Gooi en Eemlander - Algemeen
 
25-10-2014 17:31

TAJI - Bij een zelfmoordaanslag in Taji, even ten noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad, zijn zaterdag acht sjiitische militiestrijders om het leven gekomen.

25-10-2014 17:08

AMERSFOORT - De PvdA kiest ervoor om dingen in de zorg, op de arbeidsmarkt en op andere terreinen te veranderen omdat die hervormingen noodzakelijk zijn. Maar dat is volgens partijleider Diederik Samsom een ,,lastig verhaal'' dat schuurt met de terechte zorgen en angsten van mensen over wat dat voor hen betekent.

25-10-2014 16:40

LOS ANGELES - Rumer Willis, de oudste dochter van Bruce Willis en Demi Moore, is apetrots op haar jongere zus Tallulah. "Ik ben zo onder de indruk van haar kracht, haar openheid en haar bereidwilligheid. Niet alleen om over dingen heen te stappen, maar ook om te delen met andere mensen", zegt ze tegen People.

25-10-2014 16:23

TOKIO - Koning Willem-Alexander reist volgende week samen met koningin Máxima voor een driedaags staatsbezoek naar Japan. Het koningspaar wordt daar dinsdagmorgen verwacht. Het bezoek begint woensdag met een ontvangst in het Keizerlijk Paleis in Tokio. Voor Willem-Alexander is het zijn elfde officiële reis naar Japan en zijn eerste als koning. Doel van de visite is vooral het versterken en uitbreiden van de handelsrelaties.

25-10-2014 16:00

BRUSSEL - Het Sinterklaasfeest met een belangrijke rol voor Zwarte Piet is niet racistisch. Tot dat oordeel komt het Interfederaal Gelijkekansencentrum in België, aldus Belgische media zaterdag.

25-10-2014 15:45

LOS ANGELES - ACTRICE LAKE BELL - Actrice Lake Bell (It's Complicated, What Happens In Vegas) en kunstenaar Scott Campbell zijn ouders geworden van een dochter. Dat heeft de woordvoerder van de 35-jarige Bell aan US Weekly laten weten.

25-10-2014 15:06

BRUSSEL - Het Sinterklaasfeest met een belangrijke rol voor Zwarte Piet is niet racistisch. Tot dat oordeel komt het Interfederaal Gelijkekansencentrum in België, aldus Belgische media zaterdag.

25-10-2014 15:02

BERLIJN - Het aantal salafisten in Duitsland neemt razendsnel toe. Er behoren al veel meer dan 6300 mensen tot de fundamentalistische stroming binnen de islam. Luttele jaren geleden werden nog 2800 salafisten geteld. Dit heeft de baas van de binnenlandse veiligheidsdient BfV, Hans-Georg Maassen, zaterdag gezegd tegen de publieke omroep RBB.

25-10-2014 14:54

LOS ANGELES - Casper Smart heeft het niet makkelijk. Eersder dit jaar zag de danser en choreograaf de relatie met zijn vriendin Jennifer Lopez stranden en nu wordt hij alleen nog maar gezien als 'de ex-vriend van'. "Het is moeilijk als mensen denken dat ik een klus alleen maar krijg omdat ik 'het vriendje' was", vertelt hij in het Amerikaanse tv-programma Entertainment Tonight.

ROSMALEN - De onbekende man en het kleine kind naar wie de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag op zoek was in een bos in Rosmalen, zijn terecht. De man heeft zich zaterdag gemeld bij de politie. De man maakte rond 22.00 met zijn huilende kind een wandeling, toen hij werd gezien door 2 getuigen. Die verklaarden dat ze de man met het kind het bos zagen inlopen en dat hij er zonder het kind weer uitkwam. De politie zette vervolgens een grote zoektocht op touw met hulp van onder meer speurhonden en ME.

25-10-2014 13:30

LOS ANGELES - Hank Baskett is naar de FBI gestapt met een aanklacht tegen de transseksueel die hem ervan beticht met haar te zijn vreemdgegaan. De echtgenoot van realityster Kendra Wilkinson beweert dat de transseksueel een gesprek met hem illegaal heeft opgenomen en hem met de opname heeft afgeperst, meldt TMZ.

25-10-2014 13:11

ROME - Italiaanse vakbondsleden zijn zaterdag in Rome massaal de straat op gegaan om te protesteren tegen versoepeling van het ontslagrecht en verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt. Voor de afsluitende manifestatie op het plein Piazza San Giovanni worden honderdduizenden betogers verwacht.

25-10-2014 13:01

TEHERAN - Een Iraanse vrouw, die ter dood was veroordeeld omdat ze een medewerker van het Iraanse ministerie van inlichtingen had vermoord, is zaterdag terechtgesteld. De vrouw werd bij zonsopkomst opgehangen. Dat heeft het Iraanse persbureau IRNA.

GENEVE - Het aantal ebolabesmettingen is gestegen tot boven de 10.000. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO meldde zaterdag dat het aantal gevallen is opgelopen van 9936 op woensdag tot 10.114 nu.

25-10-2014 17:19

AMSTERDAM - Mr. Probz domineert de iTunes-hitlijst. De zanger staat op de eerste plaats met zijn nieuwe single Nothing Really Matters en op de tweede plek met het nummer Waves.

25-10-2014 17:00

BAGDAD - Iraakse veiligheidstroepen hebben het grootste deel van de stad Jurf al-Sakhar, vlakbij Bagdad, heroverd op terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat hebben de lokale autoriteiten zaterdag gemeld.

25-10-2014 16:26

EMMELOORD - In een garagebedrijf in Emmeloord heeft zaterdag een grote brand gewoed. Daarbij is asbest vrijgekomen. Een man ademde rook in en moest naar het ziekenhuis. In de garage stonden veel oldtimers.

25-10-2014 15:42

ARBIL - Koerdische strijders hebben de Noord-Iraakse stad Zumar en enkele omliggende dorpen heroverd op de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat hebben Koerdische veiligheidsbronnen zaterdag gemeld.

25-10-2014 15:39

NEW YORK - Calogero Gambino, een hooggeplaatste jurist van Deutsche Bank, heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd. Hij heeft zich opgehangen, meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zaterdag.

25-10-2014 15:14

SCHIPHOL - KLM vliegt dit weekend haar laatste lijnvlucht met de McDonnell-Douglas MD-11. Het bij vliegtuigspotters zeer populaire toestel vertrekt zaterdagavond uit Montreal in Canada en landt zondagmorgen op Schiphol.

25-10-2014 14:52

AMSTERDAM - Peter Buwalda vindt stiefvader zijn minder tegenvallen dan hij had gedacht. "Kijk, het moet wel van twee kanten komen, en op de momenten dat dat zo is, vind ik het toch leuk", vertelt de schrijver van bestseller Bonita Avenue in de Volkskrant.

25-10-2014 14:28

HILVERSUM - Tal van projecten waarin buurtbewoners samen zonne-energie opwekken staan onder druk. Een btw-voordeel dat dit soort initiatieven aantrekkelijk moet maken blijkt door de Belastingdienst niet te worden afgegeven. Dat meldt het televisieprogramma EenVandaag zaterdag.

25-10-2014 14:21

Tal van projecten waarin buurtbewoners samen zonne-energie opwekken staan onder druk. Een btw-voordeel dat dit soort initiatieven aantrekkelijk moet maken blijkt door de Belastingdienst niet te worden afgegeven. Dat meldt het televisieprogramma EenVandaag zaterdag.

PEKING - De economische groei van China zwakt volgend jaar af tot 7 procent als Peking geen extra stimuleringsmaatregelen neemt. Daarvoor waarschuwt Fan Jianping van het Chinese economische bureau State Information Center zaterdag.

25-10-2014 12:51

TIECHANGGOU - Een schacht van een kolenmijn in Tiechanggou, in het noordwesten van China, is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingestort. Zeker zestien mijnwerkers zijn als gevolg van de instorting om het leven gekomen. Dat hebben de Chinese autoriteiten zaterdag gezegd. Nog eens elf kompels raakten gewond.

25-10-2014 12:45

VLIELAND - Heel het Waddeneiland Vlieland heeft zaterdag ruim een half uur zonder stroom gezeten. Dat meldde een woordvoerder van netbeheerder Liander. De stroom viel uit omdat er iets mis was met de generatoren die het eiland tijdelijk van stroom voorzagen. De generatoren waren tijdelijk aangezet omdat er onderhoud werd gepleegd aan de enige kabel die het eiland voorziet van stroom, die loopt van het vaste land naar het eiland.

25-10-2014 12:43

GRONINGEN - Er moet 2 miljard euro beschikbaar komen om de gevolgen van de aardbevingen in Noordoost-Groningen de komende vijf jaar op te vangen. Dat zegt Max van den Berg, commissaris van de Koning in Groningen, zaterdag in een interview met het Dagblad van het Noorden. De 1,2 miljard euro die minister Kamp van Economische Zaken in januari toezegde is niet meer toereikend, zegt Van den Berg.

VLIELAND - Heel het Waddeneiland Vlieland heeft zaterdag ruim een half uur zonder stroom gezeten. Dat meldde een woordvoerder van netbeheerder Liander.


Stelling

Stoppen met wintertijd

Kinderen worden te vroeg wakker of zijn niet naar bed te slaan, kippen raken van de leg, huisdieren weten niet meer of ze aan de brokken toe zijn of eerst uit moeten. De invoering van wintertijd (dit weekend moet de klok een uur terug) en straks weer zomertijd spot met alle natuurwetten. Mensen kunnen zelfs in een heuse winterdepressie geraken door deze malligheid. En waarom? Een beetje meer daglicht voor de boeren en een beetje minder kunstlicht in de ochtenduren. Stop onmiddellijk met deze onzin. Afschaffen die wintertijd.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!