Gooi en Eemlander - Algemeen
 
23-07-2014 01:01

WASHINGTON - De Amerikaanse inlichtingendiensten denken dat het neerschieten van het Malaysia Airlines-vliegtuig boven Oekraïne waarschijnlijk een vergissing is geweest van pro-Russische separatisten. De Amerikanen hebben geen aanwijzingen voor rechtstreekse Russische betrokkenheid, meldden Amerikaanse media.

22-07-2014 23:55

SCHIPHOL - Tijdens de minuut stilte die woensdag wordt gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp, zullen er op Schiphol geen vliegtuigen starten of landen. Dat liet een woordvoerster van de verkeersleiding dinsdagavond weten. Een woordvoerster van ProRail zei dat de treinen om veiligheidsredenen niet stil kunnen staan.

22-07-2014 23:39

LOS ANGELES - Cameron Diaz had geen zin meer om met radiopresentator Kyle Sandilands te praten toen hij haar een vraag stelde over haar vriendin Drew Barrymore. Die ging over haar drugsverleden en dat schoot compleet in het verkeerde keelgat bij Diaz. Her fragment is te horen via Soundcloud.

22-07-2014 23:31

KIEV - De twee zwarte dozen van het neergehaalde vliegtuig van Malaysia Airlines zijn in het bezit van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).

22-07-2014 23:19

De Amerikaanse inlichtingendiensten denken dat het neerschieten van het Malaysia Airlines-vliegtuig boven Oekraïne waarschijnlijk een vergissing is geweest van pro-Russische separatisten. De Amerikanen hebben geen aanwijzingen voor Russische betrokkenheid, meldde de BBC dinsdag.

22-07-2014 22:56

REDMOND - Microsoft heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de nettowinst zien dalen, onder meer als gevolg van de overname van het Finse Nokia. De omzet kwam wel iets hoger uit, zo maakte het softwareconcern dinsdag bekend.

22-07-2014 22:39

UTRECHT - De snelwegen A2 en A27 worden woensdagmiddag gedeeltelijk afgesloten wanneer de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne worden overgebracht van Eindhoven naar Hilversum. „Om een vlotte en waardige doorgang te garanderen, worden de snelwegen A2 en A27 tijdens het passeren van de colonne afgesloten voor het overige verkeer. Enkele kilometers voor en na de colonne maakt de politie de weg vrij”, liet Rijkswaterstaat dinsdagavond weten.

22-07-2014 22:38

UTRECHT - De snelwegen A2 en A27 worden woensdagmiddag gedeeltelijk afgesloten wanneer de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne worden overgebracht van Eindhoven naar Hilversum.

Bloemenzee bij vertrekhal 3 op Schiphol steeds groter. Foto: Michel van Bergen
22-07-2014 22:33

SCHIPHOL - De bloemenzee bij vertrekhal 3 op Schiphol wordt steeds groter. Steeds meer mensen tekenen het condoleanceregister en leggen bloemen neer na aanleiding van de crash van vlucht MH17 van Maleisië Airlines in de Oekraïne.

NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York sloten dinsdag, na de verliesbeurt van de dag ervoor, weer met winst. Beleggers hoopten op een mogelijke ontspanning tussen Rusland en het Westen na de overdracht van de zwarte dozen van de gecrashte Boeing boven Oekraïne en beloonden een select groepje bedrijven die hun boeken openden met winsten. Verscheidene bekende ondernemingen leverden juist in.

22-07-2014 21:58

WENEN - Op de plek van de vliegramp in Oekraïne zijn nog menselijke resten aanwezig. Dat heeft de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) dinsdag gemeld.

22-07-2014 21:54

Premier Mark Rutte heeft dinsdag telefoongesprekken gevoerd met de presidenten van Oekraïne, Rusland en de Verenigde Staten over onafhankelijk onderzoek op de plek waar het toestel van Malaysia Airlines donderdag neerstortte. Rutte belde daarover met Vladimir Poetin, Barack Obama en Petro Porosjenko, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst woensdagavond bekend.

22-07-2014 21:50

ROCKANJE - Een explosie en een daaropvolgende brand hebben dinsdagavond een restaurant in Rockanje in de as gelegd. Het dak is volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio ingestort. Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen.

De vlaggen hangen woensdag, op de dag van nationale rouw, halfstok op gemeentelijke gebouwen in Amsterdam en Den Haag. Dat hebben de gemeenten dinsdagavond laten weten. Wat Rotterdam doet, is nog niet bekend.

22-07-2014 23:59

BAGDAD - Een zelfmoordaanslag op een controlepost in de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft dinsdag het leven geëist van zeker 23 mensen. Meer dan 50 mensen raakten gewond. Dat hebben de politie en ziekenhuizen gemeld.

22-07-2014 23:40

Vlaggen gaan halfstok, klokken worden geluid en Nederland zwijgt een minuut. Woensdag is een dag van nationale rouw, om zo stil te staan bij de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne van vorige week donderdag.

22-07-2014 23:34

KIEV - De twee zwarte dozen van het neergehaalde vliegtuig van Malaysia Airlines zijn in het bezit van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De raad nam de recorders in ontvangst op het vliegveld van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag dinsdagavond gemeld.

22-07-2014 22:47

GAZA - Zo'n 1000 Palestijnse moslims hebben in de Gazastrook hun toevlucht gezocht in een 12e eeuwse Grieks-orthodoxe kerk nadat het Israëlische leger hun wijk in Gaza in puin had geschoten. Zondag kwamen 72 mensen, meest vrouwen en kinderen, om het leven in de wijk Shejaia.

22-07-2014 22:46

Ondanks alle onrust in het land is dinsdagavond de voetbalwedstrijd tussen Sjachtar Donetsk en Dinamo Kiev om de Supercup van Oekraïne gewoon doorgegaan. Het duel werd in Lviv gespeeld en eindigde in 2-0 voor Sjachtar, dat nogal wat buitenlandse spelers miste door alle onzekerheid over de veiligheid in de Oost-Europese natie. Dinamo Kiev speelde nog zonder onder anderen WK-ganger Jeremain Lens.

22-07-2014 22:43

Tijdens de minuut stilte die woensdag wordt gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp, zullen er op Schiphol geen vliegtuigen starten of landen. Dat liet een woordvoerster van de verkeersleiding dinsdagavond weten.

22-07-2014 22:06

HILVERSUM - De publieke omroepen passen woensdag hun programmering aan vanwege de nationale dag van rouw. De hele dag is er geen reclame te zien op Nederland 1, 2 en 3, Radio 1, 2, 3FM, Radio 4, 5 en 6 en FunX. Wanneer de vliegtuigen met de eerste slachtoffers landen in Eindhoven, schakelen alle tv- en radiozenders live over. Dat heeft de publieke omroep dinsdagavond bekendgemaakt.

22-07-2014 22:04

EINDHOVEN/DEN HAAG - Het eerste Nederlandse militaire vliegtuig dat lichamen zal ophalen in Charkov, is dinsdagavond vanaf Eindhoven vertrokken naar Oekraïne. Dat bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

22-07-2014 22:03

CHARKOV - Een Nederlands militair vliegtuig met aan boord de lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne, vertrekt woensdag om 10.00 uur Nederlandse tijd uit Charkov. Dat is 11.00 uur lokale tijd, aldus de landelijke eenheid van de politie dinsdagavond.

LOS ANGELES - Lana del Rey heeft haar succes helemaal zelf bereikt. En niet zoals een van haar nieuwe nummers suggereert door met iemand uit de muziekindustrie het bed te delen. Aan Complex benadrukt Lana dat dit niet het geval is.

22-07-2014 21:45

NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York noteerden dinsdag op winst. Beleggers hoopten op een mogelijke ontspanning tussen Rusland en het Westen na de overdracht van de zwarte dozen van de gecrashte Boeing boven Oekraïne en beloonden een select groepje bedrijven die hun boeken openden met winsten.

22-07-2014 21:40

Twee Nederlandse militaire vliegtuigen met aan boord de lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne, vertrekken woensdag om 10.00 uur Nederlandse tijd uit Charkov. Dat is 11.00 uur lokale tijd, aldus de landelijke eenheid van de politie dinsdagavond.

22-07-2014 21:26

LOS ANGELES - Shia LaBeouf wil zijn drankprobleem graag aanpakken. Daarom is hij in therapie gegaan, volgens TMZ heeft de acteur een extra reden om de drank voortaan te laten staan: zijn collega Brad Pitt.

KEULEN - Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) raadt luchtvaartmaatschappijen sterk af om naar de Israëlische stad Tel Aviv te vliegen. Dat heeft het agentschap dinsdag bekendgemaakt.Stelling

Sancties mogen euro’s kosten

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken ‘sluit geen enkele sanctie tegen Rusland uit’, zei hij in Brussel tijdens een persconferentie. Ook economische sancties niet. Dat is nogal wat, want de import uit Rusland was in 2012 zo’n 20 miljard euro waard (vooral gas en olie) en de export had een waarde van 7 miljard (machines, chemie, landbouwproducten, levensmiddelen). Timmermans heeft gelijk. Onze waardigheid staat op het spel. Daarom: grenzen dicht voor Russische waren! We laten ons niet voor onze handel vernederen. Sancties mogen ons best een paar euro’s kosten.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
21-07-2014 07:00 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!