Gooi en Eemlander - Algemeen
 
28-07-2014 07:49

KUALA LUMPUR - De Maleisische regering praat met de Oekraïense regering en de rebellen in Donetsk om een staakt-het-vuren te bewerkstelligen op de rampplek van vlucht MH17. De bedoeling is een internationaal team van experts een veilige doorgang te bezorgen naar de plaats waar de Boeing 777 van Malaysia Airlines is gecrasht. Stoffelijke resten en wrakstukken van het neergehaalde toestel moeten nog altijd worden veiliggesteld.

28-07-2014 07:41

GENT - De Nederlandse actrice Monic Hendrickx gaat een van de hoofdrollen spelen in de Belgische tragikomedie Café Derby. De door ware gebeurtenissen geïnspireerde film vertelt over een vrolijk gestoorde familie die halverwege de jaren 80 halsoverkop een café overneemt omdat Paus Johannes Paulus II binnenkort in België op bezoek komt en er dus iets te verdienen valt.

28-07-2014 07:37

LOS ANGELES - Op een strand bij de Amerikaanse stad Los Angeles zijn zondagmiddag (lokale tijd) minstens tien badgasten getroffen door de bliksem. Een van hen is overleden. De 20-jarige man bezweek in het ziekenhuis. Een ander slachtoffer verkeert nog in kritieke toestand.

28-07-2014 07:14

NIEUWKOOP - In de Waterleliestraat in Nieuwkoop is in de nacht van zondag op maandag een dode gevallen.

28-07-2014 06:58

KIEV - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken is maandag opnieuw in Oekraïne. In Kiev gaat hij samen met zijn Australische collega Julie Bishop met de Oekraïense autoriteiten praten over toegang tot het rampgebied. Ze willen het parlement zover te krijgen dat ze al op dinsdag een besluit nemen over een grote politiemissie in het gebied waar het toestel van Malaysia Airlines neerstortte.

28-07-2014 06:28

HILVERSUM - Sybrand Niessen werkt tijdens de vakantiemaanden hard door aan zijn programma's Groeten van Max en Droomhuis Gezocht. De presentator is wel blij dat hij er straks zelf even tussenuit mag.

28-07-2014 05:32

SAN DIEGO - Voormalig bokser Mike Tyson maakte al allerlei gastoptredens in films, nu mag hij eindelijk de hoofdrol spelen in zijn eigen tekenfilm: Mike Tyson Mysteries. Afgelopen weekend werd de eerste trailer gepresenteerd.

28-07-2014 05:05

JACKSON HOLE - Sandra Bullock is voor haar vijftigste verjaardag naar de Rocky Mountains afgereisd. Donderdag vierde ze voorafgaand aan haar verjaardag haar kroonjaar met vriendinnen in een bar in een dorp in Wyoming. Dat meldt E! News.

28-07-2014 04:54

MONROVIA - Liberia heeft zondag de grenzen gesloten om de verspreiding van het zeer besmettelijk en dodelijke ebola-virus te beteugelen. Op de luchthaven en enkele grensposten die wel open blijven, gelden strenge voorzorgsmaatregelen. Daarnaast zijn er restricties aangekondigd voor openbare bijeenkomsten, zoals demonstraties.

RIJSWIJK - Moslims in Nederland vieren maandag het einde van de ramadan. De jaarlijkse islamitische vastenmaand wordt dan feestelijk afgesloten met het Suikerfeest.

28-07-2014 02:27

SAN DIEGO - Ook veel beroemdheden zijn nieuwsgierig naar de spraakmakende stands op de wereldberoemde stripbeurs Comic-Con in San Diego. Peter Jackson, Daniel Radcliffe en Jack Black vonden een manier om ongestoord rond te snuffelen op de beurs: ze zetten een masker op.

28-07-2014 01:51

GOLD COAST - Lily Allen werd zondag in de boeien geslagen nadat ze arriveerde op het vliegveld van Goald Coast in Australië. Het ging echter om een grap van de zangeres, die een agent vroeg de arrestatie in scène te zetten voor een leuke foto op Instagram. De baas van de agenten kon er niet om lachen.

28-07-2014 01:36

ORANJESTAD - De Venezolaanse diplomaat Hugo Carvajal, die wordt verdacht van drugshandel, wordt vrijgelaten. Dat heeft de hoofdofficier van het Openbaar Ministerie op Aruba Peter Blanken zondagavond lokale tijd bevestigd.

GAZA - Het Israëlische leger is niet verantwoordelijk voor de beschieting van een VN-school in de Gazastrook. Dat blijkt volgens Israël uit een onderzoek zondag. Het leger zegt wel dat er een mortiergranaat van hun bij de school terecht is gekomen, maar dat die niemand gedood kan hebben omdat het plein voor het gebouw leeg was.

28-07-2014 07:46

AMSTERDAM - De effectenbeurs in Amsterdam begint maandag waarschijnlijk licht hoger. Ook de andere Europese aandelenbeurzen zullen met kleine winsten openen. Beleggers maken zich op voor een drukke beursweek met veel kwartaalcijfers van grote bedrijven en belangrijke berichten over de Europese en Amerikaanse economie.

28-07-2014 07:39

MARGRATEN - De Nederlandse film Oorlogsgeheimen wordt op 13 september vertoond op een wel heel bijzondere locatie. Het jeugddrama wordt dan gedraaid op de Amerikaanse erebegraafplaats in Margraten, waar duizenden bevrijders begraven liggen. Dat heeft distributeur Dutch FilmWorks maandag bekendgemaakt.

28-07-2014 07:36

TILBURG - Noodweer heeft zondagavond in delen van Brabant voor de nodige overlast gezorgd. Vooral de omgeving van Tilburg werd getroffen.

28-07-2014 06:06

NEW YORK - De VN-Veiligheidsraad roept Israël en Hamas op tot een onmiddellijk humanitair staakt-het-vuren in Gaza.

28-07-2014 05:57

AMSTERDAM - Conchita Wurst is komend weekend in ons land. Zaterdag vaart de winnares van het Songfestival mee tijdens de Canalparade en zondag geeft ze een optreden op het Rembrandtplein. "Ik ben er trots op dat iedere homo in de wereld nu weet wie ik ben."

28-07-2014 05:34

UTRECHT - Het Utrechtse poppodium Tivoli Oude Gracht is al weer een tijdje geleden omgetoverd tot Kytopia. "Dit is méér dan een studio, méér dan een stel repetitieruimtes."

28-07-2014 03:52

NEW YORK - James Franco heeft een traantje weggepinkt na de laatste opvoering van zijn eerste Broadway-voorstelling Of Mice And Men.

28-07-2014 03:31

DEN HAAG - Pieter Omtzigt van het CDA wil inzage in het verdrag dat een basis moet bieden voor eventuele aanwezigheid in Oekraïne van toch bewapend personeel uit landen met slachtoffers van de rampvlucht MH17.

28-07-2014 03:13

DEN HAAG - Elf landen praten maandag in Den Haag over het strafrechtelijke onderzoek naar de ramp met Malaysia Airlines vlucht 17. Het gaat om de tien landen die passagiers aan boord hadden, zoals Nederland, plus Oekraïne, waar het toestel neerstortte. De bijeenkomst moet leiden tot ,,een zo intensief mogelijke samenwerking'' tussen de betrokken landen. Of er maandag concrete afspraken worden gemaakt, is niet bekend.

SAN DIEGO - Quentin Tarantino gaat de film The Hateful Eight regisseren. Dit heeft de filmmaker zondag bevestigd tijdens een paneldiscussie op de stripbeurs Comic-Con.

27-07-2014 23:09

CHARMONIX - Twee bergbeklimmers zijn zondag om het leven gekomen in het massief van de Mont Blanc. Een van de slachtoffers is een Ier, aldus de politie in Charmonix. De identiteit van de ander is nog onbekend. Belgische media schrijven dat het touw waaraan de alpinisten vastzaten het begeven zou hebben.

27-07-2014 23:02

MANSFIELD - Verscheidene ambulances uit zes steden kwamen met spoed richting een concert van Keith Urban, nadat er meerdere meldingen binnen waren gekomen van mensen die onwel waren geworden. Het zou gaan om alcoholconsumptie, weet Billboard.

27-07-2014 22:56

GAZA - Het Israëlische leger is niet verantwoordelijk voor de beschieting van een VN-school in de Gazastrook. Dat blijkt volgens Israël uit een onderzoek zondag. Het leger zegt wel dat er een mortiergranaat van hun bij de school terecht is gekomen, maar dat die niemand gedood kan hebben omdat het plein voor het gebouw leeg was.

Het Israëlische leger geeft toe dat het een school van de Verenigde Naties in Gaza heeft beschoten. Volgens het leger ging het om een vergissing en is het onmogelijk dat de beschieting levens heeft geëist. De binnenplaats van de school in Beit Hanoun, die geraakt werd door een mortiergranaat, zou leeg zijn geweest.Stelling

Rolstoel en luier sneller leveren

Verzekeraars houden mensen die een rolstoel, hoortoestel of incontinentieluier nodig hebben aan het lijntje. Soms moet een gehandicapte een maand wachten voor hij zijn nodige hulpmiddelen krijgt. Dat blijkt uit onderzoek van instituut Nivel. Verzekeraars denken alleen maar aan geld, terwijl de Nederlandse bevolking dat geld met alle premies opbrengt. In plaats van vóór de verzekerden te werken, werpen ze barricades op met trage procedures en bureaucratie. Daar betalen we geen premie voor! Sneller leveren die rolstoel en incontinentieluier. Wat vindt u?

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
21-07-2014 07:00 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!