Gooi en Eemlander - Algemeen
 
21-04-2014 11:35

DE BILT - Het KNMI waarschuwt maandag voor onweer. In het hele land geldt vanaf het middaguur code geel, omdat er onweersbuien kunnen losbarsten.

21-04-2014 11:24

LOS ANGELES - Rihanna heeft de marihuanafeestdag 420 in stijl gevierd. De zangeres uit Barbados poseerde in een sexy outfit met wietbladeren van stof op haar tepels. De foto's staan op Instagram.

21-04-2014 10:58

NEW YORK - Grote technologiebedrijven als Apple, Google, Intel en Adobe hebben de afgelopen jaren onderling afspraken gemaakt om een strijd over goede medewerkers te voorkomen. Dat meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van documenten voor een mededingingszaak die tegen de technologiereuzen is aangespannen.

21-04-2014 10:38

MADRID - De kwaliteit van de kredietportefeuille van Spaanse banken is in februari voor het eerst in lange tijd licht verbeterd. Dat blijkt uit cijfers die de centrale bank van Spanje maandag heeft gepubliceerd.

21-04-2014 10:28

ZOETERMEER - Twee mannen hebben het zichzelf zondag erg moeilijk gemaakt door de politie uit te dagen. Het duo is opgepakt na een achtervolging waarbij ze een motoragent in het nauw brachten en tegen de richting in reden over de snelweg, zo meldde de politie maandag.

21-04-2014 10:27

HILVERSUM - Zondagavond keken 204.000 mensen naar de eerste aflevering van Ik ben een ster, haal me hier uit! In het RTL5-programma is te zien hoe tien bekende Nederlanders acht weken moeten overleven in de jungle, terwijl ze allerlei testen moeten doorstaan, zoals begraven worden met kakkerlakken.

21-04-2014 09:39

ROME - De Italiaanse economie kan dit jaar sterker groeien dan momenteel wordt voorspeld. Dat stelt de Italiaanse minister van Economische Zaken Pier Carlo Padoan in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera.

21-04-2014 09:38

MOSKOU - Russisch-sprekende mensen in republieken van de voormalige Sovjet-Unie kunnen in de toekomst makkelijker het Russische staatsburgerschap krijgen. President Vladimir Poetin heeft daartoe maandag een aantal wetswijzigingen goedgekeurd.

21-04-2014 09:29

AMSTERDAM - De aandelenbeurzen in Amsterdam en andere grote Europese steden zijn op Tweede Paasdag gesloten. In New York wordt de handel maandag wel hervat.

AMEN - In het Drentse gehucht Amen zijn zondagavond drie mensen gewond geraakt toen hun auto tegen een boom reed. De 47-jarige bestuurder is er het slechtst aan toe, liet de politie maandag weten.

21-04-2014 08:22

TOKIO - De aandelenbeurs in Tokio is maandag na een wisselvallige handelsdag nagenoeg onveranderd gesloten. Beleggers verwerkten het nieuws dat het handelstekort van Japan in maart door een tegenvallende groei van de export is opgelopen tot het hoogste niveau dat ooit in die maand werd gemeten.

21-04-2014 08:21

MAUI - Een Amerikaanse tiener heeft verstopt in het ruim van het landingsgestel van een vliegtuig de vlucht van Californië naar Hawaï gemaakt. De jongen overleefde op miraculeuze wijze maar kon niet lang genieten van zijn trip; hij werd ingerekend op het vliegveld van Maui toen hij tussen de vliegtuigen struinde.

21-04-2014 08:11

HILVERSUM - BIJNA 2,5 MILJOEN MENSEN HEBBEN ZONDAG OP TELEVISIE GEZIEN HOE PEC ZWOLLE DE KNVB-BEKER WON. DE HULDIGING TROK AL BIJNA EVENZOVEEL KIJKERS, BLIJKT UIT MAANDAG GEPUBLICEERDE GEGEVENS VAN STICHTING KIJKONDERZOEK - Bijna 2,5 miljoen mensen hebben zondag op televisie gezien hoe PEC Zwolle de KNVB-beker won. De huldiging trok al bijna evenzoveel kijkers, blijkt uit maandag gepubliceerde gegevens van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

SEOUL - Het gedrag van de kapitein en enkele bemanningsleden van de gezonken veerboot in Zuid-Korea staat ,,gelijk aan moord". Dat heeft de Zuid-Koreaanse president Park Geun-Hye maandag gezegd, meldden verschillende media.

21-04-2014 11:25

UTRECHT - In 1300 bioscopen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika is zondag de heiligverklaring van de pausen Johannes Paulus II en Johnnes XXIII rechtstreeks te zien in driedimensionale beelden. De bioscoopvoorstelling wordt gratis verzorgd door het Vaticaan in samenwerking met de commerciële zender Sky. Maar Nederland doet niet mee. ,,In Nederland is de belangstelling daarvoor te gering'', denkt aartsbisschop Wim Eijk.

21-04-2014 11:02

DAVINGTON - Sir Bob Geldof bewijst zijn dochter Peaches maandag een laatste eer tijdens haar uitvaart in de kerk waar ze eerder trouwde met Tom Cohen. In de St Mary Magdalene & St Lawrence Church in Kent werd in 2000 ook al afscheid genomen van Peaches moeder Paula Yates, meldt BBC News. Zij kwam toen om door een overdosis drugs.

21-04-2014 10:41

LONDEN - Nadine Coyle heeft de naam en een foto van haar dochtertje onthuld. De kleine Anaíya zag in februari al het levenslicht, maar de Girls Aloud-ster hield haar baby de eerste paar maanden uit de schijnwerpers.

21-04-2014 10:07

EDE - Niet ruim 500, maar ruim 300 hectare natuur is zondag op de Veluwe verbrand. Volgens de brandweer bleek dat na een nadere inspectie van het gebied dat zondag getroffen werd door een forse natuurbrand.

21-04-2014 10:00

TOKIO - Een ritueel offer van de Japanse premier Shinzo Abe in de Yasukuni-tempel waar de Japanse oorlogsdoden, onder wie veroordeelde oorlogsmisdadigers, worden geëerd, heeft kwaad bloed gezet bij de buurlanden China en Zuid-Korea. Peking en Seoul zien in de actie van de regeringsleider een provocatie die de toch al gespannen verhoudingen verder op scherp zet.

21-04-2014 09:40

EDE - De natuurbrand die zondag honderden hectaren hei en bos in de as legde op de Hoge Veluwe, is in de nacht van zondag op maandag niet opnieuw opgelaaid. Er zijn nog een paar plaatsen die vragen om nabluswerk, maar het gevaar is definitief geweken, aldus een woordvoerster van de brandweer.

21-04-2014 09:18

KUALA LUMPUR - De bemanning van de Boeing 737 van Malaysia Airlines die zondag in problemen raakte, heeft op professionele wijze gehandeld en voorkwam daarmee paniek. Het toestel keerde zondag terug naar de luchthaven van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur omdat het problemen had met het landingsgestel. De piloten zetten het vliegtuig uiteindelijk na een beproeving van 4 uur veilig aan de grond. Passagiers, onder wie een 49-jarige Nederlander, uitten na afloop hun dankbaarheid en opluchting, aldus de krant New Straits Times van maandag.

21-04-2014 09:09

ROTTERDAM - Radioluisteraars in de regio Rotterdam kunnen de komende twee nachten niet of slecht de publieke radiozenders Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 4 ontvangen. Dit is het gevolg van werkzaamheden aan de zendmast Rotterdam.

21-04-2014 08:54

LONDEN - De landen aan de randen van de eurozone betalen dit jaar ruim drie keer meer rente over hun staatsschuld dan de andere eurolanden. Dat concludeerde de Britse zakenkrant Financial Times maandag op basis van eigen berekeningen.

HILVERSUM - Bijna 2,5 miljoen mensen hebben zondag op televisie gezien hoe PEC Zwolle de KNVB-beker won. De huldiging trok al bijna evenzoveel kijkers, blijkt uit maandag gepubliceerde gegevens van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

21-04-2014 07:42

DEN HAAG - In Nederland staan momenteel bijna 30.000 antennes geregistreerd voor bijvoorbeeld mobiele telefonie en andere netwerken. Dat zijn er bijna 10.000 meer dan in 2008, blijkt uit gegevens van het Antennebureau, een overheidsinstantie die zich bezighoudt met antennes en gezondheid.

21-04-2014 07:35

TOKIO - Het handelstekort van Japan is in maart opgelopen tot het hoogste niveau dat ooit in die maand werd gemeten. De export van het land groeide in het langzaamste tempo van het afgelopen jaar, terwijl de import stevig toenam, zo blijkt uit cijfers die de Japanse overheid maandag heeft gepresenteerd.

21-04-2014 07:31

RANGOON - De Birmese activist en journalist Win Tin is maandag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn partij, de National League for Democracy (NLD), bekendgemaakt.

WASHINGTON - De Amerikaanse vicepresident Joe Biden gaat maandag naar Oekraïne om gesprekken te voeren met onder meer president Oleksandr Toertsjinov en premier Arseni Jatsenjoek. Dat heeft het Witte Huis zondag (lokale tijd) bekendgemaakt.

Stelling

Haal wietteelt uit de illegaliteit

Er zijn gemeenten die willen dat er een einde komt aan het beleid dat de verkoop van cannabis reguleert, maar de bevoorrading van coffeeshops praktisch verbiedt. In totaal hebben 35 gemeenten een manifest ondertekend dat ervoor pleit om ook de teelt van softdrugs te reguleren. Ze zullen moeite hebben om minister Opstelten en de Tweede Kamer te overtuigen dat het anders moet. Een meerderheid in de Kamer is nog steeds tegen gereguleerde wietteelt. En dat is krom. Het is bespottelijk dat cannabis wel verkocht mag worden, maar dat de teelt ervan illegaal is.

Stelling