Gooi en Eemlander - Algemeen
 
30-10-2014 17:47

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft deze week een man aangehouden op verdenking van handel in zware vuurwapens. Dit gebeurde in het onderzoek naar de reeks liquidaties in de hoofdstad, zo vertelt korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg donderdagavond in het programma Het Verhoor van AT5.

30-10-2014 17:19

WICHITA - Een klein vliegtuig heeft zich donderdag in het Amerikaanse Wichita (Kansas) in een gebouw geboord. Het ongeluk gebeurde op het vliegveld Mid-Continent Airport. Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen. Vier anderen zijn gewond geraakt.

30-10-2014 16:57

AMSTERDAM - Na Victoria Koblenko gaat ook Sylvana Simons uit de kleren voor het goede doel. De presentatrice laat zich zondag naakt portretteren door kunstenaar Selwyn Senatori voor de Get Naked, Get Free, Get Painted-actie van Pink Ribbon tijdens de Affordable Art Fair.

30-10-2014 16:41

BUNNIK - Er is een ,,serieus alternatief'' voor de door het kabinet voorgestelde aanscherping van de fiscalebijtellingsnormen voor zakelijke auto's. Brancheorganisaties RAI Vereniging, Bovag en VNA stuurden donderdag een ,,breed gedragen alternatief plan'' naar de Tweede Kamer.

30-10-2014 16:38

AMSTERDAM - De Europese beurzen stonden donderdagmiddag overwegend in de min ondanks goede kwartaalcijfers uit het bedrijfsleven en gunstige macrocijfers. Beleggers maakten zich vooral zorgen over een sneller dan verwachte renteverhoging in de VS, waar de centrale bank inmiddels een streep heeft gezet onder zijn steunprogramma's. De jarenlange steun gaf de aandelenmarkten een enorme impuls.

30-10-2014 16:27

LOS ANGELES - De castleden van Game of Thrones hebben hun contracten opengebroken. Ze krijgen meer geld, in ruil voor een optie op een zevende seizoen, zo meldt The Hollywood Reporter.

 
30-10-2014 16:20

Robbie Williams plaatste de afgelopen dagen veel verrassende filmpjes op zijn Twitter-account. Zo plaatste de popster donderdagochtend een video waarin hij de naam van zijn pasgeboren zoontje bekendmaakt. Maar zijn laatste filmpje zal veel fans wel héél blij maken.

30-10-2014 15:48

FORT KENT - Een Amerikaanse verpleegster die haar door de autoriteiten opgelegde quarantaine aanvecht, is donderdag gaan fietsen met haar vriend. Dit is volgens de gezondheidsautoriteiten niet de bedoeling. De verpleegster Kaci Hickox moest thuisblijven, omdat ze in West-Afrika ebolapatiënten heeft verpleegd.

30-10-2014 15:44

BRUSSEL - De West-Vlaamse gemeente Middelkerke bekijkt hoe zij van een 'pedopriester' af kan komen. De geestelijke was in 2008 veroordeeld en ontslagen na aanranding van een minderjarige jongen. Maar het bisdom Brugge heeft hem in ere hersteld en benoemde hem met ingang van 1 november tot pastoor in meerdere kerken van de gemeente.

AMSTERDAM - HET INTERNATIONAL DOCUMENTARY FILM FESTIVAL AMSTERDAM - Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) wijdt de komende editie een programmaonderdeel aan vrouwelijke documentairemakers. Onderzoek heeft volgens IDFA-directeur Ally Derks aangetoond dat het aantal vrouwen in deze wereld de afgelopen 10 jaar niet is toegenomen.

30-10-2014 15:04

AMSTERDAM - De Nederlandse textiel- en kledingsector werkt hard aan maatregelen om misstanden bij de productie van kleding aan te pakken. Op een congres op het hoofdkantoor van HEMA in Amsterdam presenteerden brancheorganisaties Inretail, Modint en VGT donderdag onder meer een stappenplan dat ondernemers meer zicht geeft op de eigen toelevering.

30-10-2014 14:50

AMSTERDAM - Schrijver Arnon Grunberg (43) heeft vanaf vrijdag zijn eigen overzichtstentoonstelling. Bij de afdeling Bijzondere Collecties van de UvA in Amsterdam komt het hele leven van de auteur aan bod, vanaf zijn jeugd tot aan zijn huidige schrijverschap. De expositie laat met boeken, manuscripten, brieven en affiches zien hoe hij sinds zijn debuut Blauwe maandagen al 20 jaar de pen ter hand neemt.

30-10-2014 14:49

DEN HAAG - De overheid steekt de komende drie jaar 750 duizend euro in stages die jongeren ertoe moeten bewegen te kiezen voor een beroep in de Nederlandse zeevaart. Het project wordt wegens succes verlengd.

Gwyneth Paltrow is te zien in de nieuwe campagne van luchtvaartmaatschappij British Airways. De actrice is te zien in een vliegtuigstoel die drijft in een infinity pool op het dak van een enorm complex in Singapore.

30-10-2014 17:44

AMSTERDAM - De Europese aandelenbeurzen schommelden donderdag voortdurend tussen winst en verlies, maar sloten uiteindelijk met aardige plussen. Dat was vooral te danken aan een sterke economische groei in de VS. Aanvankelijk werd dat gegeven samen met ander goed macronieuws overschaduwd door zorgen over de timing van de eerste Amerikaanse renteverhoging.

30-10-2014 17:18

De museumnacht in Rotterdam gaat in maart toch door. Dat laat Stichting Museumpark weten.

30-10-2014 16:49

ATHENE - De krokodil Sifis blijft de gemoederen op het Griekse toeristeneiland Kreta bezighouden. Ondanks diverse pogingen om het reptiel te vangen, zwemt de ongeveer 1 meter 80 lange krokodil nog steeds vrij rond in een stuwmeer bij Rethymnon.

30-10-2014 16:27

ROTTERDAM - Twee jonge vrouwen van 19 jaar blijken maandag te zijn gearresteerd op Rotterdam The Hague Airport. Ze worden ervan verdacht dat ze van plan waren om via Turkije door te reizen naar Syrië, om zich daar aan te sluiten bij de gewapende strijd. Dat meldde het Openbaar Ministerie donderdag.

30-10-2014 16:23

Roman Polanski is in Polen ondervraagd op verzoek van Amerikaanse aanklagers.

30-10-2014 16:22

ATHENE - De Griekse bevolking dreigt weer te moeten kiezen voor of tegen de euro. De presidentsverkiezingen in het land, in februari, moeten uitwijzen of het zover komt of niet. Dat zei minister van Administratie Hervorming Kyriakos Mitsotakis donderdag tegen persbureau Bloomberg.

30-10-2014 15:42

ROTTERDAM - De Museumnacht in Rotterdam op 7 maart volgend jaar gaat toch door. Dat hebben de instellingen gevestigd aan het Museumpark, waaronder de Kunsthal en Museum Boijmans Van Beuningen, laten weten.

30-10-2014 15:15

GLASGOW - Kensington is uitgeschakeld in de race om de MTV European Music Award voor de Best Worldwide Act. De Nederlandse band werd in de laatste voorronde afgetroefd door het Duitse Revolverheld.

Dick van der Plas Column
30-10-2014 15:08

We schakelen even over naar het Journaal. ,,In Noord-Irak is onder leiding van een Nederlandse F-16-vlieger met vijftien toestellen een luchtaanval op IS-doelen uitgevoerd. Het ministerie van Defensie heeft dat vandaag laten weten. Er is op de grond niemand pijn gedaan, maar de moslimfundamentalisten zijn wel erg geschrokken.’’

ROTTERDAM - De politie heeft donderdagmorgen in een actie tegen gewelddadig jihadisme negen woningen doorzocht. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag. Het gaat om woningen in Arnhem, Doesburg, Rotterdam en Eindhoven.

30-10-2014 14:44

EDE - Ede krijgt ruim een miljoen euro van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Met die bijdrage wil de gemeente van de leegstaande Johan Willem Frisokazerne 'een soort Papendal voor muziek dans, en theater' maken. De complete verbouwing van de legerplaats gaat ruim 5,2 miljoen euro kosten.

30-10-2014 14:43

LOS ANGELES - Kris Jenner doet alsof de nieuwe vlam van haar ex Bruce haar koud laat, maar volgens Us Weekly is dat schijn. In werkelijkheid zou Kris woedend zijn op haar ex, die een relatie heeft aangeknoopt met haar goede vriendin Ronda Kamihira.

 
30-10-2014 14:42

Kim Kardashian onthult een geheime obsessie. De realityster kan niet leven zonder haar Blackberry en heeft altijd drie back-ups in haar kamer liggen.

NEW YORK - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn donderdag overwegend met kleine verliezen geopend. Beleggers reageerden onder meer op de onverwacht sterke groei van de Amerikaanse economie in het derde kwartaal. Dat sterke herstel kan ervoor zorgen dat de rente in de VS eerder omhoog gaat dan verwacht. Een stevige koerswinst van Visa zette de Dow Jones op winst.


Stelling

Medische missers openbaar maken

Klachten, berispingen of schorsingen van falende artsen en medische missers bij zorginstellingen zouden op een centraal punt gebundeld moeten worden en toegankelijk moeten zijn voor (toekomstige) patiënten. Dat vraagt PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester aan minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Volgens Bouwmeester hebben ook artsen belang bij openbaarmaking. ,,Nu is het zo dat mensen de artsen gaan googelen en op allerlei internetfora terecht komen. Wat daar over de artsen geschreven wordt is niet betrouwbaar.’’ Gelijk heeft ze. Van medische missers leren we alleen wat door ze openbaar te maken.

Stelling
Het antwoord van...
Rode Kruis Ziekenhuis
Menno Huikeshoven
Handchirurg
27-10-2014 13:02 Vraag & antwoord

Een 'slapende hand' is een veelvoorkomend verschijnsel. Worden mensen elke nacht wakker van tintelingen in hun vingers, dan is er mogelijk meer aan de hand. Tintelingen in de vingers kunnen wijzen op het carpale-tunnelsyndroom. Handchirurg Menno Huikeshoven van het Rode Kruis Ziekenhuis vertelt over deze aandoening.

Lees verder!