Gooi en Eemlander - Algemeen
 
29-01-2015 07:08

DEN HAAG - Automobilisten houden donderdag rekening met het aangekondigde winterweer: de ochtendspits komt vroeg op gang, zo meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Hagelbuien zorgen voor gladheid en kortstondig witte wegen. Op de A2 zijn meerdere ongevallen gebeurd door gladheid. De VID meldt enkele aanrijdingen bij Culemborg, de ANWB een ongeluk bij Beesd.

29-01-2015 07:00

BROEK OP LANGEDIJK - Anouk en Racoon zijn de dagafsluiters op het Indian Summer Festival. Dat wordt dit jaar verplaatst van zaterdag en zondag naar vrijdag en zaterdag, 5 en 6 juni. De locatie is wederom het recreatiegebied Geestmerambacht bij Broek op Langedijk, maar wel op een beter toegankelijk terrein.

29-01-2015 06:39

PEKING - Nabestaanden van mensen die aan boord waren van Malaysia Airlines vlucht MH370 hebben donderdag in Peking geprotesteerd bij de ambassade van Maleisië. De familieleden deden dat vanwege geruchten dat de zoektocht naar het verdwenen toestel mogelijk wordt gestopt. Ruim tien mensen zijn door de politie afgevoerd, meldden familieleden op social media.

29-01-2015 06:36

AMSTERDAM - Filminstituut Eye gaat dit jaar bosmarmottendag vieren. De wonderlijke Amerikaanse traditie vindt jaarlijks plaats op 2 februari. Op deze dag ontwaakt de bosmarmot uit zijn winterslaap en waagt zich voor het eerst buiten zijn hol. Als het diertje zijn eigen schaduw ziet, duurt de winter nog zes weken langer. Zo niet, dan is de lente nabij.

29-01-2015 06:36

LOS ANGELES - Brad Pitt gaat zichzelf wellicht nog een keer laten regisseren door zijn vrouw. Dat meldt The Wrap.

29-01-2015 06:36

AMSTERDAM - Het beeld in de bouw wordt steeds rooskleuriger na een aantal jaren van diepe malaise. In de komende jaren trekt de werkgelegenheid gestaag aan en is de woningbouw de motor van het herstel in de branche. Dat voorspelde het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) donderdag.

29-01-2015 04:53

LOS ANGELES - Twilight-ster Taylor Lautner heeft in model Raina Lawson een nieuwe liefde gevonden. Dat meldt E! News.

29-01-2015 04:52

AMSTERDAM - Bijna honderd bedrijven in ons land hebben donderdag een wel heel speciale baas. Kinderen tussen de acht en zestien jaar oud nemen voor een dag de plek in van onder anderen de directeur van Artis, de commissaris van de Koning, de hoofdredacteur van RTL Nieuws, de burgemeester van Eindhoven en de directeur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

29-01-2015 04:21

AMSTERDAM - Liefhebbers van poëzie kunnen zich de komende dagen uitleven op alles wat met gedichten te maken heeft. Met Gedichtendag opent donderdag de derde editie van de Poëzieweek. Honderden scholen, bibliotheken, uitgeverijen en culturele instellingen in Nederland en Vlaanderen organiseren activiteiten om poëzie onder de aandacht te brengen. Het thema dit jaar is liefde, onder het motto 'Met zingen is de liefde begonnen'.

LOS ANGELES - Madonna meldde deze week dat ze de liedjes van Taylor Swift maar niet uit haar hoofd kon krijgen en noemde haar een popprinses. Swift is sprakeloos na de uitspraken van de popdiva.

29-01-2015 03:17

NEW YORK - Een drukke Mariah Carey liet haar kinderen soms wel tot 100 uur per week achter bij Simonette DaCosta. Voor de overuren kreeg de nanny echter niks uitbetaald dus stapt ze nu naar de rechter. Dat schrijft New York Daily News.

29-01-2015 03:17

DEN HELDER - De vissersboot met twee Nederlanders aan boord die sinds woensdagmiddag vermist wordt op het Kanaal is nog niet teruggevonden. Een woordvoerder van de Nederlandse kustwacht liet donderdag aan het begin van de nacht weten dat het ,,ernaar uitziet dat de boot is gezonken.''

29-01-2015 03:16

LONDEN - De rechter vermoedt dat er gesjoemeld is met de taakstraf van Lindsay Lohan. Zo zou ze urenlang met fans hebben gepraat. Dat meldt TMZ.

LOS ANGELES - In een eigen realitysoap gaat Bruce Jenner zijn ingrijpende levensveranderingen laten zien. Dat meldt People.

29-01-2015 07:07

LONDEN - Het was voor regisseur Rob Marshall niet de vraag óf de musical Into The Woods een filmversie moest krijgen. Maar meer wanneer het zo ver zou zijn. In het vreemde stuk van componist Stephen Sondheim moeten een bakker en zijn vrouw in het bos een aantal opdrachten vervullen. Alleen als dat lukt zal een heks de vloek van kinderloosheid opheffen.

29-01-2015 06:41

JAKARTA - De Airbus van AirAsia die eind december in de Javazee bij Indonesië stortte, was in goede staat. Dat heeft de Indonesische Onderzoeksraad voor de Veiligheid donderdag gemeld. Ook hadden alle bemanningsleden de juiste certificaten.

29-01-2015 06:38

AMSTERDAM - Jelka van Houten en Johan Leysen spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse speelfilm Waldstille. Dat hebben producenten Circe Films en VPRO donderdag bekendgemaakt.

29-01-2015 05:23

TOKIO - Autofabrikant Nissan roept wereldwijd zo'n 768.000 auto's terug. Het gaat om twee losse terugroepacties, zo liet het Japanse bedrijf weten. Bij de Nissan Rogue sport kan kortsluiting ontstaan. Bij verschillende andere auto's van Nissan kan de motorkap opengaan tijdens het rijden. Het gaat onder meer om de Nissan Pathfinder en verschillende modellen van het merk Infiniti, waar Nissan eigenaar van is.

29-01-2015 05:22

LOS ANGELES - Justin Bieber geeft toe dat hij zich niet altijd even verstandig heeft gedragen en daar mogen best grappen over worden gemaakt. Dat vertelt hij aan Ellen DeGeneres, schrijft Gossip Cop.

29-01-2015 04:53

STRAATSBURG - Als vrouw van George Clooney ontkomt Amal Clooney er ook tijdens haar werk niet aan vragen te krijgen over haar kleedstijl.

29-01-2015 03:26

PARK CITY - Acteurskoppel Cobie Smulders en Taran Killam hebben hun tweede kind verwelkomd. Dat verklapte ze tijdens een interview met Bustle.

29-01-2015 03:25

ROME - In Italië beginnen donderdag de presidentsverkiezingen. Niemand verwacht dat de eerste drie rondes, die donderdag en vrijdag worden gehouden, al tot de keuze leiden van een nieuw staatshoofd als opvolger van de deze maand afgetreden Giorgio Napolitano.

29-01-2015 03:22

SYDNEY - De vrouw die half december omkwam bij een gijzeling in een café in Sydney is overleden nadat ze werd geraakt door zeker een afgeketste politiekogel. Dat hebben de autoriteiten in Australië donderdag bekendgemaakt. Media in het land meldden ruim twee weken geleden al dat Katrina Dawson zou zijn overleden nadat was geraakt door een politiekogel.

AMMAN - Er is donderdag een audioboodschap opgedoken waarin de stem zou zijn te horen van de Japanse journalist die door Islamitische Staat vast wordt gehouden. De stem eist dat een Iraakse terroriste die vastzit in Jordanië donderdag voor zonsondergang wordt vrijgelaten bij de Turkse grens. Als dat niet gebeurt, wordt de Jordaanse piloot vermoord die ook vast wordt gehouden door IS.

29-01-2015 02:06

LOS ANGELES - Het geduld van Lil Wayne met zijn platenmaatschappij is op: hij wil via de rechter afdwingen dat Cash Money hem 51 miljoen dollar (45 miljoen euro) betaalt. Dat meldt TMZ.

29-01-2015 02:05

OAK BROOK - Topman Don Thompson van McDonald's gaat met pensioen. Zijn taken worden per 1 maart overgenomen door Steve Easterbrook. Dat heeft McDonald's woensdag laten weten.

28-01-2015 23:42

AMSTERDAM - Mark Ronson is tijdens de uitzending van RTL Late Night verrast. De Engelse muzikant kreeg een platina-plaat voor zijn single Uptown Funk, dit nummer maakte hij samen met Bruno Mars.

WASHINGTON - De hoogste Amerikaanse rechtbank heeft de executie met een omstreden middel van drie gevangenen in Oklahoma tijdelijk geblokkeerd. Dat gebeurt in afwachting van de uitspraak in een zaak die de drie hebben aangespannen tegen het gebruik van het middel midazolamin.


Stelling

Van Praag niet kansloos

Michael van Praag ziet voldoende aanknopingspunten om zijn missie baas te worden van de wereldvoetbalorganisatie FIFA te laten slagen. Afrika, Azië en Oceanië hebben eerder uitgesproken Sepp Blatter te steunen, maar in het verleden bleek die toezegging niet altijd iets waard te zijn. De kans dat de positie van Blatter de komende maanden onhoudbaar wordt, behoort ook nog tot de mogelijkheden. Er loopt een onderzoek van de FBI naar corruptie bij de FIFA. Makkelijk is anders maar Van Praag is zeker niet kansloos.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Marianne Alderliesten
Gynaecoloog
26-01-2015 00:00 Vraag & antwoord

Thuis bevallen of in het ziekenhuis? Als een zwangerschap zonder problemen verloopt en de moeder gezond is, mag zij altijd zelf kiezen. Wie medische zorg graag nabij heeft, maar ook een huiselijke sfeer wenst, kan kiezen voor een bevalcentrum, bijvoorbeeld Bevalcentrum Parteanz van het Zaans Medisch Centrum. Marianne Alderliesten is gynaecoloog in dit ziekenhuis en beantwoordt deze week drie vragen over dit onderwerp.

Lees verder!