Gooi en Eemlander - Algemeen
 
29-08-2014 16:10

AMSTERDAM - Een film die zó slecht is dat Amsterdamse bioscopen hem niet willen draaien: het overkomt regisseur Paul Ruven (Den Helder, 1958) met zijn erotische thriller 'De overgave'. Hij sprak er donderdagavond over, na vertoning in Het Ketelhuis. En hij noemde zijn 'ramptoeristen'. 

29-08-2014 15:59

KELBERG - Een 64-jarige Nederlandse motorrijder is vrijdag aan het begin van de middag om het leven gekomen door een ongeval in de Duitse Eifel.

29-08-2014 15:41

NEW YORK - De beurzen in New York zijn vrijdag op de laatste handelsdag van de maand augustus in de plus geopend, ondanks de aanhoudende onrust in Oekraïne en tegenvallend macro-economisch nieuws. Maandag zijn de beurzen in de Verenigde Staten vanwege Labor Day gesloten.

29-08-2014 15:29

BRUSSEL - Over de benoeming van de Spanjaard Luis de Guindos als voorzitter van de eurogroep is een herenakkoord in de maak. Tijdens de Europese top zaterdag in Brussel moet dit worden beklonken. Dat betekent dat minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zijn tweede, Europese baan als voorzitter van het overleg tussen de ministers van Financiën van de eurolanden kwijtraakt. Dat werd vrijdag vernomen in Brussel.

29-08-2014 15:25

LONDEN - Groot-Brittannië heeft het dreigingsniveau voor een terreuraanslag verhoogd naar 'ernstig'. De verhoging is ingegeven door de gebeurtenissen in Irak en Syrië, liet minister van Binnenlandse Zaken Theresa May vrijdag weten.

29-08-2014 15:15

DEN HAAG - De situatie in Oekraïne, waar pro-Russische separatisten steun krijgen van het Russische leger, ,,is zeer zorgelijk''. De westerse wereld kan die situatie niet ,,op z'n beloop laten'', zei premier Mark Rutte vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

29-08-2014 15:03

AMSTELVEEN - Jan Smit is deze week met zijn nieuwe album Jij & ik binnengekomen op 1 in de lijst van bestverkochte albums. De Volendamse zanger verdringt daarmee de vorige nummer 1, Rivals van de Utrechtse band Kensington, naar de vijfde plek.

29-08-2014 15:03

AMSTELVEEN - De muzikale samenwerking tussen Wolter Kroes en Isabella uit Utopia is een succes. De gelegenheidsformatie komt deze week met een bewerking van het nummer Ik ben je prooi binnen op de eerste plek van de Single Top 10.

29-08-2014 15:02

MOSKOU - Rusland eist de onmiddellijke vrijlating van Russische ambassademedewerkers die in Oekraïne gevangen zouden zijn gezet. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag laten weten.

TOKIO - Het Japanse ministerie van Defensie heeft de regering gevraagd om een recordbegroting voor de Japanse strijdkrachten. Het Aziatische land is momenteel onder andere verwikkeld in een geschil met China over enkele eilandjes in de Oost-Chinese Zee.

29-08-2014 14:35

DEN HAAG - PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer wordt de nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Het kabinet heeft dat vrijdag besloten. Hamer volgt Wiebe Draijer op, die naar de Rabobank vertrekt.

29-08-2014 14:31

NEW YORK - Bruce Springsteen brengt een prentenboek uit dat is gebaseerd op een nummer van de Amerikaanse rockzanger van vijf jaar geleden. Het wordt geen kinderboek, laat The Boss op zijn eigen website weten, maar een verhaal voor volwassenen met illustraties van cartoonist Frank Caruso.

29-08-2014 14:07

DEN HAAG - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën wil eurogroepvoorzitter blijven. Dat bleek uit zijn woorden vrijdag na afloop van de ministerraad.

AMSTERDAM - De jongens van de Ierse rockband The Script hebben hun Nederlandse fans opgeroepen hun meest prangende vragen naar de muzikanten op te sturen. De fans met de beste vragen worden uitgenodigd om op 9 september op een geheime locatie in Amsterdam langs te komen voor een hoogstpersoonlijk antwoord. Dat kondigden de bandleden vrijdag aan.

29-08-2014 16:00

WILLEMSTAD - De rechtbank in Willemstad heeft vrijdag een levenslange gevangenisstraf opgelegd aan Elvis Kuwas, hoofdverdachte van de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels. Het Openbaar Ministerie (OM) had ook levenslang geëist tegen ’Monster’ Kuwas.

29-08-2014 15:43

BRUSSEL - De Europese Unie gaat nieuwe economische sancties tegen Rusland voorbereiden wegens diens agressie tegen buurland Oekraïne. Tijdens de Europese top van regeringsleiders en staatshoofden zaterdag in Brussel zal dat waarschijnlijk worden besloten, stellen bronnen in Brussel vrijdag.

29-08-2014 15:37

DEN HAAG - De 24-jarige man die woensdag is opgepakt op verdenking van onder meer het ronselen voor de jihad in Syrië en/of Irak, blijft de komende 2 weken vastzitten. Vrijdag heeft de rechter-commissaris in Den Haag zijn bewaring bevolen, op vordering van het Openbaar Ministerie.

29-08-2014 15:14

DEN HAAG - The Voice of Holland biedt ook in het nieuwe seizoen een podium aan onbekend én bekend talent. Bibi, bekend van Oh oh Cherso, is een van de kandidaten die voor de beruchte draaiende stoelen komt te staan, meldt RTL Boulevard. Kaboutertje, zoals ze in de serie werd genoemd, mag dan al heel wat televisieuren op haar naam hebben staan, het optreden ging haar niet in de koude kleren zitten.

29-08-2014 15:14

LOS ANGELES - De vader van Britney Spears springt weer eens voor zijn dochter in de bres. Papa Jamie zou de video waarop te zien is hoe de inmiddels ex-vriend van zijn dochter vreemdgaat, hebben opgekocht. Dat weet showbizzwebsite TMZ te melden.

29-08-2014 15:10

DEN HAAG - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën blijft tot volgend jaar juni voorzitter van de eurogroep. De functie komt pas dan vacant en als Dijsselbloem zou besluiten dat hij verder wil, is hij opnieuw kandidaat. Premier Mark Rutte zei dat vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

29-08-2014 14:57

DEN HAAG - Het kabinet is het vrijdag eens geworden over een pakket maatregelen om radicalisering en jihadisme aan te pakken. ,,In Nederland is geen ruimte voor haatzaaien of extremisme. De jihadistische beweging is in alles het tegengestelde waar onze democratie voor staat'', hebben ministers Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven.

 
29-08-2014 14:53

REYKAJVIK - IJsland heeft de waarschuwing code rood voor de luchtvaart ingetrokken die was gegeven vanwege de vulkaan Bardarbunga. Volgens de autoriteiten vormen de gevolgen van de kleine uitbarsting in de nacht van donderdag op vrijdag, die aanleiding was voor de code rood, geen gevaar meer voor de luchtvaart.

29-08-2014 14:50

NEW YORK - De Amerikaanse beurzen starten de laatste beursdag van de maand waarschijnlijk in de plus. Beleggers houden de situatie in Oekraïne scherp in de gaten, nu Russische troepen volgens de NAVO gevechtsoperaties uitvoeren in het oosten van het land. Toch lijken de beurzen voor de vierde achtereenvolgende week af te stevenen op winst. Maandag zijn de beurzen in de Verenigde Staten vanwege Labor Day gesloten.

DAKAR - Voor het eerst is een besmetting met het ebolavirus in Senegal vastgesteld. Het gaat om iemand uit Guinee. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid van het Afrikaanse land vrijdag bekendgemaakt.

29-08-2014 14:01

MOSKOU - In Rusland zijn inmiddels 12 vestigingen van McDonald's gesloten. Volgens de Russische autoriteiten zijn hygiëneregels overtreden. Volgens de Amerikaanse fastfoodketen is in nog eens 100 restaurants een inspectie bezig.

29-08-2014 13:56

ISTANBUL - De nieuwe premier van Turkije, Ahmet Davutoglu, heeft vrijdag zijn nieuwe kabinet gepresenteerd. Veel bewindslieden uit het oude kabinet van ex-premier en huidig president Recep Tayyip Erdogan blijven in functie, onder wie de ministers op economische posten.

29-08-2014 13:54

MILAAN - De Europese Unie moet reageren op wat Rusland nu doet in Oekraïne. Nederland sluit nieuwe sancties niet uit om de druk op Moskou op te voeren, aldus minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken vrijdag in Milaan voor overleg met zijn collega's.

UTRECHT - De korte animatiefilm A Single Life van Job Roggeveen en zijn studio Job, Joris en Marieke wordt komend jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie Best Animated Short Film. In het filmpje is een belangrijke muzikale rol weggelegd voor Roggeveens popproject Happy Camper. Het liedje waar de hele film om draait, wordt gezongen door Pien Feith. Dat meldt Excelsior Recordings, de platenmaatschappij van Happy Camper.


Het antwoord van...
Rode Kruis Ziekenhuis
Pauline Dekker
Longarts
25-08-2014 07:00 Vraag & antwoord

Slecht voor de gezondheid, storend voor de omgeving en een enorme kostenpost. Dat iedereen beter kan stoppen met roken, is wel bekend. Velen willen ook wel stoppen. ,,Vraag honderd rokers of ze ooit gestopt zijn met roken en iedereen zegt ‘ja’", zegt longarts Pauline Dekker van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Waar het om gaat, is gestopt blijven. Maar hoe doe je dat? En heeft het nog wel zin na een jaar of twintig roken? Dekker beantwoordt deze week drie vragen over een rookverslaving.

Lees verder!