Gooi en Eemlander - Algemeen
 
23-04-2014 13:37

LOS ANGELES - Kris Jenner heeft kennelijk even geen zin meer in haar zus Karen Houghton. Tegenover RadarOnline klaagt Karen dat haar zus haar nooit belt. "Als je denkt dat je zus je terugbelt dan heb je het helemaal mis. Dat doet ze namelijk niet en dat doet me pijn."

23-04-2014 13:26

LOS ANGELES - Stacy Keibler straalde dinsdagavond op de rode loper van een event dat ze bezocht. Het was voor het eerst dat de ex van George Clooney in het openbaar trad nadat ze onlangs bekendmaakte zwanger te zijn.

23-04-2014 12:46

AMSTERDAM - De Europese aandelenbeurzen deden woensdag een stapje terug. Beleggers besloten wat geld van tafel te halen na de stevige koerswinsten van een dag eerder. In Amsterdam ging Vopak flink onderuit na een winstwaarschuwing.

23-04-2014 12:44

DEN HAAG - Het schrijversduo Nicci French staat deze week wederom op de eerste plek van de Boeken Top 10. Het boek Donderdagskinderen kwam vorige week nieuw binnen op plek 1.

23-04-2014 12:26

PERTH - De Australische autoriteiten onderzoeken of spullen die zijn aangespoeld op de kust van West-Australië, misschien afkomstig zijn van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. Dat heeft de Australische organisatie die de zoekactie naar de Boeing coördineert, woensdag bekendgemaakt.

23-04-2014 12:24

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft zes tips binnengekregen over de gewapende overval op de woning van Menno Buch. Deze tips kwamen nadat het programma Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht aan de zaak had besteed.

23-04-2014 12:00

AMSTERDAM - Het beroemde schilderij Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue III van de Amerikaanse kunstenaar Barnett Newman (1905-1970) is vanaf donderdag weer te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het schilderij werd woensdag opgehangen en maakt deel uit van een presentatie van het werk van Newman in twee zalen.

23-04-2014 11:59

UTRECHT - Het boekenfestival Manuscripta is dit jaar in Utrecht. De afgelopen jaren opende het boekenseizoen traditioneel in Amsterdam. Organisator CPNB maakte woensdag bekend dat Manuscripta een reizend festival wordt en voortaan elk jaar in september in een andere stad neerstrijkt.

23-04-2014 11:58

JINDO - Het officiële dodental van de ramp met de Zuid-Koreaanse veerboot Sewol is gestegen tot 152. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap gemeld. Duikers van onder meer de marine doorzochten woensdag ruimtes op de dekken van het schip waar waarschijnlijk de meeste vermisten zijn.

UTRECHT - Het boekenfestival Manuscripta is dit jaar in Utrecht. De afgelopen jaren opende het boekenseizoen traditioneel in Amsterdam. Organisator CPNB maakte woensdag bekend dat Manuscripta een reizend festival wordt en voortaan elk jaar in september in een andere stad neerstrijkt.

23-04-2014 11:48

KATHMANDU - Veel sherpa's hebben besloten de Mount Everest niet meer op te gaan en de berg woensdag te verlaten. Buitenlandse bergbeklimmers zijn afhankelijk van de Nepalese gidsen. Een aantal internationale expedities gaat daardoor niet door.

23-04-2014 11:19

LOS ANGELES - Lindsay Lohan heeft de jongens met wie ze afgelopen tijd uitging flink laten schrikken toen ze deze week in haar realityserie bekendmaakte dat ze onlangs een miskraam heeft gehad. Volgens RadarOnline zijn sommigen van hen ervan overtuigd dat zij in ieder geval niet de vader zijn.

23-04-2014 11:14

Bryan Adams komt binnenkort naar Nederland voor een akoestisch concert. De rocker staat op donderdag 31 juli in De Doelen in Rotterdam in het kader van zijn tournee The Bare Bones.

LUXEMBURG - Het overheidstekort van de eurolanden is vorig jaar verder teruggelopen. In 2013 bedroeg hun tekort gemiddeld 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp), tegen 3,7 procent een jaar eerder. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag.

23-04-2014 13:29

LONDEN - Kledingketen Primark, met vestigingen in onder meer Hoofddorp en Zaandam, maakt volgend jaar de oversteek naar de Verenigde Staten. De van oorsprong Ierse prijsvechter opent in 2015 en 2016 winkels in verscheidene steden in het noordoosten van de VS, te beginnen in Boston. 

23-04-2014 13:11

MOSKOU - De Verenigde Staten trekken aan de touwtjes in Kiev. Het is geen toeval dat de Oekraïense regering aankondigde de ,,antiterroristische operatie'' tegen de bezetters van regeringsgebouwen in het oosten van het land te hervatten, terwijl de Amerikaanse vicepresident Joe Biden in Kiev op bezoek was.

23-04-2014 12:45

BRUSSEL - Griekenland heeft in 2013 voor het eerst sinds jaren een overschot op zijn begroting geboekt, als de forse rentebetalingen op de staatsschuld niet worden meegerekend. Het is een teken van de vooruitgang die Athene maakt bij de beteugeling van de crisis, stelde de Europese Commissie in Brussel woensdag.

23-04-2014 12:23

PARIJS - De Franse regering buigt zich woensdag over maatregelen tegen radicaliserende moslims die in Syrië of elders willen gaan strijden. Zo moet er een meldpunt komen waar ontsporende jongeren kunnen worden aangegeven. De autoriteiten nemen dan meteen contact op met de familie.

23-04-2014 12:19

ARNHEM - Twee mannen uit Ede en Arnhem worden ervan verdacht een zwaan te hebben onthoofd. Het zwaar mishandelde dier werd zondag in Arnhem dood gevonden door voorbijgangers.

23-04-2014 12:05

LONDEN - Beyoncé en Jay-Z komen regelmatig in Londen. Daarom leek het stel het een goed idee om een huis te kopen in de Engelse hoofdstad en dat hebben ze volgens Mirror inmiddels gedaan.

23-04-2014 11:55

DEN HAAG - De vijf partijen die onderhandelen over de rijksbegroting voor volgend jaar hebben minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën de vrije hand gegeven om de begroting voor 2015 af te ronden. Ze vertrouwen erop dat hij goed heeft geluisterd naar hun wensen en die waar mogelijk zal honoreren.

23-04-2014 11:54

BRUSSEL - Kite- en windsurfers en andere watersporters aan de Belgische kust moeten vanaf dit seizoen rekening houden met speciale alcohol- en drugscontroles. Door een wijziging van de regels kan de Belgische politie voortaan ook op stranden en in havens watersporters controleren op drank en drugs.

23-04-2014 11:52

LEEUWARDEN - Alasam S., de man die verdacht wordt van de dubbele moord in Baflo, moet worden onderworpen aan een DNA-onderzoek. Dat heeft de advocaat van de 28-jarige man woensdag aan het gerechtshof in Leeuwarden gevraagd. Dit onderzoek moet uitwijzen of S. genetisch gevoelig is voor paroxetine, het medicijn dat er volgens de verdediging voor zorgde dat hij in psychotische staat twee moorden pleegde.

UTRECHT - De televisieuitzending van Opsporing Verzocht over de twee vermiste Nederlandse vrouwen in Panama heeft 12 nieuwe tips opgeleverd. Dat meldt een woordvoerder van de politie woensdag.

23-04-2014 10:55

NEW YORK - Een 'leuke' pr-actie op Twitter van de New Yorkse politie is uitgelopen op een publiciteitsdrama. Het was de bedoeling dat mensen gezellige foto's met agenten en loftuitingen over het korps zouden delen onder de hashtag #myNYPD (mijn politiekorps New York). Mensen die met iets leuks kwamen, zouden in het zonnetje worden gezet op de Facebookpagina van de politie.

23-04-2014 10:50

ZOETERMEER - Twee jihadgangers uit Nederland hebben vorig jaar zelfmoordaanslagen gepleegd. Een deed dat in Irak met een rugzak op een burgerdoel. De ander pleegde een zelfmoordaanslag met een autobom in Syrie. Dat liet minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) woensdag weten tijden de presentatie van het jaarverslag van de geheime dient AIVD.

23-04-2014 10:50

ROTTERDAM - Cabaretiers Peter Heerschop, Viggo Waas en Erik van Muiswinkel maken een theatervoorstelling waarin zij scènes uit bekende films naspelen. Het schouwspel moet volgend jaar mei in de theaters komen.

AMSTERDAM - Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven geven op donderdag 18 september een optreden in Paradiso. Het is het enige optreden dat het duo, dat ook wel bekendstaat onder de naam JURK!, dit jaar zal geven.

Stelling

Stuur wielrenners naar rijbaan

’Roekeloze racers’ veroorzaken brokken op de Nederlandse fietspaden, blijkt uit een onderzoek van VeiligheidNL. Zelf zijn zij daar nog het vaakst het slachtoffer van; in 2012 belandden 4200 wielrenners in het ziekenhuis. Het probleem is dat de snelle racers zich op het smalle fietspad mengen met veel langzamere schoolkinderen, moeders met fietstassen, bakfietsers, snorfietsers, skaters en skeelers. Daarom is het beter als de wielrenners, zeker in als ze in een groep fietsen, naar de rijbaan gaan. Bij bromfietsers heeft deze maatregel ook goed gewerkt om het aantal slachtoffers te verminderen.

Stelling