Gooi en Eemlander - Algemeen
 
01-10-2014 00:00

HILVERSUM - Ziekenhuizen krijgen deze week een brief van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) waarin ze wordt gevraagd of ze kunnen helpen bij de bestrijding van ebola in Afrika. Het kabinet steunt daarmee de oproep van Artsen zonder Grenzen (AzG) aan de zorginstellingen om waar mogelijk gezondheidswerkers te leveren.

30-09-2014 23:35

LIMA - Reddingswerkers hebben in Peru een Spaanse onderzoeker gered die na een val bijna 2 weken in een grot had vastgezeten. De Spaanse speleoloog Cecilio Lopez-Tercero was ongeveer 400 meter onder de grond met een rugblessure vast komen te zitten in de grot Intimachay in het noorden van Peru in het Amazonegebied.

30-09-2014 23:23

HILVERSUM - De afperser van John en Linda de Mol speelde een ' luguber spel' met de familie. Dat zegt misdaadverslaggever Peter R. de Vries dinsdagavond in RTL Late Night. "De inzet was hoog", weet hij. Op verzoek van de familie las De Vries alle dreigbrieven die zij sinds oktober 2013 kregen.

30-09-2014 23:13

DALLAS - Voor het eerst is in de Verenigde Staten bij een patiënt ebola vastgesteld. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten in de VS dinsdag laten weten, aldus Amerikaanse media. Verdere bijzonderheden over de persoon ontbreken nog.

30-09-2014 23:08

DEN HAAG - Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) is niet van plan om de Tweede Kamer over elk incident met een tbs’er te informeren.

30-09-2014 23:06

DALLAS - Voor het eerst is in de Verenigde Staten bij een patiënt ebola vastgesteld. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten in de VS dinsdag laten weten, aldus Amerikaanse media. Verdere bijzonderheden over de persoon ontbreken nog.

30-09-2014 22:57

AMSTERDAM - De man die vrijdagnacht werd doodgeschoten in de Amsterdamse club The Sand is van Ghanese afkomst. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

30-09-2014 22:56

UTRECHT - De tragikomedie Aanmodderfakker van regisseur Michiel ten Horn is voorlopig de belangrijkste kandidaat in de race om de Gouden Kalveren, waarvoor dinsdagavond de nominaties bekend worden gemaakt.

30-09-2014 22:56

UTRECHT - De Limburgse band Rowwen Hèze maakt kans op een Gouden Kalf. De band heeft de filmmuziek verzorgd voor de coming of age-film Hemel op Aarde, die dinsdagavond een nominatie ontving in deze categorie. Het is de eerste maal dat de formatie een soundtrack heeft gemaakt.

LOS ANGELES - Californië voert als eerste Amerikaanse staat een verbod in voor het gebruik van plastic tasjes voor eenmalig gebruik.

30-09-2014 22:13

LIMA - Joran van der Sloot heeft via zijn bewakers te horen gekregen dat hij vader is geworden. Zondagnacht beviel zijn vriendin Leidy van dochtertje Dushi Trudie. Terwijl de hele wereld al op de hoogte was, kreeg Joran het nieuws dinsdag pas te horen. Dat meldt zijn advocaat aan Shownieuws.

 
30-09-2014 22:08

Heropvoedingskampen zijn geen manier om teruggekeerde Syriëstrijders opnieuw in onze samenleving te integreren. Dat zegt de Gentse imam Brahim Laytouss. De herintegratie moet gebeuren vanuit de islam.

 
30-09-2014 22:01

DEN HAAG - De SP wil minister Plasterk van Koninkrijksrelaties via een motie dwingen een einde te maken aan de greep van de maffia waarin Sint Maarten en Curaçao verkeren.

LOS ANGELES - De uitslag van de autopsie van Robin Williams wordt een maand uitgesteld. Dat heeft de lijkschouwer dinsdag bekendgemaakt in een verklaring aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

30-09-2014 23:40

UTRECHT - De titels Aanmodderfakker, Hemel op Aarde en Nena zijn dit jaar in de race om het Gouden Kalf voor beste film. Dat blijkt uit de tweede ronde nominaties die het Nederlands Film Festival dinsdag heeft bekendgemaakt.

30-09-2014 23:24

LONDEN - Gitarist Jimmy Page acht het kansloos dat zijn voormalige band Led Zeppelin ooit nog bij elkaar komt. Opmerkelijk, omdat het tot dusverre zanger Robert Plant was die de boot afhield, terwijl de gitarist juist op een reünie aanstuurde en eerder dit jaar keer op keer zei te hopen dat de legendarische groep nog een keer bijeen zou komen ter gelegenheid van de heruitgave van alle klassieke albums van de band.

30-09-2014 23:22

HILVERSUM - Guus Meeuwis viert in 2015 dat hij precies 20 jaar in het vak zit. Ook staat de volkszanger dan voor de 10e keer in het Philips Stadion met zijn Groots met een zachte G-concert. Om dit te vieren brengt hij een nieuw album uit, Hollandse Meesters, en grijpt hij het jubileum aan om lang gekoesterde dromen in vervulling te laten gaan. Dat maakte hij dinsdagavond in RTL Late Night bekend.

30-09-2014 23:05

BRUSSEL - Kentekenplaten met een zelfgekozen lettercombinatie die Belgische autobezitters sinds kort kunnen kopen, blijken zeer geliefd.

30-09-2014 23:03

BAGDAD - Een golf van aanslagen met onder meer autobommen op verschillende plaatsen in Irak heeft dinsdag aan ten minste 41 mensen het leven gekost.

30-09-2014 23:00

DEN HAAG - Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) worden voor het eerst op grote schaal doorgelicht door de politie. In de regio Den Haag is een proef aan de gang waarbij honderden boa’s door de politiesystemen worden gehaald om na te gaan of ze een ‘fout’ verleden hebben.

30-09-2014 22:42

PARIJS - De Algerijnse autoriteiten hebben de namen achterhaald van enkele leden van de extremistische groep die onlangs de Franse berggids Hervé Gourdel ontvoerde en onthoofdde.

30-09-2014 22:41

ATLANTA - Een 37-jarige Amerikaanse is in Atlanta tot 30 jaar cel veroordeeld omdat ze haar 16-jarige dochter had laten doodgaan aan een eetstoornis. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag.

30-09-2014 22:38

PERNIS - De A15 bij Pernis blijft in westelijke richting nog de hele nacht dicht na het incident met een lekkende tankauto. Het opruimen van de duizenden liters gelekte glycerine wordt gecombineerd met al geplande werkzaamheden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

NEW YORK - De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag iets lager gesloten, waarbij de verliezen rond de slotbel wat opliepen. Tegenvallende cijfers over het consumentenvertrouwen en huizenprijzen zorgden voor een afwachtende houding bij beleggers. Veilingsite eBay stond volop in de schijnwerpers na de aankondiging zich te splitsen.

30-09-2014 21:42

BRUSSEL - De vredesmissie van de EU in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) wordt waarschijnlijk verlengd met drie maanden. De ambassadeurs van de EU-landen zijn dat dinsdag in principe overeengekomen.

30-09-2014 21:39

HILVERSUM - De tips over de afpersing en bedreiging van John en Linda de Mol stromen dinsdagavond bij de politie binnen. Ruim een half uur nadat er op televisie aandacht was besteed aan de zaak, waren er al ruim 30 tips binnengekomen. Volgens de politie worden er namen genoemd van de man op de getoonde compositietekening.

30-09-2014 21:32

HILVERSUM - De tips over de afpersing en bedreiging van John en Linda de Mol stromen dinsdagavond bij de politie binnen. Ruim een half uur nadat er op televisie aandacht was besteed aan de zaak, waren er al ruim 30 tips binnengekomen. Volgens de politie worden er namen genoemd van de man op de getoonde compositietekening.

HILVERSUM - John en Linda de Mol en hun gezinnen staan al geruime tijd zwaar onder druk door de afpersingen en bedreigingen waar ze het slachtoffer van zijn. Veel dreigementen zijn gericht tegen de puberzoon en -dochter van Linda de Mol.


Stelling

Sponsors: handen af van inhoud tv-drama

RTL4 heeft scènes in de serie Nieuwe Buren aangepast, omdat sponsor Gall&Gall deze niet vond stroken met haar beleid ten aanzien van verantwoord drankgebruik. Nieuwe Buren is gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort en draait om twee stellen, die besluiten hun relaties voor anderen te openen en swingers te worden. Ook lusten de stellen in het boek van Van Noort wel een stevige slok. Maar niet in de serie dus. Te zot voor woorden. Drama is drama, de kijker heeft recht op een ongekuist scenario. Sponsors dienen zich niet te gedragen als een censor.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Danny Gans
Oogarts
29-09-2014 19:59 Vraag & antwoord

Diabetes en oogproblemen zijn twee woorden die je misschien niet zo snel in één zin verwacht. Toch krijgen veel mensen met diabetes vroeg of laat te maken met oogafwijkingen. Danny Gans is oogarts bij Oogcentrum Noordholland en beantwoordt drie vragen over diabetes en oogafwijkingen.

Lees verder!