Gooi en Eemlander - Binnenland
 
26-10-2014 04:10

UTRECHT - Utrecht staat de komende 2 weken in het teken van de pianomuziek. In TivoliVredenburg begint zondag de jubileumeditie van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours. Tijdens de 10e editie gaan 23 jonge pianisten de strijd met elkaar aan.

26-10-2014 02:06

ZWOLLE - De straatverlichting in een groot deel van Overijssel werkte zaterdagavond niet. Door een fout bij netbeheerder Enexis bleef het op veel straten donker. De storing ontstond door een fout in het ontstekingssysteem. Dat systeem zorgt ervoor dat de straatverlichting automatisch aangaat.

25-10-2014 19:31

Op de rampplek van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne liggen nog ’veel’ menselijke resten. Dat schrijft ANP-fotograaf Pierre Crom op Twitter.

25-10-2014 18:12

HILVERSUM - De verbindingsweg A12/A27 richting Hilversum gaat zaterdagavond dicht. Dat is nodig om spoedreparaties aan het asfalt uit te voeren na een ongeval van vrijdag, meldde Rijkswaterstaat.

25-10-2014 18:08

HILVERSUM - De verbindingsweg A12/A27 richting Hilversum gaat zaterdagavond dicht. Dat is nodig om spoedreparaties aan het asfalt uit te voeren na een ongeval van vrijdag, meldde Rijkswaterstaat.

25-10-2014 17:08

AMERSFOORT - De PvdA kiest ervoor om dingen in de zorg, op de arbeidsmarkt en op andere terreinen te veranderen omdat die hervormingen noodzakelijk zijn. Maar dat is volgens partijleider Diederik Samsom een ,,lastig verhaal'' dat schuurt met de terechte zorgen en angsten van mensen over wat dat voor hen betekent.

25-10-2014 12:45

VLIELAND - Heel het Waddeneiland Vlieland heeft zaterdag ruim een half uur zonder stroom gezeten. Dat meldde een woordvoerder van netbeheerder Liander. De stroom viel uit omdat er iets mis was met de generatoren die het eiland tijdelijk van stroom voorzagen. De generatoren waren tijdelijk aangezet omdat er onderhoud werd gepleegd aan de enige kabel die het eiland voorziet van stroom, die loopt van het vaste land naar het eiland.

25-10-2014 12:43

GRONINGEN - Er moet 2 miljard euro beschikbaar komen om de gevolgen van de aardbevingen in Noordoost-Groningen de komende vijf jaar op te vangen. Dat zegt Max van den Berg, commissaris van de Koning in Groningen, zaterdag in een interview met het Dagblad van het Noorden. De 1,2 miljard euro die minister Kamp van Economische Zaken in januari toezegde is niet meer toereikend, zegt Van den Berg.

25-10-2014 12:42

VLIELAND - Heel het Waddeneiland Vlieland heeft zaterdag ruim een half uur zonder stroom gezeten. Dat meldde een woordvoerder van netbeheerder Liander.

EMMELOORD - Bij een garagebedrijf in Emmeloord is zaterdag brand uitgebroken.

25-10-2014 07:42

ROSMALEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tevergeefs een bos in Rosmalen doorzocht. De politie kreeg vrijdagavond een melding dat een man met een klein kind een bos was ingelopen en kort daarna zonder het kind het bos uitkwam. Dat meldde een politiewoordvoerder zaterdag.

25-10-2014 07:38

UTRECHT - Dit jaar kan er een uurtje extra genoten worden van het donker tijdens de tiende editie van de Nacht van de Nacht. Die wordt gehouden in de nacht van zaterdag op zondag, en dan gaat ook de klok een uur terug in verband met de wintertijd die ingaat.

25-10-2014 07:37

PUNTA CANA - Twee Nederlanders zijn vrijdag opgepakt op de Dominicaanse Republiek toen zij op het punt stonden naar Amsterdam te vliegen met 32 pakketjes cocaïne of heroïne. Dat melden lokale media op gezag van de politie.

HARDERWIJK - Een groep van 70 jongeren is vrijdagnacht opgevangen in een sporthal in Harderwijk. Ze waren gestrand op het station, nadat ze de laatste trein hadden gemist. Door het slechte weer waren de jongeren koud en nat. De politie deelde eerst nog dekens uit, maar vond het onverantwoord om ze op het station te laten wachten tot de eerstvolgende trein, die zaterdagochtend om 7 uur gaat.

26-10-2014 03:54

RIJSWIJK - De wintertijd is ingegaan. Om 03.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag is de klok een uur teruggezet en werd het weer 02.00 uur.

25-10-2014 20:27

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders vindt dat de leider van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, en andere IS-leiders moeten worden uitgeschakeld.

25-10-2014 19:07

MIDDELBURG - De provincies Zeeland en Noord-Brabant zijn zaterdag uitgelopen voor de herdenking van de Slag om de Schelde. Langs de route en in aankomstplaats Bergen op Zoom stonden tienduizenden mensen, aldus een woordvoerder van de organisatie.

25-10-2014 16:26

EMMELOORD - In een garagebedrijf in Emmeloord heeft zaterdag een grote brand gewoed. Daarbij is asbest vrijgekomen. Een man ademde rook in en moest naar het ziekenhuis. In de garage stonden veel oldtimers.

25-10-2014 16:23

TOKIO - Koning Willem-Alexander reist volgende week samen met koningin Máxima voor een driedaags staatsbezoek naar Japan. Het koningspaar wordt daar dinsdagmorgen verwacht. Het bezoek begint woensdag met een ontvangst in het Keizerlijk Paleis in Tokio. Voor Willem-Alexander is het zijn elfde officiële reis naar Japan en zijn eerste als koning. Doel van de visite is vooral het versterken en uitbreiden van de handelsrelaties.

25-10-2014 14:53

ROSMALEN - De onbekende man en het kleine kind naar wie de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag op zoek was in een bos in Rosmalen, zijn terecht. De man heeft zich zaterdag gemeld bij de politie. De man maakte rond 22.00 met zijn huilende kind een wandeling, toen hij werd gezien door 2 getuigen. Die verklaarden dat ze de man met het kind het bos zagen inlopen en dat hij er zonder het kind weer uitkwam. De politie zette vervolgens een grote zoektocht op touw met hulp van onder meer speurhonden en ME.

25-10-2014 10:46

DEN HAAG - Miljonairs moeten als het aan de SP ligt vanaf volgend jaar meer belasting gaan betalen. De opbrengst daarvan moet ten goede komen aan kleinere spaarders.

25-10-2014 10:23

NIEUWEGEIN - De twee mensen die vrijdag dood werden gevonden in een woning in Nieuwegein hebben zelfmoord gepleegd. Het gaat om een man en een vrouw, meldt de politie zaterdag na onderzoek in het huis.

25-10-2014 10:00

RIJSWIJK - Door een aanrijding met koeien rijden er zaterdagochtend geen treinen tussen Raalte en Nijverdal. Bij het ongeluk waren vijf koeien betrokken meldde de politie. De dieren hebben de aanrijding niet overleefd. In de trein zaten vijftien passagiers, die zijn allen ongedeerd gebleven.

EMMEN - De papegaai is dood, maar het baasje leeft. Volgens het Dagblad van het Noorden wist een medewerkster van het Emmer callcenter Pricon te voorkomen dat de man een koolmonoxidevergiftiging zou oplopen.

25-10-2014 04:54

RIJSWIJK - Liefhebbers van slapen komen in de nacht van zaterdag op zondag aan hun trekken. Omdat de wintertijd weer ingaat, gaat de klok een uur terug: om 3 uur 's nachts is het weer 2 uur.

25-10-2014 01:04

LEIDEN - Op de A4 tussen Delft en Amsterdam staat sinds vrijdagavond een flinke file. Rond middernacht stond het verkeer bij Leiden over 10 kilometer stil doordat de snelweg aangesloten wordt op een nieuwe tunnel. Dat zorgde voor een vertraging van meer dan een half uur in de richting van Amsterdam, aldus de Verkeersinformatiedienst.

24-10-2014 22:59

DEN HAAG - Werknemers van het Kurhaus in Scheveningen zijn vrijdag op non-actief gesteld. Dat gebeurde kort na de bekendmaking van de overname door hotelgroep Amrâth. Volgens FNV Horeca ontvangen de werknemers dit weekeinde een brief waarin hun ontslag wordt aangezegd.

HUIZEN - Tachtig procent van de middelbare scholieren heeft de gruwelijke onthoofdingsfilmpjes van IS bekeken. Dat zegt kind-online-deskundige Justine Pardoen. Een rondgang van deze krant langs diverse scholen in de regio Gooi en Vechtstreek bevestigt dit beeld. Middelbare scholieren bekijken de filmpjes op hun smartphone en delen deze met klasgenoten en vrienden, binnen en buiten de school.


Stelling

Stoppen met wintertijd

Kinderen worden te vroeg wakker of zijn niet naar bed te slaan, kippen raken van de leg, huisdieren weten niet meer of ze aan de brokken toe zijn of eerst uit moeten. De invoering van wintertijd (dit weekend moet de klok een uur terug) en straks weer zomertijd spot met alle natuurwetten. Mensen kunnen zelfs in een heuse winterdepressie geraken door deze malligheid. En waarom? Een beetje meer daglicht voor de boeren en een beetje minder kunstlicht in de ochtenduren. Stop onmiddellijk met deze onzin. Afschaffen die wintertijd.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!