquidatie van Gintas Macionis in Huijbergen een jaar geleden.

26-02-2015 21:13

ROTTERDAM - De invasie van ongeveer 2400 Italiaanse voetbalsupporters in Rotterdam heeft donderdag nauwelijks tot incidenten geleid. De aanhang van AS Roma hield zich gedeisd, in tegenstelling tot Feyenoordsupporters die zich onlangs in Rome misdroegen.

26-02-2015 21:07

HAARLEM - Ian A. uit Alkmaar, die donderdag veroordeeld werd voor het verkrachten, mishandelen en bedreigen van Michelle Mooij, is nog op vrije voeten. De rechter bepaalde donderdag dat A. vier jaar de cel in moet wegens zijn daden, maar de politie kon hem donderdag niet vinden.

26-02-2015 21:00

HAARLEM/ALKMAAR - Ian A. uit Alkmaar, die donderdag veroordeeld werd voor het verkrachten, mishandelen en bedreigen van Michelle Mooij, was donderdag nog langee tijd op vrije voeten. De rechter bepaalde donderdag dat A. vier jaar de cel in moet wegens zijn daden, maar de politie kon hem donderdag niet vinden. In de loop van de avond meldde hij zich bij de politie. Hij zit nu vast.

DEN HAAG - Per 1 januari worden gratis plastic tasjes verboden. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) donderdag aan de Tweede Kamer laten weten. Het verbod maakt deel uit van een bredere aanpak om het aantal plastic draagtasjes terug te dringen.


Stelling

Inspraak slecht voor UvA

Het Maagdenhuis, het bestuurlijke bolwerk van de Universiteit van Amsterdam, wordt bezet door een groep actievoerders, die zich De Nieuwe Universiteit (DNU) noemen. De DNU wil meer democratie. Het lijkt een herhaling van de beroemde Maagdenhuisbezetting van 1969 met, een jaar later, de invoering van de Wet Universitaire Bestuurshervorming waarin inspraak werd vastgelegd. In de praktijk leidde dit tot een stroperige besluitvorming. Studenten moeten studeren, docenten lesgeven en het College van Bestuur moet besturen.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
23-02-2015 13:31 Vraag & antwoord

Een uitgezakte kaaklijn met hamsterwangen, rimpels en plooien op de wangen of een uitgezakte en slappe hals. Het aangezicht en de hals vertonen meestal de eerste tekenen van veroudering. Soms corresponderen deze gezichtskenmerken niet meer met hoe iemand zich voelt. Een facelift of halslift kan een oplossing zijn om er frisser, jonger en energieker uit te zien. Plastisch chirurg Karel Stevens beantwoordt hierover drie vragen van lezers.

Lees verder!