Gooi en Eemlander
 
30-01-2015 22:00 Eemland

SOEST - De Utrechtse rechtbank heeft drie verdachten van de overval op Grand Café De Lindenhof in Soest veroordeeld tot onvoorwaardelijke celstraffen van 16 maanden tot 6 jaar. Een vierde verdachte moet nog terecht staan.

foto's 
30-01-2015 14:28 Gooi & Vechtstreek

HILVERSUM - Het treinverkeer tussen Naarden-Bussum en Hilversum is vrijdag enige tijd stilgelegd. De politie is met 30 man - in kogelwerende vesten - op zoek naar 'een man met een baard'. De man zou op het spoor gelopen hebben.  Het spoor is ondertussen vrijgegeven door de politie. Rond vijf uur is de man opgepakt in Hilversum.

30-01-2015 16:00 Eemland

BAARN - Hij ligt er maar zielig bij met zijn poot in het gips. De driejarige dobermann van Baarnaar Cynthia Pieterse werd tijdens een wandeling in het Baarnse Bos geschept door een bromfiets. ,,En de bestuurder had het vuile lef gewoon door te rijden’’, vertelt het aangeslagen baasje.

30-01-2015 20:58 Binnenland

NIEUWEGEIN - De nabestaanden van de slachtoffers van de neergestorte MH17 kunnen begin maart de wrakstukken van het toestel bekijken. Dat heeft voorzitter Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad voor Veiligheid vrijdag gezegd op een informatiebijeenkomst voor nabestaanden in Nieuwegein.

30-01-2015 20:57 Binnenland

DEN HAAG - Tarik Z., de negentienjarige man die donderdag met een neppistool het gebouw van de NOS binnendrong, kwam al éénmalig voor in de systemen van de politie, maar niet in verband met iets dat gevaar zou hebben kunnen opleveren.

30-01-2015 16:55 Binnenland

LELYSTAD - De 19-jarige Tarik Z. die donderdag de NOS-studio's binnendrong blijft nog zeker veertien dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Lelystad vrijdag beslist.

30-01-2015 15:22 Gooi & Vechtstreek

HILVERSUM - De beveiliging van het NOS-pand op het Media Park in Hilversum is opgeschroefd met zichtbare en onzichtbare maatregelen. Volgens NOS-directeur Jan de Jong kreeg het omroepgebouw vrijdag van de politie een goede beoordeling. ,,De politie noemt ons pand optimaal beveiligd, zonder dat het een Fort Knox is", zei De Jong.

30-01-2015 11:43 Gooi & Vechtstreek

HILVERSUM - De 19-jarige verdachte Tarik Z.  uit Pijnacker, die donderdagavond zendtijd eiste van de NOS en daarbij een beveiliger gijzelde, is inmiddels gehoord door de politie en heeft een bekentenis afgelegd. Hij heeft verklaard alleen, en niet namens een organisatie te hebben gehandeld. Ook niet vanuit een terroristische organisatie.

30-01-2015 13:55 Statenverkiezingen

HAARLEM - Dertig vragen invullen en je weet bij welke partij jouw politieke standpunten het beste aansluiten. Dat is de beproefde formule van de Stemwijzer. Meer provincies dan ooit tevoren hebben dit jaar hun eigen Stemwijzer.

30-01-2015 13:22 Gooi & Vechtstreek

STICHTSE VECHT - Stichtse Vecht heeft een nieuwe burgemeester. De 53-jarige Marc Witteman werd donderdagavond geinstalleerd. Vrijdagmorgen ontving hij de plaatselijke media in gemeentehuis Boom en Bosch in Breukelen. Hij wil de komende drie maanden vooral luisteren voordat hij zijn eigen wensen en plannen op papier gaat zetten.

30-01-2015 10:16 Eemland

SOESTERBERG - Veertienhonderd (oud-)werknemers of nabestaanden van werknemers hebben zich al bij Defensie gemeld, nadat zij in problemen zijn geraakt omdat ze tijdens hun werk in de werkplaatsen van Defensie zijn blootgesteld aan veel te hoge concentraties chroom-6 in de verf waarmee zij tanks en vliegtuigen bespoten. Zeker vierhonderd van hen hebben medische klachten, variërend van kanker tot hoge bloeddruk. De aantallen zijn de afgelopen maanden enorm opgelopen: volgens Defensie zijn er sinds november zo'n vijfhonderd meldingen bijgekomen.  

30-01-2015 12:58 Gooi & Vechtstreek

HILVERSUM - Het is nog pikkedonker als Frank van 't Hof de jingle van zijn radioprogramma start in de verlaten studio in Hilversum. ,,Ons publiek bestaat het eerste uur voornamelijk uit vrachtwagenchauffeurs'', vertelt Van 't Hof die sinds januari met een eigen programma op Radio 2 te horen is.

 
video 
29-01-2015 23:43 Binnenland

PIJNACKER/HILVERSUM - In het huis in Pijnacker van de 19-jarige jongen die donderdagavond met een (nep)wapen zendtijd eiste in het NOS Journaal wordt donderdagnacht huiszoeking gedaan door de politie. Dat laat de politie weten.

30-01-2015 10:11 Cultuur

HILVERSUM - De vijfde aflevering van Wie is de mol? wordt vrijdagavond alsnog uitgezonden om 20.30 uur op NPO1, nadat de aflevering donderdagavond verviel doordat het NOS-gebouw werd ontruimd. Dit heeft een woordvoerster van de omroep AVROTROS laten weten. Vorige week zagen iets meer dan 2,3 miljoen mensen hoe het de BN’ers vergaat op Sri Lanka.

30-01-2015 12:06 Metropool

HEERHUGOWAARD - De Staatsloterij heeft consumenten misleid doordat ze prijzen trok uit een pot waarin ook onverkochte loten zaten, terwijl de deelnemers aan de loterij dit niet wisten. Zo oordeelt de Hoge Raad in de zaak die door de Stichting Loterijverlies.nl was aangespannen tegen de Staatsloterij.

30-01-2015 21:00 Gooi & Vechtstreek

HILVERSUM - Op de stoep voor het NOS-gebouw op het Mediapark vliegen cameraploegen op verslaggever Martijn Bink af. ,,Ik probeer mijn verhaal steeds zo spontaan mogelijk vertellen.’’

30-01-2015 15:52 Metropool

NATAL - Bootfietser Ebrahim Hemmatnia is aangevallen door haaien. Hierbij heeft de bootfiets schade opgelopen. Waarschijnlijk aan roer en/of schroef. Hemmatnia zou ongedeerd zijn.

30-01-2015 20:00 Gooi & Vechtstreek

BLARICUM - VVD Blaricum vindt dat zij door de veelvuldige oplegging van geheimhouding ,,onnodig lang de mond wordt gesnoerd’. De oppositiepartij staat te trappelen om in debat te gaan over allerlei politieke kwesties. Maar dat kan regelmatig niet vanwege officiële geheimhouding.

30-01-2015 19:00 Column

NAARDEN - In de column van Joyce van der Meijden gaat het deze keer over borrelen.

30-01-2015 13:30 Gooi & Vechtstreek

EEMBRUGGE - Op sommige plaatsen is het ook vrijdagmiddag nog verraderlijk glad. Rond het middaguur ontstond hierdoor een ongeval met letsel op de A1 oprit Eembrugge richting Amersfoort.

 
30-01-2015 14:50 Gooi & Vechtstreek

HILVERSUM - In de hectiek om het NOS-pand te ontruimen werd de politie donderdagavond gehinderd door NOS-medewerkers die bleven filmen en vragen stellen. Dit punt van kritiek sneed de politie vrijdag aan tijdens een bespreking met de NOS en burgemeester Pieter Broertjes, vertelde NOS-directeur Jan de Jong vrijdag.

30-01-2015 12:06 Metropool

HEERHUGOWAARD - De Staatsloterij heeft consumenten misleid doordat ze prijzen trok uit een pot waarin ook onverkochte loten zaten, terwijl de deelnemers aan de loterij dit niet wisten. Zo oordeelt de Hoge Raad in de zaak die door de Stichting Loterijverlies.nl was aangespannen tegen de Staatsloterij.

30-01-2015 14:00 Gooi & Vechtstreek

HILVERSUM - Toevallig belandden acteurs George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël in dezelfde theaterproductie: ’Hamlet’ bij De Utrechtse Spelen. Tobal is van oorsprong een gevluchte Syriër en Ben-Michaël een Nederlandse Israëliër. Ze werden vrienden. Een opmerkelijke vriendschap tussen een Arabier en een Jood. Wat zij aan vriendschap ervaren, zou toch ook mogelijk moeten zijn tussen Syrië en Israël? In een persoonlijke voorstelling met stand up comedy gaan beide heren op zoek naar de kern van het conflict: ’George & Eran lossen wereldvrede op’.

30-01-2015 10:46 Gooi & Vechtstreek

HUIZEN - De twee woontorens aan de Huizermaatweg verrijzen alleen als er voldoende draagvlak is, zowel in de gemeenteraad als bij omwonenden. Dit stelt wethouder Marlous Verbeek (D66).

30-01-2015 12:17 Gooi & Vechtstreek

HILVERSUM - De soundcheck van Mission Ten in de studio van Radio 3FM werd donderdagavond ruw verstoord door een beveiligingsbeambte. ,,’Eruit, eruit, gewapende man in het gebouw’, gilde ze. We hebben gerend voor ons leven’’, blikt zanger Simon Stein van de Volendams/Haarlemse band terug op een gedenkwaardige avond.

 
30-01-2015 13:12 Ja hoor!

Er zijn vast heel wat auto's met indrukwekkende stereo-installaties. Maar deze doet je absoluut verbazen... als je 'm ziet.

30-01-2015 11:50 Gooi & Vechtstreek

HILVERSUM - De slagbomen komen niet terug op het Media Park in Hilversum. De beveiliging is goed, maar wordt de komende tijd opgeschroefd. De komende tijd zal er meer politie zijn. Dat zei burgemeester Pieter Broertjes vrijdagmorgen na overleg met de politie bij de NOS.

30-01-2015 10:00 Gooi & Vechtstreek

Leden van de Tweede Kamer bezoeken de regio om te praten over de fusie tussen Bussum, Naarden en Muiden. Deze hoorzitting is vanaf 10.30 uur live te volgen via onze site.

Hanneke van den Berg H&J gaan groen
30-01-2015 08:00 Lifestyle

Toen Janneke en ik aan deze blog begonnen, was mijn insteek vooral om in mijn blogs te gaan schrijven over mijn pogingen om supergezond te gaan eten. En gezond stond voor mij toen nog gelijk aan superfoods, havermoutrecepten en meer van die hippe, zo gezond lijkende etenswaren.


Stelling

Deuren dicht voor terrorist

De portier van het omroepgebouw van de NOS krijgt alom lof toegezwaaid over de kalme manier waarop hij Tarik Z. naar een lege studio begeleidde. Moed kan de man niet ontzegd worden, maar de vraag is of de portier de gewapende man wel had moeten binnenlaten. De terroristen die een bloedbad aanrichtten bij Charlie Hebdo konden dat doen doordat een medewerkster ze onder bedreiging binnenliet. Een portier, die wel is opgeleid om dit soort incidenten het hoofd te bieden, zou moeten weigeren de toegangsdeur te openen.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Marianne Alderliesten
Gynaecoloog
26-01-2015 00:00 Vraag & antwoord

Thuis bevallen of in het ziekenhuis? Als een zwangerschap zonder problemen verloopt en de moeder gezond is, mag zij altijd zelf kiezen. Wie medische zorg graag nabij heeft, maar ook een huiselijke sfeer wenst, kan kiezen voor een bevalcentrum, bijvoorbeeld Bevalcentrum Parteanz van het Zaans Medisch Centrum. Marianne Alderliesten is gynaecoloog in dit ziekenhuis en beantwoordt deze week drie vragen over dit onderwerp.

Lees verder!