Gooi en Eemlander - Algemeen
 
25-10-2014 10:46

DEN HAAG - Miljonairs moeten als het aan de SP ligt vanaf volgend jaar meer belasting gaan betalen. De opbrengst daarvan moet ten goede komen aan kleinere spaarders.

25-10-2014 10:23

NIEUWEGEIN - De twee mensen die vrijdag dood werden gevonden in een woning in Nieuwegein hebben zelfmoord gepleegd. Het gaat om een man en een vrouw, meldt de politie zaterdag na onderzoek in het huis.

25-10-2014 10:00

RIJSWIJK - Door een aanrijding met koeien rijden er zaterdagochtend geen treinen tussen Raalte en Nijverdal. Bij het ongeluk waren vijf koeien betrokken meldde de politie. De dieren hebben de aanrijding niet overleefd. In de trein zaten vijftien passagiers, die zijn allen ongedeerd gebleven.

25-10-2014 09:03

AMSTERDAM - Actrice Annet Malherbe gaat komend voorjaar de vrouwelijke hoofdrol spelen in een nieuwe bewerking die theatergroep Orkater maakt van het sprookje van Hans en Grietje.

25-10-2014 09:00

PARIJS - Na 5 jaar dicht te zijn geweest voor een grondige renovatie gaat het Picassomuseum in Parijs zaterdag om 12.00 uur weer open. De heropening valt op de verjaardag van de beroemde Spaanse schilder. Pablo Picasso werd op 25 oktober 1881 in Málaga geboren. Hij overleed in 1973.

25-10-2014 08:43

HILVERSUM - Ruim 400.000 mensen hebben vrijdagavond gekeken naar de extra uitzending van de NOS over ebola. Dat maakte de stichting Kijkonderzoek zaterdag bekend. In Ebola: feiten en fabels zette de NOS met behulp van deskundigen alle vragen en antwoorden over de dodelijke ziekte die West-Afrika teistert op een rijtje.

25-10-2014 08:22

ROTTERDAM - Joke Bruijs deelt in de tragikomedie Alles went behalve een vent voor het eerst het podium met haar artistieke wederhelft en ex-echtgenoot Gerard Cox. Het stuk vertelt over twee ouderen die na zijn pensioen uit elkaar groeien. Acht vragen aan Bruijs.

25-10-2014 08:21

EMMEN - De papegaai is dood, maar het baasje leeft. Volgens het Dagblad van het Noorden wist een medewerkster van het Emmer callcenter Pricon te voorkomen dat de man een koolmonoxidevergiftiging zou oplopen.

25-10-2014 07:56

AMSTERDAM - Een pikant filmpje van Dave Roelvink in een jacuzzi met een, toen nog, onbekende dame zorgde voor veel ophef afgelopen zomer. In De Telegraaf doorbreekt de dame in kwestie, Melissa Pach, het stilzwijgen en vertelt ze haar kant van het verhaal. "Ik ben neergezet als het pijpsletje van Dave Roelvink."

ROSMALEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tevergeefs een bos in Rosmalen doorzocht. De politie kreeg vrijdagavond een melding dat een man met een klein kind een bos was ingelopen en kort daarna zonder het kind het bos uitkwam. Dat meldde een politiewoordvoerder zaterdag.

25-10-2014 04:55

HARDERWIJK - Een groep van 70 jongeren is vrijdagnacht opgevangen in een sporthal in Harderwijk. Ze waren gestrand op het station, nadat ze de laatste trein hadden gemist. Door het slechte weer waren de jongeren koud en nat. De politie deelde eerst nog dekens uit, maar vond het onverantwoord om ze op het station te laten wachten tot de eerstvolgende trein, die zaterdagochtend om 7 uur gaat.

25-10-2014 04:54

RIJSWIJK - Liefhebbers van slapen komen in de nacht van zaterdag op zondag aan hun trekken. Omdat de wintertijd weer ingaat, gaat de klok een uur terug: om 3 uur 's nachts is het weer 2 uur.

25-10-2014 04:54

OTTAWA/HAMILTON - Duizenden Canadezen hebben vrijdag een laatste groet gebracht aan Nathan Cirillo, de 24-jarige militair die woensdag werd vermoord door een geradicaliseerde landgenoot. Het lichaam van Cirillo werd in een zwarte lijkwagen naar zijn woonplaats Hamilton gereden. Toen de lijkwagen daar aankwam zongen meer dan duizend aanwezigen het Canadese volkslied.

SAN FRANCISCO - Alan Eustace, vice-president van zoekmachine Google, heeft vrijdag het wereldhoogterecord skydiven verbroken. Hij sprong van ongeveer 40 kilometer hoogte uit een speciale heliumballon. Dat is ruim een kilometer hoger dan het oude record dat de Oostenrijker Felix Baumgartner twee jaar geleden vestigde.

25-10-2014 10:32

HILVERSUM - De komst van de commerciële televisie is een verrijking geweest voor het Nederlandse medialandschap.

25-10-2014 10:06

AMSTERDAM - Lieke van Lexmond is een maand na de bevalling van haar eerste kind alweer voorzichtig begonnen met werken, maar zoon Vik gaat overal met haar mee. "Tussen het jureren door geef ik Vik de borst", vertelt het jurylid van Everybody Dance Now aan De Telegraaf.

25-10-2014 09:52

SHANGHAI - Consumenten kunnen steeds meer terugroepacties van autofabrikanten verwachten. ,,De producenten moeten steeds harder vechten om klanten binnen te halen, deze kwijtraken wegens kwaliteitsproblemen is het laatste wat ze willen'', zegt Carlos Ghosn, bestuursvoorzitter van zowel Renault als Nissan, zaterdag.

25-10-2014 08:42

VIANEN - Softwarefouten leiden jaarlijks tot zo'n 1,6 miljard euro aan schade voor de Nederlandse economie in de vorm van verlies van productiviteit en omzetderving. Door het falen van IT-systemen moeten vaak werkzaamheden worden onderbroken en dat kost veel geld. Dat staat in een zaterdag verschenen onderzoek in opdracht van IT-bedrijf Sogeti.

25-10-2014 08:27

BUENOS AIRES - Voor een Argentijnse rechtbank zijn vrijdag (plaatselijke tijd) vijftien medestanders van het voormalige juntabewind (1976-1983) veroordeeld tot levenslang. Het Argentijnse persbureau Telam meldt zaterdag dat ze schuldig zijn bevonden aan moord en marteling in een illegale gevangenis in de stad La Plata, de hoofdstad van de provincie Buenos Aires.

25-10-2014 08:22

LEIDEN - Het Leiden International Film Festival gaat dit jaar een samenwerking aan met de organisatie Fight Cancer. Op 5 november vindt in Leiden een speciale premiere plaats van de competitiefilm Sequioa, over een jonge vrouw met kanker die zelfmoord wil plegen. De opbrengsten van deze avond gaan naar de organisatie Fight Cancer.

25-10-2014 07:38

UTRECHT - Dit jaar kan er een uurtje extra genoten worden van het donker tijdens de tiende editie van de Nacht van de Nacht. Die wordt gehouden in de nacht van zaterdag op zondag, en dan gaat ook de klok een uur terug in verband met de wintertijd die ingaat.

25-10-2014 07:37

PUNTA CANA - Twee Nederlanders zijn vrijdag opgepakt op de Dominicaanse Republiek toen zij op het punt stonden naar Amsterdam te vliegen met 32 pakketjes cocaïne of heroïne. Dat melden lokale media op gezag van de politie.

25-10-2014 07:16

EDINBURGH - De leider van de Labourpartij in Schotland, Johann Lamont, is vrijdag opgestapt. De BBC meldt dat ze onenigheid heeft met de landelijke Labour-leiding. Een bron binnen de partij beweert dat Lamont het gevoel heeft dat 'Londen' de Schotten ziet als een nevenvestiging.

NEW YORK - De luchthavens van New York en New Jersey gaan alle reizigers die in contact zijn geweest met ebola-patiënten preventief 21 dagen in quarantaine plaatsen. Dat hebben de gouverneurs van beide staten vrijdag bekend gemaakt. Reizigers die niet direct in aanraking zijn geweest met het virus, maar wel uit Liberia, Sierra Leone of Guinee komen, worden extra gecontroleerd.

25-10-2014 01:07

NEW YORK - De man die donderdagavond twee politieagenten in New York verwondde met een bijl was een geradicaliseerde moslim. De politie liet vrijdag op een persconferentie weten dat de man, die door collega-agenten werd doodgeschoten, alleen heeft gehandeld.

25-10-2014 01:04

LEIDEN - Op de A4 tussen Delft en Amsterdam staat sinds vrijdagavond een flinke file. Rond middernacht stond het verkeer bij Leiden over 10 kilometer stil doordat de snelweg aangesloten wordt op een nieuwe tunnel. Dat zorgde voor een vertraging van meer dan een half uur in de richting van Amsterdam, aldus de Verkeersinformatiedienst.

24-10-2014 23:33

LOS ANGELES - Actrice Sarah Michelle Gellar heeft over de jaren met allerlei mannen gezoend tijdens opnames. Toch is de beroemde scène met Selma Blair in Cruel Intentions haar favoriete filmkus ooit.

MARYSVILLE - Een leerling van een middelbare school in Marysville in het westen van de Verenigde Staten heeft vrijdagochtend in de kantine van de onderwijsinstelling een medescholier doodgeschoten en vervolgens zichzelf van het leven beroofd. Dat heeft de politie meegedeeld, meldde de krant Seattle Times. Marysville ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Seattle.


Stelling

Stoppen met wintertijd

Kinderen worden te vroeg wakker of zijn niet naar bed te slaan, kippen raken van de leg, huisdieren weten niet meer of ze aan de brokken toe zijn of eerst uit moeten. De invoering van wintertijd (dit weekend moet de klok een uur terug) en straks weer zomertijd spot met alle natuurwetten. Mensen kunnen zelfs in een heuse winterdepressie geraken door deze malligheid. En waarom? Een beetje meer daglicht voor de boeren en een beetje minder kunstlicht in de ochtenduren. Stop onmiddellijk met deze onzin. Afschaffen die wintertijd.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!