Gooi en Eemlander - Binnenland
 
19-12-2014 21:04

UTRECHT - Een man is vrijdagavond doodgeschoten in Utrecht.

19-12-2014 20:37

BARENDRECHT - Ongeveer 6300 huizen en bedrijven in Barendrecht zitten vrijdagavond zonder stroom. Dat meldt netbeheerder Stedin.

 
19-12-2014 19:56

HAARLEM - Uit alle hoeken van het land en op allerlei manieren komen mensen naar de Grote Markt in Haarlem om geld te doneren.

19-12-2014 19:04

AMSTERDAM - Tussen de 15.000 en 20.000 medewerkers van de politie hebben vrijdag door een fout hun salaris niet ontvangen.

19-12-2014 18:16

HILVERSUM - PvdA-Eerste Kamerlid Guusje ter Horst is positief gestemd over de aanpassingen in de zorgwet waarmee het kabinet zegt te komen. In de brief waarin een nieuw wetsvoorstel wordt aangekondigd, zijn volgens haar ,,zeker stappen in de goede richting gezet''.

19-12-2014 17:25

HILVERSUM - De identificatie van resten van slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 gaat nog maanden duren, tot in het voorjaar. Dat melden bronnen rond het onderzoek naar de ramp. De experts moeten nog honderden bot- en weefselresten onderzoeken.

Tommy Wieringa Tommy Wieringa
19-12-2014 15:51

Edward Snowden was afgelopen dinsdag via een videoverbinding aanwezig bij de uitreiking van de Big Brother-awards in Amsterdam. Hij meende dat Nederland niets heeft geleerd van de NSA-affaire, die aan het licht bracht dat de Amerikaanse geheime dienst op ongeëvenaarde schaal gegevens verzamelde van burgers en overheden.

19-12-2014 15:37

DEN HAAG - Bij onderhoudswerk aan een onderzeeboot is asbest vrijgekomen. Bemanningsleden en andere medewerkers die daaraan zijn blootgesteld, zijn geïnformeerd en geregistreerd.

19-12-2014 14:50

UTRECHT - De Nigeriaanse hulpverlener die met de ernstige ziekte ebola was opgenomen in het Calamiteitenhospitaal van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, is genezen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag. Hij is overgeplaatst naar het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht, waar hij blijft tot hij weer naar Nigeria gaat.

HENGELO - Een 42-jarige man uit Hengelo (O.) is donderdag opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij de dood van een 24-jarige man uit Almere. Het lichaam van het slachtoffer werd eerder deze week verpakt in plastic gevonden in het Twentekanaal bij Markelo in Overijssel.

19-12-2014 11:53

HILVERSUM - Er komt dit jaar definitief geen vuurwerkverbod in Hilversum. De gemeente probeert een dergelijk verbod voor volgend jaar opnieuw, liet burgemeester Pieter Broertjes vrijdag weten.

19-12-2014 11:38

HILVERSUM - ,,Het kan toch niet zo zijn dat een burgemeester die zelf heel erg tegen vuurwerk is, de hele branche kapotmaakt. Er is ook nog zoiets als vrijheid voor de burgers. Die mogen het hele jaar, op een derde dag na, geen vuurwerk afsteken. Laat die paar uur dan ongemoeid voor degenen die vuurwerk wel leuk vinden.''

19-12-2014 11:12

ROERMOND - Het winkelgebied in de binnenstad van Roermond is sinds 11.00 uur weer vrij toegankelijk. De winkels zijn open en worden bevoorraad. Ook de doorgaande wegen in het centrum zijn vrijgegeven voor het verkeer. Alleen de parkeergarages blijven nog dicht en moeten nog worden schoongemaakt, liet de Veiligheidsregio Limburg Noord vrijdag weten.

HILVERSUM - Hilversum noemt het ,,heel teleurstellend'' dat de rechter vrijdagmorgen het vuurwerkverbod voor het centrum van de plaats heeft geschrapt. Burgemeester Pieter Broertjes beraadt zich volgens zijn woordvoerster op een uitvoeriger reactie.

19-12-2014 21:02

DEN HAAG - Nederland is bezorgd over de cyberaanval op Sony. Dat zei minister Koenders (Buitenlandse Zaken) vrijdag in een reactie op de commotie die is ontstaan rond de hack bij het Japanse entertainmentconcern.

19-12-2014 20:28

HAARLEM - Het opgehaalde bedrag na de eerste dag van Serious Request is ruim 1,1 miljoen. Dat is hoger dan vorig jaar na de eerste dag.

19-12-2014 19:11

DEN HAAG - Prinses Beatrix liet als koningin weinig doen aan het onderhoud van haar woonpaleis, Huis ten Bosch in Den Haag. ,,Hare Majesteit de Koningin is al jaren zeer terughoudend als het gaat om onderhoud of aanpassingen'', staat in een overheidsdocument uit 2012, dat de NOS heeft opgevraagd. De omroep publiceerde de stukken vrijdag.

19-12-2014 16:55

HAARLEM - Mehmet Y., dader van de geruchtmakende snelkookpanmoord, is het land uit. De Turk mocht enkele maanden geleden de gevangenis verlaten op voorwaarde dat hij nooit meer terugkeert naar Nederland. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Haarlem vrijdag bevestigd.

19-12-2014 16:03

DEN HAAG - Nederland neemt er geen genoegen mee dat Rusland het strafrechtelijk vooronderzoek naar de mishandeling van een Nederlandse diplomaat in Moskou heeft geschorst. De Russische ambassadeur is begin deze maand op het ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden om die boodschap aan de Russen over te brengen.

 
19-12-2014 15:57

HAARLEM - Twee Haarlemmers hebben vrijdagmiddag op de Grote Markt gedemonstreerd tegen het Glazen Huis.

19-12-2014 14:36

DEN HAAG - Premier Mark Rutte heeft de afgelopen dagen niet het gevoel gehad dat het kabinet in gevaar is geweest. Er was wel ,,een groot politiek probleem'', maar ook de wil bij de twee regeringspartijen om eruit te komen. ,,De top van de PvdA heeft vreselijk zijn best gedaan om het probleem op te lossen.''

19-12-2014 13:29

DEN HAAG - Jörn de V. (35), de man die in oktober 2011 een flitspaal in zijn dorp Voorschoten wilde vernielen met een levensgevaarlijke zelfgemaakte vuurwerkbom, moet opnieuw de gevangenis in. Het gerechtshof in Den Haag legde hem vrijdag drie jaar en drie maanden gevangenisstraf op en een voorwaardelijke straf van zes maanden. Zijn maatje Erik O. (28), die altijd werd gezien als ’meeloper’, blijft op vrije voeten. Hij is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf maar heeft die straf al uitgezeten.

19-12-2014 13:25

EINDHOVEN - Een 34-jarige Helmonder die in oktober betrokken raakte bij een wilde schietpartij met leden van motorclub No Surrender zegt dat hij uit zelfverdediging heeft geschoten. ,,Het is een evidente noodweersituatie'', zegt zijn advocaat Arthur van der Biezen. De Helmonder heeft aangifte gedaan tegen zijn belagers vanwege poging tot moord, aldus de raadsman vrijdag.

HILVERSUM - ,,We hebben er expres voor gekozen om het vuurwerkverbod door het hele college te laten dragen, zodat de democratische dekking voor dit besluit zo breed mogelijk was. We dachten het juist goed te doen. Het is heel opmerkelijk dat de rechter dat nu juist van tafel heeft geveegd. Wat mij betreft is het gecentimeter.''

19-12-2014 10:29

HILVERSUM - Het vuurwerkverbod voor het centrum van Hilversum is vrijdag in kort geding bij de rechtbank in Utrecht geschrapt.  

19-12-2014 09:13

AMSTERDAM - De harde wind en de regen hebben vrijdagochtend op verschillende snelwegen tot problemen geleid. Zo waaide op de A9 Amstelveen - Alkmaar het dak van een vrachtwagen. Het kwam terecht op een personenauto die de andere kant op reed. Door het ongeluk waren twee rijstroken dicht in de richting van Alkmaar, waardoor file ontstond.

19-12-2014 08:51

ROERMOND - De middenstand in Roermond heeft vele miljoenen schade geleden als gevolg van de asbestramp. Dat zegt Wim Cox, een van de grootste ondernemers in de Roermondse binnenstad, en bestuurslid van de Bedrijven Investerings Zone (BIZ), de ondernemersvereniging in de Limburgse stad. Volgens hem zijn 450 winkels getroffen door de sluiting.

DEN HAAG - Minister Edith Schippers van Volksgezondheid ontkent dat ze de afgelopen dagen heeft gedreigd af te treden als er geen oplossing zou komen voor haar gesneuvelde zorgwet. Ze zei dat vrijdagochtend in het Kamerdebat over de zorgcrisis.


Stelling

Kabinet had moeten vallen

Het kabinet haalt de kerst, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De drie dissidenten bij de PvdA in de Eerste Kamer kunnen alsnog tegen de Zorgwet stemmen. In dat geval worden delen van de wet via een truc toch doorgevoerd: via een Algemene Maatregel van Bestuur. Dat komt wel erg ondemocratisch over. Bovendien is daarmee het vertrouwen tussen VVD en PvdA niet hersteld. Het is wachten op de volgende crisis. Het kabinet had beter kunnen vallen. Dan kunnen de kiezers dit voorjaar tegelijkertijd hun stem uitbrengen voor de provincies en de Tweede Kamer.

Stelling
Het antwoord van...
Westfries Gasthuis
Jeroen Steens
Orthopedisch chirurg
15-12-2014 00:00 Vraag & antwoord

Pijn, stijfheid en functieverlies. Wie last heeft van artrose zal de aandoening met deze kenmerken omschrijven. ,,Artrose is een zeer frequent voorkomende aandoening”, zegt orthopedisch chirurg Jeroen Steens van het Westfriesgasthuis in zijn antwoord op lezersvragen over knieklachten.
Slijtage is maar gedeeltelijk te voorkomen. In beweging blijven en vermindering van overgewicht zijn de belangrijkste factoren die een patiënt zelf kan beïnvloeden.

 

Lees verder!