Gooi en Eemlander - Algemeen
 
26-11-2014 19:14

DEN HAAG - Minister Ivo Opstelten (Veiligheid & Justitie) heeft wel oren naar de ,,alomvattende'' en eigentijdse wet die de PvdA wil op het dataverkeer. Die wet moet de privacy van de burgers op het internet beschermen.

26-11-2014 19:04

HILVERSUM - Jazzzangeres Greetje Kauffeld kreeg woensdagmiddag de Edison Jazz Oeuvreprijs Nationaal. Op haar 75e verjaardag werd ze live in het tv-programma Tijd voor MAX verrast door Joke Bruijs, die haar de onderscheiding uitreikte.

26-11-2014 18:56

HILVERSUM - Greetje Kauffeld heeft woensdagmiddag in Tijd voor MAX de Edison Oeuvreprijs gekregen. De jazzzangeres werd live in de uitzending verrast door Joke Bruijs, die haar de prestigieuze onderscheiding overhandigde. Kauffeld was in het programma te gast vanwege haar 75e verjaardag en trad ook op.

26-11-2014 18:36

AMSTERDAM - Supermarktketen Jumbo heeft woensdag de Foodmarkt Amsterdam geopend. Het gaat om de tweede Foodmarkt van de keten. Begin vorig jaar werd het nieuwe winkelconcept al geïntroduceerd in Breda.

26-11-2014 18:26

PEKING - Koningin Máxima brengt donderdag op de vierde dag van haar werkbezoek voor de VN aan China een bliksembezoek aan Hangzhou, in het zuidoosten van het land. Daar heeft de koningin een ontmoeting met Jack Ma, de gevierde internetondernemer die wereldwijd naam heeft gemaakt met zijn bedrijf Alibaba.

26-11-2014 18:17

AMSTERDAM - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag voor de derde handelsdag op rij met kleine uitslagen gesloten. Beleggers moesten het doen zonder richtinggevend macronieuws uit Europa en kregen gemengde cijfers uit de VS voorgeschoteld. In Amsterdam was bodemonderzoeker Fugro, eveneens voor de derde dag op rij, een van de sterkste dalers.

26-11-2014 18:02

AMSTERDAM - Het Amsterdamse Allard Pierson Museum heeft een dagvaarding ontvangen van vier musea uit de Krim. Dat bevestigde het museum woensdag na berichtgeving van het Russische staatsmedium Spoetnik.

26-11-2014 17:57

BRUSSEL - Het Belgische koningspaar heeft de vier grote televisiezenders de kans gegeven een jaar lang hun werkzaamheden van dichtbij te volgen. Het resultaat is vanaf volgende week woensdag te zien bij VRT, VTM, RTBF en RTL, zo meldt Het Nieuwsblad.

26-11-2014 17:55

LOS ANGELES - Waar veel magazines aan het eind van het jaar uitpakken met overzichten van mensen die het goed deden in 2014, pakt het Amerikaanse mannenblad GQ de zaken heel anders aan met een lijst van minst invloedrijke personen, teams en instellingen. Het is een lijst geworden met mensen die 'waarschijnlijk het afsterven van onze planeet hebben bespoedigd'.

NAARDEN - Peter R. de Vries heeft samen met zijn vrouw Jacqueline een luxe appartement in Naarden gekocht. Weekend meldt dat het gaat om een appartement in een van de drie 'urban villa's' die zijn ontworpen door Jan des Bouvrie.

26-11-2014 17:22

BAGDAD - Bij twee bomaanslagen in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn woensdag tien doden gevallen. Dat heeft de Iraakse politie gezegd. Tweeëntwintig mensen raakten gewond.

26-11-2014 17:02

DEN HAAG - Oud-minister Els Borst wordt hoogstwaarschijnlijk vereerd met een straatnaam in Den Haag. De gemeente is van plan het plein bij het HagaZiekenhuis naar haar te vernoemen. Het gebied rond het ziekenhuis gaat op de schop, dus krijgt de instelling een nieuw adres.

26-11-2014 16:49

ROTTERDAM - Na meer dan zestig dagen is er een einde gekomen aan een staking op de chloorfabriek van AkzoNobel in Rotterdam. De werknemers stoppen met hun acties, nu het vorige week gesloten cao-akkoord met AkzoNobel is goedgekeurd door de vakbondsleden bij het bedrijf.

SOTSJI - Rusland zal de eigen veiligheid waarborgen en die van zijn bondgenoten, maar vormt geen enkele bedreiging voor anderen. Dat heeft president Vladimir Poetin woensdag gezegd.

26-11-2014 19:05

DEN HAAG - Het tv-programma Zondag met Lubach wordt niet vervolgd voor de luchtopnames van het Binnenhof en het Torentje, het kantoor van premier Mark Rutte. De Rijksvoorlichtingsdienst doet geen aangifte. Dat heeft een woordvoerder woensdag laten weten na berichtgeving van SBS Shownieuws.

26-11-2014 18:57

WENEN - Nu een akkoord over het kernprogramma van Iran is uitgesteld, heeft atoomwaakhond IAEA meer geld nodig. Dat zegt althans de organisatie zelf.

26-11-2014 18:50

HAARLEM - De Amerikaanse jazz- en soulzanger Gregory Porter heeft woensdagmiddag, enkele uren voor aanvang van zijn concert in het reeds lang van tevoren uitverkochte Haarlemse Patronaat een Edison gekregen voor zijn in 2013 verschenen album Liquid Spirit.

26-11-2014 18:12

SOTSJI - Rusland zal Syrië blijven steunen in de strijd tegen terrorisme. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov woensdag gezegd na een ontmoeting met de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid al-Moualem.

26-11-2014 18:05

VELP - Twee vrouwen en een man hebben in 2011 een 60-jarige man uit het Gelderse Velp in zijn eigen flat doodgemarteld, denkt het Openbaar Ministerie.

26-11-2014 18:05

HILVERSUM - Connie Witteman stelt haar huwelijk met Eugène van Dun uit. Onlangs werd bij de ex-man van Connie, Hans Breukhoven, alvleesklierkanker ontdekt. Connie en haar aanstaande zijn daarom niet in feeststemming. Dat vertelde ze woensdag aan RTL Boulevard nadat er eerder al geruchten gingen dat ze hun trouwplannen zouden uitstellen.

26-11-2014 17:43

DEN HAAG - Het kabinet is positief over het investeringsplan dat voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie woensdag aankondigde. Het plan moet ruim 300 miljard euro aan Europese investeringen aanzwengelen.

26-11-2014 17:39

STOCKHOLM - Taylor Swift mag dan zijn vertrokken, met Rammstein heeft Spotify een van de grote, nog ontbrekende artiesten aan zijn collectie toegevoegd. Binnen Spotify zijn nu zes albums van de Berlijnse band te beluisteren.

26-11-2014 17:28

AMERSFOORT - De onroerendezaakbelasting (ozb) voor woningen stijgt komend jaar gemiddeld met 2,4 procent, blijkt uit de jaarlijkse steekproef van Vereniging Eigen Huis (VEH). De belangenorganisatie voor huizenbezitters spreek van een ,,gematigde stijging''.

DEN HAAG - ,,Knettergek en onaanvaardbaar.'' Zo noemt PVV-leider Geert Wilders de Turkse verklaring waarin Nederland ervan wordt beschuldigd de Turkse gemeenschap in ons land racistisch en agressief te bejegenen.

26-11-2014 16:36

DEN HAAG - De VVD vindt dat het kabinet opheldering moet vragen over een verklaring van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken waarin Nederland ervan wordt beschuldigd de Turkse gemeenschap in ons land racistisch te benaderen.

26-11-2014 16:34

DEN HAAG - Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) neemt contact op met de Turkse autoriteiten over een vermeende verklaring dat Nederland de Turkse gemeenschap hier discrimineert. Dat zei hij woensdag na een debat in de Tweede Kamer.

26-11-2014 16:27

De kalkoen staat op tafel, de hele kamer zit vol familie en gasten hebben een pumpkin pie (pompoentaart) meegebracht. Het is weer Thanksgiving Day. Al eeuwen een traditie in de Verenigde Staten, die nog steeds vol overgave gevierd wordt.

BREEZANDDIJK - Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag een nieuwe proefinstallatie geopend in Breezanddijk op de Afsluitdijk. De Blue Energy, zoals de installatie heet, is de eerste installatie waarbij de winning van energie uit zoet en zout water in de praktijk wordt getest.


Stelling

Vrouwenquotum topbanen verdient navolging

De Duitse regeringscoalitie is het eens geworden over de invoering van een vrouwenquotum voor topposities bij beursgenoteerde bedrijven. Vanaf 2016 moet dertig procent van de stoelen bezet worden door vrouwen, anders blijven ze leeg. Het Duitse voorbeeld verdient navolging. Ook in ons land zijn vrouwen zwaar ondervertegenwoordigd in de top van het bedrijfsleven. En dat terwijl ze tegenwoordig gemiddeld beter opgeleid zijn dan hun mannelijke concurrenten. Het ’old boys network’ is kennelijk belangrijker dan vakinhoudelijke kwaliteiten. Een vrouwenquotum kan daar verandering in brengen.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Michael Mooij
Fleboloog
24-11-2014 02:37 Vraag & antwoord

Pijn, zwelling en een gestuwd gevoel in de benen. Bruine verkleuringen op de huid, eczeem of zelfs een open been. De gevolgen van een trombose kunnen heftig zijn. Alle problemen die na een trombose aan een been ontstaan, worden samen een post-trombotisch syndroom genoemd. Fleboloog Michael Mooij van Centrum Oosterwal beantwoordt drie vragen over deze aandoening.

 

Lees verder!