Gooi en Eemlander - Algemeen
 
20-10-2014 10:48

HILVERSUM - De AVROTROS doet geen aangifte tegen het programma van 3FM-dj Giel Beelen voor het stelen van de TelevizierRing. Een medewerker van Beelen ontvreemdde het kleinood zaterdag van de set van de serie Flikken Maastricht. De dj onthulde de diefstal maandag in zijn programma.

20-10-2014 10:35

AMSTERDAM - De Televizier-Ring, die door een actie van 3FM-verslaggever Lex Uiting in handen is gekomen van het radiostation, wordt niet geveild voor Serious Request. Dat laat een woordvoerster van AVROTROS weten als reactie op het plan van Uiting om de ring te veilen voor het goede doel.

20-10-2014 10:20

DEN HAAG - Ondanks alle sombere berichten van de afgelopen tijd, is de stemming onder consumenten in oktober toch verbeterd. Ze vinden de tijd ,,iets minder ongunstig'' voor het doen van grote aankopen zoals wasmachines en televisies, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

20-10-2014 10:09

LUXEMBURG - De Europese Unie moet nog meer doen tegen de ebolacrisis. Dat benadrukte minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken maandag in Luxemburg. De kersverse bewindsman houdt daar overleg met zijn EU-collega's over onder meer ebola.

20-10-2014 10:07

DEN HAAG - ,,De creatieve industrie maakt levens beter en economieën sterker.'' Dat zei koning Willem-Alexander maandag bij de opening van de zesde Asia Europe Meeting (ASEM) in Rotterdam. Hier praten de komende 2 dagen cultuurministers uit ruim 40 Europese en Aziatische landen met elkaar over de creatieve industrie. De bijeenkomst is elke 2 jaar en vindt voor het eerst in Nederland plaats.

20-10-2014 10:01

DEN HAAG - Vanaf volgend jaar komen er grotere proeven met zelfrijdende auto’s en vrachtwagens op de openbare weg in Nederland. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gaat dat mogelijk maken door de regels aan te passen. Nu wordt er in Nederland alleen op zeer kleine schaal getest met zelfrijdende voertuigen.

20-10-2014 09:49

Alle ziekenhuizen hebben hun sterftecijfers gepubliceerd. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maandag gemeld. Patiënten en verzekeraars moeten zo meer inzicht krijgen in de kwaliteit van de zorg.

20-10-2014 09:44

DEN HAAG - De investeringen in Nederland zijn in augustus gekrompen. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.

20-10-2014 09:41

NEW YORK - Een groep investeerders werkt aan een mogelijke overname van sportmerk Reebok. Volgens zakenkrant Wall Street Journal heeft het in Hongkong gevestigde Jynwel Capital samen met een groep investeerders gelieerd aan de overheid van Abu Dhabi 1,7 miljard euro over voor de dochter van Adidas. Dit schrijft de krant maandag op basis van ingewijden.

FREETOWN - Heineken heeft het personeel van een dochteronderneming in Sierra Leone naar huis gestuurd vanwege de ebola-epidemie. Ook zijn uitbreidingsplannen voor de Sierra Leone Brouwerij stilgezet. ,,Het ebolavirus heeft ernstige gevolgen voor de verkoop, productie en mankracht van ons bedrijf", liet de bierbrouwer maandag weten.

20-10-2014 08:45

DE BILT - Na het warm verlopen weekeinde slaat het weer om en is al de eerste echte herfststorm op komst. Vanaf dinsdagochtend gaat het steeds harder waaien. KNMI waarschuwt voor zware windstoten en de VID verwacht dan flinke verkeersproblemen.

20-10-2014 08:31

AMSTERDAM - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese aandelenmarkten zullen hoger beginnen. Beleggers hopen zich deze week volledig te kunnen richten op de kwartaalresultaten van bedrijven. Mogelijk weten die het negatieve sentiment van de afgelopen weken te doorbreken.

20-10-2014 08:22

DEN HAAG - Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) moet het lek in de asbestregels per direct dichten. PvdA-Kamerlid John Kerstens zegt dat maandag in reactie op berichtgeving in Trouw dat bedrijven die hebben gesjoemeld met de asbestveiligheid, onder een andere naam gewoon weer aan het werk kunnen in de branche.

Chef’Special geeft in maart een tweede show in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Door de aanhoudende vraag naar tickets is besloten om een extra concert toe te voegen op 13 maart. Dat liet de band maandagochtend weten in de radioshow van Giel Beelen.

20-10-2014 10:46

HILVERSUM - Richard Krajicek ligt niet langer in het ziekenhuis. Dat laat zijn vrouw Daphne Deckers weten aan RTL Boulevard. "Hij gaat met sprongen vooruit", aldus een opgeluchte Daphne.

20-10-2014 10:31

LONDEN - Enkele leden van een Duitse motorclub zijn naar Syrië gegaan om daar tegen de jihadisten van Islamitische Staat (IS) te strijden. Dat meldt de oprichter en nationale voorzitter van de Median Empire Motorcycle Club op Facebook. De motorclub is opgericht door Koerden in Duitsland.

20-10-2014 10:14

CANBERRA - De Australische regering heeft een omstreden besluit voor vrouwen die een gezichtsbedekkende sluier dragen, teruggedraaid.

20-10-2014 09:57

HÖFLEIN - Een wandeltocht in de Oostenrijkse Alpen is een 36-jarige man en zijn 3-jarig kind zondag fataal geworden. De man wandelde met het kind op zijn rug samen met zijn vrouw en 5-jarige zoon in het natuurgebied Hohe Wand ten zuidwesten van Wenen.

20-10-2014 09:51

EMMELOORD - In een brandend recreatiehuisje in Emmeloord is zondagavond een dode vrouw gevonden. Ze was 18 jaar en kwam uit Swifterband, zo meldde de politie maandagochtend.

20-10-2014 09:49

AMSTERDAM - De effectenbeurs aan het Amsterdamse Damrak is maandagochtend met verlies begonnen. Ook de andere Europese aandelenmarkten openden lager. Nutreco maakte een flinke koerssprong na een overnamebod, terwijl de kwartaalcijfers van Philips en BinckBank gemengd werden ontvangen.

20-10-2014 09:25

AMSTERDAM - Viktor Brand is te zien in het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? Dat heeft het programma maandagochtend bekendgemaakt.

20-10-2014 09:21

HILVERSUM - In november zal Microsoft-oprichter Bill Gates zijn opwachting maken in het programma College Tour. Dat maakte omroep NTR maandag bekend. De uitzending zal dit seizoen afsluiten.

20-10-2014 09:16

HILVERSUM - Anouk is binnenkort te gast in College Tour. Dat heeft de NTR maandagmorgen bekendgemaakt.

AMSTERDAM - Chef'Special geeft op vrijdag 13 maart nog een concert in de Heineken Music Hall. Dat is bekendgemaakt in GIEL, het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM.

20-10-2014 08:17

AMERSFOORT - Handelsconglomeraat SHV wil Nutreco overnemen. Dat werd maandag bekendgemaakt. Marktkenners voorspellen dat er een overnamestrijd rondom de Nederlandse diervoerproducent zal uitbreken.

20-10-2014 08:15

TOKIO - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met een stevige winst gesloten. Beleggers stapten weer in de markt na het koersverlies van 5 procent vorige week. De Nikkei sloot 4 procent in de plus op 15.111,23 punten en boekte daarmee de grootste dagwinst sinds juni 2013.

20-10-2014 08:10

AMSTERDAM - Sabine Uitslag heeft heel erg genoten van haar optreden in The Voice of Holland. Helaas voor de oud-politica viel ze in de battles af. "Natuurlijk zeggen velen dat ze het onterecht vinden. Maar dat vind ik niet. Het is net wat een coach zoekt", zegt ze tegen het AD.

AMSTERDAM - Acteur Dominic West twijfelde helemaal niet aan zijn rol in de film Pride, daarin speelt hij een Britse homo "Ik weet dat collega's in Hollywood bang zijn dat ze gestigmatiseerd worden. De theorie is dat je dan nooit meer gevraagd zou worden voor grote actierollen of romantische komedies", legt de acteur uit aan Metro.


Stelling

Kernreactor moet nú sluiten

De basisgrondstof voor een kernreactor is vertrouwen. Maar kunnen we de directie van NRG nog wel geloven? Afgelopen dagen regeerde het nieuws over de falende veiligheidscultuur bij het bedrijf in Petten. Voor onder meer Greenpeace reden om te stellen dat de kernreactor per direct gesloten moet worden. Woordvoerder en campagneleider kernenergie Jorien de Lege: "Wij roepen al twintig jaar dat de reactor onveilig is. Bij kernenergie mogen geen fouten gemaakt worden. Ondertussen gaat het aan de lopende band mis." Nu het vertrouwen zo erg beschadigd is, moet de boel meteen dicht.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Martin Meinardi
Cardioloog
13-10-2014 07:00 Vraag & antwoord

Je hart klopt drie keer zo snel, terwijl je gewoon rustig televisie zit te kijken. Veel mensen hebben geregeld last van hartkloppingen. Het is een van de symptomen van boezemfibrilleren. ,,Meestal is er niet één duidelijke oorzaak voor boezemfibrilleren te benoemen”, zegt cardioloog Martin Meinardi. Hij geeft antwoord op vragen over boezemfibrilleren.

Lees verder!