Gooi en Eemlander - Lezersacties
 
29-10-2014 00:00

Boek nu!

20-10-2014 00:00

KASTEEL GROENEVELD - Op zondag 9 november krijgt u de gelegenheid om de prachtige tentoonstelling De Vuurvogel, van beeldendkunstenaar Othilia Verdurmen, met korting te bezoeken. Een installatie met beelden, film en geluid,geïnspireerd door de vogel Phoenix, de vogel die zichzelf verbrandt om uit zijn as te herrijzen.De Vuurvogel is een prachtig object, uiterst gedetailleerd en verfijnd en bedekt met talloze laagjes textiel enkralen in voortdurend veranderend licht dat  telkens nieuwe vormen en kleuren tevoorschijn tovert.

10-10-2014 00:00

Speciale rondleiding mét conservator 

25-10-2014 00:00

Win een gratis boek!

17-10-2014 00:00

ZATERDAG 29 NOVEMBER - Op 8 mei 2014 is de theatervoorstelling ANNE in wereldpremière gegaan in het hiervoor speciaal gebouwde Theater Amsterdam. ANNE is een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank. We zien niet alleen de twee lange jaren die Anne met haar familie en de overige onderduikers in het Achterhuis doorbracht, maar ook wat daarvoor en daarna gebeurde. 


Stelling

Medische missers openbaar maken

Klachten, berispingen of schorsingen van falende artsen en medische missers bij zorginstellingen zouden op een centraal punt gebundeld moeten worden en toegankelijk moeten zijn voor (toekomstige) patiënten. Dat vraagt PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester aan minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Volgens Bouwmeester hebben ook artsen belang bij openbaarmaking. ,,Nu is het zo dat mensen de artsen gaan googelen en op allerlei internetfora terecht komen. Wat daar over de artsen geschreven wordt is niet betrouwbaar.’’ Gelijk heeft ze. Van medische missers leren we alleen wat door ze openbaar te maken.

Stelling
Het antwoord van...
Rode Kruis Ziekenhuis
Menno Huikeshoven
Handchirurg
27-10-2014 13:02 Vraag & antwoord

Een 'slapende hand' is een veelvoorkomend verschijnsel. Worden mensen elke nacht wakker van tintelingen in hun vingers, dan is er mogelijk meer aan de hand. Tintelingen in de vingers kunnen wijzen op het carpale-tunnelsyndroom. Handchirurg Menno Huikeshoven van het Rode Kruis Ziekenhuis vertelt over deze aandoening.

Lees verder!